Maści i odmiany

Pursat , proszę  😁

[quote author=ulcia_jg link=topic=1848.msg1556670#msg1556670 date=1350492198]
[...]

cremello Glacial Gold:

[...]

i mój absolutny faworyt Sato maści palomino sabino z USA:
[/quote]

Cremello wygląda jak modelowy AQH, a Sato jest rejestrowany także w APHA. hmm...

EDIT: ach pomyłka, myślałam, że to wątek o folblutach, a nie o maściach  😜
hohoh, troche mnie tutaj nie bylo, a moje stadko sie sukcesywnie rozszerze o coraz to bardziej "kolorowsze"  😍

Blue nie jest bardzo kolorowa, to tylko gniady w siwiznie czy tam gniady deresz - po prostu bay roan. Odmiany pod brzuchem, jak mama, i niebieskie oko.

Jak TO (z prawej) wyszlo z brzucha, to nie wierzylam wlasnym oczom i - bead pod wplywem szoku - myslalam, ze to wciaz jest blona naciagnieta na zrbeaku. Owa blona, jak widac, sukcesywnie rosnie wraz z koniem

A to najnowszy nabytek. Myslalam, ze po Dziuni nie spotka mnie nic bardziej kolorowego w zyciu. A jednak.

Byl tez epizod haflingera, ale po prostu brakowalo mu kilka plam, aby zostac w naszym stadzie ;-)
Pursat   Абсолют чистой крови
09 listopada 2012 18:59
rox, przepiękny! 😀

Karolass, Blue jest cudowna, a najnowszy nabytek z mordki trochę jak słodka świnka. 😁
iwona9208   Konie to choroba, z której nie da się wyleczyć.
09 listopada 2012 19:27
Karolass cudowne  😜. Co to za konie?
Pursat dokladnie i z charakteru taka sama. Jakze to mila odmiana po moich wariatach, gdzie czasami mi sie wydaje, ze ktos w nocy dolal krwi wyscigowo-wariatowej, zamiast westernowej ;-)

iwona dziekuje :-) Dwa pierwsze to American Paint Horse, a trzecie to appalossa i jednoczesnie moja nowa milosc  😍
iwona9208   Konie to choroba, z której nie da się wyleczyć.
10 listopada 2012 09:30
Nie mogę sie na nie napatrzeć, a zwłaszcza na tą z trzeciego zdjęcia  😜
10 listopada 2012 11:38
Karolass, to masz niezłą mieszankę charakterów. 😀 Ale za to na pewno nigdy nie jest u was nudno. 🙂
edzia69   Kolorowe jest piękne!
10 listopada 2012 13:02
Miłego oglądania
Karolass, u Ciebie zawsze kolorowo 😀
Ja ostatnio wstawiłam na fcb zdjęcie pewnego painta.. i bardzo się spodobał. Mi się uszy podobają 😉
Karolass na czwartym zdjęciu - mistrz pierwszego planu  😁 Jak pięknie jest u Ciebie  😍
17 listopada 2012 10:56
Prawa strona:

Lewa strona:

Od frontu:

Natura ma czasami szalone pomysły. 😉
emptyline   Big Milk Straciatella
20 listopada 2012 15:43
Pursat, no i przepadłam po raz kolejny! Poproszę tego/tę w pakiecie z Sirdarem.
jett   success is the best revenge
20 listopada 2012 17:04
Może nie tak powalające jak maści koni Karolass ( :emoty327🙂, ale wstawiam. Klacz u mnie w stajni ze strzałką na szyi  😉
Nie mam niestety lepszych zdjęć

Przeglądając fb natknęłam się na kilka ciekawych achał-tekińców🙂

spodobało mi się jego groźne spojrzenie😀 i piękne niebieskie oko karego i jelonka🙂

