prawko

Dziewczyny, spokojna głowa. Przez prawie rok jeździłam tyle razy, że do policzenia starczyłyby dwie ręce. Teraz jeżdżę codziennie i jest normalnie. 😉
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
26 listopada 2012 22:14
Znowu się nie udało... Wracając do WORDu 🙁 Gdyby nie rodzice to bym się poddała, wyniszczyło mnie to psychicznie już. W dodatku z tego co widzę na stronie to najbliższy termin na 31 grudnia 😵
Zu U nas najbliższy termin na 7 stycznia, bo tak się dzisiaj zapisałam 😉 (chyba, że ktoś ma ochotę ślęczeć w kolejce pod WORDem od godzin porannych, bo ludzie sobie wtedy numerki z rąk wyrywają, ze względu na zwalniające się terminy). Nie ma co, trzeba próbować, to się zawsze przyda!
  Ja dzisiaj 2 termin oblany, ale wyszłam tak zadowolona, iż kolega myślał, że zdałam  😁. A ja tylko się cieszyłam, że zrobiłam ładny łuk, i jeździłam ponad 20 minut na mieście ( a właściwie, że w ogóle wyjechałam na miasto) 👀
Ituch   Co pies ma z twarzą ?
27 listopada 2012 11:14
Dzięki dziewczyny, za słowo pocieszenia. :kwiatek: Już się tak nie martwię, hihi.

Zu, nie podłamuj się. Jeśli nie udało się tym razem, to uda się następnym! Wiadomo, że chciałoby się zdać za pierwszym, albo jak najszybciej, ale najważniejsze to się nie poddawać. Może to nieco marne pocieszenie, ale moja siostra zdała za 9 razem, tak się zawzięła bestia. 😁

CzarnaGrzanka, miałam tak samo za pierwszym razem tylko po mieście jeździłam 42 minuty. Wyszłam z auta uśmiechnięta, wesoła i pałająca zadowoleniem, mama wpada w euforię, siostra też- "zdałaś? Zdałaś?!", a tu taka zgacha-"nie".😂 (oblałam na górce na placu)
Mogłaby mi któraś osoba wytłumaczyć na czym dokładnie ma ten nowy egzamin polegać? I od kiedy ma on być wprowadzony? Każdy mi mówi co innego, tak że już naprawdę zupełnie się pogubiłam ..  😉
27 listopada 2012 14:24
Sonkowa, praktyka chyba się nie zmienia, ale będzie wydawana na 15 lat, natomiast teoria ma mieć większa pulę pytań i mniej czasu na odpowiedz. Wchodzi od 18 stycznia.
Byłam dziś w wordzie ale zapomniałam ze po trzecim oblaniu jest kurs doszkalajacy. Mało ze już terminy są na styczeń to jeszcze nie mogłam się zapisać, pewnie będę zdawała na nowych zasadach...
Ituch, CzarnaGrzanka, dzięki dziewczyny. Ja po drugim razie się smialam, ale wczoraj mnie to dobilo- było tak blisko no... Zreszta byłam bardzo dobrze przygotowana tylko stres mnie rozwalil...
Zu, moja znajoma kiedyś tak zrobiła - napisała podanie do WORD-u z prośbą o zgode na zdawanie egzaminu wcześniej i poinformowanie jej jak tylko zwolni się jakiś termin (ludzie czasami dzwenią i odwołują), czekała raptem kilka dni, zadzwonili i pojechała.
Tylko musisz się liczyć z tym, że wtedy bieżesz, co akurat jest - w sensie godziny i dnia.
Sonkowa,
Kto się jeszcze czai z egzaminem, to niech się lepiej pośpieszy. Zasady, które wejdą (a przynajmniej wszystko na to wskazuje) od stycznia mocno pokomplikują sprawę. Z najważniejszych rzeczy:
- 32 pytania (dotychczas było 18) z 3000 (dotychczas było 500)
- prawo jazdy nie będzie wydawane bezterminowo, a najwyżej na okres 15 lat
- jeśli młodzi kierowcy (od momentu wydania prawka przez kolejne 2 lata) przez okres 2 lat popełnią 2 wykroczenia, będą musieli przejść kurs reedukacyjny i testy psychologiczne. Jeśli popełnią 3 wykroczenia stracą prawo jazdy.

I wiele, wiele innych:
[url=http://www.word.torun.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=307:o-prawo-jazdy-bdzie-znacznie-trudniej&catid=136:media]Informacje na stronie WORD Toruń[/url]
27 listopada 2012 14:42
iwona, dziękuję, tak zrobię :kwiatek: na szczęście jestem w miarę swobodna jeżeli chodzi o czas. Orientujesz się może gdzie można to złożyć? Normalnie do okienka do którego się zanosi papiery?
Dziękuję Wam bardzo.  :kwiatek:
Czyli rozumie, że po 15 latach znów trzeba egzamin zdawać?
Zu, ponoć przepisy nie wejdą 19 stycznia 😉 Było to już w październiku powiedziane.  TU trochę więcej na ten temat. Ale jak to jest obecnie to nikt nie wie 😉

