Kącik ŁODZIANINA (Łodzianie, Łódź i okolice)

Notarialna,  ale hala mosir jest sporawo mniejsza... 😉
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
11 listopada 2012 17:27
Isabelle, Ale o której hali mosir mówisz? O tej na al. politechniki?
ale hala mosir jest raczej jedna 😉

na skorupki, za expo.
Generalnie to ja sobie nie wyobrażam tam tej całej imprezy, dużo mniej miejsca niż w Atlasie i gdzie oni tam mają zamiar postawić stajnie i rozprężalnie ?
kermit   Horses horses everywhere ..
11 listopada 2012 17:53
Tam jest przecież całkiem wielki parking z dwóch stron.
sądzę, że organizatorzy po zeszłorocznej klapie frekwencyjnej postawili na tańszy, gorszy obiekt, bo i tak toną w długach. w zeszłym roku były prawie cały czas puste trybuny, ale oswietlenie i obiekt były naprawdę wspaniałe.

hala mosir jest o wieeeele mniejsza, choć jeśli frekwencja będzie podobna to i tak nie będzi pełna. nając zycie rozprężalnie i stajnie będą na tym placu "przed". na pewno będzie robiło mniejsze wrażenie, bo sam obiekt areny jest wypas.  tak jak już mówiłam, upchneli w godzinie po 3 różne pokazy, żeby wszystko upchnąć w ciągu jednego dnia. w zeszłym roku była masa pokazów bezpłatnych, we wcześniejszych dniach, teraz bezpłatne są tylko konkursy, więc zrobili tak " chcesz cos zobaczyc? zapłać", czym nie wiem, czy nie strzelili sobie w stopę... mnie na wizytę na dzień płatny przekonały pokazy w dniu bezpłatnym.

martwi mnie jeszcze parkowanie. parking będzie zajęty rozprężalniami i stajniami, a auta? tam nie bylo czasem jednokierunkowej i zakazów? dawno się tam nie zapuszczałam.
11 listopada 2012 18:09
Klapa ? Hala Arena mieście kilkanaście tysięcy osób, trudno żeby taki sport wypełnił taką halę.
Mosir jest mniejszy to nie będzie widać pustek a w Areny raczej nie dałoby rady zapełnić.
W tym roku jest w Mosirze ponieważ miał być budowany stadion ŁKS-u i dlatego musieli się przenieść, nie byłoby gdzie postawić właśnie rozprężalni itp.
Tysiąc razy bardziej wolałabym Arenę, tam się dobrze czułam, było ciepło, czysto schludnie a w Mosirze....nie mam dobrych wrażeń.
Trochę w pośpiechu kupiłam bilety nie wiem czy się skuszę na oba dni.
mosir jest dość... choć ja tam tylko na drzewka jezdziłam.

coś kosztem czegoś, arena naprawdę robiła wrażenie, było bardzo dużo wystawców, teraz pewnie nie będzie ich tak wielu, bo i gdzie.. mosir jest ogólnie mniejszym obiektem, dlatego też plac będzie mniejszy. aż sobie nie mogę wyobrazić skakania tych wagonów tam 😉
sei   . let's grow old together & die at the same time .
11 listopada 2012 18:28
obstawiam, że parkur i stoiska to najmniejszy problem. ale ze stajniami i rozprężalnią może być różnie...

może przejdę się w piątek z ciekawości zobaczyć. program soboty i niedzieli to jakaś porażka.
sobota - pierwszy konkurs o 9.00, a następny dopiero o 18.00. jak ktoś sobie lubi jeździć po łodzi, to może jechać na rano, później do stajni czy gdzieś i wrócić. mnie ogólnie takie jeżdżenie w kółko zniechęca, a pokazy nie kręcą za bardzo.
w niedzielę podobnie pierwszy konkurs godzina 8.00, a już od 12.30 do 17 pokazy i dopiero 17.30 ostatni konkurs. tu już jest mniej czasu.
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
11 listopada 2012 18:36
sei, No własnie mnie też najbardziej martwią stajnie... Teren wokół Atlas Areny był ogrodzony, zabezpieczony i nikt niepożądany by się raczej tam nie wdarł. Tutaj może być różnie. Teren niezabezpieczony, centrum miasta, tuż przy ruchliwej drodze...  brrr...
seiteki   "Always remember don't make bunny cry"
11 listopada 2012 18:45
Nie panikujcie tak... Bez przesady, we  Wroclawiu nie bylo lepszych warunkow....
Z tego co czytam umiecie tylko marudzic, ze ża drogo, ze w zlym miejscu, ze to,ze tamto...
Zamiast sie cieszyc, ze cos w naszym zacnym miescie jest organizowane, to Wy tylko narzekacie...
Osobiście bardzo cieszę się, że w Łodzi będzie organizowana taka impreza. Nie mam możliwości jechać na np. Cavaliade.
Byłam w Atlasie rok temu i biorąc pod uwagę, że ten rok temu zawody były rangi bardziej towarzyskiej, to w tym roku są rangi międzynarodowej i może do wypaść dużo gorzej na gorszym obiekcie, ale wyszło jak wyszło i ŁKS się remontuje. Dobrze, że organizatorzy pomyśleli o cenach biletów i zrezygnowali z kupowania konkretnych miejsc. A tyle razy co byłam w Hali Sportowej to raczej na stoiska miejsce jest.
A jeśli chodzi o bezpłatne pokazy rok temu, to w piątek po konkursach zaprezentowano tylko mecz horseball'a, z tego co pamiętam.
11 listopada 2012 19:09
Notarialna, teren wokół stajni itp musi być ogrodzony. także mnie chodzi bardziej o miejsce po prostu.
opcja parkuru otwartego też mnie trochę rozbawiła. dzień przed zawodami zostawia się z reguły dla zawodników, żeby mieli czas objeździć sobie wszystkie konie. poza tym miało to być na zasadzie sprawdzenia podłoża. jeżeli się okaże że coś jest nie tak, to nie wiem jak chcą to naprostować w kilka godzin?

