Stajnie w Lublinie

.
lockmittel   Co nie zabije to dobrze zrobi mi.
14 października 2012 14:45
Ja za to szukam pralni która przyjmuje derki, ktoś wie o takiej w Lublinie? 😉
Vanilkaw niedzielę (21.10) przybywam do Elizówki na zimę. Polecam się w kwestii golenia, tylko będę musiała obczaić czy ostrza są w porządku czy muszę je naostrzyć 🙂

lockmittel na Jana Sawy w starych pawilonach 🙂
.
raczej sezonowa - na bank do końca kwietnia - co będzie później to się okaże 🙂
14 października 2012 16:09
gajowa, a wiesz ile biorą za derki polarowe? 🙂
nie mam pojęcia, bo polary piorę sama w pralce. Parę lat temu za zimówkę zapłaciłąm ok 40 zł, ale to było dobre parę lat temu. (Od dłuższego czasu to co mi wchodzi do pralki piorę sama, a to co się nie mieści to piorę karcherem). Tak czy inaczej pamiętam, że mają też jakieś zniżki - dostałam chyba "świąteczną" albo "studencką" 😉
14 października 2012 17:26
Dzieki 🙂 Ja polarówkę mam bardzo zakłaczoną, nie wiem jak sobie z tym poradzić więc nie chcę zepsuć rodzicielce pralki 🙂
Klaudyna1983 dowiedziałaś się może coś o przyczynach wyprowadzki tych 10 koni z Famagusty?
doszły mnie słuchy, że może będą w bonanzie zawody B, a my u Drwala mamy w planie sobie zrobić A i żeby się terminy nie pokrywały, może ktoś cos słyszał?
Klaudyna1983 , bratek nie 10 a 8 koni, z czego 6 dysponowała 1 osoba i te przeniosły się pod Warszawę, nikt cyrografu na dożywocie w FaMaGuście nie każe podpisywać  😀iabeł:

Klaudyna1983 przyjedź, zobacz, pogadaj z właścicielami, sądzę że re-voltowi pensjonariusze też odpowiedzą na pytania, także no stress konie żyją, mają się dobrze i przygotowują się do hubertusa 😉

edit: sorry bratek przechrzciłam Cię na bartek :P
doszły mnie słuchy, że może będą w bonanzie zawody B, a my u Drwala mamy w planie sobie zrobić A i żeby się terminy nie pokrywały, może ktoś cos słyszał?

Seta a kiedy te ujeżdżeniówki chcecie zrobić? towarzyskie?
Klaudyna1983 i bratek to multikonto. zostalo zbanowane.
Mam pytanie:

Czy znacie kogoś kto ma przyczepę 2konną, porządną, na 2 duże konie (a nie taką pseudo dwukonną) i  pożycza ją osobom trzecim (odpłatnie rzecz jasna?).

Nie piszcie tylko proszę o przyczepach z Janowskiej czy z wypożyczalni z Kraśnika - nie planuję wieźć do ubojni...

Wiem, że część z Was napisze, że najlepiej mieć swoją (ale na razie mnie na takową nie stać) lub, że to normalne, ze jak ktoś ma swoją to nie chce pożyczać (to również rozumiem).
zuzz chyba 28go pazdziernika NIEDZIELA

no właśnie to ogłoszę, na zakończenie sezonu organizujemy zawody (koleżeńskie) w ujeżdżeniu, bardziej dla zabawy, nie dla rywalizacji, bez wielkich nagród, bez karetki, od tak dla sprawdzenia samego siebie i konia...
Jakby ktoś chętny chciał to zapraszamy, wpisowe 15zł, sędzia główny Anna Rudzińska - Piróg (była instruktorka LKJ). Info i zapisy do 21go października sj.stajniadrwal@gmail.com lub 501-200-764
Konkursy L1, L2, P1, P2, P3.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=415024255220137&set=a.170099206379311.60915.169900273065871&type=1&theater&notif_t=photo_comment

zapraszamy
Lubliniacy, na innym wątku rozgorzała dyskusja o 2 Panach jadących konno przez Polskę!
Powinni obecnie być w Waszej okolicy.

Pełen tekst na towarzyskich - w wątku o kozakach

Cytuje jkobusa:

Idzie mi o panów huzarów: Piotra Csepina i Aleksandra Bako (pełny tekst informacji, którą dostałem na ich temat jest tutaj: http://akhal-tekes.blogspot.com/2012/10/hungarian-hussars.html, ale dyskusja nie wiedzieć czemu, wywiązała się tu: http://boskawola.blogspot.com/2012/10/eos-rododaktylos.html).

Panowie są teraz albo w Lublinie, albo gdzieś na południe od Lublina.

(...)

Mam prośbę - apel - do Re-Voltowiczów z okolic Lublina i na południe od tego miasta (w Lublinie byli 10 października - jeśli się tam nie zatrzymali na dłużej, to w tej chwili mogą być już gdzieś nad Sanem...) - żeby się rozpytali: przecież panowie gdzieś musieli nocować - a nuż akurat w stajni kogoś z Was?