Jakie te kasztany potrafią być dziwne..gdyby nie te nogi..to byłby gniady :P

I na końcu mój faworyt🙂 nie jest to czysty achał-tekin, ale i tak jest piękny...ach te ciapki🙂 do kupienia na Słowacji

zdjęcia pochodzą z https://www.facebook.com/nadja.tarasova.7

I coś dziwnego na koniec🙂

Ircia   Olsztyn Różnowo
21 listopada 2012 18:37
A do mnie takie konisko przyjechało  😉

emptyline   Big Milk Straciatella
21 listopada 2012 18:39
Ircia, to nie Sokół?
Ircia   Olsztyn Różnowo
21 listopada 2012 18:44
nie, to Nobel, ale ja mówię Rudy  😉 
yawa2, te konie z rybimi oczyma strzelaja takie miny, ze wygladaja jak wcielenie zla 😁 Wzrokiem by zabily.
21 listopada 2012 18:54
Na Fb podobnego sprzedawali, ciekawe czy to ten sam, bo miałam wątpliwości "papierowe". Koń był wyraźnie homozygotą, a jeden z rodziców był xx i się sprzedająca straszliwie na mnie obraziła.
Ircia   Olsztyn Różnowo
21 listopada 2012 19:07
edzia69 z tego co wiem to na pewno ten. Dokładnie nie wiem ale ojciec to Nobuko [nie wiem czy dobrze piszę] a matka Nota, ojciec jest na bazie koni, a matkę tylko widziałam na jednym zdjęciu i to bardziej z przodu niż z boku, widać było sporo białych plamek. Pochodzenia dokładnego nie znam bo to nie mój koń, ale maść mi się bardzo podoba  😉
21 listopada 2012 19:20
W takim razie to ten koń, Nabuco jest xx więc coś nabrechtane w papierach, bo koń wyraźnie homozygotyczny. Szczerze powiem na FB prezentował się o niebo lepiej.
Dziękuję.
21 listopada 2012 19:53
yawa2, te konie z rybimi oczyma strzelaja takie miny, ze wygladaja jak wcielenie zla 😁 Wzrokiem by zabily.

One nie strzelają takich min, mają taką budowę powieki, więc cały czas mają wredny wyraz pyska. 😉 Ten kary, czyli Tokhtamysh, jest najbardziej ekstremalnym przykładem jaki widziałam wśród koni tej rasy. 🙂
Ircia poklep Nobla ode mnie  🙂
[quote author=ikarina link=topic=1848.msg1591593#msg1591593 date=1353523723]

One nie strzelają takich min, mają taką budowę powieki, więc cały czas mają wredny wyraz pyska. 😉 Ten kary, czyli Tokhtamysh, jest najbardziej ekstremalnym przykładem jaki widziałam wśród koni tej rasy. 🙂
[/quote]
w sumie nie ważne skąd to mają:P ...ale efekt ...wiecznie wpienionego konia bezcenny😀 A wyobrażacie sobie całe stado takich😀
Ciekawa sprawa z tym Noblem, bo wg jego rodowodu http://www.bazakoni.pl/horse_180836.html żadne z rodziców nie jest tarantem  🙄
Ciekawa sprawa z tym Noblem, bo wg jego rodowodu http://www.bazakoni.pl/horse_180836.html żadne z rodziców nie jest tarantem  🙄

ale to jest tak jak jak ktoś nie pomyśli, że jak ciapki to chociaż jeden rodzic  miał😀 Tylko kasztan sie zgadza😀
[quote author=Pursat link=topic=1848.msg1591746#msg1591746 date=1353527616]
[quote author=ikarina link=topic=1848.msg1591593#msg1591593 date=1353523723]

[/quote]
w sumie nie ważne skąd to mają:P ...ale efekt ...wiecznie wpienionego konia bezcenny😀 A wyobrażacie sobie całe stado takich😀
[/quote]

Tak😀 wyobraź sobie, ze idziesz na podok sprowadzic jednego do stajni i wszystkie się na ciebie patrzą takim zawistnym spojrzeniem 😀
22 listopada 2012 11:51
[quote author=montana link=topic=1848.msg1592173#msg1592173 date=1353574176]

ale to jest tak jak jak ktoś nie pomyśli, że jak ciapki to chociaż jeden rodzic  miał😀 Tylko kasztan sie zgadza😀

[/quote]
jakaś dziura w papierze jest, może matka była nierozpoznanym tarantem? Ale nawet gdyby to jestem na 99 % pewna,że to tarant-homozygota, a tego już w połączeniu z xx nie da się "legalnie" zrobić.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się