Obozy jeździeckie

Melanie każdy ma prawo do swojej opinii, nie widziałaś jak jeżdżę więc proszę nie oceniaj mnie. mi się tam nie podobało, pod względem ujeżdzeniowym, tak jak i 2 dziewczyną które zemną były. i nie mów że głoszę herezję, bo w mówię jak było kiedy ja byłam. podczas zagalopowania kazano mi zrobić półsiad, jedną nogę przystawić a drugą odstawić.  powiedzieli nam że pół parada to tylko działanie rękoma. co do wodzy to tamtejszy trener cały czas kazał nam skracać wodze, bo jego zdaniem były za długie, aż skończyło się na tym że były tak krótkie że nie miałyśmy nawet minimalnie zgiętych w łokciach.

mi się tam nie podobało (chociaż właściciele byli bardzo mili) ale jak wspominałam na początku każdy ma prawo do swojej opinii, jednym się spodoba innym nie. ja osobiście nie polecam.
prawiejakatomowka Pewnie, że każdy ma prawo do własnej opinii, co nie zmienia faktu, że dziwną rzeczą jest to, iż byłyśmy na tym samym obozie, a nasze treningi wyglądały inaczej.  🤔wirek:
15-tego sierpnia wróciłam z KJ HUZAR- pełen profesjonalizm. Byłam na obozie sportowym- wykłady super, inne podejście niż w tamtym roku, aby ktoś kto był w poprzednich latach również skorzystał, treningi tym razem dwa razy dziennie w małych grupach [ moja liczyła 4 osoby , inna 3 ], czas doskonale zorganizowany. Próbne przejazdy (na odznaki) nagrywane- zarówno ujeżdżenie jak i skoki. Na jazdach trenerzy skupiali się na każdej osobie z wielką dokładnością, służyli cały czas radami, wszystko pokazywali i objaśniali. Ludzie serdeczni, służący pomocą. Jednym słowem: REWELACJA -szkoda, że wróciłam do domu, bo już tęsknię za tym miejscem- na prawdę dużo skorzystałam i się nauczyłam. Gorąco polecam. ❗  😍
ciach
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] ogloszenie w niewlasciwym miejscu
co powiecie o wolicy i obozie z odznaka ?
Naciau
osobiście nie byłam uczestniczką obozu w Wolicy, ale miałam okazję przyglądać się takiemu i zdawać odznakę razem z obozowiczami. Mogę polecić z całego serca - super kadra, fajny ośrodek, bdb przygotowane konie - czego chcieć więcej 😉 jak tylko będę miała trochę wolnego to z pewnością jeszcze odwiedzę tę stajnię 🙂
Może jakaś dobra duszyczka mi powie, ile kosztuje "wpisowe"/zaliczka na obóz w Skręcie?
:kwiatek: :kwiatek:
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
18 października 2012 18:37
190 za tydzień 😉
dziękuje :kwiatek:
napisalam do nich kilka dni temu mejla😉 i do tej pory nie mam odpowiedzi. czy ktos tez dlugo czekal na odpowiedz, czy ja jestem odosobnionym przypadkiem? :P
19 października 2012 19:03
Wyślij jeszcze raz, Magda nie zawsze odpowiada, czasem jej się mail zapodzieje albo się czymś zajmie i zapomni odpowiedzieć 😉
do skręta na wakacje -tylko lista rezerwowa,na ferie jeszcze miejsca są
20 października 2012 08:21
Był ktoś w Jasminum? 👀
Wafelkowa - w Skręcie jestem regularnie od dwóch lat, nie mam porównania co było wcześniej, ale problemy z wpisaniem się na przyszłe wakacje chyba mówią same za siebie ;-) W pokojach cieplutko, łazienki czyściutkie, jedzenie marzenie (można zapomnieć o diecie). No i wielki szacun dla właścicieli za dbanie o konie.
Byłam w tym roku w Stobnie, więc mogę się wypowiedzieć..
Generalnie trafił mi się felerny turnus, bo przez 1 tydzień nie było prawdziwego instruktora skoków i na skokowej (porannej) jeździe mieliśmy codziennie to samo, straszne nudy itd.. Drugi tydzień był zdecydowanie lepszy, ale nie świetny. Może wypowiadam się bardzo subiektywnie, gdyż porównuje jazdy na obozie do jazd w domu, na własnym koniu z trenerką, ale cóż, nie wiem po co tam, pojechałam i więcej się nie wybieram  😁 W każdym razie konie były nawet spoko, wszystkie uczestniczki radziły sobie z przydzielonymi rumakami, myślę, że pod tym względem nie było bardzo źle, bo dostaje się regularnie startujące w zawodach konie 😉 Jak ktoś ma jakieś pytania odnośnie Stobna, to może będę mogła pomóc.. Myślę, że mi się niezbyt podobało, tylko dlatego, ze sama jestem przyzwyczajona do tego, ze jazdy mam indywidualne, ale jak ktoś jeździ w szkółce, to na pewno taki obóz będzie dla niego miłą odmianą 🙂
ja też bardzo, bardzo, bardzo polecam obóz w Skręcie  🙂
29 października 2012 19:16
Ja tez polecam skreta, super ludzie, dobre zarcie, spoko warunki, konie przekochane, jezdze tam na wakacje od 3 lat ale zdaje sie ze w tym roku bedzie juz dla mnie za drogo 🙁
Misskiedis podnieśli cenę?
mi jedynie przeszkadza, że trzeba się zapisywać rok wcześniej. a ja nie wiem co będzie za rok. ale zawsze można się wycofać
30 października 2012 10:59
Moonlight, jak zaczynałam tam jeździć to było... 790? 890? za tydzień. Jakoś tak. A teraz 1090 😵
ekuss   Töltem przez życie
30 października 2012 11:59
Ja chcę w wakacje gdzieś jechać,ale nie mam pojęcia gdzie... głównie zależy mi na dobrym poziomie (przede wszystkim ujeżdżenie) i fajnie gdyby można zdać odznakę chociaż to nie jest warunek. Byłam w Toporzysku w 2009,ale teraz jak patrzyłam to się strasznie cenią,a moim zdaniem aż tak wysoki poziom to nie jest... co polecacie? No i fajnie gdyby też byli tam ludzie pełnoletni 😉
Naciau ja w Wolicy byłam w wakacje 🙂 Generalnie mogę polecić, dwie godziny jazd dziennie, a żeby były wakacje to ani chwili się nie nudziłam. Instruktorzy fajni, co prawda rekreacyjni, więc nie zrobią ci wykładów sportowych, na jeździe też nie jesteś sama, ale generalnie dobre przygotowanie, zdałam BOJ 🙂 no i konie też spoko, do wyboru do koloru.  :kwiatek:

