Nasza twórczość fotograficzna cz. II

Zu - na pierwszym fajne tło, ale zdecydowanie szerszy kadr bym dała, 2 i 3 mi nie leży, szczególnie mina modelki na 3  🤔
ostatnie foto dość fajny portrecik ale przeostrzony

nie znam się za bardzo ale to tak moim okiem 🙂
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
15 listopada 2012 14:44
Time, dziękuje :kwiatek: mina nie była zamierzona- koleżanka nie była zachwycona tym ze latam z aparatem wokół niej (; ostatnie jest ogólnie dokadrowane i poprawione, wieczorem mogę wstawić oryginał 🙂

Jakby jeszcze ktoś chciał coś powiedzieć na temat tych wypocin to będę wdzięczna :kwiatek:
Zu, przede wszystkim za ciasno. Brakuje oddechu. A poza tym tego, co w fotografii najważniejsze - światła.
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
15 listopada 2012 15:40
abre, dziękuję :kwiatek:
Witam wszystkich po dlugiej nieobecnosci  😀

Mam takie pytanie do osob, ktore fotografowaly niemowlaki - jak to wyglada?  na jakich ustawieniach aparatu? jakies dodatkowe oswietlenie? prosze o jakies rady  :kwiatek:

I kilka zdjec do oceny:

Ja niemowlę tylko swoje fotografuję i właściwie to bawię się tym  🙂

Bez dodatkowego oświetlenia, no a ustawienia, zależy - bo na zewnątrz zawsze będzie nieco inaczej, ale zawsze staram się manualnie dobierać ustawienia. Wiadomo, że niemowlę, szczególnie starsze jest ruchliwe i dlatego lepiej działać przy mocniejszym świetle, aby można było krótszy czas ustawić.
Fisia najbardziej podoba mi się pies i krajobraz.

Kot w koszyku chyba pod słońce, bo jakoś tak mało kontrastu tam. Możesz też próbować kadrować trochę inaczej, kadr centralny nie zawsze musi być zły, ale możliwości jest sporo i np. zdjęcie psa mogłoby bardzo zyskać, gdyby kadr był trochę inny.
Fisia - 5 obłędne!  😜
Fisia, mi się podoba to pierwsze i nawet kadr (IMO) nie jest zły, bo wtedy gałęzie drzewa dają fajny efekt 🙂. Na drugim fantastyczny widok 💘 Czwarte bym troszkę rozjaśniła, ale jest bardzo klimatyczne 🙂.
slw95   żyj i pozwól trwać
15 listopada 2012 19:42
Fisia, na pewno przyda Ci się jakiś jasny obiektyw🙂 ustawienie migawki i przysłony niestety ciężko podać,będziesz musiała ustalić sama, zależne od tego gdzie będziesz robić zdjęcia 😉 co do Twoich zdjęć, bardzo podoba mi się 4, lubię takie zdjęcia, ale wg mnie w tym pyle/mgle(?) za dużo magnaty/czerwieni, widziałabym to w kolorystyce bardziej naturalnej (czyli odcień tej mgły bardziej biały, lekko niebieski). Kadr jest super 👍 6 i 7 też mi się podoba, lubię jak coś "wchodzi" w kadr po bokach (albo na dole jak w przypadku 6 🙂 ), ładnie to wygląda. Powracając do tematu niemowlaków i dzieci - mam parę zdjęć chrześnicy koleżanki, może coś Cię zainspiruje 🤣 zdjęcia robione Heliosem 44M (58mm)
ja wygrzebałam jeszcze jedno z wyjazdu na Mazury 🙂
sandakanowa   'Pracuj nad sobą, a z koniem się baw...'
18 listopada 2012 21:30
no to ja mam takie zdjęcia pięknego Helio V pod nową właścicielką - panią Ksenią Samsel 🙂

18 listopada 2012 21:33
sandakanowa zazdroszczę! Chciałabym kiedyś obfocić tego konia! 😍 Może kiedyś będzie mi dane 😜
sandakanowa   'Pracuj nad sobą, a z koniem się baw...'
18 listopada 2012 21:34
slw95 no to zapraszamy do nas do Huzara 😀 ja tam jestem co tydzień na cały weekend do mojego konia 😉
18 listopada 2012 21:38
sandakanowa dziękuję za zaproszenie, jak tylko będę w Warszawie nie omieszkam Was odwiedzić!  💃
Fisia
1,5,6 klasa, przepiekne 🙂 Reszta tak trochę bez pomysłu - koń w ruchu złapany w nienajlepszych momentach

Jakiś taki przegląd z ostatnich dwóch miesięcy
wrzesień

listopad

i jedzenie
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
19 listopada 2012 01:27
Moje pstryki przy Waszych wyglądają blado. 😡

Może ktoś się pokusi o opinię? :kwiatek:
oglądam Waszą twórczość i niektóre zdjęcia zapierają dech w piersiach  😜  😜
z braku czasu mało robię zdjęć, a jak robię to i tak nie zawsze są super, ale niektóre mi się podobają
wstawiam i czekam na ocenę, rady...

Fantazja 2! 😜 Magiczne, tylko usunęłabym to coś z prawego dolnego rogu i byłoby znacznie więcej niż szał. 😍
Fantazja, nie podoba mi się tylko pierwsze. Reszta - szał! 😍
sandakanowa, trochę za mało ostre, drugie ma za ciasny kadr. Ale modela zazdroszczę!
armara, bardzo fajnie wykorzystałaś światło na pierwszym 🙂.
Notarialna, pierwsze ma nieprzemyślany kadr (pół ucha). Drugie mi się podoba, ma coś takiego w sobie, ale znowu - kadr 😉.
Fantazja, drugie jest przepiękne 😍 Na trzecim podoba mi się "gra" kolorów.
to teraz ja 😵 nigdy nie dodawalam tutaj jeszcze swoich zdjec 😀

no dziewczyny szalejecie !!!
Fantazja i sie wzięło udział w r-v fotozabawie 😉 genialne foty gratuluję

flygirl, cavaletti, wymodelowana, dzięki  :kwiatek:  cieszę się że komuś się podobają  😀
m.indira, pisałam, że poszłam na łatwiznę, bo nie zrealizowałam swojego pomysłu na tą zabawę 😉
dzięki  :kwiatek:
zdradź jak robisz takie piękne foty  😜
m.indira świetne zdjęcia, zgaduję, że wszystkie robione w dzień i udają zmrok? 😎 Jak już jesteśmy w tym klimacie, sama miałam jakiś czas temu szał na takie zdjęcia:

19 listopada 2012 16:55
No to jak jesteśmy przy krajobrazach wrzucam parę fotek z Bieszczad 😀 btw, moje ulubione góry 😜
drugie - bajka!!!
Fantazja - 1,2 obłęd, piękna panorama byłaby z tych fot!  💘
wymodelowana - fajne klimatyczne 1 🙂
slw5 - ale szał!! 😍 Czym focisz?

kilka moich 🙂
Notarialna ja się za bardzo na fotografii nie znam, ale kociska przepiękne  💘
19 listopada 2012 17:38
cavaletti, dzięki, też strasznie lubię te zdjęcia 🙂
Time, Sony A200 + tu akurat była Sigma 70-300mm; gniady z drugiego i siwy z ostatniego  😍
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się