KĄCIK PUCHNĄCYCH Z DUMY

zosia1990   Synesthete: sight-hearing-touch
07 listopada 2012 11:31
A przepraszam co jest złego w koniu ustawionym do wewnątrz? Zdarza mi się jeździć nawet na zgiętym do wewnątrz, może błąd robię?

Mi też się zdarza, nie ma w tym nic złego, jeśli koń jest tak ustawiany świadomie i też czasem decyduję się na takie ustawienie. Inne zdjęcia użytkownika Katharina pokazują, że takie ustawienie jest przez nią preferowane, często widać je na zdjęciach, czasem do tego stopnia, że koń nie jest już ustawiony i wygięty, a krzywy (bo zew. łopatka całkowicie wypada, jedynie głowa i szyja są przyciągnięte przez wew. wodzę do środka).

Po prostu spytałam o cel, nie mówię, że jest coś złego w takim sposobie jazdy. Ale nieważne, już nie pytam :-)

Pozdrawiam
Katharina   "Be patient and trust in the process"
07 listopada 2012 13:33
Ciezko mi znalezc zloty srodek, nie twierdźe ze jest idealnie i zdaje sobie sprawe ze popelniam bledy ale nie prosilam Cie o interpretacje zdjec sprzed roku
:-)
Katharina nie rozumiem Twojego oburzenia.. koleżanka zinterpretowała Twoje zdjęcia (w koncu w jakims celu je wrzucasz prawda? a skoro wrzucasz je tutaj tzn ze kazdy moze je zobaczyc i skomentowac - chyba na tym to polega) z tego co ja zrozumialam zapytala Cie o to delikatnie i bez jakichś pretensji, z czystej ciekawosci. Nie atakuj jej bezpodstawnie skoro ona tego nie zrobila. Nie wszyscy ludzie na tym portalu chcą jechać po innych uważając się za idealnych jeźdźców, niektórzy chcą zwyczajnie pomóc i doradzić. Tak na przyszłość nie odbieraj każdej krytyki jak atak.. W końcu nie o to chodzi 😉 Pozdrawiam Was obie!  😉
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
07 listopada 2012 14:56
Katharina nie rozumiem Twojego oburzenia.. koleżanka zinterpretowała Twoje zdjęcia (w koncu w jakims celu je wrzucasz prawda? a skoro wrzucasz je tutaj tzn ze kazdy moze je zobaczyc i skomentowac - chyba na tym to polega)

Iż ponieważ bo na interpretacje jest osobny wątek, a nie ten. I nie na tym to polega, że jak wrzucasz TU to można interpretować. TU mozesz wrzucić to z czego Ty jesteś dumna. Nie do interpretacji.

A żeby nie było OT, mój młody był pierwszy raz w terenie  🏇 chodził lepiej niż na placu,a teraz nic oprócz terenów nam nic nie zostaje, więc chrzest mamy za sobą.  💃
Katharina   "Be patient and trust in the process"
07 listopada 2012 15:03
alnama   🙂 subaru2009  chyba już wszystko Ci wyjaśniła 🙂

subaru2009   gratuluje !  🏇
🙂
Puchnę, bo mój koń wreszcie przytył i zaczął wyglądać. 🙂 Pierwsze dwa zdjęcia - czerwiec 2012, dwa następne obecnie.

Mam nadzieję, że widać zmianę 😀
gabb trochę szkoda, że na drugim zdjęciu bez jeźdźca koń odwrócił głowę, ale zmiana widoczna moim zdaniem 😉
Puchnę sobie, bo w końcu mój koń wygląda jak koń.  😉
W międzyczasie urazy, rehabilitacje....
Ale w końcu przypomina konia, a nie pokrakę. ( starałam się dobrać zdjęcia z podobnej pory roku)

tunrida, WOW!!  😜
tunrida, masz powody do dumy, zupełnie inny koń 😀
ash   Sukces jest koloru blond....
09 listopada 2012 07:25
tunrida, osz kurde! ale zmiana! Teraz konisko wygląda super!
famka   hrabia Monte Kopytko
09 listopada 2012 07:28
tunrida, bardzo fajnie wygląda taki pączuś
widać że włożone w to serce
Tunrida, marzę, by mój tak przybrał - piękny!
tunrida, e tam, tylko irokeza mu zrobiłaś...

Nie no, wow 😀
tunrida, Passat pięknie zmężniał 🙂
tunrida świetna zmiana! A na fotkach Passat wygląda na wyższego niż jest w rzeczywistości. 😉
Tak, jest kurduplem. I to mój odwieczny kompleks- że mam za małego konia.  😉
Ale kurduple są fajne!
Przynajmniej nie musisz wsiadać ze stołka  🤣 W terenie to spora ulga.
Aż się muszę pochwalić! Puchnę z dumy dzisiaj podwójnie! Po pierwsze z siebie: odwazyłam się w końcu pojechać do stajni sama wielkim autem mojego faceta (do tej pory zawsze mi towarzyszył - ale głównie to on prowadził) droga ponad 30 km z czego około 15 przez sam Wrocław (kto tu był, wie jak ludzie inteligentnie jeżdżą..) stąd moje duże obawy że sobie nie poradzę, ale jednak się udało! 🙂 Nawet sobie nie wyobrażacie jak mi serce dyndoliło!