A i czy nasz temat jest też na temat obozów na feriach, zimowiskach? czy jest jakiś oddzielny i przeoczyłam?  👀
misskiedis ale jak na ferie jestes to masz znizke na wakacje, poza tym przez caly rok nie uzbierasz sobie róznicy? dziadkowie, wójkowie, urodziny... 🙂
31 października 2012 19:07
Na ferie nie mam jak jechać a kasę zbieram teraz na cos innego jednak. Ale może się uda na jakiś weekendzik wpaść w odwiedziny 🙂
Misskiedis - Jasminum jest fajne 😉
Instruktorka ma fajne podejście, myśli co robi, jest właścicielką większości koni. Prowadzi zajęcia zarówno typowe - skoki, ujeżdżenie, ale też elementy naturalu.
Miejsce fantastyczne!
Ja poszukuję jakiegos fajnego miejsca na zimowisko 🙂 w poprzednich latach jezdzilam na obozy rekreacyjne, rzeczywiskie bardzo sympatycznie, i mila atmosfera, ale z jazd wlasciwie wiele nie wyniosłam, wiadomo że jak się jeździ w 5 osób to jest czasem ciężko. 🙂
Wie ktoś może o jakiejś dobrej stadninie która organizuje zimowiska sportowe? w sensie, że można liczyć na 2 treningi dziennie, skokowe najlepiej, ale moga byc dwa rozne na przemian, w 2 osobowych grupach ew.indywidualnie? najbardziej licze na małopolskie, mazowieckie, łódzkie, lubelskie i okolice  :kwiatek:
a co powiecie o Stobnie?
Ja w Stobnie spędziłam już 6 tygodni i obozem jestem zachwycona. Fakt(co do odpowiedzi wyżej o Stobnie) mówie to z perspektywy przymusowej rekreantki bo innej opcji w pobliżu nie mam... Jak dla mnie duży skok jeśli chodzi o prowadzenie jazd, nauke i konie. Przygotowywałam się na obozie do Srebra, które zdałam na Wolicy. Ja osobiście polecam ale pewnie dla kogoś kto ma profesjonalne treningi na codzień średnia atrakcja.
chocolatte zapraszamy na RANCHO PCIM  🙂
2h jazdy, treningi sportowe, odznaki PZJ, woj. małopolskie  🙂

http://agroturystykakonna.pl/index.php?strona=artykuly&wpis=53
Był ktoś w Jasminum? 👀

Stajnia Jasminum
Ja doskonale znam to miejsce 🙂
Trzymam tam konia i nie zabrałabym go nigdzie indziej 🙂
Instruktorka ma fenomenalną wiedzę i co ważniejsze - świetnie potrafi ją przekazać. Treningi ujeżdżeniowe, skokowe, poprawy dosiadu na lonży, a na rozluźnienie - bajkowe tereny 🙂 Z mniej standardowych zajęć - podstawy naturalu. Cały czas poszerzamy swoja wiedzę w tym zakresie - jesteśmy już po jednym L1, w przyszłym miesiącu kolejne, przed feriami mamy jeszcze L2, a do wakacji planujemy i L3.
Jeśli chodzi o konie to każdy znajdzie coś dla siebie - [url=https://picasaweb.google.com/115198866159708228021/NaszeKonieMaj2010#]>Zdjęcia i opisy koni<[/url]
A do tego świetna atmosfera i pyszne jedzenie :]
Ja wybieram się na obóz do Annopolu. Jadę po raz pierwszy, więc nie jestem w stanie wyrazić opinii lecz słyszałam same pozytywne 😉
Obóz typowo sportowy. Jazdy odbywają się 2x dziennie po 75min. Skoki są co drugi dzień 😉 😀
Ponawiam wątek  😀

Wybiera się ktoś na ferie zimowe do annopolu ??
Może na pierwszy turnus ?  😁

Pozdrawiam  😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się