Kącik ŁODZIANINA (Łodzianie, Łódź i okolice)

Jak chciałam w hippolandzie kupić bryczesy z czarnym lejem, to na mnie naskoczyła babka że ona nie wie co ja mam za siodło że mi się biały lej od niego brudzi, że od żadnego siodła się nie brudzi, a jak powiedziałam że poza tym jak jadę na 2-3 dniowe zawody to lepiej mieć chociaż dwie pary, to do mnie wyskoczyła z tekstem " no to trzeba nie spadać" i z jakąś dziwną miną.... kurde... mam swój rozum i swoje doświadczenie, jak chcę bryczesy z czarnym lejem to powinni mi sprzedać bryczesy z czarnym lejem, ona mi pół godziny pierniczy o tym że nie są mi potrzebne chyba że jestem jakąś ciotą... wkurzyłam się, podziękowałam jej i pojechałam do Equitomu  🤔wirek:
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
24 października 2012 19:41
add77, Eee a co ma biały lej do spadania?

Do tej pory trafiłam w Hippolandzie tylko na faceta i rzeczywiście w każdym zdaniu praktycznie "My robimy tak i tak", "my używamy tego, tamtego". Ale nigdy nie skomentował zakupu. Babka gadulca ma strasznego, ale z relacji znajomych raczej trzymała język za zębami.
add77

trza było jechać do GNL-u  🙂

ktoś tam wgl kupuje w Hippolandzie ?
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
24 października 2012 19:47
Naciau, Pewno sama elyta 😉
ja ja ja! dziś kupiłam tam lizawkę himalajską! 🙂

w hippolandzie podoba mi się promocja "polskich" produktów. nie ma na półce nic eskadronowatego, same torpole i jakiś przybłąkany york. cenię to, niekoniecznie jest to jedyna i osławiona prawda, ale cenię za taki patriotyzm, bo nie jest łatwy.

na pewno mają dużą wiedzę, facet jest sympatyczny, chodziło mi o "panią". choć dziś uciec nie mogłam! chciałam tylko sól i spojrzeć co mają ciekawego, a Panu się słowotok straszny włączył, ale i tak wspominam miło wizytę, choć musiało się przybłąkać trochę ideologii😉
otóż, chciałam przy okazji kupić uwiąz. nie sprawdzają się przy moim koniu uwiązy "bezpieczne", koń nie jest z typu "odsadzający się szatan", i po pierwsze wygodniej mi uzywać uwiązu ze zwykłym zapięciem, i nie doswiadczam wkurzenia, kiedy przy lekkim szarpnięciu (np zrobienie ręką "fali" gdy kobyle się baaardzo spieszy) uwiąz zostaje mi bez konia w ręku. dlatego osobiście do mojego konia lubię uwiązy ze zwykłym zapięciem.

niestety nie posiadają. bo to szmelc, bubel i wogóle wymyslił to jakiś chałturnik, bo to się zupelnie nie sprawdza przy koniach. delikatnie zasugerowałam, że ja własnie takie wolę, zostało to olane i dalej opowieści jaki to jest bubel😉 każdy ma prawo do własnego zdania, ale może narzekają na brak klientów ze względu na to, ze chcą sprzedawać tylko rzeczy wg nich dobre i właściwe. to tak jakby pani w sklepie ze słodyczami stwierdziła, że ideologicznie nie zgadza się z jedzeniem czekolady i jej nie sprzedawała, ma do tego pełne prawo! ale niech się nie dziwi, że klientów mniej...

za to zaciekawił mnie produktami tej firmy:
http://pieknokopyta.pl/index.html

wprowadzają teraz do swojego sklepu właśnie, tłumaczył, że np smar do skór jest tylko na łoju, więc nie wytacza się z niego woda i właśnie testuje i super się sprawdza, czy np maść z propolisem różni się od innych, bo tu zawartość propolisu jest 30% a w innych 3%...

taka ciekawostka, może mają dobre produkty?

