PSY

JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
23 grudnia 2012 10:00
bajaderka-zorro, odsercowe to jeszcze kaszel i utraty przytomności z bezdechem 😉
Kochani, nie chciałby ktoś prawie wilczaka? W olsztyńskim schronisku siedzi takie oto cudo: [url=https://picasaweb.google.com/106570111011619669752/Kwarantanna#5822975665512263938]https://picasaweb.google.com/106570111011619669752/Kwarantanna#5822975665512263938[/url]
23 grudnia 2012 13:46
megi007, identyczny jak mój poprzedni pies, pokazałam mamie, aż jej serce mocniej zabiło, ale nie ma opcji na trzeciego psa,nie stać mnie 🙁
Mickey życzy Wesołych Świąt  😀

23 grudnia 2012 19:11
Porządki przedświąteczne obowiązują wszystkich!   😁

edit: lit
Wojenka   on the desert you can't remember your name
23 grudnia 2012 19:16
Czysta świnia w golfiku 🙂

joakul, widze, że też zimowa- w płatki śniegu?  🙂

Na spacerze każde drzewo jej  😎

ushia   It's a kind o'magic
23 grudnia 2012 19:16
Golfik profi 😀

przypomniałaś mi, że muszę wyprać futra, zwłaszcza kudłatą... 😉

Wojenka, a to Ty wiewiórkę masz! 😀

jaki proud pig 😁 😀

Też mi przeszło przez myśl aby Tadeuszka wyprać ale.......nie zrobię sobie tego.CHWILOWO ciut mniej kłaczy 😀iabeł:
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
24 grudnia 2012 13:25
Jeśli chodzi o buty dla psa moja ma te: klik. W środku są wyścielone mięciutkim i ciepłym materiałem. Problem w tym że jak są roztopy zaczynają przemakać i czasem przy bieganiu lubią zsunąć się z łapki.
edit: link

dla mnie, jak i dla Dzionki, za niskie 🙁
szukam czegos w tym stylu tylko zeby nie kosztowalo 400 pln za komplet
Wistra w jakim wieku jest ten Twój szczenior?

Ma ktoś szczeniora, który preferuje ilość posiłków dorosłego psa?

Mianowicie stroi takie fochy, że zaczęła jadać jak dorosłe, bo suche zeżre dopiero jak ją głód ciśnie...
Ryjek ma 7 mcy

Dalej wszystko zjada.
Czy ktoś podawał psu olej ryżowy? Moja Misia wyjada Mundialowi paszę, gdy tylko zauważy, że dolałam do niej taki olej (w sumie nie wiem czy podobnie samkowałyby jej inne rodzaje) 😁 Jest kundelkiem, ale mocno w typie labradora, niestety także pod kątem tycia. Odkąd ją mam przytyła 5 kg, większość to mięśnie no i trafiła do mnie po długiej głodówce (tak sądzę po jej ówczesnej wadze i zjadaniu wszystkiego co się rusza lub nie), ale myślę, że mogłaby 1-2 kg schudnąć. Jeśli olej ryżowy można podwać to czy nie przyczyni się on jednak do utrzymania takiej wagi? Słyszałam, że do Barfa dobrze jest podawać lniany, więc może lepiej kupić u Podkowy lniany?
24 grudnia 2012 18:55
Olej dobrze wpłynie na sierść psa, podobno dobrze się sprawdza wspomagająco przy AZS. Chociaż psy jako mięsożercy lepiej przyswajają tłuszcze zwierzęce np olej z łososia. Czy podasz oliwę z oliwek, olej ryżowy, arganowy czy jeszcze inny nie ma znaczenia, psu się nic nie stanie póki nie przesadzisz z ilością.
Misi już teraz mocno błyszczy się sierść, ale skoro tak jej smakuje to od czasu do czasu dostanie troszeczkę 😀 Dzięki za odpowiedź.
A jak to jest z siemieniem lnianym dla psów?
Gotować, nie gotować, mielić i zalać wrzątkiem czy po prostu mielone dodać do karmy?
Robię dla konia więc dla psa jedną łyżkę też mogę zrobić przy okazji jeśli będzie mu smakować.
24 grudnia 2012 19:52
Mielone jest mniej odżywcze od całego, ale całego psy nie trawią tzn nie mają enzymów aby rozłożyć to i wyciągnąć z niego co najlepsze. Dlatego najlepiej kupić całe i albo całe zagotować do uzyskania gluta albo mielić w domu i zagotować do uzyskania gluta.
Jak zmielisz większą ilość to do szczelnego pojemnika wsadzić.
Mam pytanie znacie może jakieś sprawdzone środki na łupież?
24 grudnia 2012 20:53
Kori, zdiagnozowanie problemu łupieżu.
[quote author=emi link=topic=32.msg1621136#msg1621136 date=1356000737]Ja też się pochwale wielkim oczekiwaniem na maluszka. Jeszcze nie wiem która będzie nasza, ale tak prezentują się panienki:

wiem, że maleństwa i mało widać ale możne ktoś pokusi się o odgadniecie rasy 😎 ??