seiteki, w wielu miastach w polsce jest organizowane 'coś'. chodzi o to, żeby wreszcie było zorganizowane coś porządnego. w przypadku parady strona organizacyjna pozostawia trochę do życzenia. cavaliada to to nie jest. torwar też nie. póki co pewne jest, iż przebija spodek, gdzie zawody w ogóle się nie odbyły 😉
11 listopada 2012 19:19
Od czegos trzeba zaczac... Moze w takim razie zorganizuj sama taka impreze, znajdz miejsce, sponsorow itd itp... A potem baedziemy oceniac... Nie podoba sie tak jak jest, to nie zaszczycaj LICHEJ parady jezdzieckiej swoja obecnoscia i juz 🙂
Jedz 100 czy 200 km na cavaliade i juz.
11 listopada 2012 19:35
Ja nie narzekam, w zeszłym roku mnie sie podobało podejrzewam, że w tym roku już ciężko będzie mnie czymś zaskoczyć.

Kto sędziował styl w Gajewnikach w ten weekend ?
11 listopada 2012 19:50
A pomysl parkuru otwartego na paradzie nie jest po to zeby wykryc jakies niedociagniecia a jesli juz to w najmniejszym stopniu o to chodzi....
Caly pic polega na tym, zeby podloze "popracowalo" i zeby konie je wlasciwie rozjezdzily...
11 listopada 2012 21:36
seiteki, nie dramatyzuj i się nie rzucaj. nikt tutaj nie 'jedzie' po paradzie itp. tylko wymieniamy sobie jakieś poglądy, wątpliwości itp. myślę, że możesz nie być do końca obiektywna ze względu na powiązania z KJ Zbyszko.

a na cavaliadę pewnie pojadę. byłam już nie raz 😉
12 listopada 2012 07:33
Nie rzucam sie, tylko irytuje mnie to ze do narzekania wszyscy pierwsi....
Nie rozumiem czemu zajmujecie sie ocenianiem tego gdzie stanie rozprezalnia, czy boksy.... Co Wam do tego?? Wasze konie? Startujecie? Rozprezac sie tam nie bedziecie, koni trzymac tez wiec jaka roznice robi to czy namiot stanie "przed" hala czy "za"...???? Takie pitu pitu i tyle, byleby troche ponarzekac...
seiteki nie zauważyłaś, że najczęściej narzekaniem zajmują się:
-osoby, które na koniu wyglądają jak wór kartofli i spokojnie do TOZu można by podać za znęcanie
-osoby, które NIGDY do poziomu startu czy na Cavaliadzie czy na Paradzie nie dojdą
-osoby, które NIGDY nie pracowały na takich zawodach i nie wiedzą jak wygląda organizacja
-"sportoffcy", "hodoffcy" zza szopy

jedyna opinia w kwestii boksów, parkingu dla koniowozów, stajni, rozpr i parkuru jest wiarygodna TYLKO z ust zawodnika, który tam startuje, trenera tego zawodnika, gospodarza toru itp. a reszta? z reszty można się pośmiać😉

ja będę, na zapleczu (czyli będę pracować na tyłach i rozmawiać z zawodnikami itp.) poczekajmy na opinie -negatywne i pozytywne
To nie znaczy ,ze nie mogą wyrażać opini  🙄 dajcie sobie trochę siana i wyluzujcie ,bo wam żyłki popekaja ,tyczy sie 2 stron
12 listopada 2012 12:09
Narzekanie sportem narodowym  😀iabeł: 😀iabeł:

sei, No własnie mnie też najbardziej martwią stajnie... Teren wokół Atlas Areny był ogrodzony, zabezpieczony i nikt niepożądany by się raczej tam nie wdarł. Tutaj może być różnie. Teren niezabezpieczony, centrum miasta, tuż przy ruchliwej drodze...  brrr...

