Howrse gra :)

Może mi ktoś pożyczyć róg do zadania? Oddam w poniedziałek. Oczywiście nie zostały mi żadne nawozy 🙁
Dementek   ,,On zmienił mnie..."
28 listopada 2012 12:18
fin- ja mogę pożyczyć RO na pl. Zostały mi zachomikowane na jakąś super-okazję  😉 [s]Zaraz wystawię.[/s] Wystawione.
Znowu dam kupon za pass 🙂
Bay ja się chętnie wymienię ! 🙂
Ituch   Co pies ma z twarzą ?
28 listopada 2012 14:16
Dziewczyny,wygrałam dzisiaj w RO m.in. Oblicze Huraganu, a jako, że moje doświadczenie z konkurami GP i bonusami z nimi związanymi jest zerowe ( :hihi🙂 to mam pytanie- czy ten bonus jakoś mi przepada,jeżeli nie użyję go w określonym czasie, czy zużyje się dopiero, gdy wystawię konia do GP? Logiczna wydaję się druga opcja, ale wolę dopytać. :kwiatek:
ale dostałam propozycję

"Wymieńmy się 5ty żywioł za 2 Powiewy Eola !"    😁 😁
Ituch, zostaje ci na zawsze.
Dalej mam Klepsydrę Kronosa na wymianę za coś na com.
Bay mam na wymianę 2 KK na com jak chcesz 🙂 passa tez mam
Ituch   Co pies ma z twarzą ?
28 listopada 2012 15:47
budyń, dzięki! To fantastyczna wiadomość.  🙂
Uważam,że twoja klacz kl jest za droga,a nie powinna być. Przynajmiej niech kosztuje 4 000,ponieważ jest za młoda i nie ma dobreo BLUP.
Może i ma dużo gwiazdek,ale nikt nie kupi takiego konia za 500,zrozum. Możesz np. za 500 i 1 kupon,ale w to już nie będę się wtrącać.
Konie starsze,które mają więcej gwiazdek doskonałości i wgl są lepsze kosztują mniej,więcej 500 i po parę kuponów. Jeśli nie chcesz tego zmieniać,to nie. Decyzja oczywiście należy do Ciebie

Hahaha, ale sie usmialam z tego maila. Klacz, ktora mam na sprzedaz ma 923 PG i 281 uw. Rzeczywiscie, 50 tys to tak wiele 😂
28 listopada 2012 17:38
To ja na koncie koleżanki przez pomyłkę wystawiłam jednego konia za 5tys eq (miało być 50tys) z towarzyszem, chyba kozą. Lasencja mi pisze, że ona za 1000eq kupi, bo ona takie konie na bezpośrednich po 500eq kupuje. Napisałam, że nie, a ona dalej swoje. Dopiero po 5-ciu minutach zobaczyłam w biurze, że ten koń został sprzedany tego samego dnia, którego go wystawiłam (3 dni wstecz)...
Nic nowego, też miałam pełno "negocjacji" od czapy, koń 20-którymś miejscu w elicie, a dzieweczki mi oferują 200 tys. equus (kiedy koń wystawiony za np. 16 kuponów), albo 100 tys. i 5 kuponów, nie wspominając o rzeczach z CR typu różdżka, pięta, CO itd.  😎
28 listopada 2012 18:44
Te dzieciaki szukają naiwnych, żeby mieć jak największe profity.
Teraz jakiś gracz trzeci raz chce przedłużyć zakwaterowanie w moim Ośrodku do marca 2013r. Mimo, że napisałam do wszystkich właścicieli koni, że podnoszę cenę za ośrodek i jest podniesiony próg umiejętności, żeby w nim konie wstawiać. Jej koń jest o 100UM słabszy...
nie dziw się, ja olewam wszystkie wiadomości od ośrodków 😉
28 listopada 2012 19:01
Wiesz, podwyższyłam z 15 do 25 eq stawkę i minimum umiejętności z 600 do 843. Odrzucam teraz prośby o przedłużenie pobytu koni poniżej tych umiejętności.
Po prostu nie przedłużaj. Ja olewam te ich prośby o przedłużenie na tak długi czas.
PW od ośrodków czasem czytam, bo zdarzają się zabawne 😁
Wymienię kupon na RO 🙂
Wiesz, podwyższyłam z 15 do 25 eq stawkę i minimum umiejętności z 600 do 843. Odrzucam teraz prośby o przedłużenie pobytu koni poniżej tych umiejętności.

