Zdjęcia Naszych Koni cz.V (sezon 2012)

sei   . let's grow old together & die at the same time .
16 grudnia 2012 23:52
fajnie, że zdjęcie się podoba 🙂 też je lubię. właśnie za to, że budzi we mnie pozytywne odczucia, radość.

cavalo, możesz spokojnie nie mieć wyrzutów sumienia. 2-3 w tyg. dla takiego 'szczyla' to w sam raz 😉 też pokazuj więcej!
mtl, twój siwy jest piękny. ma w sobie coś takiego, że łapie za oko 🙂

kittajka, cieszę, cieszę. uwielbiam taki ładny puchaty, lekki śnieżek. ale i tak uważam, że był za krótko. nie zdążyłam się nim nacieszyć, ani wyżyć fotograficznie 🙁

wątek zamknięty
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
17 grudnia 2012 07:44
Jako, że Stary Dziad się podobał, a Ewuś dosłała więcej zdjęć to wrzucam jeszcze:

wątek zamknięty
Koniczka, Ślicznie  w padzie 💘 A koń  to wiadomo,że piękny.
Domiwa, świetny moment uchwycony.
Sei, świetne te zdjęcia. Od razu weselej, jak się Was ogląda.
wątek zamknięty
Ronin w mojej 😉
domiwa niesamowita mina, ale uchwycony moment!
wątek zamknięty
Amasza   Końskie ADHD
17 grudnia 2012 15:31
domiwa mina pierwsza klasa! Brawa za uchwycenie momentu 🙂

A ja bym chciała już taki śnieg, a nie deszcz i szaro-bury świat 🙁

wątek zamknięty
Koniczka stary, ale jary ! Ile on ma lat teraz ?
wątek zamknięty
Wojenka   on the desert you can't remember your name
17 grudnia 2012 16:26
mtl, fajne zdjęcia padokowe!

sei, ale słonecznie! Ja jeszcze nie zdążyłam porobić śnieżnych zdjęć...A tymbardziej śnieżno-slonecznych!
wątek zamknięty
17 grudnia 2012 17:33
kaszmirowa2302, dzięki 🙂 Pad Caball wiśniowy, polecam 🙂

tulipan, w kwietniu skończy 16 🙂
wątek zamknięty
W weekend były robione zdj. więc w końcu mam jakieś nowe 🙂
wątek zamknięty
Czy ktoś z Warszawiaków - re-voltowiczów kojarzy Fakira, który kiedyś stał w Stangrecie, który posiada właścicielkę Agnieszkę z ksywką na S ?  :kwiatek:

Odżył, wygląda tak:

wyszło jakbym miała ostrogę, ale to śnieg !

odpasiony, chociaż długo to zajęło. nie jest przeciążany pracą, coraz mniej kuleje.  😉
straszny z niego nerwus ale dobry z niego ziomek.
wątek zamknięty
Ja bym nie powiedziala, ze ten kon jest odpasiony...
wątek zamknięty
W porównaniu do tego jak trafił z żebrami na wierzchu.. Chudzinka straszna, wszystkie kości na wierzchu.
Koń nie dostawał nic po za łaską by został wypuszczony na trawę. Tyle ile skubnął, tyle miał..
W teren z Warszawskich Babic do Radzymina szedł ok. 10 godzin. Kiedyś nie miał siły. Dziś już nawet zaczyna brykać, dziś zaczyna ponosić i nie jest przeciążony pracą. Jeśli nie masz pojęcia, to się nie produkuj.

Nawiasem, koń ma ok. 18 lat. Zaznał wielkiego głodu i dopiero zaczyna się odbudowywać. Przez około rok zmieniło się aż tyle ! Z skrajnie zaniedbanego, zagłodzonego konia masz to. Bez jakiś specjalistycznych pasz.
wątek zamknięty
Koniczka, idź z tym padem! Bo Kaszmir zacznie biegać w kolejnym różo podobnym, choć nie powiem widzi mi się.
A żeby nie było  🚫 Amasza, śliczny widok. Mogłoby napadać tego śniegu, bo ja nie miałam okazji na zrealizowanie mojej mikołajowej wizji.
wątek zamknięty
17 grudnia 2012 18:16
Ale on nie jest ani trochę różowy 😉
wątek zamknięty
Nie pomagasz mi zrezygnowaniu 🤬
wątek zamknięty
ekuss   Töltem przez życie
17 grudnia 2012 18:18
Friggsiak 😀

wątek zamknięty
W porównaniu do tego jak trafił z żebrami na wierzchu.. Chudzinka straszna, wszystkie kości na wierzchu.
Koń nie dostawał nic po za łaską by został wypuszczony na trawę. Tyle ile skubnął, tyle miał..
W teren z Warszawskich Babic do Radzymina szedł ok. 10 godzin. Kiedyś nie miał siły. Dziś już nawet zaczyna brykać, dziś zaczyna ponosić i nie jest przeciążony pracą. Jeśli nie masz pojęcia, to się nie produkuj.

