Zdjęcia Naszych Koni cz.V (sezon 2012)

bjooork   sprawczyni fermentu na KZJ-cie
06 grudnia 2012 09:59
''specyficzne'' Piano jak i Replay to ideały koni!

rzeczywiście - konie piękne- ale wypracowywana u nich w pakiecie 'sztuczka' - nie kwalifikuje ich w treningu do ideałów - a szkoda bo oba łapią za oko 🙄

wątek zamknięty
No ja osobiście nie nauczę swojego konia dębowania ,bo po pierwsze nie potrafię ,a po drugie nie wiem czy będę w stanie później go tego oduczyć i czy nie będzie tego wykorzystywał przeciwko mnie ,ale jesli ktoś POTRAFI nauczyć i później żądać tego od konia kiedy on chce a i on nie będzie tego wykorzystywał to dlaczego nie?  😉
Tymbardziej ,ze Justyna raczej nie jeździ sportowo/zawodowo , raczej dla siebie - takie odniosłam wrażenie 🙂
wątek zamknięty
mtl   I M Equestrian
06 grudnia 2012 10:17
ja tez bym sie nie odwazyla nauczyc konia stawac deba mimo ze super wyglada to na zdjeciach...

mikolajkowa fotka, banalna, ale jest  😁
wątek zamknięty
Mój też jest nauczony dębowania pod siodłem, ale nie wykorzystuje tego przeciwko mnie. Jak mu się coś nie podoba (rzadko, bo rzadko) to sobie bryknie z czterech nawet z  miejsca i mu przechodzi humorek. 😉
wątek zamknięty
mtl - fajne zdjecie 🙂

A moj nauczony:P

i maly error z tego powodu ;p bylam troszke na to nieprzygotowana i konisko jeszcze ruszylo do przodu ;p

wątek zamknięty
Nooo my też umiemy, my też !  😁 😜

I w duecie z kozuchą  🏇

wątek zamknięty
pampera, haha, z kozą zdjęcie mistrz! 😀
wątek zamknięty
pampera rewelacja! Koń i koza cyrkowcy pierwsza klasa 🙂
mtl śliczne zdjęcie
Angeel wymiatasz  😀
Chcielibyśmy z Kawasakim życzyć Wszystkim dużo słodkości i radości z okazji Mikołajek  🙂
W tym roku obchodzimy wspólnie już 12 Mikołajki.
Poniżej zdjątka z wczorajszego dnia, najpierw było tarzanko, a potem trochę biegania...
wątek zamknięty
desire   Druhu nieoceniony...
06 grudnia 2012 17:03
w nowym domku..

"Mały chodż, idziemy do stajni" 💘

modliłam się, żeby zawału nie dostał od tych harców  😡
wątek zamknięty
Teraz troszkę mojego siwąsa 😀
wątek zamknięty
desire - konik polski?  😍 Dawaj wiecej! I mow co to, skad to🙂
wątek zamknięty
a tu trochę mojego harcownika🙂
ja i Cudziaczek również życzymy wszystkim wesołych mikołajek mimo że to już wieczór to wszystko się może zdarzyć 🙂
wątek zamknięty
mtl   I M Equestrian
06 grudnia 2012 18:43
desire co z nim planujesz?  👀
skraweknieba zamienie sie konmi  😁 cudowne umaszczenie  😜
jeszcze takie dwa 🙂
wątek zamknięty
mtl dawno się nie odzywałam, ale teraz musze.. Jesteście prze-zajebistą parą, ślicznie wyglądacie razem 🙂 mikołajkowe fotki mistrzowskie 🙂
wątek zamknięty
desire   Druhu nieoceniony...
06 grudnia 2012 19:12
Angeel, tak konik polski 🙂  Nostrzyk, 22 lata. 

mtl, no jak to co planuje? emeryture  😁
wątek zamknięty
pampera koza the best!!
skraweknieba cudooo!!! i ciekawej maści 😀
desire szczęśliwy konik 😉

Najlepszego Mikołajkowego 🙂!
wątek zamknięty
mtl   I M Equestrian
06 grudnia 2012 21:31
mtl dawno się nie odzywałam, ale teraz musze.. Jesteście prze-zajebistą parą, ślicznie wyglądacie razem 🙂 mikołajkowe fotki mistrzowskie 🙂

😡

dziekujemy  :kwiatek:
wątek zamknięty
skraweknieba ale masz cudownego konia  😍 😍 😍 zakochałam się  😉
mtl na ostatnim zdjęciu czarujecie wzrokiem  😉 świetne fotki  💘
wątek zamknięty
pampera - koza świetna!!
korysindex - to siwy znó u Ciebie?

