Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

Nie wiem czemu, od jakiegoś czasu mam alergię na takie wszystkowiedzące dziewczynki. Jak czyta się to co ona tam wypisuje to opadają ręce. Kucyk nie ucierpiał bo nie opadła mu na grzbiet. Ale to, że pociągnęła za wędzidło - no na pewno tego nie poczuł 🙄
wątek zamknięty
a mnie przerażają ich wpisy z innej strony - ich całkowita nieumiejętność (czy wręcz niechęć) do sklecenia poprawnego zdania po polsku. Tylko jakieś urywki zdań np.
Hhahaha, nie wiem co mi odbiło ale dodałam tę fot. ;D
Jestem taka dumna z kucyczków, omom .
A jutro.. PONIEDZIAŁEK, UMIERAM.
Pierwsza religia, potem ... matma ;<<<<, NIEMIECKI :<<<<<<<<.,ANGIELSKI :<<< I 2 W-F. <3

Co to ma być??? A to i jak nie jest jeszcze totalne dno bo w pierwszym zdaniu jest pełnym zdaniem i wypowiedź na całe 4 linijki! Większość ma wypowiedzi nie przekraczające 2 linijek. Dla mnie - DRAMAT. I to nie jest przedszkole tylko dziewczyny w wieku 15-19 lat 🙁 A nawet starsze.
wątek zamknięty
Najnowsza fota też bardzo ładna. I jeszcze to "kupię kuca".
wątek zamknięty
budyń też się właśnie zastanawiałam po co jej kolejny kuc ?  🙄

edit. literówka
wątek zamknięty
Bo kocha kucyki 😁
wątek zamknięty
odczepcie się ode mnie, nie wiecie co i jak to się nie odzywajcie.
wątek zamknięty
wątek zamknięty
http://www.photoblog.pl/sylvka/138487651     🤔

Ja wiem, że kuce są silne i wgl... no ale BEZ PRZESADY !  🤔
wątek zamknięty
I kolejne

Niech żyje dopasowany sprzęt  🏇
wątek zamknięty
desire   Druhu nieoceniony...
29 listopada 2012 20:06
a mnie przerażają ich wpisy z innej strony - ich całkowita nieumiejętność (czy wręcz niechęć) do sklecenia poprawnego dania po polsku.

ojtam, one żadne Magdy Gessler.  😁

sorki, musiałam, poprawiłaś mi humor  👍😉
wątek zamknięty
Nirvette   just close your eyes
29 listopada 2012 20:08

🤬
Ach te sznurkowe popregi.
wątek zamknięty
Ircia   Olsztyn Różnowo
30 listopada 2012 04:54
Nirvette  no popręg nie fajny, ale dziewczynka jeździ w szkółce i płaci za jazdy, więc to właściciele powinni się postarać o lepszy sprzęt  😉 
wątek zamknięty
Najgorsze, że dziewczynki się uczą i od początku mają kiepski przykład. Bo mimo, że konik dobrze wygląda, może jazdy z głową prowadzone, ale popręg woła o wymianę na cito jakiś czas temu!!!
wątek zamknięty
Ircia   Olsztyn Różnowo
30 listopada 2012 08:19
agulaj79 i tu masz rację, znam tą dziewczynkę bo jest córką mojego wujka, jak jeszcze miałam klacz to u mnie troszkę się poduczyła, ale to były początki i oprowadzanki. Potem jeździła w innej stajni na strasznie chudym koniu, to też swoje powiedziałam i z tego co wiem to już tam nie jeździ, gdzieś się przeniosła do innej stajni i potem zdjęcia z NK były ok.
Niestety teraz nie mam z nią takiego kontaktu jak kiedyś, ale na pewno zadzwonię do jej mamy bo przez taki popręg może dojść do nieszczęścia  🤬
wątek zamknięty
Dementek   ,,On zmienił mnie..."
30 listopada 2012 09:04
Trzeba zwrócić uwagę, bo może ona nie zdaje sobie sprawy, jak niebezpieczna jest jazda w siodle ze zniszczonym popręgiem. Sama jeździłam w popręgu z powyciąganymi gumami lub z jednym zaczepem, bo drugi odpadł. Wtedy dopiero się uczyłam i uważałam to za normalne, jak i wiele innych patologii  🤬
wątek zamknięty
Gillian   four letter word
30 listopada 2012 15:06
wątek zamknięty
http://www.photoblog.pl/luksiara128/120127086