u mnie stawka jest 10 eq ale um powyżej 1000 🙂
to samo na howrsecup
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
28 listopada 2012 19:53
Calore dzięki, wystawiłam Ci już Muśnięcie z lewego :kwiatek:
CzarownicaSa, spoko 😉
akurat na zakwaterowaniu zarabia się tak mało, że ja nawet w prezentacji napisałam, że nigdy nie zmienię stawki (a też mam 10eq).
28 listopada 2012 19:54
[quote author=budyń link=topic=49169.msg1598773#msg1598773 date=1354130022]
Po prostu nie przedłużaj. Ja olewam te ich prośby o przedłużenie na tak długi czas.
PW od ośrodków czasem czytam, bo zdarzają się zabawne 😁
[/quote]
Do mnie najczęściej przychodzą o treści: ,,u mnie konkurs!", ,,przedłużajcie pobyt koni, bo nie mam na pracowników/ bo rozwijam ośrodek/ bo nie stać mnie na naprawę boksów/ bo posiałam nasiona marchewki, lnu, itd.". A czasem takie błędy w pisowni, że nie wiadomo, o co chodzi  🤣
no dokładnie, konkursy, propozycje dziwnych wymian itp. ja mam wszystkich pracowników temporary (nie wiem, jak to na pl jest 😉),  a kasę prawie tylko z upraw i jakoś daję radę.
Tymczasowy :P
Ja też mam 10 eq ciągle i kasa tylko latem z upraw. Swoją drogą nie znoszę prowadzenia tego ośrodka, gra mi na ambicji, od x miesięcy nie umiem podwyższyć prestiżu, mimo że łąki i boksy na maksa, prawie w każdym prysznic, konie minimum 900 um, kilka boskich... i nic. Mam tylko 2 zawody z rozetami, może to one tak zaniżają? Ja nie ogarniam  👀
jak widzę, to nie masz boksów i łąk na maksa (masz za słabą ściółkę i mało żyzne łąki), a co do jakości zakwaterowania, to liczą się umiejętności w ujeżdżeniu, a nie ogólne. ja u siebie na com robię selekcję przy przedłużaniu pobytu, bo ciężko ograniczyć kwaterowanie słabych w uj. koni.
calore, bo mam bana od 14 listopada 🤣 Ale tak to trzymam je na maksa i utknęłam na 68% prestiżu.
aaa, od moich urodzin 😁 ja jak miałam bana, to jakoś mniej straciłam. ciekawe czemu, ilość koni widzę podobna. ja mam więcej instruktorów, chyba 2, może to też wpływa na jakość lekcji? to albo właśnie te um. w uj. u koni 😉 za to nie mam żadnej rozety, ale zbliżam się do jednej 😉
28 listopada 2012 20:47
Ja mam rozety... Ale rozwijanie Ośrodka mam trochę utrudnione, bo kupony wydaję na hodowlę fiordów, a wcześniej kupowałam za nie łąki i prysznice. Teraz tylko ze sprzedaży rzep i słomy się utrzymuję.
edit: I jeszcze mieszanki sprzedaję w sklepie.
ma ktoś do pożyczenia konia z UM 0 i powyżej 25lat do pożyczenia na zaliczenie dokonania  :kwiatek: ?

nick kolebka
calore, pewnie przez to, że akurat tuż przed banem skończyła mi się ściółka z lnu, więc dałam tę słomę, co miałam w zapasach (czyli niewiele, chyba niecałe 300), więc szybko zeszło.
Jak mnie odbanują (14 grudnia _^_), to spróbuję więcej instruktorów i trzymać same luzytany.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się