Świat jest bardzo mały 🤣 Mój kumpel bierze chłopaka, czekamy na niego od roku, będzie kolegą Tadeusza 🤣
[/quote]

Przepraszam, że się nie odzywałam, jakoś nie miałam głowy/nastroju. Przed świętami dotarła do nas koszmarna wiadomość... Los zadecydował, że na swojego wymarzonego wilczaka będziemy jeszcze musieli poczekać 😕 

Emi to może prawie wilczak z mojego linku wyżej?
bajaderka-zorro   But who to fuck am I to dare to accept?
25 grudnia 2012 19:55
pomóżcie mi bo jest mi strasznie wstyd przed ludźmi za swojego psa 🙁 otóż mój 19 miesięczny cavalier (wykastrowany na dodatek) od ok 3 tygodni ma fazę sikania na inne małe psy (jakby je zaznaczał, bo to nie takie sikanie jak na drzewo), jak go spuszczę to staram się go łapać na smycz jak widzę innego psa, a wcześniej jak spodziewałam się po nim takiego zachowania to go karciłam ale to nic nie dało 🙁 jest jakaś szansa, żeby przestał to robić?
Przepraszam, że się nie odzywałam, jakoś nie miałam głowy/nastroju. Przed świętami dotarła do nas koszmarna wiadomość... Los zadecydował, że na swojego wymarzonego wilczaka będziemy jeszcze musieli poczekać 😕 

To była Twoja dziewczynka? Szkoda 🙁 Na pocieszenie(?) powiem, że niektórzy czeają NAPRAWDĘ długo na Tego Psa...
Wojenka Tak, to płatki śniegu  😉
Blow  tak 😕  Wiem że niektórzy czekali ponad rok. Ja o wilczaku myślałam od lat, ale nie było warunków. Ubiegłej wiosny w końcu się pojawiły, wiec powoli zaczęłam się rozglądać. Nie byłam świadoma, że o szczeniaka tej rasy tak trudno (zwłaszcza z dobrego miotu). Bardzo się nastawialiśmy na to maleństwo, ciężko kiedy obróżka, zabawki kupione czekały na małą panienkę a my odliczaliśmy dni do naszego pierwszego spotkania 🙁
emi, powiesz co się stało? Smutno...
Jutro wracam do Torunia, więc przekopałam dziś z mamą dom, żeby zgromadzić wszystkie stare kołdry, koce, niepotrzebne szpargały dla zwierzaków. Jutro wybieram się z tym do schroniska.

No i wykopałam, poza kołdrami i kocami, miski, których nie używamy i smycz, obrożę i kaganiec po naszym psie. Nie ma go już 2 lata i jakoś tak smutno... Wczoraj minął rok, od kiedy mojego ukochanego kota już nie ma, w listopadzie minęły dwa lata bez Fox'a. Zaraz pojawiła się myśl czy by jednak tego nie zostawić. Teraz są dwa psy, małe, ale w końcu znowu będziemy mieć dużego, to wszystko się przyda. Postanowiliśmy jednak, że nowemu psu kupi się nową wyprawkę, a te niech się przez ten czas przydadzą innym. Zostawię tylko numerek, ale jakoś tak... smutno. Tak mało zostaje po zwierzaku 🙁
26 grudnia 2012 15:39
Tak dużo wilczaków na wystawach i tak mało miotów? Co się stało z tą małą? A może poszukacie hodowli w Czechach albo Słowacji?

Ja na wymarzonego cattla czekałam 8 lat  😉
PumCass   zachowaj zimną krew!
26 grudnia 2012 15:59
Wojenka nie każdy kto wilczaka wystawia zaraz ma hodowle  😉
Poza tym niektóre mioty są w pełni już zarezerwowane jeszcze przed narodzinami, dlatego tak ciężko o szczeniaka bo zdarza się, że wszystkie lądują za granicą

emi bardzo mi przykro z powodu małej  🙁  Mam nadzieje, że wytrwacie i doczekacie się w końcu tej swojej wymarzonej Czeweczki  :kwiatek:

EDIT: lit.
26 grudnia 2012 16:02
No ale skądś się te psy chyba biorą?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się