Mam tę ksiażkę, jest napisana w formie "pytanie-odpowiedź", jak juz było wcześniej napisane, jest podzielona na 8 rozdziałów.
Co do odpowiedzi-porad, niektóre które dają do pomyslenia, są naprawdę praktyczne i godne polecenia, ale zdarzają się także odpowiedzi banalne, moze przydatne dla początkujących jeźdzców... zaletą jest że ksiazka nie jest droga.
Mogę sie też wypowiedzieć na temat książek;
-
Prawdziwa więź z koniem- System TTouch - Lindy Tellington-Jones
Książka jak po wygladzie głowy konia, w szczególności wicherach, poznać jego charakter, mnie najbardziej jednak zainteresowała jej druga częśc o technikach masażu konia oraz ćwiczeniach TTEAM. Bardzo ciekawe

-
Nowoczesny trening konia- Rewelacyjna książka!!!
Po pierwsze jest bardzo ładna w środku, piękne, kolorowe fotografie odnoszące się do tekstu.
Książka podzielona na dwie podstawowe części:
I Poznaj swojego konia
Najpierw trochę o postępowaniu z koniem i poznawaniu go potem o przygotowaniu do pracy z ziemi ( masaż, ćwizenia rozciagajace)
II Praca z ziemi w praktyce
rozdział o osiąganiu porozumienia i rozumieniu jezyka koni( Monty Roberts)
następnie łączenie różnych naturalsów : Parelli i jego 7 zabaw, Kelly marks, Ross Simpson, Sarah Fisher, dużo różnorodnych ćwiczeń do pracy ziemi, od zabawy piłką przez jakieś tam drążki i ich kombinacje po skoki na lonży i pracę na długich wodzach,
Jest też motoda klikerowa, jesli kogoś to zainteresuje.
Duzo z tej ksiązki korzystałam i jest naprawdę świetna! Polecam