PSY

ushia   It's a kind o'magic
16 grudnia 2012 19:42
hehe - nie znam psa ktory nie jest wiecznie glodny 😀
no moze z wyjatkiem takich zapasionych na amen, co sie tocza a nie chodza 😉
a ptasie kupy to wyjatkowy przysmak, lepsze sa tylko wiewiorek
rudego i tak nie przebijecie - jak wymienialam szybe w drzwiach wzial sie za szklo...
Bo kudlata owszem, syfy spod balkonow chetnie, ale jednak majace jakis pozor jadalnosci 😉

wistra, on pasterski, to co sie dziwisz, ze kotki goni, taka fajna samobiezna zabawka...
o mamo, o mamo!
On się bawi jedną z tych piłek  😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲

A koty sobie z nim radzą doskonale.
Koty mają swój kartonowy domek, pies się przed domkiem czai, a kot co jakiś czas pokaże głowę lub łapę. Grzeczni są, na szczęście
PumCass   zachowaj zimną krew!
16 grudnia 2012 21:41
ushia to cię zaskoczę bo moja starsza suka nie jest głodomorem  😉 do zapasienia też jej sporo brakuje i czasami trzeba jej palcem pogrozić, żeby zjadła swoją porcję 😀

Młoda za to nawet kiedy mocno śpi to zawsze usłyszy gdy ktoś otwiera lodówkę i zaraz jest obok, drepcze z łapy na łapę i mlaszcze  🤣
Z podwórkowymi odpadkami na szczęście problemu nie mamy, a nawet jeśli coś złapie to wystarczy mocne "nie" i od razu odpuszcza  😀
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
17 grudnia 2012 10:11
Przyszła derka od Ivett! Jest cudna- mięciutka, cieplutka 😍
Prowizoryczne zdjęcie poglądowe:
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
17 grudnia 2012 11:45
Sporo ttb chodzi w wyrobach Caballa i ja zawsze mowie zeby mierzyc ciut dalej niz nasada ogona.
no i derka Caballa za mała, jak zwykle.

dlatego mi szkoda czasu na prucie, przeróbki i kupiłam 3rd-pole....
No to Ryjek, bo go dawno nie było:

17 grudnia 2012 21:05
Kot przeżył?

edit:

Czy wasze psy topią zabawki ?
Kot żyje. Dalej tak śpią, z tego co wiem. Kot obciążony jedynie psią łapą
normalnie święty ten szelciak 😀

u mnie kot żyłby krótko, ale z jakimi atrakcjami  😁
Wojenka   on the desert you can't remember your name
18 grudnia 2012 22:17
Eee, pastuchy nie zjadają kotków 😉

Jakby ktoś miał wątpliwości, czy mój pies jest normalny, to niech to zdjęcie będzie odpowiedzią... 😁

i jeszcze inne śnieżne

Hiacynta, po Świętach jedziecie po Szardi?
cudne fotki 🙂

ech marzą nam się takie  😎

za to w nd na obronie nie dałoby się ich zrobić, było ślisko jak cholera, psy gubiły abs i albo dachowały, albo przejeżdżały po chlapie swoje wyskoki do gryzaków ;p i to wszystkie, które dotarły 🙂

