Dynamo - Więcej niż magia

Dla niewtajemniczonych - krótkie wprowadzenie: http://strefatajemnic.onet.pl/extra/zupelnie-jak-jezus,1,5295767,artykul.html

Wiem, że istnieje już wątek o magii ale sądzę, że ten temat jest dość ciekawy i na pewno wywiąże się spora dyskusja więc zakładam nowy.

Oglądam gościa już jakiś czas, rozmawiam o tym z mnóstwem ludzi i nikt nie potrafi wyjaśnić, co ten facet właściwie robi i jak.
Wcześniej myślałam, że to wszystko jest ustawione, ale coraz bardziej zaczynam w to wątpić.

Znacie? Oglądacie? Jakie jest Wasze zdanie?
To akurat proste. On jest kosmitą. I tyle. Jak w Man in Black mówiono.
Po obejrzeniu zalinkowanego gdzieś tam w komentach filmu:

ściema. Wywiad też śmieszny.
ok, te wszystkie sztuczki da sie jakoś wytłumaczyć, ale co z tym jego chodzeniem po wodzie? Jakieś platformy umieszczone tuz pod powierzchnią odpadają-policja woda go zgarnęła, więc by w nie rąbneli... Jakiś pomysły 👀 ?
Szczerze? jakby mi ktoś przez szybę na oczach przeszedł to chyba bym sie nie uśmiechała, ale była raczej przerażona 😉
Poza tym ludzie z ujęcia wewn i na zewn się nie zgadzają, łącznie z ochroniarzem, który stoi przy drzwiach.
W sek. 16-19 jest dobre ujęcie z kamery, bliskie, dlaczego samo zejście pokazane jest aż z mostu?
Innych filmów nawet nie chce mi się oglądać 😉
Tego wcześniej nie widziałam, szkoda, że zasłonili to przechodzenie przez szybę.
Ale np wyginanie kieliszka bez dotknięcia go, no może być to zmontowane, ale jak?  Albo to co on sam robi ze swoim ciałem.
Tego wcześniej nie widziałam...

... e, tam, w Matrixie były lepsze sceny - albo w klasyce SF: aktor dotyka takiej metalowej kuli, a potem do niej wchodzi.
To w takim razie niech mi ktoś wytłumaczy to

Możecie puścić sobie nawet kilka razy, i wybierać różne i tak zawsze brakuje tej co checie  🤔
Solina   Wszyscy mamy źle w głowach że żyjemy hej hej la la
12 listopada 2012 14:33
nie on jeden chodził po wodzie, jest jeszcze taki jeden szczupły z długimi czarnymi włosami, tylko że on szedł po wodzie w basenie z pływającymi osobami w nim, jak przypomnę sobie nazwisko albo znajdę filmik to wrzucę.

Możecie puścić sobie nawet kilka razy, i wybierać różne i tak zawsze brakuje tej co checie  🤔

W tych, które pokazuje po tym, jak wybierasz, nie ma żadnej z tych, które pokazywał na początku. Proste  😉
Nie wiem ja normalnie zaczynam się bać siedzieć przed komputerem wybierałam kilka razy różne karty i zawsze brakuje tej co o niej myślę, nie ma też mowy o jakiejś ustawce bo wybierałam tez kilka razy taką samą kartę po czym zmieniam i tak na różne sposoby  👀

wistra - A widzisz takie buty  :kwiatek:

Jasne, że tak. Bo wymienia CAŁY komplet kart.

Od 8:20 pokazują numer basenowy:
12 listopada 2012 15:50
znalazłam

tylko jak oni ułożyli ten podest że ludzie się nie kapnęli, byli tak blisko i pływali koło niego
Ogladalam w niemieckiej tv goscia, ktory zdradzal te wszystkie tajemnice.Wiekszosc ludzi jest podstawiana,pokazywal duzo ciekawych sztuczek wraz z ich ujawnieniem jak to robia.
jak oni ułożyli ten podest że ludzie się nie kapnęli, byli tak blisko i pływali koło niego
... a dlaczego mieli nie wiedzieć?
Byli podnieceni, że będą na filmie razem ze sławnym panem, a papuga dała im pierwej papier do podpisania, że jak ujawnią tajemnicę, to zapłacą odszkodowanie i tyle.
Bez względu na to czy jest to jedna wielka ściema czy taka troszkę mniejsza, mi się ten koleś podoba 🙂
To co robi i sposób bycia jaki prezentuje w programie.
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
12 listopada 2012 16:15
Nie ma to jak robić ludziom wodę z mózgu  😁

a z ciałem można wiele zrobić, jeżeli jest się bardzo gibkim i rozciągliwym 😉
12 listopada 2012 16:40
Nestor, może i masz rację, ale nie mniej jednak wygląda to fajnie a  ludzie zachowują się spontanicznie i naturalnie.
Dobra, a sztuczka z wyginaniem kieliszka bez dotykania? Jak to mogli zrobić?

I taka poważna stacja jak Discovery pokazywała by jedną wielką ściemę?
kujka   new better life mode: on
12 listopada 2012 20:22
discovery powazna stacja? to moze nascie lat temu... popularnonaukowe programiki z serii "jak sie robi mydlo". albo programy o duchach  😂
jedna wielka scieme kazda telewizja teraz nam serwuje na codzien.
ja tam z ciekawością oglądam co się jak produkuje. Lepsze to niż gwiazdy na lodzie, gwiazdy tańczą i robią z siebie idiotów...

od 1😲0 moj ulubiony motyw 🙂 To co robi, muzyka, zdjecia, po prostu magia 🙂 chociazby dla klimatu lubie to ogladac 🙂
Oglądamy z mężem i uwielbiamy 🙂
zadziwia i często doprowadza nas do tego, że szczena nam opada 🙂
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
16 listopada 2012 21:39
Mi się podoba jak wkłada telefon do szklanej butelki 😂 Albo jak zamienił napoje w butelce i w puszce.
Fajne też było jak założył pierścionek na nóżkę kieliszka. Laska pyta jak ma go zdjąć a on na to że musi zbić kieliszek 🤣
czy ktoś wie, który to odcinek z trikiem z dzwoniącym telefonem?

Znalazła tylko ten powyższy odcinek w beznadziejnej jakości, a chciałabym znaleźć wersję w tłumaczem, żeby pokazać mamie 😉
też sobie to oglądałam... jak on to robi? nie mam pojęcia

minuta 4:24
i 14:40
chociaż możecie obejrzeć całość
tu jest fajny motyw z gazetą:
w minucie 33:30
opolanka   psychologiem przez przeszkody
04 maja 2013 20:04
Dla mnie to żadna magia.
Co do numeru z wodą gdzies był kiedyś artykul, że "gapie" opłaceni", a pod wodą jakieś platformy.

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się