Zdjęcia Naszych Koni cz.V (sezon 2012)

skraweknieba jaki piękny koń! napisz coś więcej o nim!

zabeczka, ale ci gniada roście, szok 🙂

koniczka uwielbiam patrzeć na wasze zdjęcia  😜
wątek zamknięty
Zdjęcie trochę stare, ale nie mam nic nowszego, a dziś nam stuknęło sześć lat razem! I już prawie rok jak się lubimy i razem pracujemy  😁

Skraweknieba super umaszczenie! Jak taki koń ze starych westernów  😜
Koniczka zmień mu ksywkę, bo na dziada nie wygląda 😁 Widać robota mu służy, wygląda jak pączek w maśle! Bardzo lubię Twoje zdjęcia 🙂
wątek zamknięty
lacuna   Stąpamy we dwoje po niepewnym gruncie..
12 grudnia 2012 10:48
skraweknieba Zakochałam się 😍 od dzisiaj to chyba mój re-voltowy ulubieniec zaraz po Brzasku 😁 A tak a propo- Pinesska pokazuj swojego ogona,dawno Go nie widziałam na forum :kwiatek:
wątek zamknięty
PumCass   zachowaj zimną krew!
12 grudnia 2012 12:03
skraweknieba kradłabym  😍
wątek zamknięty
Leżę w domu chora i tęsknię za tą gadziną 🙁

wątek zamknięty
ale za to jaką PIĘKNĄ gadziną 🙂 💘
wątek zamknięty
Amasza   Końskie ADHD
12 grudnia 2012 13:41
skraweknieba Cudziak komponuje się we wszystkie pory roku 😀 Myślałam, że w jesieni jej do twarzy ale w zimie równie pieknie 🙂
wątek zamknięty
Skrawek - cudaczek to najpiękniejszy koń na ziemi  😍
wątek zamknięty
ekuss, o jacie, ale boks 🤔wirek: Wszędzie tak jest? Wygląda, jakby w windzie stała :P
Z tego co opisujesz, to Islandia nie wygląda na zbyt przyjazną koniom...

skraweknieba, piękny indiański apacz-srokacz 😁 Aż ciężko uwierzyć, ze to wlkp (chyba, że coś mi się pomyliło z jej rasą).
wątek zamknięty
Ronin.   Każdy orze jak może.
12 grudnia 2012 14:00
domcia406 bardzo ładnie  🙂 Ronina tu dawno nie było. Zdjęcia październikowe
wątek zamknięty
Mój Pampuś z dziś (w końcu jakieś zimowe fotki!  :konik🙂

wątek zamknięty
Amasza   Końskie ADHD
12 grudnia 2012 15:48
ashtray gdzie mogę zobaczyć tego konia w całości!? Po główce już sądzę, że piękny z niego konik 😍 Rzadko tu bywam, więc nie kojarzę konia  🙄

Ja też dodaje moje zimowe futerka 🙂 Ruda (Masza) już tu czasem się pojawiała. Ale jeszcze jest Czarna (Amazonka) 🙂
Fot. Nongie :kwiatek:

wątek zamknięty
Kajula  :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:

Amasza proszę- tu w całości:

wątek zamknięty
Amasza   Końskie ADHD
12 grudnia 2012 16:32
Dziękuje :kwiatek: Piękny jest!!
wątek zamknięty
Dzięki  :kwiatek:
wątek zamknięty
ashtray, dawaj więcej  😜
wątek zamknięty
ekuss   Töltem przez życie
12 grudnia 2012 17:17
skraweknieba ale masz konia  😍

ekuss, o jacie, ale boks  Wszędzie tak jest? Wygląda, jakby w windzie stała :P
Z tego co opisujesz, to Islandia nie wygląda na zbyt przyjazną koniom...

