Wszystko do twarzy-czyli pudry,kremy etc.
Remendada a nie orientujesz się jeszcze jaki byłby koszt takiego z wysyłką? Szczerze mówiąc średnio mi się chce zamawiać przez internet kosmetyki, w dodatku tylko jeden. Wolałabym sobie iść gdzieś nawet zrobić jakaś wycieczkę przez Kraków, ale pooglądać i kupić stacjonarnie.
Ja ostatnio u siebie bardzo poprawiłam stan na twarzy skrupulatnym dbaniem o nią. Tragedii nie ma, trądzikiem jako takim chyba nazwać tego nie można. Ostatnio jakiś mały wysyp mnie dopadł chyba okres mi się szykuje.
Możesz spróbować kupić sobie Acne-derm w aptece bez recepty. Jego skład jest oparty na jakimś kwasie właśnie. Jak do tej pory jest u mnie chyba najlepszym aptecznym produktem. Zwykle stosuję go punktowo lub ,,obszarowo" np. na samą brodę.
Do dermatologów ja też nie chadzam, bo zwykle z tego co czytam nic nowego nie można się dowiedzieć, ew. można dostać jakieś maści na receptę.
No i zamierzam pokombinować w najbliższym czasie z aloesem. Dla mnie nie tyle są uporczywe jakieś niespodzianki, które dość szybko znikają , co ślady po nich, przebarwienia czy małe blizny jak zdarzy mi się coś rozdrapać.
Scottie, o, właśnie o takie cudo mi chodziło. Dzięki :kwiatek: Bo ona się nie świeci tak, jakbym miała olej na twarzy, tylko w taki sposób, że nie potrafię tego określić. Jest to w każdym bądź razie delikatne.
Alaska, dzięki za radę, właśnie stosuję acne derm od trzech dni i liczę na cud 😉
Z wysyłką kosztuje ok. 30 zł.
Generalnie te toniki z kwasami są dosyć drogie, chciałam kupić effaclar, ale cena jak na tonik jest zabójcza, coś koło 50-60 zł.
Tutaj jest fajna notka dotycząca przebarwień.
http://iamkasiad.blogspot.com/2012/10/jak-pozbyc-sie-przebarwien.htmlNota bene bardzo fajny blog i autorka zna się na rzeczy 🙂
Bandi ma chyba toniki z kwasami, kremy na pewno.
Alaska, ja używam tonik z kwasem PHA z biochemii urody. mam cerę suchą, wrażliwą i naczynkową więc dla mnie jest idealny. możesz popatrzeć na biochemii urody i w miarę opisów dostosować odpowiedni do swojego rodzaju cery. możesz też do nich napisać i może wyślą próbki, bo istnieje taka opcja.
osobiście mogę z czystym sumieniem polecić, ten którego używam jest rewelacyjny i moje zmory - przebarwienia i ściągnięta skóra odeszły w zapomnienie.
możesz też kupić odpowiednie produkty i sama sobie zmajstrować tonik/krem, ale na pierwszy raz polecam odnaleźć 'swój' kwas.
ze sklepowych kosmetyków z kwasami nigdy mnie nic nie zainteresowało bo składy zazwyczaj fatalne.
Jakie są sposoby na ładną skórę pod oczami? Chyba zawsze miałam, taką jaką mam, ale dopiero dzisiaj zauważyłam, że jest brzydka 🙄
A co masz na myśli pisząc o ładne skórze? Na cienie pod oczami doraźnie korektor, a do codziennej pielęgnacji krem.
zależy jaki masz problem... Remedium na wszystko to dla mojej twarzy i oczu olej arganowy 🙂
Kupiłam dziś w Rossmannie gąbki do twarzy Calypso i yyy..... jak Wy ich używacie? Konjac ślizga się po twarzy, a z nimi miałam problem, żeby wyszorować twarz. Nałożyłam najpierw żel na twarz i próbowałam ją umyć mokrą gąbką, później nakładałam jeszcze żel na gąbkę, ale w ostateczności i tak te gąbeczki są strasznie szorstkie i u mnie podziałały jak peeling.
No i w Rossmannie widziałam też inną gąbeczkę do twarzy (obok konjaca, kosztowała ok. 4zł), ale twardą jak kamień. Używał jej ktoś?
ja myję delikatnie zwilżoną twarz, najpierw robię pianę z żelu na gąbce i ciach. jestem z calypso bardzo zadowolona, tylko ogromniaste one są, chyba je przytnę.
na początku musiałam się do nich przyzwyczaić, one w opakowaniu są miękkie bo są czymś niby nasączone. po pierwszym użyciu i wypłukaniu one wysychają 'na twardo' tak jak konjac.
Scottie, miałaś rację, puder transparentny idealnie się sprawdza, dzięki! :kwiatek:
Florcik cieszę się 💃
Można gdzieś w Warszawie kupić stacjonarnie rzęsy Ardell?
remendada, idź do dermatologa! Ja po miesiącach narzekania na cerę wreszcie poszłam i stał się cud - trądzik zniknął 🙂 Czaasem od wielkiego dzwona mi coś wyskoczy, ale wreszcie mogę na siebie patrzeć w lustrze. Zapisała mi jedną maść na receptę z antybiotykiem i jedną bez recepty, smaruję jedną rano a drugą wieczorem. Efekt super. Idź koniecznie i poproś o skierowanie na badania hormonalne - często od tego nagle psuje się cera.
