DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

Czy to nie był czasem czaprak dla linki (sznurki) razem z derką treningową do kompletu?
deborah   koń by się uśmiał...
20 listopada 2012 20:57
korsik, dokładnie.
i tak zaczęła się moja przygoda z szyciem końskich szmat 😉
Pamiętam jeszczeze starej volty 🙂
A czaprak przesłodziutki 🙂
Słodziutki w różowe serduszka .
To ja też pokażę swój  pierwszy , czego taki wielki ! 
To wieki temu było i w ogóle tego nie zauważyłam , teraz jak się patrzę  😲  to sama nie mogę uwierzyć hi hi …
Hej dziewczyny 😀wiem,ze z innej bajki i moge dostac po  🤬,ale jakby ktoras byla chetna to mechanik z mojej firmy ma maszyne przemyslowa na sprzedaz. dla zainteresowanych moge wyslac zdj,dzisiaj powinnam dostac oraz podac wiecej szczegołow  😉
Widek07 - ale szał!  😍
Dzieki Time  !  Jak odgrzebałam te zdjęcia,  to nie mogłam uwierzyć  😡 ze to tak wyglądało ha ha
Na szczęście po pierwszej dumniej publikacji w Internecie dostałam szczerą wskazówkę bym się lepiej przyjrzeć jakie to wielkie ! 😉  Prawda taka , ze na żywca zupełnie się takich szczegółów nie zauważa ,a brak doświadczenia , pochwały i zachwyty otoczenia trochę zacierają podejście do tematu bezkrytyczne . I prawdą jest też to, ze zdjęcia wyłapią wszystkie dysproporcje i warto sobie takie fotki porobić, a na pewno warto się nimi pochwalić by zebrać opinie nie tylko ze swojego otoczenia
To i ja się wepchnę ze swoim DIY, co prawda nie mogę się równać z pokazanymi już tu dziełami, ale samo tworzenie sprawia wielką radochę 🙂
Jakiś czas temu uszyłam sobie taki pad:

oraz podrasowałam zwykły czarny kantar "świecidełkami"😉

sepia   Koń stworzon ku bieganiu, jak ptak ku lataniu.
22 listopada 2012 13:42
Padzik, ładniusi, wydaje się być równiutki 😀 Do widoku ładnych padów chyba oczy moje są przyzwyczajone, pełno ich tu jest 😀
Kantarek suuuper! Na modelu!
No to się dorzucam 3 pary nauszniczków prawie gotowe 😀 czyli +20 do bycia z siebie dumnym 😀 🏇
Widek - woooow, fantastycznie wygląda 🙂

harja - bardzo starannie wykonany 🙂
harja, a weeez, co ty tu wstawiasz BEZ KONIA.  🤦 a na koniu to mozesz jutowy worek polozyc i tez bedzie pieknie 😉
(a tak serio, to rzeczy bardzo ladne, ale na koniu  😍 na pewno ladniejsze)
Dziękuję i postaram się o zdjęcia rzeczy na koniu :kwiatek:
katija,co do worka jutowego... Mam pewne wątpliwości 😁
Widek07, i sie taki wielki podoba <3
masz go jeszcze? potrzebujesz? :P

przyszły moje materiały na naczółki i deseczki... ale widziałam tylko paczki...nawet nie chciałam się denerwować - leze w szpitalu i troche chyba nie wypada zebym je ty robila :P (już na kompa dziś przyniesionego dziwnie patrza ;P)
ale jestem złą.... sfrustrowana...
A co chcesz ? /pamiętaj ze fotka z fryzem , gabaryt spory /
Pewnie gdzieś jest , poszukam , tylko w jakim jest stanie  ❓
Pobyt w szpitalu , co się stało ?
wkurzyło mnie już, że ciągle zle sie czuje i boli mnie brzuch, wiec przy kolejnym ataku który pokrzyżował mi weekendowe plany jeździeckie +produkcyjne DIY, postanowiłam ze sie dam połozyć i przebadać. no i mnie badają. a..i niby leczą  (ale i to i to kiepsko idzie =efektów brak)- dostaje takie same leki jak konie na kolke ...że koniarz to końskie leki? 😉))

a a czaprak by mi idealnie pasował do naczółka ktory chce zrobić 😀
i pewnei zakryje mojemu zad  - ale mi się takei podobają, i na pewno większy niż ten który mi Zorilla podarowała nie jest 😉))
a może jakieś naczólki chcesz do swoich, takie pod kolor?
To wracaj do zdrowia , a na pw. daj adres , jak znajdę to wyślę .
napisałam pw 🙂 jak się uda będę go wielbić i międzynarodowo rozsławiać 🙂😉)) a cape diem będzie w nim cudownie wygladał 🙂😉)
Hi hi i co mam powiedzieć , oby go nie rozczarował  😡 ,ale dorzucę mu nauszniki w przeprosinach . 
moge jeszcze autorskie nazwy modeli wymyślać. ten jest "wielki czerwony smok" 🙂😉)
nauszniki tez bombowe robisz, też takie 'inne" kocham "inne" rzeczy 🙂😉)

tylko carpe gumowe ucho musi mieć takie na klej albo przyszywane do łba...

