Stajnie w Lublinie
Zakładam że Olaa1002 jest jeszcze bardzo młoda więc nie może być infantylna 🙂
Znajdą się tacy, którzy każdego nowego na wątku będą tępić 🙄
No ale to już chyba tradycja re-volty.
A i nie zgodzę się, że w Bonanzie są płochliwe konie. Bywam tam raz w miesiącu i nie widziałam, żeby konie się spłoszyły.
A nie wiemy ile Ola ma lat, no :P
Zachowajmy miłą atmosferę w tym wątku 🙂 Po co pisać, że znów niedobra revolta rzuciła się na pożarcie dziewczynki?
A niech sobie Ola pisze o ulubionych konikach, można zignorować 🙂
Co tam z tych dzisiejszych ujeżdżeniówek wyszło?
O ile wiem to się nie odbyły (bajorko na czworoboku) 😉
Hej 😉 Mam do was pytanie,jeździcie lub znacie jakąś stajnie niedaleko Lublina gdzie można pojeździć z dobrym trenerem ? Chodzi mi o to,żeby nie trzeba mieć swojego konia na treningi czy dzierżawionego.Narazie chce zdać odznake dopiero potem może pomyśle o dzierżawie konia,ale narazie prosze was czy znacie jakiegoś trenera lub dobrego instruktora,który naprawde potrafi przygotować ?
Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi.
Esperado, do przewidzenia. Taka pogoda przez kilka dni, trudno, żeby nie było bajora. 🙁 Szkoda, szkoda.
Ssseendi, trochę dalej od Lublina, ale z dobrym dojazdem, infrastrukturą i instruktorami - Famagusta pod Kraśnikiem. Niejeden podopieczny odznakę zdał 🙂
jak chcesz zdać odznakę i jest to cel, a metody i środki jego zdobycia są nieistotne to stajni takich znajdziesz wiele (abstrahuję od Famagusty, bo nie znam koni i trenera). Natomiast jeśli chodzi o inne stajnie to jeśli chcesz jeździć z DOBRYM trenerem to niestety trzeba mieć albo własnego albo dzierżawionego konia. Nikt z osiągnieciami sportowymi nie udostępnia swoich koni pierwszej lepszej osobie "z ulicy"... taka niestety jest brutalna prawda...
Ja wywnioskowałam, że koleżanka chce po prostu zdać odznakę. 🙂 Ale właśnie, czy chcesz się czegoś nauczyć, czy tylko zdać? Jest różnica. Jeszcze raz polecam FMG 🙂
I w 100% zgadzam się z Gajową. Ni ma tak łatwo 😉
hue hue 🙂
dla ciekawych o to moje opinie o stajni arizona, bonanza, dakar🙂😉
Arizona - stajnia ... hm! konie zagłodzone, parę razy interweniowała straż ochrony koni. niech nikt mi nie mówi, że tak nie jest bo ja to wiem. byłam przy wizycie weterynarza. ogólnie konie fajna , instruktor też ok, powiedzmy.. b. wymagający i czasami ma swe minsusy ale jest spoczko!
Bonanza - konie b. płochliwe, instruktorki średnie, ogólnie stajnia zadbana, ładnie itp. ale konie... ojejej!
Daakar - najlepsza stajnia pod słońcem , wszystkie konie fajne. k.świdnika - stronka na fb!
O tym, że koniom w Arizonie gnaty sterczą to chyba już wszyscy wiedzą 🙂, ale może w sumie dobrze, że ktoś o tym napisał wprost na forum. Może to uchroni czyjegoś konia przed szybką i skuteczną dietą odchudzającą 🙂
U nas na wakacje przyjechał koń z Arizony. Wychudzony, bez chęci do życia. Wystarczyły trzy miesiące dobrego (standardowego, tyle co inne konie) karmienia i koń zaczął się zaokrąglać i odżył na tyle, żeby skopać tyłek mojemu zabijace 😉 Niebo, a ziemia.
Jeśli Arizona i Bonanzie beee
To która szkółka w Lubelskim jest według revoltowiczów najlepsza ?