To kto jeszcze dębuje  😁 ?
wątek zamknięty
siwy jest u mnie cały czas 🙂 jest w dzierżawie, ale bez możliwości przeniesienia 🙂 dało się jednak pogodzić studia i konie 🙂
wątek zamknięty
dzisiaj śmigam do niej to może przywieje mi w końcu coś śnieżno zimowego🙂

mtl  tak się zastanawiałam skąd Cię kojarzę, a teraz zajarzyłam dopiero, nie raz widziałam Cie na zdjęciach z łubek u Luli albo Niny, no i chyba jeździłaś swego czasu na Altusie? dobrze pamiętam?
wątek zamknięty
Pampera koza jest cudowna!

A dębować umiemy i my 🙂

wątek zamknięty
Ja bym nigdy sie nie odważyła swojej baby uczyć stawania dęba bo wykorzystała by to przeciwko mnie 🙂
wątek zamknięty
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
07 grudnia 2012 11:07
taa no gratulacje super na zdjęciu wychodzi dębowanie  🙄 Super sztuczka. Szczególnie u konia który za chwile pójdzie na sprzedaż
wątek zamknięty
Gillian   four letter word
07 grudnia 2012 11:10
a Replay właśnie nie stosuje takiej sztuczki przeciwko nowej właścicielce? 🙂
wątek zamknięty
07 grudnia 2012 11:18

nie wiem jak teraz, ale rok temu w Aromerze na klinice z Ullą Salzgeber owszem, bardzo widowiskowo  tę sztuczkę Replay stosował.
wątek zamknięty
taa no gratulacje super na zdjęciu wychodzi dębowanie  🙄 Super sztuczka. Szczególnie u konia który za chwile pójdzie na sprzedaż

Mi ani razu się nie zdarzyło żeby Replay wykorzystywał dębowanie w treningu czy na zawodach (do N klasy jeździliśmy), poza tym ja naiwnie wierzyłam że nie zostanie sprzedany (człowiek młody głupi i łatwowierny - czego nie ma na piśmie to się nie liczy) a teraz wiem że co się stanie dalej z Piano zależy w dużej mierze ode mnie a nie tak jak było z Replayem - koń zniknął ze stajni, jak przyjechałam to po prostu już go nie było..

wątek zamknięty
07 grudnia 2012 11:34
No super że tym nie miałaś kłopotów z Replayem.

Biorąc pod uwagę częstotliwość z jaką wklejasz zdjęcia koni tuż przed pojawieniem się oferty ich sprzedaży, można pokusić się o wniosek że ten tarant za jakąś chwilę też pójdzie na sprzedaż - choć oczywiście ty o tym zadecydujesz za jaką chwilę 😎
wątek zamknięty
niestety zgadzam się z ElaPe...
widziałam niejednokrotnie jak konie wykorzystują sztuczki w momentach kiedy nie chcą czegoś wykonać, np. na zawodach ujeżdżeniowych jak nie chcą podjechać do budki...
szczególnie jak uczą tego dzieci... na dodatek uczone są konie SŁABO ujeżdżone.

amazonka* Tobie mógł tego nie robić, bo nauczony był 'pod ciebie', ale pewnie niejedna osoba może ten 'wrażliwy punkt' przypadkiem dotknąć i zabawy gotowe :/
wątek zamknięty
nie raz widziałam , chamskie wykorzystanie dęba wobec jeźdźca , czy to na zawodach czy w terenie , nie mówiąc o tym jak ktoś nie doświadczony niechcący "wcisnie"

guzik dębowania  🙇

Ja wstawię trochę fotek z jesieni  🙂
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.