Zdjęcia Naszych Koni cz.V (sezon 2012)

iwona9208   Konie to choroba, z której nie da się wyleczyć.
29 listopada 2012 07:58
Strzałek nie wygląda wcale na pkz  😉
wątek zamknięty
Strzałek nie wygląda wcale na pkz   😉
też się pod tym podpisuję 😉
Tu wokoło mam sporo takich pkz i wyglądają zdecydowanie inaczej - są jakby to powiedzieć -troszkę bardziej rozrośnięte 😀 😉
wątek zamknięty
No tak... na pkz to zdecydowanie nie wygląda. Klusek dużo bardziej przypomina pkz po tatusiu heheh
wątek zamknięty
mtl   I M Equestrian
29 listopada 2012 09:08
mtl, a co wy macie za zasady w stajni? Bo mi chyba umknęło

w watku o zmianach stajni wspomnialam, jak inni narzekali na grafiki itp
mam zasady typu:
kon przywiazany w boksie podczas czyszczenia, sprzatania
prowadzenie konia tylko w kasku i rekawiczkach

zeby nie bylo off topu to znalazlam takiego wiosennego siwego:
wątek zamknięty
iwona9208,  Angela, Cobrinha macie racje, hehe ja też wiem jak typowy pkz wygląda 😀 i zawsze się z tego śmieje ; )
Dlatego napisałąm "jest jako", bo jej mamusia jest uszlachetniona, ale w paszporcie wpisali jej po tatusiu pkz 🙄
Nie mniej mi miło, że takie macie opinie 🙂

merciful to może Was kiedyś odwiedze 😉
mtl ładny siwek 🙂

To taka ziewająca Gruba🙂
wątek zamknięty
Bischa   TAFC Polska :)
29 listopada 2012 13:53
prowadzenie konia tylko w kasku i rekawiczkach

W stajni gdzie pracuję (hipoterapia, w rekreacyjnej bywam ze względu na osoby, które tam znam), ostatnio instruktor zwrócił uwagę ludziom czekającym na wyjście z boksu z koniem na jazdę, że w boksie z koniem mają być tylko w kasku na głowie. Bardzo mi się to spodobało.
wątek zamknięty
mtl   I M Equestrian
29 listopada 2012 16:14
Bischa pewnie niektorych wypadków daloby sie uniknac gdyby ludzie zajmujacy sie konmi dbali o bezpieczenstwo, ja majac konia "w domu" nie zawsze zakladam kask i rekawiczki, ale czasami mi sie zdarza, szczegolnie w sytuacjach w ktorych wiem ze moze byc niebezpiecznie. Inni pewnie nie zalozyli by kasku w zadnej sytuacji...
wątek zamknięty
mtl Zdjęcie Bomba !  😅
Dziś Pampek popracował pod moją znajomą 🙂 A ja wsiadłam na jej konia. Ottt taka zamiana koni  😁

Ja & Lobo  😁

Po kilku wyłamaniach w końcu udało nam się oddać kilka fajnych skoków na tych beczkach  🏇

wątek zamknięty
pampera jestem zakochana w tych gwiazdkach na tylku  😍
Zamiany czasami są ciekawe 😉
wątek zamknięty
mtl, prowadzenie koni w kasku i rękawiczkach?  🤔 Swoich prywatnych?
wątek zamknięty
mtl   I M Equestrian
29 listopada 2012 19:25
mtl, prowadzenie koni w kasku i rękawiczkach?  🤔 Swoich prywatnych?

tak, to stajnia studencka glownie, ponad 200 koni, rozne "przypadki", duzy nacisk na bezpieczenstwo i te sprawy
wątek zamknięty
No jeżeli chodzi o obsługę koni włascicieli ośrodka przez studentów to jestem w stanie to zrozumieć, ale wymagania tego od osób, które mają konie w pensjonacie?? Jakiś obłęd.
Wyobrażam sobie np. mnie z moim tuptusiem w kasku i rekawiczkach prowadzacą konia z padoku do stajni  😁
wątek zamknięty
[quote author=Strzałek link=topic=79632.msg1599824#msg1599824 date=1354213815]
Zamiany czasami są ciekawe 😉
[/quote]
Ciekawe ale i czasem potrzebne 😉 Jako iż mój Pampek fajnie skacze to koleżanka wsiadła troche popracować nad swoim półsiadem. Jej konik ostatnio cały czas kombinuje na jazdach, więc wsiadłam ja na niego 🙂 No jeżeli chodzi o obsługę koni włascicieli ośrodka przez studentów to jestem w stanie to zrozumieć, ale wymagania tego od osób, które mają konie w pensjonacie?? Jakiś obłęd.
Wyobrażam sobie np. mnie z moim tuptusiem w kasku i rekawiczkach prowadzacą konia z padoku do stajni  😁