Mam pytanie dotyczące pierwszego posta, mianowicie ktoś zajmuje się edycją tego spisu? Chciałabym dodać niedawno powstałą stajnię do niego 🙂
Trzeba zrobić nową tabelkę, bo jest troszkę nieaktualna i brakuje kilku stajni. Ascaia może edytować ten wpis.
Ja mogę się podjąć tego zadania, bo mam wolny wieczór 😉
a co to za stajnia i gdzie?
Tak myślałam, że nieaktualna troszkę, dlatego zadaję pytanie 🙂 Fajnie byłoby stworzyć taki nowy, aktualny spis, lubię od czasu do czasu pojechać do jakiejś innej stajni 😎
Seta 30km od Lublina, koło Lubartowa, Stajnia Stanka 😉
slw95, a o jakiej nowej stajni mowa? Przedstaw proszę
Mogę wstawić tutaj link do strony internetowej prawda? Jest to stajnia czysto rekreacyjna, dopiero rozwijająca się, fajne tereny dookoła 🙂
slw95, no daj daj, chyba nie będzie podchodziło pod reklamę
Właśnie dlatego pytam, bo w sumie dopiero niedawno dołączyłam do forum i nie chcę na samym początku podpaść 😜
http://www.stajnia-stanka.eu/
Chodziło mi o stan koni - mogłam dopisać 🙂
Ja z Drwalem nie mam za dobrych wspomnień 🙄
Za to Bonanza jak najbardziej dla mnie w porządku. Faktycznie konie są zmęczone, ale nie dziwie się jak chodzą tyle godzin dziennie.
I jeszcze raz piszę, że bywam w Bon. a może ze dwa raz widziałam, gdy szkółkowy koń się spłoszył (i to ten sam). Niestety konie chodzące w szkółkach są zakopane, zaszarpane - myślę, że to się szybko nie zmieni.
widzexxcie, a jeździłaś na hali czy na dworzu? 🤣 te konie widzą głównie trasę boks-hala i większość z nich dostaje ataku serca na widok otwartej przestrzeni 😂
kiedyś to była fajna stajnia, ale byli inni instruktorzy, którzy stawiali na jakość jazdy a nie na ilość osób, które można upchnąć na jeździe 😉 aż się łezka w oku kręci na wspomnienie 😉
Pomocy !!
Muszę szybko zakupić ok 10 Flots, czy w Lublinie dostanę gdzieś je od ręki ?? Mogą być puste (tzn bez napisów).
A może miałaby ktoś do odsprzedania kilka ?
Ewentualnie do sprzedania jakieś niepotrzebne nie zniszczone, które tylko kurzą się w szafie - to ja bym je chętnie kupiła i po prostu przerobiła 🙂
Będę strasznie wdzięczna za pomoc
Trol, przejedź się do LKJ, może tam będą, bo ten sklep ma spory asortyment.
A dzięki 🙂 wybiorę się dziś, bo na stronie nie mają zamieszczonej oferty z flots. Może zadzwonię i sie dowiem czy na pewno są 🙂
Dobry pomysł 🙂
Oferta na stronie trochę mija się z tym co mają "w magazynie" 😉
Info z Facebooka:
[quote=Sklep Jeździecki Baskil]UWAGA dla zainteresowanych. Ogłaszam wszem i wobec że listopadowych zawodów w SJ PIKER nie będzie. Trzeba szukać czegoś innego 😉[/quote]
Jakby dużo zawodów w lubelskim było to jeszcze odwołują 🙄
Jeździłam i na dworze i w hali. A konie szkółkowe wychodzą na ten padoczek, a w lecie i na trawiasty parkur.
Te dwa razy gdy kon się spłoszyl byly w hali. Raz dlatego, że inteligenci zaraz przy hali coś ciągnikiem robili a drugi przy ścianie od boksów prywatnych, jakiś koń kopnął lub uderzył w drzwi od boksu a te jak wiemy tłuką się strasznie.