Wrocławianie :))

Jak to jest mozliwe, żeby w centrum Wrocławia nie można było zjęść kolacji o 22?
Nie opłaca się tak długo trzymać restauracji otwartej - kucharze, kelnerki - wszystkim trzeba zapłacić. Z tego co wiem, to w hotelu Plaza są otwarci długo.

(nie mogę znaleźć potwierdzenia tego "długo"  - kolega pracując kiedyś w plazie kończył o północy, musisz sprawdzić czy nadal tak jest)
zima a czemu Novocainy nie polecasz?
Największe porcje, za stosunkowo nie duże pieniądze.
Ale niesmaczne i niechlujnie przygotowane.
jestem w szoku, może jakoś źle trafiłaś...
Bywam często na business evening i nie powiedziałabym tego zupełnie.
Najlepsze carpaccio w całym wrocku wg mnie 🙂
Kilka razy byłam z nadzieją, że właśnie poprzednio źle trafiłam i niestety, nie przekonuje mnie 🙂
Dziękuję dziewczyny za propozycje, na pewno którąś wybiorę, zresztą zobaczę na miejscu jak to będzie wygladać. Naprawdę jestem zdziwiona faktem, że po spektaklu w teatrze cięzko mi bedzie pójść na kolację. Przecież nie pójdę do kfc, albo maca. Chciałam żeby było wystawnie, a tu klops  🤔 No nic, może uda się to jakoś wszystko pogodzić.
Ja bardzo lubię Okrasę, naprawdę dobre jedzenie w przyzwoitej jak na Rynek cenie, ona jest chyba na Igielnej, ale nie wiem do której czynna kuchnia.
We wrocławiu jest bieda z restauracjami.
To jest jedyne w czym warszawka bije wrocław na łeb - bo tam świetnych miejsc jest duży wybór.
Oprócz tych co wymieniliście ja jeszcze lubię czasem iść do Masali (hinduska).
Dziewczyny, była już tu kiedyś mowa, ale czy da się na Partynice dojechać tramwajem nr 6? Daleko on staje od stajni? Zawsze byłam mobilna i tylko samochodem jeździłam na Partynice, a jutro się wybieram na zawody a samochodu nie mam.
6 jezdzi tylko do pętli krzyki, dalej na klecinę jezdzi chyba 17 i stamtąd masz do przejścia troche ponad 500m od pętli. na patry dojeżdżają jakieś autobusy ale jakie to nie mam pojęcia, tez zawsze miałam problem zeby się tam dostać inaczej niz autem czy rowerem 😉
Tramwajami 2,6,7,17 na pętle Krzyki, a potem dwa przystanki autobusem 113 (odjeżdża z pętli) pod samo wejście na Partynice. Nie wiem czy linie się nie pozmieniały bo dość dawno podróżowałam tą trasą i to komunikacją miejską  😉
z pętli Krzyki idzie się 15-20 minut szybkim marszem, ale to nieprzyjemna trasa. Lepiej się zaczaić na 113 i nim podjechać pod samą bramę 😉
To chyba będę się czaiła na 113 😉 Dzięki! :kwiatek:
w weekendy 113 jeżdżą co 30 minut, warto się zaczaić na jakiś, bo czasem się na nie długo czeka 😉
ovca   Per aspera donikąd
27 grudnia 2012 19:06
Robiła może któraś z Was keratynowe prostowanie włosów we Wro? znacie jakiś salon godny polecenia w tej kwestii?  👀
kucykowa robiła ale raczej nie poleci, bo po tygodniu miała już loki 😉
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
28 grudnia 2012 17:20
W okolicach Aqua Parku znaleziono sukę w typie ON

726 112 544
ovca, koleżanka robiła i miała super efekt, kilka miesięcy. W miarę odrostu włosów oczywiście efekt znika od nasady głowy, ale kilka miesięcy wygląda super. Spytam gdzie robiła.
29 grudnia 2012 10:58
Mieszka któraś z was na Maślicach, w okolicy ulicy Świeżej ?
A co potrzebujesz ze Świeżej?
29 grudnia 2012 11:06
Potrzebuję kuli-szpieguli, która jak społeczniara zerknie komuś przez płot. 😉
Na jednej z posesji (w ogrodzie) mieszka tam pies, którego wygląd ma wiele do życzenia. Interesują się nim babki ze Śląska i chciałyby wiedzieć czy pies nadal wygląda jak szkielet. Pojechałabym tam osobiście gdyby nie fakt, że ode mnie to muszę jechać 4 środkami transportu  😵

Zdjęcie
Ja mam blisko, gdyby nie fakt, że nie ma mnie teraz we Wrocławiu 🙁
ovca - ja robiłam w salonie na krzykach z grupera, dawno ale fajnie włosy się odżywiły i długo się utrzymało ok 4-5 mcy, potem trzeba tylko myć włosy specjalnym szamponem i odżywką bo inaczej szybko zejdzie - albo hippem dla dzieci i odżywką bez sody

moja fryzjerka będzie od marca robić w domu za ok 200-250 zł (będzie na macierzyńskim) nie żałuje kosmetyków do tego
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
08 stycznia 2013 13:29
Czy jeździ ktoś na trasie wrocław głogów ? I będzie jechał z głogowa do wrocławia w okresie 28.01 - 5.02.2012 ?
Szukam transportu żeby przewieźć królika ...  zrobiłabym to osobiście, ale niestety mam egzaminy :/
Wrocławianie! Dostałam skierowanie na rehabilitację, mieszkam od niedawna na Nowym Dworze i nie wiem, gdzie warto się udać. Bezpośrednio obok mnie są dwa ośrodki - REMED i KLEKS, na pewno są też jakieś na Ostatnim Groszu. Będę próbować się dostać na kasę chorych 😉 Nie jestem też pewna, czy we wszystkich ośrodkach są wykonywane zabiegi, o jakie chodzi (ja mam na krioterapię, mgd i tens - to ostatnie to chyba prądy?)? Jutro będę dzwonić, ale może Wy coś macie do polecenia? :kwiatek:
Ja szczerze polecam rehabilitację na ulicy Boguszowskiej! (15 minut autobusem 409 z nowego dworu) Bardzo mili ludzie, chodziłam tam z uśmiechem na buzi - właśnie ze względu na ludzi :-) A miałam dużo zabiegów. Między innymi prądy, salus talent, terapię manualną, magnesy i ultradźwięki.
To jest ich strona: http://www.villamedica.pl/index.php
Maea, tens to prądy 🙂
whitemoon071, tylko czy oni przyjmują na kartę chorych? Wygląda fajnie, dzięki. :kwiatek:
Perlica, dzięki, nie byłam pewna. Ale brzmi strasznie. 🤣

Mam też polecenie udania się do dietetyka - ale czytam opinie (+ta osoba polecona od ortopedy) i chyba dr. Grzebyk-Arendarczyk "najlepsza"? Polecono mi też dr. Zmarzły, ale opinie są nieciekawe. 🤔
Maea, nie wiem na co masz rehabilitację, ale te prądy to g dają bez masażu po nich ...
ja chodziłam na tens i jakiś laser tylko i pomogło o dziwno już po kilku razach. docelowo miałam 10 i w zupełności wystarczyło.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się