Dzionka, właśnie wzbraniam się od dermatologa, bo z kim nie rozmawiam, na wstępie dostaje od dermatologa antybiotyk (do łykania).
Ale chyba się nie obędzie bez wizyty i po prostu zastrzegę sobie, że żadnych prochów brać nie chce.
A co do hormonów to też jest taka możliwość, bo zbiegło się to, z zaprzestaniem brania tabsów.
W każdym bądź razie dzięki za radę, bo chyba mnie przekonałaś 🙂
Szkoda tylko, że nie jesteś z Krakowa, bo wiedziałabym do którego lekarza pójść, żeby dobrze trafić 😉
remendada, mi nie kazała niczego łykać, dostałam tylko maści. Naprawdę podziałały, żadne kosmetyki nie zrobiły do tej pory różnicy - a próbowałam różnych serii dermatologicznych. Idź idź i zrób koniecznie te badania - mi np. wyszedł za wysoki testosteron i jeszcze jeden hormon, a one właśnie powodują trądzik w "naszym wieku" 🙂
A te badania to robiłaś prywatnie, czy dostałaś skierowanie od ogólnego i robiłaś za free?
Dzionka, a co to za maści, jeśli można wiedzieć?
Trądzik trądzikowi nierówny i niestety nie zawsze da się uniknąć łykania tabletek.
Scottie, ja nie chcę łykać z tego względu, że te antybiotyki to tak naprawdę pic na wodę, bo nie leczą tylko zaleczają problem, przynajmniej działo się tak u wszystkich osób, z którymi miałam styczność.
remendada, doskonale Cię rozumiem. Nie każdy dermatolog potrafi dobrać kurację tak, żeby problem całkowicie zniknął, a antybiotyk to antybiotyk i zawsze negatywnie wpływa na organizm. Nie ma się co truć, jak się nie ma zaufania do dermatologa.
remendada, niee, do endokrynologa poszłam już prywatnie i badania też robię prywatnie, niestety. Dopiero z tymi wynikami pójdę znów do endo. a potem z powrotem do dermatologa.
Scottie, jedna to kindacin T a druga brevoxyl.
Czego uzywacie do czyszczenia pedzli?
Brevoxylu też używałam, faktycznie jest skuteczny 😀
Acha, czyli rozpiskę z tymi badaniami hormonalnymi do zrobienia dostałaś od endo, tak?
Na samą myśl o wycieczce po lekarzach robi mi się słabo 🙂 Ale trzeba będzie.
JARA, szamponu dla dzieci.
JARA, ja je myję w Facelle (płyn do higieny intymnej z Rossmanna). Nie wiem czy dobrze, ale żyje mój pędzel (sztuczne włosie).
Po jakim czasie codziennego używania czasem i 2 razy na dzień powinnam wyrzucić gąbke do demakijażu. Wam calypso i używam tej samej już prawie miesiąc...
JARA, kosmetyczka poleciła mi mycie w delikatnym szamponie.
Suszenie na brzegu np. stołu, tak aby włosie "wisiało" poza blatem.
Dzionka, czy Brevoxyl bardzo wysusza Ci skórę?
Jak długo go stosujesz?
yegua, mnie brevoxyl niestety dosyć wysuszał przy dłuższym stosowaniu.
Dlatego najlepiej nakładać punktowo.
Ja chyba odkryłam co tak szkodzi mojej skórze, szkoda, że zorientowałam się po bagatela pół roku stosowania 😤
Ale nie wpadłam na to, że podkład apteczny, który jest dla skóry wrażliwej, ma nie zatykać może powodować u mnie trądzik.
Stosowała któraś z Was podkłady Lily lolo lub inne minerały?
Mi kiedyś (jakieś 6-7 lat temu) Brevoxyl służył rewelacyjne, może dlatego, że wcześniej Differinu używałam i płynnie przeszłam.
Jakiś czas temu próbowałam wrócić do Brevoxylu, jako że jest bez recepty no i spalił mi twarz masakrycznie po trzech czy czterech dniach.
szalonakobyła, ja co tydzień moją calypso zalewam wrzątkiem żeby odkazić i wymienię ją dopiero jak się zniszczy
ja nie lubię dermatologów. Gdy byłam u jednej, nawet nie była w stanie ocenić jaką mam skórę (sugeruję się tylko tym, że kiedyś kosmetyczka w sephorze powiedziała, że mam suchą cerę, ile w tym prawdy- nie wiem), zapisała mi jakąś maść i żel, które NIC nie pomogły. Opieprzyła mnie też za stosowanie fluidu, a u mnie naprawdę jest co maskować. Chyba że Wy macie jakiegoś sprawdzonego :kwiatek: p.s. Co myślicie o wizycie u kosmetyczki na peelingu kawitacyjnym? Jakie są tego mniej-więcej koszta?
Gąbeczki też można wsadzać do mikrofalówki, podobnież to zabija wszystko, co w nich żyje.