To ja dopiszę się do listy. Ostatnio niezdałam na Koszykarskiej w Krakowie. Oblałam pod sam koniec egzaminu na Podgórzu ;/  Byłam już po parkowaniu, zawracaniu etc etc. Wykonałam manewr niebezpieczny...Przez to że nie chciałam najechać na podwójnie ciągłą- byłam za blisko samochodu stojącego w niedozwolonym miejscu, a że wyjeżdzałam z uliczki i skręcałąm w prawo moje koła był zabardzo skierowane na prawo... Drugi termin 13 grudnia.  🏇
27 listopada 2012 19:18
Sonkowa, chyba tylko badania lekarskie? ale niech mnie ktoś poprawi jak źle mówię.
lotka13, mój instruktor też twierdzi że mogą nie wejść, ale po pierwsze wolę dmuchać na zimne, a po drugie moja przygoda z prawkiem trwa już wystarczająco długo, więc chcę jak najszybciej 😁
a nie zmiana zdjęcia w plastiku po 15 latach?
27 listopada 2012 19:31
o to teraz już nie wiem, w takim razie milknę 😉
Zu, ponoć przepisy nie wejdą 19 stycznia 😉 Było to już w październiku powiedziane.  TU trochę więcej na ten temat. Ale jak to jest obecnie to nikt nie wie 😉

szkoda, że do przyszłego czerwca nie przetrzymają tych starych przepisów 😁
Graba.   je ne sais pas
28 listopada 2012 06:59
kasska, i jak? ja... zdałam! nie wierzę, moja instr ostatnio tez mowila, ze na poczatku watpila czy cos ze mnie będzie 😀 ale za drugim razem, wiec nie tak zle ;-)

edit: pytanie z cyklu głupich. jak zdałam to gdzie mam z tym isć? mam isc do biura MORDu po dokumenty?
W Bydgoszczy idzie się do urzędu miasta. Na którymś tam piętrze jest biuro do wydawania prawa jazdy. Wchodzisz, płacisz i czekasz 🙂
Graba.
ja egzamin mam dopiero o 18(teorie), więc w auto wsiądę pewnie nie wcześniej niż o 19:-( W Wawie jest teraz paskudna pogoda, co mnie przeraża, bo choć trudno w to uwierzyć ANI RAZU nie jeździłam w deszczu, zawsze była ładna pogoda :| Ech, wracam do wałkowania testów... Gratuluję! :-)
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
28 listopada 2012 10:08
Graba., u nas WORD sam przesyłał dokumenty a ty idziesz do urzędu płacisz i odbierasz plastik. Na stronie www można było sprawdzić czy juz jest do odbioru czy nie.
Błeeee, oblałaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam! Taka jestem wściekła na samą siebie, że szkoda gadać :[ bardzo fajny egzaminator mi się trafił,  plac bezproblemowo, a uwaliłam niedaleko ośrodka na skrzyżowaniu przy zawracaniu-wymusiłam pierwszeństwo, bo nie miałam pewności, czy coś jedzie z naprzeciwka przez zawracający z drugiej strony samochód🙁 ależ jestem siebie zła, nawet nie zdążyłam sobie pojeździć i poćwiczyć na mieście. Ech, następne podejście...14 stycznia.
kasska, za następnym razem na pewno zdasz! To było pierwsze podejście?
tak, pierwsze
No dobra... egzamin miałam 15 listopada. Dokumenty z WORDu poleciały już dalej. Wyrabiają prawko i płacę przy odbiorze, czy muszę najpierw zapłacić, żeby wyrobili?
Nie pamiętam już jak to było, a nie zapytałam, bo mi się nie śpieszy... 😁
kasska, mistrzowie zdają za drugim! a przynajmniej ja tak się pocieszam przed piątkiem 😉
haha, oby! tego Tobie i sobie życzę! 😀
domiwa   W poszukiwaniu prawdy, mojej prawdy...
28 listopada 2012 20:53
Dworcika ja mialam egzamin 23.11 czyli w piatek , dzisiaj bylam w wydziale komunikacji oplacic . Teraz czekam , az dokumenty pojda do wyrabiania i wroca do urzedu. Fakt , ze wyrabiam nowe prawko bo mam kolejna kategorie wiec nie wiem jak na motor.
Ja też A mam jako kolejną kategorię. Kurde... to nie wyrobią mi prawka zanim nie zapłacę, nie? 😁 Jest na to jakiś termin w ogóle? Bo niespecjalnie mam teraz czas i kasę na to. A nowe prawko w sumie dopiero na wiosnę będzie potrzebne.

Gdzie robiłaś E?
28 listopada 2012 21:04
Z terminem w sumie nie wiem. Egzaminator powiedzial tylko, ze kolo srody/czwartku moge isc bo dokumenty splyna od nich. Wydaje mi sie, ze znajoma nie wiedziala, ze ma oplacic i czekala na prawko. Jak w koncu zorietowala sie , ze cos dlugo czeka, to okazalo sie ,ze najpierw trzeba oplacic by cokolwiek ruszylo. Czy to moze przelezec i ile to nie mam pojecia. najlepiej przedzwon do wydzialu kom.  😉
B+E robilam u Gorskiego🙂
Juz mi właśnie kolega podpowiedzial, że jak za dlugo nie zapłacę, to mi pisemko z urzędu wyślą. Pfi... jak nie doliczą odsetek, to niech wysyłają 😁
A egzaminator jaki?
28 listopada 2012 21:07
Dopisalam w poprzednim poscie pare slow.

Egzaminator? moge podac tak na forum imie i nazwisko? 👀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się