Hm zaryzykowałam i kupiłam futerko z allegro:
http://allegro.pl/ocieplacz-medyczny-na-siodlo-komfort-zima-lato-i2882921661.htmlSkusiła mnie cena. Doszło zapakowane w poduszkę o.O Dosłownie wszyte w nią ( wsadzili futerko do środka poduszki i zaszyli całość). Niezłe zdziwko złapałam jak dostałam poduszkę od listonosza... Dobrze że futerko ma twardy element i można było go wyczuć pod poduszką... pisze tak żeby ktoś się jeszcze nie zdziwił : D niestety futerko jest źle uszyte. na pierwszy rzut oka nic nie widać, ale gdy naciągnęłam je na siodło od razu rzucił się w oczu czarny, strasznie brzydki szef długości 3-4 cm. Wygląda to tak jakby ktoś w tamtym miejscu wyrwał futerko ;/ Okropnie nieestetycznie. Z drugiej strony tej wady nie ma więc to jest po prostu złe uszycie. Szew jest też widoczny z tyłu futerka... Mam nadzieje że zechcą zwrócić mi za to pieniędzę. Bo ja za taką fuszerkę dziękuje. Być może to jest ich przypadkowa wpadka, ale każdy ocieplacz powinien być chyba sprawdzany przed wysyłką ! Nie wyobrażam sobie dostać takiego np Matessa...
Prócz tego uwaga na kolor. Jest on taki jak na zdjęciu samego futerka( w opisie), ciemny. Nie taki jak na fotce z siodłem. Widziałam wszystkie zdjęcia mimo wszystko miałam nadzieje że będzie jaśniejsze bo ten żółty nie wygada dobrze.
Nie miałam w reku mattesowego futra(jedynie podkładkę którą mogłam kiziać cały dzień <3) , mam wrażenie że to jest jakieś "szorstkie", nie jest przyjemne w dotyku.
liczę na zwrot pieniędzy i chyba jednak będę musiała uzbierać do matesowskiego futerka ;/
Szkoda bo miałam nadzieje dzisiaj sobie wygrzać tyłek : D