Jak to w tej chwili wygląda? Czy panowie nie potrzebują aby dłuższego odpoczynku i jakiejś pomocy?
Naprawdę nikt nic nie widział, nikt nic nie wie? Dwóch nader charakterystycznych jeźdźców przemknęło przez Lublin jak duchy, nie zatrzymując się w żadnej stajni, nie kupując owsa czy siana, nie korzystając z kowala..?
czy jechali przez Lublin?
Pisaliście , że w okolicach Zamościa. Zamość to 90 km od Lublina. A okolice,  to moze być nawet 160 km. Nie są to tereny gęsto zaludnione i nie sądzę, żeby zbyt wiele osób przeglądało forum
W Lublinie byli 10 października. Stamtąd pojechali na południe.

A tu jest film spod Białegostoku, z początków października:
okwiat   Я знаю точно – невозможноe возможно!
19 października 2012 15:30
Jaka stajnia jest najbliżej Elizówki z wolnymi boksami (około 4) do wynajęcia na 3dni w połowie grudnia?
Warunki muszą być przynajmniej takie jak w Elizówce, lub lepsze.
Jeśli macie kontakt do właściciela / menadżera takiej stajni bardzo proszę o pw.
Z góry dzięki,
A.
jak stoją stajnie z hubertusami ?🙂 wszędzie już były czy można jeszcze gdzieś pojechać i pocykać zdjęcia ?🙂
o wlasnie, ja jestem ciekawa jak te hubertusy sie udaly w ten weekend. My mielismy wyjatkowe szczescie z pogoda 🙂 Zdjecia mozna obejrzec na fejsbuku naszej stajni 🙂 A i wiem, ze 10ego ma byc w Janowie Lubelskim.
slw95   żyj i pozwól trwać
28 października 2012 13:19
I 10 listopada ma być jeszcze w LKJ https://www.facebook.com/events/291131600997261/  😉
3 listopada hubertus w stajni Kenter
[center]Koleżeńskie Zawody w Ujeżdżeniu
04.11 2012 g. 10.00
Organizator: SJ Stajnia Drwal
Miejsce zawodów: SJ Stajnia Drwal Lublin ul. Wólczańska 27
Czworobok: hala 20x40 podłoże piaszczyste
Rozprężalnia: ujeżdżalnia, podłoże piaszczyste
Termin zgłoszeń do 03.11'12 do Anny Piróg 501 200 764
lub e-mail: sj.stajniadrwal@gmail.com
KOMISJA SĘDZIOWSKA
Sędzia Główny: AGNIESZKA KAPROŃ
Sędzia: ANNA PIRÓG
Biuro zawodów: ANNA DRWAL
PROGRAM ZAWODÓW:
konie powinny mieć aktualne szczepienia,
nie wymagamy od zawodników badań sportowych,
nie ma karetki,
nie trzeba posiadać odznak jeździeckich, ani licencji sportowych.
Niedziela 04 11 2012 rozpoczęcie godzina 10.00
KONKURS NR. 1 - L-1 dla szkółki Stajni Drwal !
KONKURS NR. 2 - L-2
KONKURS NR. 3 - P-1
KONKURS NR. 4 - P-2
KONKURS NR. 5 - P-3
SPRAWY ORGANIZACYJNE
Opłata organizacyjna 15zł/os
boks/stanowisko 5zł za całe zawody
Organizator nie odpowiada za ewentualne wypadki, kradzieże zaistniałe w czasie transportu  i trwania zawodów

SERDECZNIE ZAPRASZAMY
[/center]
Jest jeszcze Dakar w Trzeciakowie, koło Mełgwi. Blisko świdnika. Strony internetowej nie posiada , ale ma na facebooku.

A jeśli chodzi o moje opinie o Arizonie - ogólnie jest fajnie, głupie jest to, że jak ktoś jest niższy to nie może siąść na konia (nawet ci galopujący), instruktor b.fajny, nawet nie jest drogo tzn. cena normalna z kuców polecam ( Celka, Hale) a z  koni Orzecha, Sebille.

Bonanza - fajnie, ale konie b. płochliwe , najlepszy instruktor p. Tomek , który rzadko uczy.  Kuc - Haidi  koń - nie wiem

Dakar - ogólnie super, cudownie. dla mnie jeden minus - za daleko. nie jest drogo, konie zadbane , niepłochliwe , kochane . nie ma konia, na którym bałabym się jeździć
moje ulubione konie i kuce  to : KaRat ( tylko lonża ) , Hippis ( lonża i bez) , Hetmanka (prywatna instruktorki, tylko na lonże jak ona jest) Drumla ( chyba tylko lonża )
Diablo ( tylko bez lonży) Kalinka  ( kuc, bez lonży), Rubin ( z i bez, leniwy jest) , Voks ( mały kuc walijski, wredny trochę ale jest ok bez lonży) - wymieniłam wsszystkie

prywatne - Boogie, Rudy, Flamenco ,

no tak... galopuje.net czy jak to tam leciało...
.
Nie rozumiem dziewczyny waszego oburzenia. Przecież Olaa1002 wypowiedziała się na temat szkółek, koni, cen. Może w bardzo lakoniczny sposób ale na pewno ta wypowiedź dotrze do młodszego grona czytelników tego wątku. Nie zamykajmy naszego "małego" jeździeckiego światka dla osób które robią w nim pierwsze kroki. I nie zachowujmy się jakbyśmy zjedli wszystkie rozumy świata bo jesteśmy starsi i mamy ciut więcej doświadczenia.  🚫
Raczej infantylny, niz lakoniczny 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się