No UVEX to firma zajmująca się praktycznie tylko kaskami 😉 I dość świeża na naszym rynku 😉 Co do Tattiniego się z Tobą zgodzę- swojego Pro ciuram już 8 rok codziennie, a na kasku ani śladu. Co do Uvexa to nie każdemu pasuje(mówiąc o wyglądzie, inne kwestie pomijam) i moim zdaniem są kaski o wiele ładniejsze w niższych lub podobnych cenach i strukturą bardzo podobne. Także zachwyt nad tymi kaskami mam powiem szczerze umiarkowany 🙂 Ale to moja czysto subiektywna ocena 🙂
ja nie patrzyłem na wygląd tylko na to czy jest praktyczny , wygodny , bezpieczny. Do firmy Tattini mam też zaufanie bo już miałem kilka innych rzeczy i przy zakupie kasku miałem szczerze mówiąc dylemat zwłaszcza że na wydanie miałem 1000 zł Za zaoszczędzoną kase kupiłem jeszcze sztyblety hippica z których też jestem zadowolony. Dobry produkt polski .
Jak z kwestiami bezpieczeństwa? Atesty atestami, a jak to wygląda w praktyce? Jak spisuje się aksamit na wierzchu? Czy przy codziennym użytkowaniu nie niszczy się jakoś bardzo, nie wyciera? Chciałabym, żeby mimo dość intensywnego użytkowania za jakiś czas nie było wstyd wyjechać w nim na zawody 😉
Powiedzcie mi co to za kask? Znalazłam go u tej laski co wyprzedawała tanio sprzęt na facebooku. Wyceniła go na 1500 euro. Wiem, że nigdy nie będę go miała, ale może ktoś ma link do oferty? 🙂
Marzył mi się taki tradycyjny , z niskim profilem . CHARLES OWEN drogi :/ , JUST TOGS w Polsce nie do zdobycia ... A tu proszę 😀 ,zaglądam przypadkowo do wątku , i jest 😀, mój rozmiar 😀 Chciałam właśnie taki, do czerwonego fraczka Kingslanda . Będzie bardzo , bardzo klasycznie 😀.
Cierp1enie, ten pierwszy to oczywiście seria dziecięca, ale wszystkie serie dziecięce mają normalne rozmiary - s, m, l czy odpowiedniki 52-54, 55-57 itp. Akurat dość często zdarza się, że dzieci (szczególnie chłopcy) mają głowy większe.
zonk, ja mam S - zresztą dlatego go kupiłam, bo jako jeden z niewielu był dostępny w rozmiarze S 😉. Resztę dorosłych |"dorosłych" musiałabym zamawiać... Czaję się na Champa, jak dozbieram kasę😉