Stajnie w Lublinie

gajowa- dziękuje bardzo  :kwiatek:
ależ ni ma za co 🙂. Badania ludzkie, to generalnie organizatorom nie są do niczego potrzebne, ale za zwyczaj sędziowie chcą 🙂. No, a końskie szczepienia, to zrozumiałe 🙂 mieć trzeba i już.
Faktycznie mój błąd. Myślenie moje jest bardziej pod względem zawodniczym. Prawda jest taka ze można sobie spokojnie inna drogą wędrować i nie wszyscy muszą mieć ambicje na ogromny sport. Tak czy inaczej uważam ze lepiej jest się od początku uczyć dobrze, a wychodze z założenia ze zawodnicy z doświadczeniem i wynikami maja pojęcie. Ciekawa jestem też waszych wypowiedzi na temat "trenerów" i "zawodników" stosujących takie metody treningu. Wydaje mi się ze koń zmuszany do pracy, sztywny i katowany nie jest w stanie osiągać wysokich wyników w sporcie, chyba ze ktoś przez brutalne metody rozumie niskie ustawienie i użycie bata. Mam nadzieje ze mamy na myśli inne osoby. Pozdrawiam
Tajfunowa, na tej samej stronie watku masz poleconych dwoch instruktorow jezdziectwa.
ale jeśli się nie mylę to u nich trzeba mieć własnego konia. ja na moim rumaku nie chcę mieć treningu/ jazdy, co zaznaczyłam w poprzedniej wypowiedzi 🙂
Karmelek1700   Go Go Power Rangers!
13 listopada 2012 19:55
IMO nie znajdziesz kogoś kto udostępni Ci swojego prywatnego konia, na którym regularnie startuje, a więc w najbliższej okolicy Lublina pozostaje jedynie prof.Pietrzak...
Karmelek1700 okey, dzięki. ale nie chodziło mi o konie, na których startuje ta osoba, tylko właśnie o takie dla "kursantów" , jeźdźców- konie "szkółkowe" 🙂 ale u odpowiedniego nauczyciela 🙂
to tak jak napisałą Karmelek. Natomiast większość z nas jest na ten temat takiego samego zdania ;/ eh
Na koniach szkolkowych - jazdy rekreacyjne. Niestety.
Po za tym to zalezy od stajni, czy zgodza sie udostepnic konia na jazde z instruktorem z zewnatrz. Bo ja moge prowadzic jazde na szkolkowym koniu, to nie jest problem jezeli wlasciciel konia (osrodek) wyraza zgode.
TROLL : w lkj jest pewna osoba, ja u niej konia nie zostawialam , ale słyszalam dobre opinie. osoba b.wykfalifikowana  http://www.lkj.lublin.pl/trening-koni.html

polecam
już nieaktualne, bo ona nie stacjonuje już w LKJcie!
Na trasie  Chełm - Lublin jedzie bukman z jednym miejscem. Duży , solidny. Ktoś chętny?
raz, że info ze strony jest nieaktualne, a dwa, że z całą moją sympatią dla tej osoby - info to jest też mocno podkolorowane ;/
I jak wrażenia po Bonanzie? Ktoś był? Mi się bardzo podobało , pomijając podłoże na rozpręzalini, ale zabronowali i było jakoś zadbane więc ok. Parkur (60cm,70cm) był według mnie fajnie ustawiony i w ogóle bardzo fajna atmosfera. 😀
Wrażenia bardzo pozytywne, nawet mimo tłoku na rozprężalni. Sympatycznie, spokojnie, parkur akuratny do zawodów towarzyskich. Wszystko na plus. Oby więcej takich imprez.
Fajnie, że i w Bonanzie, i u Drwala właścicielkom chce się organizować takie sportowe spotkania. A przecież to i czas, i pieniądze. Więc i Ewie i Ani dziękuję.

PS. Karino, gratuluję udanych przejazdów.
i nikt na siebie nie sapał na rozprężalni 🙂
super było 🙂
Ascaia- Dziękuje  :kwiatek: Więc już nie jestem anonimowa  😁
Atmosfera idealna na pierwsze starty , oby więcej takich spotkań. Rozważam jeszcze Piker za tydzień , jeśli to nadal aktualne.
Seta, nie tylko nie sapał, ale nawet miał ochotę pomóc, aleś się wypła na mnie 😉
Tak właśnie powinny wyglądać zawody. I to nie tylko towarzyskie.
edit.dubel
oj czepiasz się  🤣 a foty jakie masz?
Nie mam, bo obudziłam się dopiero w stajni, że warto by było mieć fotopstryka.
Przybliżony termin wizyty w Lublinie dr Olgi Kuleszy to ten tydzień zaraz po 25 listopada, gdyby jeszcze ktoś był chętny to dawajcie znać 🙂
Karino, Piker odwołany. Ktoś tu pisał parę stron temu.

A u nas w Famaguście w najbliższy weekend (sob - nd) konsultacje ujeżdżeniowe (dla KAŻDEGO) z Kasią Kliczkowską. Jest jedno miejsce wolne. Cena 50zł za trening + max 25zł za dojazd (płatne jednorazowo ofkors, a nie do każdego treningu). Boks w stajni  - 30zł za dzień.
😕 a tak się napaliłam ... No nic , wie ktoś coś o jakiś okolicznych skokówkach?
chyba już w tym sezonie nic nigdzie się nie odbędzie  😵
Seta, a pisałaś coś o Fideliusie?
Właściwie w tym sezonie to na pewno jeszcze coś będzie, bo wczorajsza impreza rozpoczęła sezon halowy 😉
Ale żeby w tym roku to będzie ciężko. Pewnie dopiero w marcu coś się ruszy znowu.
Byłą instruktorkę z LkJ znam bardzo dobrze. Umiejętności z pewnością  ma, ale ja akurat poszukiwałam czynnego zawodnika ujeżdżeniowego. A Kasia raczej z zamiłowania skoczek.
A czy jest możliwość  bycia widzem bez konia na konsultacjach w Famaguście? czy tylko dla tych z czterokopytnymi ??? 🙂

edit.literówka
tak namawiałam Profesora na 25go listopada zamiast Pikera - ale w tym czasie odbędą się odznaki tam właśnie (Fideljus) oraz egzamin na ISP, także lipka. A w grudniu wątpię, aby ktoś się skusił... Do zobaczenia w marcu na lubelskich parkurach... A są zmiany na LZJ-towskiej stronie  😲
I to jakie zmiany 😉
Trol, oczywiscie mozna przybyc jako widz. Wstep wolny 😉 Zaczniemy pewnie od 10-11.
A miejsce z koniem dalej jest.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się