Też mnie to dziwi... Ale ogólnie bardzo fajnie, że dbają o bezpieczeństwo 🙂

Jeszcze tacy myy...

Nie bijcie mocno za brak kasku  😡  🤬
wątek zamknięty
mtl   I M Equestrian
29 listopada 2012 19:56
No jeżeli chodzi o obsługę koni włascicieli ośrodka przez studentów to jestem w stanie to zrozumieć, ale wymagania tego od osób, które mają konie w pensjonacie?? Jakiś obłęd.

Pensjonariusze to ci sami studenci, do tego kilku instruktorów, konie w centrum terapi - wszyscy chodza w kaskach i rekawiczkach, i jest to calkiem normalne w tego typu stajniach. Koni przyjezdnych (tak jak na przyklad Valegro ostatnio) nie obowiazuja te zasady. Jest jeszcze wiele innych zasad, miedzy innymi zakaz puszczania koni luzem na hali/manezu, zakaz skoków luzem itd... Zeby nie zasmiecac - zapraszam na PW, moge opowiedziec wiecej na ten temat  :kwiatek:
wątek zamknięty
mtl, też bym chętnie poczytała o takich różnościach i zwyczajach w innych krajach. Może jednak napiszesz coś tutaj, myślę że nikt się nie obrazi 😉

a nie, mój błąd. My ślałam, że jesteśmy w KR  🤣 przepraszam  :kwiatek:
wątek zamknięty
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
30 listopada 2012 11:31
MTL pisz tu, nie zaśmiecasza wręcz przeciwnie 🙂
wątek zamknięty
Martolina jest nawet taki wątek 🙂 http://voltopiry.pl/forum/index.php/topic,823.0.html
wątek zamknięty
mtl   I M Equestrian
30 listopada 2012 11:32
ElaPe, Martolina wysle wam PW  😉
wątek zamknięty
ashtray, dzięki 🙂
mtl, to czekam 😀
wątek zamknięty
mtl, mi tez mozesz kopie wyslac 😉
wątek zamknięty
I mi  :kwiatek:
wątek zamknięty
i mi  :kwiatek:
wątek zamknięty
mtl twój koń jest moim mistrzem  🙇  i też chętnie bym się dowiedziała więcej  😉
wątek zamknięty
mtl i mi też. 😁
wątek zamknięty
mtl   I M Equestrian
30 listopada 2012 19:15
😵 nie spodziewalam sie takiego odzewu  😁

edit:
zeby nie bylo ze mega off top to znowu wstawiam jakas fotke:
wątek zamknięty
ChingisChan   Always a step ahead! :)
30 listopada 2012 19:18
Mogę i ja? :kwiatek:
wątek zamknięty
Ot i siwy wszystkim jęzora pokaże na poprawę humoru.
Mistrz.  🙇
wątek zamknięty
mtl   I M Equestrian
30 listopada 2012 19:28
siwy jest mega smieszny  😁
dla tych co nie wchodza do kacika rekreacyjnego, link do filmiku z siwym na biezni:

PS. wyslalam PM, mam nadzieje ze o nikim nie zapomnialam  👀
wątek zamknięty
Ot i siwy wszystkim jęzora pokaże na poprawę humoru.
Mistrz.  🙇

hehe miałam pisać to samo !  😁

Moja kosiarka na lonżowniku  😁

wątek zamknięty
jeśli chodzi o siwego to strasznie mi się podobają zdjęcia w którymś wątku, kiedy to siwy fruwa 🙂
a Pampek leń, wygodnie dla ciała i da się jeść przy okazji 🙂
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.