Howrse gra :)

jekaterina - haha to teraz będziesz miała nalot dzieciarni.
Tylko nie wiem jak z Jowiszem będzie, bo żeby nadgonić innych to sporo czasu nic nie dostanę, bo niektórzy mają już um po 1900 :/
Może wezmę znowu Szafira, bo jednego dnia daje 1000eq a drugiego diament (mimo, że już mam 2 takie  😁 )
Rubin chyba z automatu ma wodę młodości, czyli dość rzadko daje ten diament. Jadeit jak dobrze pamiętam, prawie codziennie daje ten diament. najpewniejszy chyba Szafir 😉
Nie nudzi się ktoś może i nie chciał by mi pozabijać koni na kupon? 🤣

Rubina się nie opłaca brać, raz na 12 dni 5 diamentów.. Ja bym brała Szafira, albo Jadeita - najpierw nie daje przez 4 dni diamentów, później daje 10 💘, albo codziennie po jednym. Za to Perła mi nie daje wgl diamentów.. 🤔
Dobra to postanowione, biorę Jadeita bo jego nie mam, a też daje korzyści.
Dzięki dziewczyny  :kwiatek:
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
03 listopada 2012 10:59
Jakie prezenty przynosi ten duch z Zaczarowanej Dyni? Zastanawiam się, czy wykorzystać dwa kupony na nadrobienie kart, czy kupić sobie Dynię... 🤔
gdzieś czytałam, że komuś dał rzepę 😂 czyli pewnie też PD, jakieś siodła, jabłka i inne badziewia 😉
03 listopada 2012 11:06
E tam, to wymieniam na karty 😉
Mam na sprzedaż dynię, jak ktoś by chciał 😉
03 listopada 2012 11:12
Dunkaa a co Cię interesuje? 😉
A co masz?  😀

Nikt nie chce mi postarzyć dwóch koni do 30 lat? 😉
Dunkaa a w jakim wieku teraz są konie?
też mam do uśmiercenia, ale 6 koni, a chęci brak
Ja mogę 3-4 konie komuś uśmiercić, ale nie koniecznie wszystkie dzisiaj 😉
Dunkaa była pierwsza🙂
Wiem, ale na razie ona nie odpisuje, więc napisałam, że komuś innemu też mogę bo dzisiaj przez cały dzień nie mam zajęcia 😉
Już jestem, zapomniałam, że napisałam coś na rv 😡
ja mam Ducha z Dyni od zeszłego roku. badziew totalny, do tej pory tylko raz wybrał się na wyprawę i przyniósł mi rzepę  🙄
na COM kupiłam zestaw kart za diamenty i trafiłam diamentową z dzikusem  🤣 mój drugi dziki na COM, gdzie konto mam tylko żeby zbierac przedmioty na wymianę na PL  😂
wymienię za to samo na pl

Pandora's Box
x 7

Diamond
x 7

Black Orchid
x 5

Croesus' Fortune
x 4

Apollo's Lyre
x 4

Helios' Ray
x 4

Achilles' Heel
x 4

Medusa's Blood
x 3

Ploutos' Parchment
x 3

Poseidon's Saddle
x 2

Philosopher's Stone
x 2

Morpheus' Arms
x 1

Chronos' Timer
x 1

Philotes' Stroke
x 1

Water of Youth
x 1

Harmony Pack
x 1

Zeus' Lightning Bolt
x 1
03 listopada 2012 13:10
Ma któraś z Was może ogiera z UM powyżej 1350 lub 1400? Potrzebuję krycia, rasa nie gra roli :kwiatek:
A po co Ci do kryć um ogiera? 😉
Pewnie żeby źrebak miał większe wrodzone 😉
Ale um ogiera nie ma wpływu na wrodzone. Na wrodzone ma wpływ blup oraz szczęscie. Um są losowe.  😉

edit : Nancy poszło pw 😉
03 listopada 2012 14:45
A mi się wydawało, że jednak mają 🤔 Zrobiłam eksperyment i pokryłam tę samą klacz różnymi ogierami z różnym poziomem UM- wrodzone UM źrebaków były różne, ten po lepszym ojcu miał większe, a ten po słabszym mniejsze. PG było takie samo 🤔
mi też się wydaje, że ma znaczenie
dlatego wybieram naprawdę dobre ogiery
Mają znaczenie. Nawet można wyliczyć wrodzone umiejętności, przynajmniej kiedyś na zagrodzie mgły ktoś podawał link do strony gdzie wpisywało się blup rodziców i ich umiejętności i pokazywało wynik ile mały będzie miał.
A ja ostatnio kryłam tę samą klacz tym samym ogierem i źrebaki miały różne PG i różne UM...

http://www.howrse.pl/elevage/fiche/?id=12466575
http://www.howrse.pl/elevage/fiche/?id=12467015
Ja zauważyłam, że jak kryję 2 raz tym samym ogierem to um wrodzone są o wiele niższe niż za 1 razem.
Um. wrodzone są losowe. Więc nie ma na nie reguły.

aaaaaaaaaaaa
wygrałam Sleipniraaaaa

Ja zauważyłam, że jak kryję 2 raz tym samym ogierem to um wrodzone są o wiele niższe niż za 1 razem.

To u mnie jest inaczej, bo pierwszy źrebak miał UM 164.84, a drugi 173.51. Myślę, że prawdopodobne jest to, co mówi Dunkaa - że to jest losowe.

Gratuluję Sleipnira 😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się