Hej, mam pytanie co do żelu pod siodło Acavallo, on się lepi, klei ? czy po prostu jest wykonany z silikonu który trzyma się siodła? kiedyś używałam żelu eskadrona i on wręcz się przykleił do siodła i mi je pobrudził, bo klej który pozostawił na siodle zaczął się wałkować.
Niestety lepi się i klei.
pokora93 ale został Ci jakiś syf na siodle?
Lepi się dopóki się nie zakurzy 🤣
to to wiem, raz już próbowałam dokleić zakurzoną korektę do zakurzonej podkładki 😂
Ale mi żaden syf na siodle nie został po nówce sztuce pierwszy raz użytej
Louisa został. Zmywałam to potem przez 3 dni mydłem do skór.
Bo go przed pierwszym uzyciem trzeba zakurzyc 😁
Orientuje się ktoś z was czy BR robi żele pod siodło? I jeśli tak, to jak wypadają np. w porównaniu do Acavallo? :kwiatek:
edit. literówka
dostałam dziś do testów podkładkę Eskadron Anti-slip. Palemka :kwiatek:
Zdam relację co i jak
Proszę o pomoc. Chciałam zamówić podkładkę pod siodło,ale nie wiem jaka jest lepsza - z naturalnego futerka,czy żelowa? Do tej pory miałam podkładkę ze sztucznego futerka, o taką -
http://www.gnl.pl/podkladka-siodlo-horze-p-4806.htmlNiestety średnio się sprawdza.
Proszę o jakieś porady. 😉
Zależy czy masz siodło dopasowane..
[quote author=alaa_kala link=topic=77.msg1590115#msg1590115 date=1353411094]
Hej, mam pytanie co do żelu pod siodło Acavallo, on się lepi, klei ? czy po prostu jest wykonany z silikonu który trzyma się siodła? kiedyś używałam żelu eskadrona i on wręcz się przykleił do siodła i mi je pobrudził, bo klej który pozostawił na siodle zaczął się wałkować.
[/quote]
Po co kupować żel, który przeznaczony jest bezpośrednio na grzbiet konia i wkładac go pomiędzy czaprak a siodło. Do tego sa inne żele. I niech będzie, że się czepiam.
Siodło dopasowane.
to z futerkiem będzie ciasne.
Constantia jakie?
[quote author=alaa_kala link=topic=77.msg1590115#msg1590115 date=1353411094]
Po co kupować żel, który przeznaczony jest bezpośrednio na grzbiet konia i wkładac go pomiędzy czaprak a siodło. Do tego sa inne żele. I niech będzie, że się czepiam.
[/quote]
"Terapeutyczne żele to lekkie, nietoksyczne podkładki pod siodło, które dzięki całkowitej przepuszczalności powietrza, moga być zakładane zarówno między czaprak a siodło jak i bezpośrednio na grzbiet konia."
czy taką żelową podkładkę podnoszącą tył stosuje się pod czaprak?
http://www.sprzetjezdziecki.com/acavallo-podkladka-zelowa-pod-tylny-lek-p-3445.htmlżel na całą powierzchnię siodła mam i używam bezpośrednio na grzbiet, ale z tą ponoszącą, czaprak wygląda bardzo dziwnie, bo tył jest w powietrzu... 🤔wirek: w dodatku w czasie jazdy te podkładki mi pierdzą... 😵
Zastosowanie takie same ale może być z innego tworzywa.
Znacie tę podkładkę korekcyjną?
http://animalia.pl/produkt,24334,579,york-podkladka-korygujaca-z-futrem-owczym-z-wkladkami.htmlPotrzebuję coś takiego, a nowy Mattes nie na moją kieszeń niestety..... A może ma ktoś używanego, zbędnego Matteska (korekcyjnego) to na PW proszę 🙂
mi chodzi o cienką podkładkę żelową nie lepiącą się ale trzymającą siodło do której mogę dokupić korekcję przodu, skokowe mam idealne i dlatego potrzebuje coś cienkiego amortyzującego, a ujeżdżeniówka troszkę mi leci na przód i dla tego potrzebuję do kompletu korektę na przód. Polecacie coś ?
Robi jakaś firma oprócz mattesa podkładki z możliwością regulacji wypełnienia na boki?
Mam jednostronnie przebudowanego konia i potrzebuję tymczasowego rozwiązania..
Busse Thinline, ale one drogie są
york cos takiego teraz wypuscil.
olek, do właśnie takiej podkładki dałam linka w moim poprzednim poście 🙂
Dzięki dziewczyny. :kwiatek:
Rozejrzę się teraz będąc w Poznaniu na targach jeszcze za czymś sensownym..
Przyszedł do mnie w końcu mój Mattesik Correction w kolorze Piaskowym. No obłęd w ciapki po prostu 😀 Kocham Mattesa.