oraz druga ciekawostka, otóż, pan twierdził, że byli pierwszymi dystrybutorami EPONY! ale wycofali, dokładnie w nawale słów nie zrozumiałam dlaczego 😉
sei   . let's grow old together & die at the same time .
24 października 2012 20:15
w hippolandzie nie lubię kupować. ten sklep mnie przytłacza ze względu na bardzo małą powierzchnię. do equitomu jadę jak już nie mam wyjścia, ponieważ tam generalnie nic nie ma. traktuję ten sklep jako ostatnią deskę ratunku. najbardziej lubię GNL. a mam do wszystkich mniej więcej tak samo daleko.
nie mniej ostatnio kupiłam ogłowie w hippolandzie, bo nigdzie nie mieli takiego wyszukanego jak potrzebowałam (czyt. do tyrania za 60 zł), a tam się znalazło  🤣 nikt mi nic nie komentował, a pani odpowiedziała na pytania. pomogła poszukać w asortymencie tego czego szukałam. także wszystko ok.

cenię sobie GNL za duży wybór na miejscu, ponieważ akurat takim typem klienta jestem. jadę do sklepu jak chcę kupić coś konkretnego. np jak mam listę zakupów to miło jest kiedy 90-100% rzeczy z listy jest na miejscu, a tylko pojedyncze 'wynalazki' trzeba zamawiać 🙂 do obsługi też nie można się w żaden sposób przyczepić. dziewczyny są sympatyczne i zawsze można o wszystko zapytać.

lubię też CWAŁ, który często można spotkać na zawodach 🙂
ja zazwyczaj w GNL, ale wtedy to jakoś było chyba tak że już był zamknięty, czy coś... tam się znajdzie i tani szajs na jeden raz za grosze i coś firmowego ^^ pamiętam jeszcze jak był na Lutomierskiej, wszystko tak pościskane było, ale zawsze atmosfera była świetna ;D
ja bardzo polecam Patataj w Pabianicach. Można zamówić wszystko co się chce, bardzo miła obsługa i co najważniejsze DOBRE CENY!!
sei   . let's grow old together & die at the same time .
24 października 2012 22:01
no i się zaczęło... zaraz będzie milion postów jaki to super jest ten nowy sklep w pabianicach od osób, które się specjalnie na tę okazję rejestrują  🙄 😵
a ja zdecydowanie hippoland😉  może dlatego ze sama jestem gadułą🙂
pan zawsze mi doradzi nigdy nic nie wciska zawsze mogę się rozejrzeć jest wiele produktów w naprawdę przestępnych cenach, jak czegoś  potrzebuje zwykle jest zamawiane 🙂 a panią też bardzo lubię ale najważniejsze jest to że,  nikt nie patrzy na mnie pożerającym wzrokiem tak jak w equitomie ....kupi coś nie kupi... a jak nie kupi to niech najlepiej jak najszybciej wyjdzie
w gnl.... mało chodzę * bo dostaję białej gorączki tyle tam rzeczy na półkach i do tego taaaakich pięknych ale zawsze fachowo podchodzą do sprawy i mogę polecić

ale myślę że w tej kwestii każdy będzie miał jakieś swoje typy
Tylko gnl,milo,fachowo, ceny super, do tego jak cos na cito to tez bez problemu
Equitom, nie lubie, drogo,malo atrakcyjny asortyment.
Hippoland...no ja tylko polskich marek nie lubie, cany jak w equitomie.
Mam do Was kochani forumowicze z miasta Łodzi ogromną prośbę o poradę. Szukam pensjonatu w Łodzi (ewentualnie Zgierz, Ozorków i okolice) dla jednego grzecznego wałaszka. Najważniejsze dla mnie jest, żeby koń miał dobrą opiekę  i był codziennie wypuszczany na padok. Dodatkowo przydała by się hala coby można było w sezonie jesienno- zimowym jeździć no i chociaż kilka przeszkód do dyspozycji pensjonariuszy  🙂. Cena oczywiście też w miarę przystępna. Możecie coś polecić?
Arabika ;D tylko tam kolejka zazwyczaj jest, szczególnie że idzie jesień, ale może Ci się poszczęści 😉 A wgl. to 3 listopada hubertus w ŁKJ ;D Kto się do nas wybiera? ;>
malinowaa   Życie zaplątane w końską grzywę...
25 października 2012 22:02
E, w Arabice właśnie się dowiedziałam, że były 2 wolne miejsca, ale ktoś od listopada się wprowadza. :P

