Młode Konie

Endurka, Kobyła będzie miała 5 lat więc młodziakiem nie jest każde siodło na niej tak leży dlatego zamawiam jej poduszkę podnoszącą tył. Czemu ma ją cokolwiek boleć, na placu ją boli a w terenie nie? Pikara bryka tylko przy użyciu palcata w momencie zagalopowania.
ja tam nie wnikam w metody różne etc ale nie powiedziałabym, że zawsze i wszędzie 5 latek to "nie młodziak". Też młodziak. No i jakby się zastanowić nad "stopniem" dojrzewania różnych osobników i osobniczek... ale to w sumie dłuższa dyskusja.

Być, nie taki kawał, drobna jest 🙂 Miałam ją dziś mierzyć, ale teraz już nie zdążę.
aszka może i 5, ale przecież jest dopiero co zajeżdżona
Dla mnie konie, no w okolicach 150 cm to jednak większe osobniki, bo ja sama mała.  😁
Teraz jak mi siwa nagle poszła znowu w górę to zastanawiam się czy i ja nie powinnam, tak dla zasady.  😉
aszka bat przy zagalopowaniu --> jebut....skąd ja to znam. Ale pocieszę Cię, to mija z czasem (przynajmniej Młodemu minęło  😉 )

wstawiam filmik i wszyscy mogą się śmiać z pierwszych pseudo-lotów Bączka-Pączka vel Pulpeta
( chyba mój ulubiony tekst z owych konsultacji: "Noooo fajny z niego konieczek....mimo, że pulpecik"  😀iabeł:

aleqsandra   Kreujemy swój świat tym w co wierzymy
28 listopada 2012 00:07
pierwsze koty za płoty 😉

przy okazji oblookałam filmik z konsultacji bo wyświetlił się jako podpowiedź i powiem Ci, że podziwiam spokój konia przy tym co się dzieje przy hali O.O
nasza pleśniawka po 2 i pół miesiąca u nas
<aszka> wow! jak fajnie wygląda  😀
PumCass   zachowaj zimną krew!
02 grudnia 2012 12:01
aszka wygląda szałowo  💘
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
02 grudnia 2012 13:57
nieźle tego konia przyprószył śnieżek 😉
aszka piękny koń.
Nadal mi się marzy, aby podobny chodził po moim podwórku.
pierwszy teren Miltonka pod siodłem 🙂 [no i mój na nim w związku z tym 😉]
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
02 grudnia 2012 23:21
Przypominamy się z młodym 😀

kasiakliczkowska, Ile koń ma wzrostu? taki kompaktowy się wydaje 🙂

subaru2009, jak możesz takiego ładnego konia tu pokazywać 😉 🙂
Swoją drogą, ma identyczne odmiany jak moja (no, tylko ona ma czarną prawą przednią).
Moja 3 letnia podopieczna juz prawie 5 miesiecy u mnie.... 🤣
Przyjechał do mnie dzieciaczek teraz jest juz fajne kawał kobyłki ... Wydoroslała psychicznie i mysle ze fizycznie( bo o wplywie treningu nie mam mowy bo koni sie wiecej leni niz cos robi) ale jest juz bardzo fajnym madrym koniem i teraz jest takim miśkiem kochanym 😍
Sankaritarina, on ma jakoś ponad 165 w kłębie, a na zdjęciu wyszedł jak kucyk. Ale jakoś chwilę wcześniej w tym wątku są jego zdjęcia z jazdy i widać, że jest większy 🙂 o tu na dole strony: http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,1199.15480.html [ja mam 163-165. w głowie 😉]
Wojenka   on the desert you can't remember your name
03 grudnia 2012 10:15
subaru, ale on ładny  🙂
subaru  -ale ma szyjsko 😀

i my się przypomnimy  😉
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
03 grudnia 2012 12:01
Cavalo wyglada jak pluszak :-)
cavalo co to za młodziak?
biczowa - to zywy mamut!  😁 sierści ma za trzech!

episode - nic wow , ot konik ze stodoły.   😉
po Regonie / West    od Enedii po Armani

to jeszcze jedno dam 😉
fajny 🙂
03 grudnia 2012 16:00
Dziękujemy😉

A pokazujemy się rzadko, bo rzadko ładne zdjęcia mamy😀 z resztą tu tyle ładnych dzieci, że my tylko od czasu do czasu się pokażemy dla przypomnienia 😀

Myślę, że od soboty wracamy już do częstszej pracy , liczę na to  😜
subaru2009 uwielbiam go! 😜
a mnie coraz lepiej sie jeździ,
Zaczynam naprawdę odczuwać przyjemność z obcowania z tym koniem, jak rowńiez przyjemność z jazdy,
Koń jak na razie ma duzo plusów, chociaż rownież ma minusy (są to oczywiście subiektywne minusy)
Przeniesienie z placu na halę poszło idealnie. Zero problemów, a obawiałam sie trochę.
03 grudnia 2012 16:34
Dzięki 😀

To jeszcze troche mniej wyjściowe 😀

i jak mu ładnie w tym pomarańczu 🙂
subaru2009 na drugim: I'm sexy and I know it! 😎
Cudowny jest Twój kucyk. Krył coś? Bo chyba były takie plany.
Wojenka   on the desert you can't remember your name
03 grudnia 2012 18:45
Robię właśnie porządki na dysku i zrobiłam takie małe zestawienie... Po lewej wrzesień 2012, po prawej u góry kwiecień 2010, na dole kwiecień 2009.
Zmienił się dzieciak, ale dla mnie cały czas jeszcze jest dzieckiem...
Pracujemy, w tereny chodzi jak stary koń rajdowy, kłusuje i galopuje na luźnej wodzy, z głową przy ziemi. Jestem pod wrażeniem jak szybko łapie o co chodzi i jak szybko i bezproblemowo przestawił się z trybu wyścigowego. Jednak dobra stajnia treningowa to podstawa, żeby nie zrobić z konia debila...  🙇 🙇 🙇

03 grudnia 2012 18:50
koleżanka opisała drugie zdjęcie jako "'I'm fabulous, bi*ch!'"
A ja w popisie też miałam "I`m sexy and I know it" 😀

Tak, mimo końcówki sezonu udało nam się pokryć 1 kobyłę 🙂 Kucyk się wstrzelił już za pierwszym razem  😁 Kobyle zrobił taką przyjemność, że kobyła już odbiła przy drugim skoku, a takiej energii dostała po tym 😀 ... Dzidzia się rozwija i czekamy na źrebaka w lipcu 😉
Teraz czekam na odpowiedź od jednej dziewczyny, która się zastanawia - tu waży akurat odległość 😉 ale liczę, że się zdecyduje 😀

kasiakliczkowska jak już obkupię się we wszystkie brązy wejdę może w pomarańcze 😀

Wojenka jakie dziecko było słodkie 😀 a teraz przystojny mężczyzna 😀 chwyta za oko
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się