Martwią cię stajnie? Wstawiasz tam swojego kunia ? Myślisz, że boksy będą ciasne ? To, że Hala Mosir nie jest ogrodzona teraz nie znaczy, że nie będzie na potrzeby zawodów.
Centrum miasta przy ruchliwej drodze ? A wiesz w ogóle gdzie stoi Arena?  🤣 Bo jak dobrze pamiętam to tuż obok dworca Kaliskiego przy drodze która liczy 3 pasy w jedną stronę...wylotówka z Centrum na Retkinie. Mnie sie kojarzy, że to Centrum  😎

Ja tez nie lubię takiego gdybania byleby gdybać i gadać.
Chyba, że Notarialna masz jakiś bliski związek z zawodami i faktycznie zapowiadają się tragiczne warunki to zwracam honor i kłaniam się w pas.

P.S. ponawiam pytanie kto oceniał stylówki w Gajewnikach ?

naciau - co innego budująca krytyka,opinia, a co innego narzekanie i osób, które na pewnych rzeczach się w ogóle nie znają, to tak  jakbym ja zaczęła krytykować  nie wiem.. hodowle dżdżownic palolo...
ale tak jak już kermit napisał...
ja czekam żeby zobaczyć jak to będzie wyglądać, nastawienie mam neutralne, poznańskimi targami bardzo się rozczarowałam, z torwaru wyszłam bez zdania, co będzie tu? nie wiem i dlatego nie oceniam
ocene robil T.Gloskowski-w kwestii gajewnik
byłabym wdzięczna za opinię osób odwiedzających imprezę w sobotę, bo jeśli będzie fajnie to chętnie zabiorę laicką rodzinę, bo opróżnić portfel z dwóch stów w ciemno jest niezbyt miło😉

w zeszłym roku, mimo niedociągnięć, śmialo zabrałabym ludzi nie związanych z tematem.
Tadeusz Głoskowski oceniał styl w Gajewnikach  🏇

Zawody udane. 😀
Dobra organizacja - mimo dużej liczby przejazdów (w Lce 1szego dnia było ich przeszło 80).
Coś się zaczyna dziać. Oby wiecej takich imprez w naszym regionie.  💃
ale hala mosir jest raczej jedna 😉

na skorupki, za expo.

W hali na Skorupki może być bardziej kameralnie.
Zawody w Gajewnikach bardzo udane, dobra organizacja, wszystko sprawnie się odbywało, szkoda że nie mamy w województwie więcej takich ośrodków. Mam pytanie  ktoś z was orientuje się czy przed Paradą Jeździecką odbędą się w środę zawody regionalne, chodzą takie słuchy.....
Odbeda sie. Ilosc kon ogranczona, trzeba sie szybko zglaszac.
12 listopada 2012 20:44
Gajewniki baaaardzo sympatycznie, fajnie organizowane, wszystko sprawnie i bezproblemowo... jedyny minus jak dla mnie to ludzie przechodzacy przez srodek rozprezalni ^^ ale to nie w kwestii organizacyjnej chyba samych zawodów... nie wszyscy ogarniają- niestety.
Komisja sedziowska super, uśmiechnięci, zadowoleni... 😉
Gdyby zawsze były takie zawody ^^
Na rozprężali to wgl. był jeden wielki chaos, jak się rozprężałam to było chyba z 8-10 koni, pani pilnująca co chwila krzyczała że może być tylko pięć koni i Ci którzy nie startują następni mają zjechać, zero jakiejkolwiek reakcji, ale z drugiej strony jak się już ciemno zrobiło to na zewnątrz skakać nie za bardzo, a i nie skacząc nie zbyt przyjemnie. A co do regionalek na Paradzie to ma być tzw. parkur otwarty, są propozycje na stronie ŚK tylko nie w dziele z propozycjami tylko w aktualnościach. To nie tyle są zawody co " trening" i wszystko jest dokładności. Ale jakbym miała własną przyczepę to pewnie bym się wybrała, a tak to szkoda mi kasy na transport.
13 listopada 2012 12:53
Odnośnie Parady:

http://lodz.naszemiasto.pl/artykul/1613415,stajnie-i-boksy-dla-koni-przy-ul-skorupki,id,t.html#6a020afa2bd7ab92,1,3,7

Choć dzisiaj rano od strony Politechniki to stały jeszcze wielkie gigantyczne łódki  😎
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się