Tak to jest jak się nie ma na normalne przeszkody...  🤔 Zabawa zabawą, ale tym dziewczynom odjęło rozum czy co ?
wątek zamknięty
Nie no bardzo mądre 😲
wątek zamknięty

Uśmiech do zdjęcia proszę... !
wątek zamknięty
No co - dziewczyna się uśmiecha, koń się uśmiecha - wszyscy szczęśliwi :/

Różne sposoby zapięcia skośnika już widziałam, ale taki chyba pierwszy raz:
wątek zamknięty
Ronin.   Każdy orze jak może.
30 listopada 2012 20:42
Ja ostatnio zapięłam przez przypadek pod wędzidłem  😡  🤬
Ale tak to by mi w życiu do głowy nie przyszło ,może to ma jakiś cel ???  🤔
wątek zamknięty
http://www.photoblog.pl/luksiara128/120127086

Gratuluje odwagi współczuję głupoty... matko, jak patrzę na to wszystko to nie wiem czy śmiać się czy płakać... jeszcze najlepsze są dziewczynki które wszystko wiedzą i są takie zaje*** co to niczyich rad nie słuchają, jeżdżą na zawody i dobrych doświadczonych zawodników obrażają, a same ledwo na koniu się trzymają... tylko niech nie zapomną się pochwalić że jak pojechały na zawody to się upiły i nocowały w czyjejś przyczepie, ale nie wiedzą nawet w czyjej... takie historie też słyszałam... dziewczyna miała wtedy chyba 15 lat ;/ Sama mam 16 lat i nie jestem święta, ale trochę rozumu...
wątek zamknięty
Hmm. nachrapnik, rzeczywiście bardzo... ciekawie? zapięty ... Czasami nie rozumiem rasy ludzkiej ...  🤬
wątek zamknięty
może to ma jakiś cel ??? 
oczywiście że tak 😀 Przecież wtedy ogłowie jest bardziej profi.
wątek zamknięty
Chyba nie było.

Świetny patent na kładzenie. Wiążemy nogę i kładziemy! 😅 🤔wirek:

http://www.photoblog.pl/bemyflo/
wątek zamknięty
Nie wiem czy kwiatek , ale mnie rozbawiło to jak chce zaszpanować. http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/431695_299704306808784_1712044005_n.jpg  🤣
Przeglądam na facebook-u zdjęcia i  😵 Dziewczynki piłują konie że mają pysk przy klacie a komentarz : ładny gansz albo "ale go zebrałaś "....
wątek zamknięty
Co do linku, z kładzeniem konia za pomocą linki. Nie jest to przecież szkodliwe, nie rozumiem za bardzo. Nie uważam żeby był to kwiatek. Przecież p.Karolina też kładła tak fryza Lidera. Na początek, jest to dobrą pomocą co do kładzenia konia.  😉
wątek zamknięty
O właśnie Karino i dlatego mam alergie na takie dziewczynki. Robią koniom krzywdę, zielonego pojęcia nie mają jak na konia działają, jak jazda powinna wyglądać prawidłowo, ale zachowują się jakby pozjadały wszystkie rozumy i już wszystko wiedziały. A jak czytam, że koń zebrany to koń zaciągnięty na pysku siłą, to normalnie szczęka opada.
Konike ale po co kłaść konia? Co to daje człowiekowi czy też koniowi? Jaki ma sens? Bo ja nie widzę żadnego. I w przeciwieństwie do Ciebie, dla mnie to kwiatek, bo ta linka jednak zmusza konia do położenia się, czyli nie robi tego dobrowolnie na sygnał, tylko bo zmusza go do tego patent. To nie jest kwiatek?
wątek zamknięty
pamirowa ja też nie widze kwiatka w kładzeniu konia za pomocą linki. Linkę uważasz za patent. Ok. A ja uważam, że jeżdżenie na czarnej to kwiatek 😉  😀iabeł:
wątek zamknięty
Kurczak   Huculskie (nie)szczęście
01 grudnia 2012 12:16
Ja sie zastanawiam czemu ten kon chodzi po padoku w ochraniaczach transportwych :-)
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.