w 85% stajni są takie boksy :/ Całe szczęście,że Frigg to z tych mniejszych,ale jak islander ma tak 150-160 to już nie jest zbyt przyjemnie. Z jednej strony te małe boksy, w których konie stoją czasem i kilka dni jak właścicielowi (nie każdemu rzecz jasna,ale w mojej stajni to wręcz norma) się nie chce sprzątać (bo wypuszczają tylko żeby nie zawadzał przy sprzątaniu) -mistrzem jest właściciel stajni-jak jest jeszcze luz i mało koni to poprzestawia do pustych,by tamte wyschły i jak wiadomo co zaschnie i jest wiór to znowu przestawia  🤔wirek: Ja jak pierwszy raz weszłam do islandzkich stajni to takie zdzwiwko co to takie małe i jeszcze we wcale nie większych po 2 konie O.o Do tego boks jest poniżej podłogi na korytarzu i koń lekko wskakuje (swojej i tak matę kupiłam to się nie ślizga i też sypnęłam dużo więcej drenażu by wyżej była i jak ubyje to dosypuję,ale to i tak mi się nie podoba). Z drugiej zaś strony konie zazwyczaj stoją w stajni grudzień-maj,a resztę roku spędzają na ogromnych (kilku- kilkunasto ha) pastwiskach. Tutaj jest zupełnie inny świat- trzeba się po prostu przyzwyczaić. Co najśmieszniejsze- mimo,że konie są czasem brane na jazdy w trakcie jedzenia (tzn. jedzą,a akurat właściciel chce pojeździć to sobie po prostu konia bierze i tyle) to kolka tutaj baardzo rzadko spotykana, kontuzje tym bardziej, konie chodzą bez uszczerbku na zdrowiu do 25 roku życia,a czasem i dłużej, jadą na samym sianie , nikt się o nie zbytnio nie troszczy tzn. bez dereczek, ochraniaczy, dobrych pasz czy nawet takich oczywistych spraw jak dobre rozstępowanie czy rozgrzewka przed jazdą (jeszcze jak koń stał x godzin w takim boksiku) -o czyszczeniu kopyt nie wspomnę,bo o to wyzywał nawet mój kowal na własnych rodaków. No tu wszystko jest takie inne 😀 W sklepach jeździeckich znalezienie byle jakiej derki padokowej czy zimowej to graniczenie z cudem, a za to oferta kaloszków z obciążeniem jest ogromna  😵  To po prostu trzeba zobaczyć na własne oczy,bo i tak nikt nie uwierzy 😀
wątek zamknięty
Alice :*  :kwiatek:
Ponieważ rzadko coś wstawiam, dam się namówić na jeszcze jedno i basta. 😉 Za dużo Safirów na jednej stronie. :P

wątek zamknięty
Amasza   Końskie ADHD
12 grudnia 2012 17:34
Ale zaraz będzie strona następna, więc można dalej wstawiać 😅
wątek zamknięty
Podziękował wszystkim ogólnie za miłe słowa :kwiatek:
Cudziaczek owszem to wielkopolak🙂 nie pomyliłaś się Budyń
Amasza jakie pączusie!😀 uwielbiam ten duet😀
pampera do twarzy pampkowi w gwiazdeczkach 🙂
ashtray co za jesienne kolory  😍 brakuje mi tam tylko na rumaku żółtego czapraka i owijek i woooogule by było przebosko 😍 a jak mogę zapytać co to za rasa?

i skoro się podobała jeszcze kilka zdjęć🙂
wątek zamknięty
skraweknieba, Twój koń to mój drugi re-voltowy ulubieniec  💘 Śliczne umaszczenie  😉
ashtray, piękny! Jesienne zdjęcia cudowne  😀
pampera, ale okrąglutki ten Twój Pampek. Ale ja się nie odzywam, bo u Nas też kobyłka z nadwagą  😁 Odchudzenie to nie taka prosta sprawa... A takie gwiazdki na zadku też swojej na wiosnę zrobię  😍
gryglodor, piękna siwa. A my też mamy taki kantar  😉 [s]tylko nieco brudniejszy[/s]

i jeszcze z jęzorkiem  😁
wątek zamknięty
Amasza nie przesadzajmy, dajmy innym coś wstawić (np. Alice- ona też ma ładnego siwka!)  😁

skraweknieba to arab. A żółtego kompletu faktycznie nie mamy, trzeba pomyśleć nad zakupem. Szmat nigdy za wiele. 😁
A Twoje łaty cuuudaczne!  😍

ontaria jeej, jaki cudny zimowy nastrój! Marzą mi się takie fotki, ale za bardzo nie ma kto zrobić i u nas zima nie wygląda tak bajkowo (jest, szaro, buro i ponuro).
wątek zamknięty
Ashtray tak właśnie myślałam, mordke ma drobniutką, ale jakoś właśnie te jesienne zdjęcie z profilu mnie zmyliło:P
Ontaria twój jest równie wyjątkowy, no i ukradłabym mu te grzywę dla swojej:P😀
wątek zamknięty
skraweknieba Oprócz siwków uwielbiam takie malowane konie  😍
wątek zamknięty
nie mogłam sie powstrzymać..:🙂
tak wygląda koń po weekendzie🙂
nie no ale tak na poważnie to szukał czegoś do wszamania🙂

edytuj posty
wątek zamknięty
Bałałajka19  co za koń 🤣
wątek zamknięty
Bałałajka19, przekomiczne! 😂
wątek zamknięty
Sanndy   „Czy dajesz siłę koniowi…”
12 grudnia 2012 19:58
Bałałajka19 GENIALNE! 🙂
wątek zamknięty
lacuna   Stąpamy we dwoje po niepewnym gruncie..
12 grudnia 2012 20:08
Bałałajka19,nie pisz posta pod postem 😉
Mnie ten koń wygląda jakby wpadł w zaspę,niemniej genialnie uchwycone.

No to pokażę trochę mojej zimowej Maltuni z dzisiejszego spaceru 🙂

wątek zamknięty
pampera, ta odmiana na nodze wygląda jak kość 😀
Bałałajka19, dobre  😂
skraweknieba, piękna mordka!  😜
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.