ostatnio założyłam jakieś w ramach testów wielkości i czy aby nie jeździć w teren w bodźco-chronach(chciłam zrobić wygłuszenia jak w takich firmy...nie pamiętam jakiej) bo on takie adhd troche (no dobra mocno). nauszniki przymocowane do ogłowia, a koń pozostawiony luzem jak poszam po coś tam (nie przywiązuje go, tak sobie stoi) zaczął się bawić podrzucaniem tej części na czole, raz drugi i ... i zrzucił razem z ogłowiem (pozapinanym, z nachrapnikiem itd). ma ktoś DIY patent na konia gume? 😉

harja, wstawiasz kupne pady i kantary i ściemniasz, że robisz, pfy! też tak mogę 😉))
zelka2303, podziwiam również, zanim nie zaczęłam analizować (przy okazji mierzenia centymetrem) jak takie się robi, tej sferycznośći wydawały mi się łatwe... (pomijając sam fakt szydełkowania), ale po tym już nie uważam 😉 robisz jakie na klej? 😉
Nauszniczki powoli ale idą, każde starałam się robić troszkę inaczej, jeszcze troche przede mną pracy, zeby je skończyc i oczywiście poszukanie modela do przymiarki ale to jeszcze trochę czasu
Co prawda pochmurno dziś u nas i deszczowo, ale zrobiłam zdjęcie kantara na modelu 😉 pad się pierze, więc jego fotka innym razem.

Kantar wygląda świetnie !🙂
Wow, harja, czytasz mi w myślach normalnie ^^
Jeż myślałąm o ozdobieniu kantara w ten sposób, tylko 2, nie 4 rzędami diamencików.  🙂 I chciałam jeszcze podszyć go polarem, ale najpierw wmuszę kupić czarny kantar...  😀

Ja ostatnio tworzę nauszniki. Czarne dla koleżanki i czarno-beżowe do kopmletu z czaprakiem.  😀
harja ,a jakie piękne zdjęcie ! no model! jak z dobrego katalogu 🙂😉)

a ja plote, kleje naczółki 😀😀 
strasznie to wciąga i jest czasochłonne..wczoraj się zasiedziałam, no wiedzialam że już nie 21 czy 22 - bo o tej zaczęłam...ale jak sie 3.30 -cia zrobiła?
chciałam zamówić taką taśme z kryształkami jak właśnie użyła harja, ale zniknęła z aukcji sklepu z którego mam więcej rzeczy na oku, a właścicielka się nei odzywa 🙁 (może przez to że jej napisałam że ma straszliwie drogo.... - ceny obniżyła (tzn tych nowo wstawianych)do tych najniższych na allegro , ale taśmy nei widzę i nie odp na maile 🙁 )

gdzie tą taśmę kupiłaś ? ma kryształki szklane? (bo spotkałam się z takimi bez kryształków;/)
harja masz pięknego modela jest rasowy? Skąd wzięłaś błyskotki na kantar?
Powiem wam jedno że moje wielkie plany z nausznikami przepadły bo materiał z którego chciałam je zrobić gdzieś wsiąknął 😀
nasicc, dziękuję 🙂
Moniqś,rób, rób, trochę zabawy z tym jest, ale kupny tak nie będzie cieszył 😉
horse_art,dzięki! model tak naprawdę nie współpracujący zupełnie, trzeba się namęczyć, żeby zapozował :P Szczerze mówiąc nie mam pojęcia, co to za kryształki, zakupiłam na allegro jako pasek. Nie świecą się jakoś super mocno, ale też są całkiem ładne.
A wiecie może gdzie kupić takie mega błyszczące paski cyrkoniowe np. właśnie 3-4 rzędowe? Albo jak to się fachowo nazywa? Nigdzie nie mogę znaleźć, gapa jestem 🙁  Horse_art pokazuj naczółki!
Kamilaa,jak wyżej - kupiłam pasek na allegro 🙂 model jest pół na pół - pół bulon pół pkz 😉
harja u mnie w leklerku (nie wiem jak to się pisze) jest sklep z takimi bzdzidełkami ale są drogie 🙁
Myślę sobie co mogłabym zrobić sama i żeby to strasznie dużo czasu nie zajmowało (szkoła :/)
najlepsza oferta to to http://allegro.pl/wstazka-pas-diamentowy-diamenty-dekoracje-2cm-2m-i2779257601.html - ale wlasnie juz nie ma;/

mam na razie taką http://allegro.pl/tasma-bizuteryjna-kamyczki-w-oprawie-sztras-25cm-i2752869935.html
przepiękne, drobniutkie i śliczne, przesuwają się tak , że moze być pomiedzy odstęp lub 1 przy 2. ale dość wysokie te kamyki, cięzko umocować, no i koszmarnie drogie jednak  - 1,25 zł za 25 cm pojedynczego rzędu - i to na maxa po rozciągnięciu to dużo. jakby tak zrobić 4 rzędy to na taki kantar wyszłoby kilkadziesiąt zł .... no i b. ciężko przymocować. do naczółków jako takie dodatki - wyglada super, ale nawet żeby zrobić 2 rzędy +do rozetki, to cholera drogo troche jak np 10 zł na same kryształki (szczególnie jak się chce takich zrobić kilka 😉 ) ;/
naczólki schną - te gdzie poprzyklejane kryształki (klej jest biały jak mokry, wiec jest "fuj"😉, jutro wstawie zdjęcia 🙂 jestem dumna strasznie 😀 mam tyle pomysłów, że nocy i materiałów nie starczy 😉 ale do "czerwonego smoka" zrobiłam 😀
horse_art, czyli teraz do każdego czapraka będzie inny naczółek :P ?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się