Nawiasem, koń ma ok. 18 lat. Zaznał wielkiego głodu i dopiero zaczyna się odbudowywać. Przez około rok zmieniło się aż tyle ! Z skrajnie zaniedbanego, zagłodzonego konia masz to. Bez jakiś specjalistycznych pasz.

Mowisz, ze jest odpasiony, a ja mowie, ze wg mnie nie jest. Nie pokazujesz zdjecia do porownania przed i po, wiec takie Twoje teksty sa bardzo nie na miejscu ;] Poza tym co watek "Zdjecia Naszych Koni" a nie "zdjecia koni znajomych, ktore ktos kiedys kupil i ktos z Warszawy moze je kojarzyc". Poza tym mowisz, ze nie jest przeciazony jazda i co raz mniej kuleje. Kon, ktory chociaz troche kuleje nie powinien byc w ogole dopuszczony do jazdy! Wiec nie wiem, czym sie tu chwalic...
Ode mnie tyle na ten temat.
wątek zamknięty
To jest teraz tak jakby mój podopieczny, więc trochę mój.
A ostatnio jak coś wspomniałam o Fakirze, kilka osób się do mnie odezwało i skojarzyło fakty.
Te osoby może zdają sobie sprawę jak wyglądał gdy trafił na Młociny, a może nie.
Zdjęcie widziałam ja, i jeśli jesteś w stanie sobie uświadomić to był to koń z kośćmi na wierzchu na dobrą sprawę, jw "zagłodzony" jest dobrym określeniem dla jego wyglądu. Wyglądał jakby następnego dnia miał nie dożyć.
Koń nie kuleje, gdy nie nadwyręży przednich nóg. Jednak koń musi chodzić by cokolwiek z niego można było jeszcze odratować. Tak też jest. Staramy się robić mu delikatne jazdy/treningi, jeśli jednak zaczyna kuleć to mowy nie ma - wraca do boksu, aby nie przeciążyć nogi. Kulawizna została mu po wypadku. Druga sprawa, że właścicielka co jakiś czas mu dopomagała kilkugodzinnymi terenami i wywrotką na torach kolejowych.. itd...
wątek zamknięty
lacuna   Stąpamy we dwoje po niepewnym gruncie..
17 grudnia 2012 18:43
Koniczka, nie przesadzaj z tym starym dziadem bo się moja baba obrazi-ona również w kwietniu kończy 16 latek 😀 i wcale się za starą babę nie uważa sądząc po zachowaniu 🙂

edit:zły link
wątek zamknięty
Koniczka rok starszy od mojego, a ostatnio Rudy został posądzony o lat 6. Nie wiem skąd takie stwierdzenie, ale raczej nie przez siwe włosy, które atakują mi całego konia  😎 Nie jeden młodziak przy Gromie się powinien schować. Z tego co widzę to on im starszy tym lepszy  🙂
wątek zamknięty
17 grudnia 2012 19:37
Dobre konie są jak wino - im starsze tym lepsze 🙂
wątek zamknięty
desire   Druhu nieoceniony...
17 grudnia 2012 20:01
Koniczka, lubie to !  😀

mój dziadula padokowo  😍
wątek zamknięty
ekuss, jeny, jeny słodziachna, uwielbiam ją  😍 więcej fotek!
wątek zamknięty
Arena Z
wątek zamknięty
korysindex4 sliczny konik jaka rasa??
wątek zamknięty
SP. Przecież ją znasz 😀  😂
wątek zamknięty
domiwa   W poszukiwaniu prawdy, mojej prawdy...
17 grudnia 2012 21:40
Bardzo dziekujemy🙂 Podobno przypomina to:

Mamy tez takie:

Ale jestesmy tez normalne:

😉
wątek zamknięty
SP. Przecież ją znasz 😀  😂

gdzie ja znam bo mam strraszna pamiec do imion  🤬 gdzie stoi i skad sie znamy🙂😉)))) 
wątek zamknięty
napiszę Pw.
wątek zamknięty
Amasza   Końskie ADHD
18 grudnia 2012 10:07
domiwa jej odmiana na pyszczku jest urocza! 😍 I widać, że to przesympatyczny konik! Czy pozory mylą? 👀 😉
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.