Zakłady Treningowe dla klaczy

777 po pierwsze ten pan nie jezdzi koni w ZT w Boguslawicach.
Po drugie jego sukcesow w treningu mlodych koni nie ma co kwestionowac, wystarczy popatrzec na wyniki z MPMK.
Po trzecie, tu jest jego profil http://www.facebook.com/dariusz.sulowski.5 moze zaproponujesz mu swoje uslugi trenerskie i nauczysz jak prawidlowo jezdzic?
Ja dokładnie wiem kim jest ten pan i co jeździ - co nie zmienia tego co napisałam - a pisałam z pełną świadomością
ze nie jeździ koni w zt to akurat nie wiedziałam 🙂
i jeszcze jedno nie każda uwaga tyczyła się konkretnie Jego osoby
sei   . let's grow old together & die at the same time .
17 grudnia 2012 11:01
777 ta wiekszosc glosow, ktora niby cos tam widzi to laicy teoretycy, ktorzy nauke pobieraja z for internetowych i madrzy sa tacy tylko przed monitorem

życzę ci, żebyś ty kiedyś była takim 'laikiem, teoretykiem' bo póki co to do tych osób sporo ci brakuje  😵
jak dla mnie te filmy to kolejny dowód, że to kolejna klacz, której pobyt w zakładzie zaszkodził  😕
oj sei czyzby jakies kompleksy? uderz w stol  😂
leonek niestety muszę się zgodzić 🙁 mam cichą nadzieję, że Tereska wyśle ją w porządny trening i da się wrócić do tego co było u Sula.

Laski nie kłóćcie się 🙄
17 grudnia 2012 11:26
FirstLight, nie. ja nie mam żadnych kompleksów. wiem ile wiem i wiem czego nie wiem. natomiast obrażasz ludzi, którym do pięt nie dorastasz 😉
No ja tez wiem ile wiesz  😂
Ci, ktorzy cos wiedzieli na tym forum, juz tu sie nie udziela. Pare wyjatkow, ktore zostalo pisze niestety rzadko.
Dla mnie koniec tematu.
chyba nie ma co ciągnąć tej dyskusji bo się zaczyna nieprzyjemnie robić. Można jeździć nawet najwyższe konkursy i nawet je wygrywać co nie znaczy że się jeździ dobrze technicznie.
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
17 grudnia 2012 11:40
ale można jeździć ładnie lecz nieefektywnie i nieładnie lecz efektywnie
777 przepraszam, ale musze. Mylisz pojecia. Bez dobrej jazdy technicznej nie mozna wygrywac. Inna kwestia jest jazda stylowa.
17 grudnia 2012 11:46
FirstLight, daruj sobie osobiste wycieczki. bo nie wiem co z czymś takim zaczynasz? ja niestety też wiem ile wiesz, a raczej jak nikłe masz pojęcie o czymkolwiek.

zgadzam się z Elą w temacie jazdy. kiedyś z resztą nie przywiązywało się takiej dużej wagi do tego jak kto jeździ. 'moda' na jazdę 'stylową' jest dość młoda.
galopada_   małoPolskie ;)
17 grudnia 2012 12:26
777 to jeden z najbardziej efektywnych jezdzcow jakich znam. Zajezdzi wszystko, przeskoczy wszystko i na wszystkim. Mam do niego dużo szacunku, bo to mój były trener i bardzo nieprzyjemnie się czyta twoje opinie. Popatrz na jego wyniki sportowe i to, ile koni przygotował do zakładow/mpmk  🤔
Jestem pewna na 200%, ze gdybym zamiescila filmik identyczny jak sei tylko z ta roznica, ze na grzbiecie bylby ktos inny (np. Ja) to nie byloby dla mnie obrony 😉
Sulo nie musi mieć obrony, bronią Go wyniki Jego podopiecznych na ZT, MPMK,MŚMK itp. więc kto jak kto, ale On pracować z młodymi końmi umie, nawet mega łachami jakie do Niego trafiają
teraz  tylko pytanie- skąd wytrzasnąć jeźdźców za nie za wysokie pieniądze, co będą się na różnych pojebałkach chcieli zabijać w ZT...
17 grudnia 2012 13:59
podrzucam link do Rewitalizacji Polskiego Jeździectwa, jeśli ktoś jeszcze nie widziałam wpisu na stronie PZJu. tutaj, ponieważ ZT jak i wszystko inne tej rewitalizacji potrzebują. nie zaszkodzi więc zapoznać się z treścią 😉
podrzucam link do Rewitalizacji Polskiego Jeździectwa, jeśli ktoś jeszcze nie widziałam wpisu na stronie PZJu. tutaj, ponieważ ZT jak i wszystko inne tej rewitalizacji potrzebują. nie zaszkodzi więc zapoznać się z treścią 😉