Wojenka wybierasz się  😀iabeł: ?
Stęsknił się ktoś za Szardi? 😉

Jeszcze 1,5 tygodnia i będzie wreszcie u nas!  💃
tet   Nie odbieram wiadomości priv. Konto zawieszone.
18 grudnia 2012 23:35
A moja mala suka ma za soba ratowniczy debiut. Niestety bez szczesliwego finalu
http://www.gopr-podhale.pl/wpis.php/w.576/m.1
19 grudnia 2012 07:43
Właśnie w poniedziałek w radio słyszałam, że były psy ratownicze i tak przez myśl mi przeszło czy wy byłyście 🙂 I jak się G sprawowała ?
Szardi  💘
My sie wlasnie operujemy ale juz wiadomo ze nie jest to ostatnia operacja... Proszę o kciuki
19 grudnia 2012 11:41
Jara, warunki byly dobre a teren latwy. Nie napracowala sie suka. Orso jedynie mial bardziej zarosniety i wiekszy sektor. Aale jak na ich mozliwosci to bylo niewiele. A poszukiwany byl 200 m od stanowiska dowodzenia...chodzilismy kolo niego caly czas. I nikt nie zauwazyl. A psy no coz, szukaja zywych a on juz od kilkunastu godzin nie zyl
19 grudnia 2012 12:13
Jak jedziecie na taką akcję i powiedzmy, że ktoś jest zasypany to jak psy szukają zaginionego? W ogóle śladu człowieka czy macie jakieś ciuchy osoby poszukiwanej ?
19 grudnia 2012 13:43
Psy pracuja gornym wiatrem, czyli nie na sladzie. Preszukujemy teren w poprzek linii wiatru. Psy czujac zapach w powietrzu (mowimy ze dostajac zapach wchodza w stozek zapachowy) powinny pojsc do zrodla zapachu. Maja pokazac kazdego zywego czlowieka w sektrze.tak samo pracuja psy na gruzach i lawiniskach. Przeciez sprawdzajac zawalony sklep nie wiesz kto byl w srodku. Musisz sszukac po prostu ludzi. Zywych, bo zwloki moga poczekac.
19 grudnia 2012 13:46
Czyli szukają jakiejkolwiek żywej istoty (tzn człowieka), a nie konkretnej osoby? 🙂
19 grudnia 2012 13:49
Tak 🙂 edytowalam wczesniejszy post bo pisze z tel a net bardzo powolny i nie nadazam
tet, więc po prostu idziecie w dany sektor i na komendę pies szuka? Ciężko było to wypracować?  😉
19 grudnia 2012 16:59
I tak i nie. Duzo czasu: samo szukanie i oznaczanie to dwa razy w tyg po jakies trzy godz. Raz na czas jakies wieksze cwiczenia z kilkugodzinnym szukaniem. Do tego posluszenstwo na poziomie PT2 z elementami innymi: ruchome powierzchnie, śliskie,ażurowe,drabiny skośne i poziome itp. To kazdy musi sam robic oprocz cwiczen grupy. To jakies 20 godz tygodniowo na psa. Zawsze i na kazdym etapie szkolenia. Nie ma psow, ktore zakonczyly szkolenie. Ono jest ciagle.
Guerra na zestawie przeszkód: pracy w gruzach ani terenie nie mam nagranej bo nigdy nie ma kto nagrać.

PumCass   zachowaj zimną krew!
20 grudnia 2012 00:25
robi wrażenie  😀
20 grudnia 2012 07:08
Mi nie musisz pokazywać jak G pracuje, ja to widziałam na żywo  😍 gdyby nie to, że Ewa zna moje dane to bym ją porwała z wystawy  😀iabeł:
Czy głupio zrobię jeśli będę ubierać mojego wyżła krotkowłosego w derkę gdy temperatura na zewnątrz spadnie poniżej 0? Kiedy nie ma domowników sunia przebywa na zewnątrz, gdy ktoś wraca może wejść do domu. W domu tez śpi. Ma ciepłą budę, ale nie jestem pewna czy podczas mrozów nie będzie jej zimno. Z drugiej strony nie chce jej tez wydelikacić.
tet, wow, niesamowite 😍!! Kiedyś kupię sobie prawdziwego psa, jestem tego pewna 😉

Kupiłam skarpetki w kremie dla psa i ciągle czekam. Masakra jest, nie chce w ogóle wychodzić z domu, kładzie się plackiem i piszczy po paru krokach 🙁 Puszczam go tylko na podwórko, tam nie ma tej pieprzonej soli.
Hiacynta Piękna jest! 😍

Ja też się pochwale wielkim oczekiwaniem na maluszka. Jeszcze nie wiem która będzie nasza, ale tak prezentują się panienki:

wiem, że maleństwa i mało widać ale możne ktoś pokusi się o odgadniecie rasy 😎 ??
emi, strzał tylko po kolorze sierści - owczarek belgijski 🙂? Daj podpowiedź!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się