A po drugie: z mojego konia oczywiscie! Bo wybraliśmy się w pierwszy, wspólny, samotny teren i koń szedł jak marzenie! Nareszcie byłam w stanie zaufać mu na tyle żeby sie tego nie bać (mamy krótki staż, jeszcze go dobrze nie poznałam) i jestem taka szczesliwa ze do tej pory mi się buzia cieszy 😀 Grzeczniutki był, słuchał wszystkiego co sobie wymyśliłam i przypomniał mi jak kocham tereny i galopy 😀 Ah mam idealnego konia  😍 😍 😍 😍

Droga powrotna do domu minęła mi dużo mniej stresowo dzięki temu rozluzniającemu terenikowi 😀 I jeszcze słońce wyszło!  🏇

tunrida, brawo! Zmiana bardzo miła dla oka i widoczna z daleka. Super!  👍
to moj debiut w tym watku, ale chyba w koncu do niego doroslam.

Oto powod mojego puchniecia, czy, jak kto woli, opuchniecia.

Konik mojej hodowli, trenowany i przedstawiany przeze mnie, wymiata konkurencje na Mistrzostwach Niemiec APHA w Trail in Hand. Punktacja 75,5 byla tak nieproawdopodobna, ze chyba oprawie sobie ten score sheet w ramke i powiesze w moim pokoju. Nie! w calym domu. I w stajni. I obkleje jeszcze moj samochod  😍 Bylysmy tez na Mistrzostwach Europy APHA i chyba tez nie bylo zle - 4 miejsce w halter i 5 w trail in hand. No i wywiad dla hamerykanskiego żurnala! Tak, zdecydowanie puchne z dumy.

Tunrida zmiana super, ale jeszcze bardziej daje do myślenia ostatnia fotka w porównaniu ze zdjęciem sprzed 100lat, którą wrzuciłaś na pb.  😀 Jak ten konio wyglądał  😵

Karolass
Gratulację! Choć kompletnie nie znam się na weście, to z Twojego opisu wynika, że faktycznie jest z czego puchnąć.
ceffyl   Niektórzy ludzie są taktowni. Inni mówią prawdę.
11 listopada 2012 21:55
Karolass gratki  :kwiatek: piękne konisko  😀
tunrida WOW ❗ fantastyczna zmiana  😲 gratulacje  👍

a ja sobie puchnę i puchnę i nie wiem czy bardziej z siebie 😉 czy z konia
zebrałam się wczoraj na trening pod okiem trenerki ( na "trenerskim" koniu 😉 ) po laaaatach świetlnych jeżdżenia samopas i i conajmniej 3 latach jeźdżenia "z doskoku" i żyję  😁 
a wszystko po to żeby dosiąść dzisiaj siwego po 3 tygodniach nicnierobienia (i raptem 5 jazdach po podjeżdżaniu  :icon_redface🙂 i... ten koń jest złoty  😍
oczywiście były jakieś bryczki na lonży, jakieś drobne bunty pod siodłem, ale jak na 3-tygodniową przerwę to sierściuch był dzisiaj poprostu fantastyczny  😅
no nie dowierzam wciąż jeszcze, że żyję  😁

a po pracy jeszcze na spacerek w ręku sie wybraliśmy, zupełnie sami, na drugie w jego życiu wyjście poza stajnię i pierwsze bez innego konia i siwy dreptał jakby nigdy nic, czasem zarżał do koni w oddali, ale grzecznie, spokojnie i bez przepychanek szliśmy sobie mijając rowerzystów, auta i obce konie za ogrodzeniem sąsiedniej stajni  😀

Tundra, brzydkie kaczątko zamieniło się w łabędzia.. 😍
Karolass, brawo, tym bardziej że chyba hodowla koni tej rasy nie jest w Polsce zbyt popularna i wyhodowanie takiego rodzynka to wielki sukces.. 😅

Ja też puchnę coraz bardziej bo moje dziecko mimo trudności z upartym i wrednym stworzeniem jakim jest kucyk, radzi sobie coraz lepiej i mimo tego że czasami łzy bezsilności ciekną jej po policzku nie odpuszcza...

brzezinka, ogromne gratulacje dla Ciebie i dla córci 🙂
Moon   #kulistyzajebisty
12 listopada 2012 09:09
Już pisałam kiedyś, córcia wymiata!  😜
Pokazuj częściej, normalnie aż mi się gęba śmieje jak oglądam te foty!
Moon, Martolina, dziękuję, przekaże córci... :kwiatek:
A co do wstawiania fotek, to nie chcę sie zbyt "narzucać" żeby ktoś nie pomyślał że nawiedzona mamuśka jara się zanadto dzieckiem i kucykiem. Ale jak ktoś ma ochotę to zapraszam na naszego pb, tam jest dużo zdjęć tej parki, adres pod awatarem.... 😉
brzezinka- Twoja córa wymiata!!! Będę Jej kibicować 😅 I super siedzi, wogole swietny obrazek tworzą z kucem. Gratulacje!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się