Bryczesy

Potrzebuję kupić wytrzymałe, w miarę tanie i w miarę małe (bo na dupę w rozmiarze 34) bryczesy z pełnym lejem, macie jakieś marki godne polecenia ?
używki pikeur,es,cavallo na allegro
Bardzo, bardzo potrzebuję Waszej pomocy. Szmatoholiczką jestem marną, a muszę kupić na prezent gwiazdkowy czapsy męskie (mam na myśli takie skórzane spodnie, z gołą dupą ;-)) czarne i bez frędzli. Wiecie gdzie mogę takie dostać? A może jakieś polecacie?
Dziś u mnie są 2 stopnie na plusie. Założyłam termobryczesy Horze i zmarzłam - to ja nie chce myśleć, co będzie przy -15 🙁
Chyba bez rajstop się nie obędzie.
Wiecie jak ma się rozmiarówka Pikeur w porównaniu z Fair Play?
Bo nie wiem czy rozm. 36 lub 170 pikeur będzie dobry jak Fair Playa mam aktualnie 34/36 ?
zmarzłaś?  🤔

a mi moich softshell euro-stara było cieplutko dzisiaj  😅 zmarzły mi stopy i dłonie  🤔
Nuna FP 36 = pikeur 38  🤣
żużka, dzięki ;-) Miałaś może z nimi do czynienia na żywo?
Ja wczoraj w Luganach sofshell - cieplo w tylek jak nie wiem😉
zmarzłaś?  🤔 a mi moich softshell euro-stara było cieplutko dzisiaj  😅 zmarzły mi stopy i dłonie  🤔
Dramka, ja jestem wielki zmarźluch - nie dość, że mam wiecznie za niskie ciśnienie to jeszcze mam problemy z krążeniem i wiecznie mi zimno  😵
Dziś zero stopni - założyłam sobie pod spód rajstopki i było ok 🙂
Cobrinha Ja też 😉 ale w prawdziwych bryczesach softshell nie jest mi zimno. Mówiłam że te horze są beznadziejne  😉
A wie ktoś może jak się ma rozmiarówka Pikeura do normalnych spodni? Bo normalne nosze 38/40 a dzisaj przy chęci zamówienia nowych spojrzałam na metke i mam 44. I tu pytanie- moje bryczesy mają jakąś dziwną numeracje typu junior czy coś( nie ma nic zaznaczone) czy Pikeur tak ma i zamawiać te 44?
Dramka,jakoś ciągle mimo to mam wrażenie że softshell to sofsthell 😉
Ale jak może D mi zarznie to będę na inne polować 😉
Rozmiarówka Horze wypada podobnie jak Pikeur? 🙂
Cobrinha niestety ale masz złe wrażenie ponieważ mierzyłam te horze i nie przypominały softshell  😁
agusiabp- Pikeury Lugana w rozmiarze 42 mają w pasie bez rozciągania około 37-38 cm. Więc rozmiar 44 będzie miał pewno ok 39-40 cm.
Bryczesy Pikeura mają inną rozmiarówkę niż zwykłe spodnie w sklepie.  😉

okunka- nie ! Zupełnie inaczej. Śmiem twierdzić, że Horze trzeba brać o rozmiar lub nawet 2 mniejsze niż Pikeury. ( zależy od kroju i materiału)
Jakim rozmiarom przedłużanych opowiadają rozmiary normalne bryczesów HKM ?
[quote author=espérer link=topic=217.msg1603090#msg1603090 date=1354545857]
Jakim rozmiarom przedłużanych opowiadają rozmiary normalne bryczesów HKM ?
[/quote]

sprecyzuj  🤔
pewnie chodzi o te rozmiary w stylu: 72, 74 itd. i jakie to są normalne rozmiary np 36, 38, 40 itd.  😉
Już to było 100 razy wałkowane  🙄

36=72
38=76
40=80
42=84
44=88

nie ma 74..
Bardzo, bardzo potrzebuję Waszej pomocy. Szmatoholiczką jestem marną, a muszę kupić na prezent gwiazdkowy czapsy męskie (mam na myśli takie skórzane spodnie, z gołą dupą ;-)) czarne i bez frędzli. Wiecie gdzie mogę takie dostać? A może jakieś polecacie?

Poszukaj na Allegro.
Aby pasowały zmierz delikwenta, albo chociażby jego spodnie  😉
Dodofon, ale czy mogłabyś mi coś polecić? Bo widziałam dużo takich 'zamszowych', a ja nie wiem jak z ich trwałością i praktycznością i chyba wolałabym takie zwykłe skórzane, ale takie to znalazłam tylko jedne, są przepiękne, ale kosztują prawie 2 tysiące. http://www.okser.pl/bvertigo-czapsy-henderson-p-9900.html

edit.
Za Twoją radą weszłam na allegro i znalazłam wymarzone- dziękuję!!!!  😍 :kwiatek:
Dodofon, ale czy mogłabyś mi coś polecić? Bo widziałam dużo takich 'zamszowych', a ja nie wiem jak z ich trwałością i praktycznością i chyba wolałabym takie zwykłe skórzane, ale takie to znalazłam tylko jedne, są przepiękne, ale kosztują prawie 2 tysiące. http://www.okser.pl/bvertigo-czapsy-henderson-p-9900.html

Ja mam czapsow z 5 par. Każde No name 😉
Kupione na Allegro, od kogoś, itd.
W cenie od 80 do 300 zł.  Trudno cos polecić. 2 tys to przesada... I poza tym to damskie są.
Raczej unisex  😉
Witajcie

Szukam bryczesów bezszwowych - konkretnie chodzi mi o brak szwów w kroku. Czy może znacie jakaś firmę?
Ja znalazłam tylko w niemieckim sklepie, u nas ich nie sprzedają. Może orientujecie się lepiej w tym temacie.
caffka, GPA chyba takie robi. W sensie podobno bezszwowe, ale czy chodzi o szwy leja, czy ogólnie to nie wiem.
malinowaa   Życie zaplątane w końską grzywę...
06 grudnia 2012 21:03
Czy ktoś miał białe bryczesy Caroline firmy Shockehmole? Czy ktoś mógłby mi coś powiedzieć na ich temat? 🙂😉
malinowaa, ja. Opis gdzieś w wątku. Klasyczny, dość męski krój. Cienki "teflonowy", nieco przejrzysty, mocny materiał. Ładnie uszyte. Będą fajne na dość chłopięcą sylwetkę. Jak w użytkowaniu  - nie mam pojęcia, bo nie dane mi było w nich wystartować.
A co sądzicie o bryczesach firmy Stallion (z pełnym lejem) ?  😎
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się