Bryczesy

Wyprzedaż Animo jakby ktoś był zainteresowany 😉 http://allegro.pl/listing.php/search?p=2&sg=0&string=awil
Bu.. i dlaczego mi to pokazałaś. Nie mam kasy, a chcę fraczek, kurtkę i bryczesy.
przez was ! kupiłam Frak wymarzony!!! 🏇
Który frak?

Ja czekam na swój wymarzony granatowy
Bu.. i dlaczego mi to pokazałaś. Nie mam kasy, a chcę fraczek, kurtkę i bryczesy.

Może Mikołaj przyniesie 😉
mam takie mega laickie pytanie - jak najlepiej prac bryczesy - wywrocone na lewa strone czy normalnie, na prawa? wstyd sie przyznac, ale u mnie w domu zawsze pierze Mama i nie mam pojecia jak sie postepuje z moimi  😡
Ja nie wywracam.
Galeria zależy czy mocno uwalone. Jak mało brudne to wywracam, jak mocno to na prawej.
Ważne żebyś nie dawała płynu do płukania ani żadnych zmiękczaczy czy wybielaczy bo to niszczy leje. Pierz max w 40 stopniach i nie wiruj też jakoś obłędnie. Nie susz bezpośrednio na grzejnikach czy zbyt blisko źródeł ciepła.
Dramka, czarny, juniorski 34 🙂
kotbury a w płynie do prania (nie płukania) typu whoolite można?
Jak wypiorę w 60 stopniach i z płynem nic się nie dzieje 😉

Passion   Quality is not an act, it is a habit.
11 listopada 2012 18:40
galeria przede wszystkim zgodnie z wytycznymi na metkach. 🙂 Kotbury ma 100% racji w tym względzie, czyli podsumowując:

1. Temperatura 30-40 stopni (wyższe temperatury niszczą lej i tkaniny z domieszką włókien elastycznych).
2. Bez dodatku ŻADNYCH płynów zmiekczających (niszczą lej).
3. Najlepiej na lewej stronie (dłużej będą ładne i gładkie).
4. Wirowanie na niskich prędkościach (np. 400) - bez wirowania mogą pofarbować od leja, nici itp.
5. Suszyć w temperaturze pokojowej.
Wiecie może czy jest jakaś szansa, że dostanę czerwone Equiline? Szukałam w google, ale nic mi nei wypluło 😉
gabb., a właśnie przeglądałam allegro i są jakieś w Awil Horse
nymeria, dzięki :kwiatek:
mam już od wczoraj frak 🙂 nieważne że koń podstawowy zepsuty i strat możliwy może w maju dopiero 🙂 ale frak mam-jest tak zgrabny i obcisły, a jednocześnie nie krępuje ruchów -jak t-shirt  🙂 polecam wszystkim  😜

A jakieś opinie o bryczesach equiline? bo ceny fajnie, ale nigdy nie dotykałam na żywo takich bryczków.
Jakość jak ES?
Bardzo fajne nowe bryczesy pikeur softshell
Te kieszenie na tyłku mi się trochę nie widzą. Za to czarny kolor.....miodzio.  😍 Chce takie ! Bo jednak jedne zimówki na zimę to mało.
granatowe są piękne  💘
Przypominam się, że miałaś mi pomierzyć to i owo.
Ciężko się doprosić w sklepach o pomiary na żywo. Dobrze, że twoja koleżanka nosi takie bryczesy jakie mi się podobają. Przynajmniej się dowiem jaki rozmiar brać.
pilnie potrzebuję pomocy: czym potraktować lej po praniu? jest jakiś skóropodobny...
A musisz czymś traktować? Dlaczego? Coś się z nim dzieje? Zwykle zakłada się bryczesy na tyłek i lej się na tyłku prostuje i dopasowuje i nic z nim nie trzeba robić.
nie wiem, ja ich jeszcze nie widziałam, rodzice po wypraniu stwierdzili, że lej jest jakiś taki skórzany i może trzeba czymś zaimpregnować 😉
Jeśli to bryczesy z lejem skórpodobnym takim, jakie się teraz daje w większość bryczesów, to nie trzeba niczym impregnować. Wręcz przeciwnie. Nawet płyny zmiękczające do tkanin nie są wskazane.
Nic się z takim lejem nie robi. I w tym między innymi ich urok.
Lej jest dużo miększy i wygodniejszy niż skórzany. Nie obciera. Nie trzeba impregnować ani zmiękczać.
dzięki :kwiatek: jutro zobaczymy co to 😉
a co to za bryczesy?
jak wypadają rozmiarowo bryczesy pikeur 176cm?  nogawki mają pewnie dość długie, ale w pasie...jak 34 czy większe?
wgl obiło mi się o uszy że pikeur w pasie spory wypada 🙁 ..prawda czy nie?  🤔
W pasie jak 38, tylko mają szczuplejsze nogawki bo to młodzieżowe, Ja noszę 176 przy wzroście 164. Wypadają mniejsze  😉
Ja natomiast powinnam zacząć szukać nowych bryczesów, bo te co mam nie wiem czy długo jeszcze pociągną.
Marzą mi się jakieś eleganckie, szare, gładkie bryczesy w jakiejś nie kosmicznej cenie.
Najlepiej do 300zł bo więcej to już ciężko będzie rodziców namówić  🤣
i nic nie moge znaleźć, bo zalezy mi też aby materiał z którego sa zrobione był przyjemny,
bo bryczesy które aktualnie mam są niesamowicie szorstkie i wolałabym tego uniknąć 😉

Ktoś ma jakies rozeznanie i pomógłby?  :kwiatek:
http://allegro.pl/awil-horse-sale-bryczesy-equiline-polly-blue-34-i2787007175.html

Ktoś ma takie bryczesy? Jestem ciekawa jak sprawdzają się takie leje, w porównaniu do klasycznych ES czy Pikeur
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się