Co do sklepów... Ja tam o GNL'u mam mieszane uczucia... Raz przyjechałam przymierzyć termobuty. Uprzedziłam, że nie mam więcej pieniędzy niż 250 zł. Pierwsze co dostałam do ręki? Za 370 zł. Podziękowałam i poprosiłam o inne. Kolejne- 450 zł.  😵 Powtórzyłam informację o moim budżecie, a Pani wielce oburzona powiedziała, że z tańszych to oni rozmiarów nie mają. Potem zastanawiałam się dlaczego mi ona tego od razu nie powiedziała.
     Sytuacja druga- 1,5 tyg. przed zawodami, o których jeszcze wtedy nie wiedziałam (długa historia) pojechałam zakupić odpowiedni strój, bo instruktorka uprzedzała mnie że będzie mi potrzebny na odznakę i zawody w połowie września (byłam tam ok. 20.08, nie ważne). I proszę o koszulę do 150 zł. W moich rączkach pojawia się Pikeura za 250 zł. Podziękowałam, a Pani: 'Jak to? Przecież one są najmodniejsze w tym sezonie, takie kolorowe!'. Poddałam się i sama wybrałam. Potem frak. Przymierzyłam wszystko, żaden nie pasował. Pani na to 'Ech, dlaczego wszyscy kupują marynarki parę dni przed zawodami? Tak to można by zamówić rozmiar i byłoby po sprawie...'- jak dla mnie... takie ocenianie mnie odstrasza.  🙄 Wyszłam z niczym.

Natomiast co do Equitomu- szkoda, że faktycznie mało atrakcyjny asortyment, ale jak na moją kieszeń w tamtym czasie... zdołałam kupić wszystko w odpowiednich cenach🙂 Co de Hippolandu się nie wypowiadam, nigdy tam nie byłam, ale koleżanka chwali.
malinowaa   Życie zaplątane w końską grzywę...
25 października 2012 22:03
Bardzo przepraszam, dubel, proszę moderatorów o usunięcie!  :kwiatek:
pati12318 Stajnia Adrianna, Adamów Stary 🙂

Sklepy to tak:
GNL najlepszy 😀 świetne komplety, fachowa obsługa. Niczego nie wciskają na siłe, doradzają. 🙂
EQUITOM - średnio. Pani jest miła tylko wtedy jak się coś kupuje, aczkolwiek niektóre rzeczy mają naprawde fajne. 😉
HIPPOLAND - mam z tamtąd 2 książki i czaprak. Co prawda jest kilka rzeczy, które przyciągają wzrok, ale ja tam nie lubię chodzić. Mało, ciemno i do tego śmierdzi kocim i psim żarciem.  🙄 Ta pani też jakaś dziwna..
Są gusta i guściki. Każdy ma inne zdanie. 😉
Dzięki za informacje.

Fufu orientujesz się ile kosztuje pensjonat w stajni adrianna, bo na na stronie nie znalazłam informacji. Z góry dzięki 🙂
przecież a adriannie to nie hala, tylko jakiś niski garaż z filarami... w tej cenie to już centaur lepszy i bliżej centrum...
W Keblinach tez jest hala. 😉

Co do sklepow - GNL i Equitom bardzo lubie i nie mam na co narzekac, natomiast Hippoland... coz, babka to nawet usmiechnac sie nie raczy, a facet, jak mi zaczal truc o tym, ze do jazdy sportowej najwazniejsze jest miec bryczesy z 50% bawelny, to od tamtej pory nigdy sie tam wiecej nie pojawilam :/
ikarna, a jak pan argumentował co ma procent zawartości bawełny w bryczesach do jazdy sportowej, bo mnie to zaintrygowało.

