ja ja ja! dziś kupiłam tam lizawkę himalajską! 🙂
w hippolandzie podoba mi się promocja "polskich" produktów. nie ma na półce nic eskadronowatego, same torpole i jakiś przybłąkany york. cenię to, niekoniecznie jest to jedyna i osławiona prawda, ale cenię za taki patriotyzm, bo nie jest łatwy.
na pewno mają dużą wiedzę, facet jest sympatyczny, chodziło mi o "panią". choć dziś uciec nie mogłam! chciałam tylko sól i spojrzeć co mają ciekawego, a Panu się słowotok straszny włączył, ale i tak wspominam miło wizytę, choć musiało się przybłąkać trochę ideologii😉
otóż, chciałam przy okazji kupić uwiąz. nie sprawdzają się przy moim koniu uwiązy "bezpieczne", koń nie jest z typu "odsadzający się szatan", i po pierwsze wygodniej mi uzywać uwiązu ze zwykłym zapięciem, i nie doswiadczam wkurzenia, kiedy przy lekkim szarpnięciu (np zrobienie ręką "fali" gdy kobyle się baaardzo spieszy) uwiąz zostaje mi bez konia w ręku. dlatego osobiście do mojego konia lubię uwiązy ze zwykłym zapięciem.
niestety nie posiadają. bo to szmelc, bubel i wogóle wymyslił to jakiś chałturnik, bo to się zupelnie nie sprawdza przy koniach. delikatnie zasugerowałam, że ja własnie takie wolę, zostało to olane i dalej opowieści jaki to jest bubel😉 każdy ma prawo do własnego zdania, ale może narzekają na brak klientów ze względu na to, ze chcą sprzedawać tylko rzeczy wg nich dobre i właściwe. to tak jakby pani w sklepie ze słodyczami stwierdziła, że ideologicznie nie zgadza się z jedzeniem czekolady i jej nie sprzedawała, ma do tego pełne prawo! ale niech się nie dziwi, że klientów mniej...
za to zaciekawił mnie produktami tej firmy:
http://pieknokopyta.pl/index.htmlwprowadzają teraz do swojego sklepu właśnie, tłumaczył, że np smar do skór jest tylko na łoju, więc nie wytacza się z niego woda i właśnie testuje i super się sprawdza, czy np maść z propolisem różni się od innych, bo tu zawartość propolisu jest 30% a w innych 3%...
taka ciekawostka, może mają dobre produkty?
oraz druga ciekawostka, otóż, pan twierdził, że byli pierwszymi dystrybutorami EPONY! ale wycofali, dokładnie w nawale słów nie zrozumiałam dlaczego 😉