,, dużo pięknych słów, ale my jesteśmy prostymi piratami..."
Sorry za ten cytat z Piratów, ale idealnie pasuje do tej całej rewi...coś tam.
To tylko czcza gadanina, o przepraszam pisanina, tzw. pobożne życzenia. Nic nie zrobimy, do puki społeczeństwo będzie biedne, a to w jak szybkim tempie zubożało po 2005 roku, to chyba nie muszę mówić. Nie ma odbiorców koni, nie ma rynku zbytu, ale nie chce się powtarzać.
Co do ZT, to powtórzę, że one są zbyteczne, a wręcz szkodliwe, dla konia, każde.., na co te klacze z ostatniego ZT są dowodem.
Jestem pewna na 200%, ze gdybym zamiescila filmik identyczny jak sei tylko z ta roznica, ze na grzbiecie bylby ktos inny (np. Ja) to nie byloby dla mnie obrony 😉

A mnie się ten gość z filmików sei bardzo podoba. Owszem, mniej ładne jest wędzidło z wielgachnymi wąsiskami, ale w przypadku pracy z końmi nie co dzień jest różowo i pudrowo, czasem trzeba zastosować różne pomoce, więc będę daleka od piętnowania (heh, w sumie każdego, kto uważa się da się wszystko zrobić wyłącznie pysianiem i kizianiem i najlepiej gumowym podwójnie łamanym wędzidełkiem zapraszam do mnie, mam konia, który chętnie zweryfikuje te teorie). Wcale bym się nie czuła źle, gdyby taki jeździec siedział na którymś z moich.

A co do rewitalizacji... Hmmm - analizy, spotkania, wywiady, badania rynkowe... I jaki z tego będzie konkret? Żaden. Niestety, żeby jeździectwo ruszyło z kopyta potrzebni są nie tylko ludzie dobrej woli (a entuzjastów, zapaleńców i ludzi super pozytywnych i aktywnych naprawdę nam nie brakuje), ale i pieniędzy 🙁 A tych, w obecnej sytuacji gospodarczej w jeździectwie nie ma i nie będzie 🙁
Bez dobrej jazdy technicznej nie mozna wygrywac.

OT (i nie do konkretnego jeźdźca), ale - można, jak najbardziej. Kwestia czujnego doboru z kim i gdzie się rywalizuje. I kto przygotowuje konia pod zawodnika.
halo na naszym podworku juz mnie nic nie zdziwi.
Quanta, a mi sie nie podoba anglezujaca reka i tyle. Powiedz szczerze, czy Tobie sie podoba jak reka skacze z calym cialem  okolo 7-10 cm góra - dół? Nie oceniam tego Pana po jego wynikach, ja tylko zerknelam na filmik.
Megane, masz rację, jeździec wstaje z ręką, ale wygląda to tylko na typową (niechlujną) manierę dotyczącą często skoczków czy innych wukakawistów. Na pewno nie wynika to z braku równowagi czy kontroli nad kończynami. A poza tym napisałam jak napisałam, nie miałabym stresu korzystając z usług takiego berajtra, ale też nie zamierzam mu natychmiast zawieźć wszystkich swoich koni, bo z zachwytu padłam 😉
Klacze ectase i ellen grey sa wystawione na sprzedaz.Nie byloby nic w tym dziwnego gdyby nie te filmy;

Przyspieszenia dostaly te kobyly na 1 metrze ze ho,ho... 😂

Katharina   "Be patient and trust in the process"
01 stycznia 2013 18:32
grzegorzo elisee grey też jest wystawiona? Czy filmiki Ci się pomyliły?  😉
Elisee nie jest na sprzedaż.
ale o co chodzi?linki są do tych dwóch klaczy a na bazie koni jeszcze wczoraj obie były sprzedawane,elizee z długim jak stad do stanów opisem.Nie mam czasu teraz na szukanie tego ale jeśli chodzi o filmy to taki przyspieszenie tempa konia na filmie to oszustwo. .A może już ktoś nabrał się na to i klacz została sprzedana

należy napisać ze ar..? tez praktykę ta ma również  w małym palcu.Ale super konie na filmach. 😀iabeł:

Grzegorzo - nic nie zrozumialam z Twojej wiadomosci :p
Megane
Ja też nic 😉. Grzegorzu na sprzedaż jest Ellen (rocznik 2009), nie Elisee (r. 2010)
jakie przyspieszenie? jakie oszustwo? kurcze każdy kto się choć trochę zna i poważnie myśli o kupnie sam puści sobie konia w korytarz i będzie obserwował konia w kilku przejazdach a nie w 1...
eh ar no... 👿oszustka jesteś wiesz 😉
trzymam kciuki, żeby EG trafiła w dobre wkkwowskie łapki! Nasza też na sprzedaż. Liczę, że trafi do jakiegoś ujeżdżeniowca bo się buja aż miło (albo wkkwisty bo mimo, że się nie pokazała na próbie skacze fajnie i chętnie)  💃
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się