Zdjęcia Naszych Koni cz.V (sezon 2012)

Ronin.   Każdy orze jak może.
28 października 2012 14:40
Ładnie Pampera  😀

🚫 Owijki od Aguares ?
wątek zamknięty
Katharina   "Be patient and trust in the process"
28 października 2012 15:32
taggi Dziękuję  :kwiatek: to kobyła  😁 ze zdjęć jestem mega zadowolona, muszę sobie kilka wywołać na ścianę  😜 forumowa Elena sprawiła mi nimi wielką frajdę, bo mimo że przy ok 36 stopniach koń chodził średnio to nie sądziłam, że będą takie efekty  🙂
wątek zamknięty
Nigna   Warto mieć marzenia...
28 października 2012 15:33
Martuha: Akurat to że nie ma podków to plus. Konie dużo bardziej ślizgają się na trawie w podkowach ( oczywiście bez haceli)
wątek zamknięty
Martuha wbrew pozorom ślisko nie było, no może na ścieżkach, ale i po niej spokojny galop nie sprawiał problemów  😉  bez kasku, bo skoki nie były zaplanowane. Nie rozumiem tylko co przeszkadza to, że nie miałam siodła...
🚫 Owijki od Aguares ?

taaak 😀 tylko kupione wieki temu, leżały w szafie i się kurzyły. Jakoś szkoda mi je zakładać 😁 a sprzedać też szkoda. I tak mam 2 "pary" owijek, które zakładam raz na rok do zdjeć, a sprzedać szkoda...  😁 😁
wątek zamknięty
ekuss   Töltem przez życie
28 października 2012 16:55
Szopen 😀
wątek zamknięty
ekuss, artystyczny nieład na głowie  😀

a to mój dziad po dzisiejszej lonży
(lonża wymazana, oczywiście 😉 )

Pozdrawiamy!
wątek zamknięty
harja, cudny! Chłopak robi duże wrażenie 😀
wątek zamknięty
ekuss mam jakąś słabość do kucyków !  💘 💘 💘
harja Kurde, ale CIACHO !  😍

Ja dziś cykam mojemu fotki, a on sam z siebie robi ukłony...  🏇 Wszystko dla żarcia !  🏇 😁

[s]http://www.kopyciak.pl/galeriakonkursowa/ tutaj można zagłosować na mojego Pampusia  :kwiatek:[/s]
wątek zamknięty
Ekuss, to taki mikro-box czy mi sie wydaje?
wątek zamknięty
28 października 2012 18:01
harja jestem fanką twojego konia  😍

Dodofon on jest w rzeczywistości większy-ona teraz stoi w najmniejszym w stajni,który jest wielkości stanowiska w PL :/  Niestety w innych stajniach brak miejsc,a w tej właściciel wyznaje zasadę: ,,ile koni wejdzie, na tyle jest boks",a ten najmniejszy jest na jednego (moim zdaniem reszta też,a ten to dla źrebaka,no ale cóż),a już z dwojga złego wolę ją samą w małym niż żeby była z drugim w nieco większym (tym co w zeszłym roku). Islandzka rzeczywistość :/  Chociaż z tym,że od czerwca była non stop na ogromnym pastwisku,więc chociaż 12 miesięcy w stajni nie stoi.
wątek zamknięty
ekuss - haha, fryzura swietna 😀
harja - przepiekne to Twoje konisko! Naprawde robi wrazenie 😉
pampera - uwielbiam Twojego hucka 🙂 Ale z tymi "sztuczkami", ktore robi sam z siebie dla zarcia -  👍
wątek zamknięty
anai, pampera, ekuss, Angeel, dziękuję  :kwiatek:
ekuss, ja za to uwielbiam Frigg, nawet po kryjomu od dłuższego czasu śledzę twojego garnka 😉 więcej fotek Frigg proszę  🙂
wątek zamknięty
harja - on jest Twoj prywatny? Co Cie sklonilo do posiadania takiego konia? :P Bo jednak jest to typ dosc... niecodzienny :P do pracy wierzchowej 😉
wątek zamknięty
ekuss świetnie Frigg tu wyszła! 😉
harja jeny! jeny! jeny! jaki on piękny!!! 😍
pampera słodziak! to chyba mój ulubiony revoltowy kucyk! 😉

A ja mam kilka fotek z dziś:

Pozdrawiamy! 😉
wątek zamknięty
Angeel, tak, mój prywatny. Po prostu jakoś nie wyobrażałam sobie i nie brałam pod uwagę by mieć innego konia niż zimnokrwistego 🙂 Nigdy nie miałam ambicji do jakiejś poważnej i wielkiej pracy z koniem, a do lekkiej jazdy i spacerów taki koń jest idealny, zk to moja miłość 🙂 Mają moc :P
gryglodor, śliczne twoje koniska, szkoda, że mały "zgubił" jedną skarpetkę 😉
wątek zamknięty
ekuss, jaka grzywa, boska! 🙂
harja, jestem bezapelacyjnie fanką twojego konia 😜
pampera, ten twój kucyk jest super!
gryglodor, piękne zdjęcia, a Escado równie przepiękny!! 😍
Wrzucę dwie Pielgrzymowe fotki:

wątek zamknięty
Ekuus, ale ona sie tam da radę położyć??
wątek zamknięty
bjooork   sprawczyni fermentu na KZJ-cie
28 października 2012 18:45
gabb ale go przybyło!!! Kawał konia się z niego zrobił 😉
wątek zamknięty
Koniczka Ale zima! Grom wygląda super, wieku w ogóle po nim nie widać  😜
harja Piękne zdjęcie, pasowałoby na sierpniową fotkę do kalendarza  😍

Dziś była taka piękna pogoda u mnie, więc wtrącę kilka zdjęć mojego czworonoga 🙂

wątek zamknięty
28 października 2012 19:54
Ekuus, ale ona sie tam da radę położyć??  da radę- nawet w poprzek na styk by dała xD I tu się cieszę,że jednak takiego kurdupla kupiłam 😀
wątek zamknięty
Ekuus, ale ona sie tam da radę położyć??  da radę- nawet w poprzek na styk by dała xD I tu się cieszę,że jednak takiego kurdupla kupiłam 😀

Spoko, to najważniejsze. Ona tylko na noc do stajńi?
Jakie u was temperatury? Teraz? Zimą?
wątek zamknięty
28 października 2012 20:18
niestety nie ma możliwości by długo stała na dworze...ale w sezonie dużo pracuje i o ile ja jestem w stajni to jest na wybiegu. Teraz mamy ok.3-5 stopni,a najniżej dochodzą do -10 (a by się wydawało,że Islandia).
wątek zamknięty
niestety nie ma możliwości by długo stała na dworze...ale w sezonie dużo pracuje i o ile ja jestem w stajni to jest na wybiegu. Teraz mamy ok.3-5 stopni,a najniżej dochodzą do -10 (a by się wydawało,że Islandia).

Wow!  😲
Ależ mnie oswiecilaś! Myślałam, ze u Was z -30 stopni od grudnia do marca!
A tu takie zdziwko!
wątek zamknięty
28 października 2012 20:23
Bo w IS są zimne lata (20 stopni to coś!),a ciepłe zimy. Z tym,że straszne wiatry za to... no i jak śnieg dowali to raz,a porządnie 😀
wątek zamknięty
o, to klimat dla mnie! duże mrozy męczą mnie na równi z upałami  😉
wątek zamknięty
ekuss, Frig ma fryzurę jak ja rano 😎 - tez się spodziewałam, że u Ciebie wieczorem jest przynajmniej -20'C 😉
harja siwy jest jak spełnienie mojego marzenia z dzieciństwa o wielkim, białym koniu...
pampera doskonałość  👍, szkoda, że moja nie jest tak łasa na żarcie 😁
domcia406 bardzo elegancko te owijki z podkładkami, uwielbiam brązy na gniadych 😍
wątek zamknięty
28 października 2012 21:04
Ja się załamałam...koń wraca powoli do pracy,a mnie ręce opadają  😵 sztywna, łeb jak lama, zapieprza do przodu i ma gdzieś moje półparady, jakieś próby zwolnienia, rozluźnienia, ustępowania robi strasznie w bok (to jakoś da się ogarnąć), zwroty w tempie nitro... ja nie wiem już co mam robić.
wątek zamknięty
ekuss - nie przejmuj sie, ja mam tak na co dzien :P Nawet, jak moj kon w miare regularnie pracuje. Tylko zamiast zapieprzania do przodu mam niechec do ruchu naprzod i jakiejkolwiek pracy ;]
wątek zamknięty
28 października 2012 21:13
Frigg znowu ma czasem tak,że łeb do góry i przed siebie-co tam,że ja się męczę... a wiem,że ona naprawdę potrafi świetnie pracować, rozluźniona,zebrana, przepuszczalna. Jeszcze teraz jest taka gruba,że tak oszukuje,że zamiast kłusować to toltuje,bo jej lepiej brzuch toczyć...
wątek zamknięty
Thymos Dzięki, też uwielbiam brązy na gniadych  😀iabeł:
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.