Ja zawsze GNL, zawsze możemy liczyć na aktualne katalogi do stajni : )
Za equitom'em nie przepadam, czuje się tam jak intruz.
Co do hippolandu, nigdy się nie wybierałam, o słyszałam opinie, a nigdy nie byłam zdesperowana.

malinowaa, dziwne, że miałaś problem z kupnem ciuchów na zawody GNL'u. Ja kupowałam koszule 3 dni przed odznaka i bez problemy pani znalazła mi koszulę za 100 zł w moim rozmiarze i bez zbędnych ceregieli. Trafiła za pierwszym razem.
Heroina, szczerze mowiac, bylam tak zszokowana tematem, ze moj mozg nie przetwarzal jego polgodzinnego monologu 🤣
edit - Juz nie wspomne jak kolezanka byla swiadkiem, jak sprzedawali mamie i dziewczynce kask - tak szczegolowo opisywali rodzaje obrazen, jakich mozna dostac podczas upadku, ze ponoc zniechecili je obie do jezdziectwa na nastepne pare pokolen 😀
Chyba skutecznie odstraszacie mnie od tego sklepu  🤔
pati12318 600zł 🙂

przecież a adriannie to nie hala, tylko jakiś niski garaż z filarami... w tej cenie to już centaur lepszy i bliżej centrum...
Uwielbiam takich ludzi. 😵 Świetnie. 🤔 Do nas przynajmniej jest możliwość przyjazdu wybranego trenera... 🙂 Z resztą skoro pati12318 będzie zainteresowana "Adrianną" to przyjedzie, obejrzy i sama oceni.  😉
Po stronie ta " Adrianna" wygląda ciekawie ;D jeszcze ta nazwa ^^ Byłam tam raz jak jeszcze był poprzedni właściciel, ale to na zawodach i nawet nie miałam okazji się rozejrzeć za bardzo
Stajnie z halą:
ŁKJ
Klęk
Arabika
Centaur
Oleńka
Gozdów u bliźniaczek
Gozdów u Wizego
Zbyszko
stajnia u Ilzada w Sobieniu
stajnia u Tyszków
Bogusławice
Adrianna
Do wyboru jest parę stajni z halą, kwestia tylko co się chce na niej trenować, najlepiej jechać, obejrzeć i samemu podjąć decyzję.
CO do sklepów to zdecydowanie GNL rządzi i to nie mówię tylko na tle Łodzi. Z racji że krążę między Łodzią i Warszawą mogę śmiało powiedzieć że w Warszawie byłby też na pierwszym miejscu gdyby się tam znajdował :-)  Brakuje tam takiego sklepu. Dziewczyny mają spory asortyment, ładnie urządzony sklep i miłą obsługę. Jestem zdziwiona wcześniejszym postem malinowaa że zostałaś "dziwnie" potraktowana bo jestem tam stałym klientem i zawsze było miło i fachowo🙂 bez oburzeń.
Fufu,  ale że o co ci chodzi? dla mnie niziutkie pomieszczenie z filarami to nie jest hala i uzywanie zwrotu "w adriannie jest hala" jest zupelną bzdurą, bo to nie jest hala, tylko niziutki garaż, w którym są filary i w dodatku strach tam jezdzić, bo przy byle dębowaniu i jezdziec i koń dostaną najpewniej w łeb. a hala to raczej do skoków by się przydała niektóym nie? nie mam pojecia jak ktoś o zdrowych zmysłach mógłby tam skakać jakiekolwiek przeszkody.

w klęku niewiele drożej, a hala jest halą i "można wybierać w trenerach" (bo tu przytakuję, że jest to centaura minus, z resztą jeden z wielu, mówiłam tylko o hali wcześniej)

dla mnie po przeczytaniu opisu Adrianny o "menażu do ujeżdzania koni" raczej jakakolwiek nadzieja w profesjonalizm odeszła😉
o "menażu do ujeżdzania koni"      😁
A ja akurat nie czytałam z lenistwa xD ale strona w takim eleganckim stylu zrobiona ^^ nie to co łkj, wszyscy zawodnicy mają zdjęcia z jakiś beznadziejnych skoków z klasy LL, łącznie z tymi co jeżdżą C klasę ;/ a mnie jeszcze nie wrzucili jako zawodnika, chociaż jestem tam już prawie rok....
add77,  może nie chcą Cię reklamować, żeby inny klub nie ukradł😉 ?

kiedyś taki opis adrianna miała, plus jeszcze o "najlepszych fryzach w polsce" jeśli dobrze pamiętam, teraz na strone nie wchodzę, taki opis na śk był jakiś czas temu 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się