PSY

ushia   It's a kind o'magic
23 października 2012 19:10
jakie fajne!
szkoda ze moj pies moglby przez srodek skakac...
Oto jak można ciężką kasę zbijać na zwykłym ringo... 😉
PumCass po minie poznałam, że to on

a tu nasz, przyczajony tygrys..

Kejsa, piękny! przypomina mi Biesa 🙂
PumCass   zachowaj zimną krew!
23 października 2012 21:34
CzarownicaSa, Katharina uważajcie! Ona uzależnia  😜
Kejsa Ulvar to bardzo charakterystyczny pies pod każdym względem  😀 a Twój Luby co raz bardziej męski  😉

a skoro się zrobiło tak...wilczakowo, to wepchnę się jeszcze z kilkoma fotkami swojego "wilka"  👀

PS. a ten puller świetna sprawa! Chętnie bym swoim sprawiła, bo nie tonie jak zwykłe ringo!  🤣
czy po szkoleniu (jeszcze nie wiem ktorym), jestem w stanie odwolac psa, ktory szczeka w mieszkaniu na przechodzace osoby przez klatke schodowa?
Moja ciocia ma nieco inny swiat, w ktorym zyje (przez co mamy konflikt juz prawie rok) i jak psiak na nia dzis zaszczekal, to go podkrecala biegajac i krayczac po tych schodach. Niestety, nie da sie jej nic powiedziec, bo zrobi cos na zlosc. (szkoda, ze nie mozna komus zalatwil leczenia psych, gdy sam tego nie chce)
JA wiem, ze pies szczeka i ze to naturalne.
Ale staramy sie zyc wg zasady nie rusz g, nie bedzie smierdziec.

Tylko pytam.
Zaluje, ze jak dzis przedzezniala psa, to bylam w lazience. Bo bym do niej wyskoczyla z ochrzanem. Przeciez to chore.
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
24 października 2012 07:12
czy po szkoleniu (jeszcze nie wiem ktorym)

Wielkiego wyboru szkoleń, na których mieli by psa nauczyć odwoływania to nie masz, bo jedynie posłuszeństwo. A czy nauczysz? O ile dobry szkoleniowiec i będziecie konsekwentni to nauczycie wszystkiego.

EDIT:
Chociaż odwoływania to możesz go sama już teraz uczyć.
dziewczyny znacie dobrą hodowlę owczarków niemieckich w małopolsce?

A ja wtrącę się ze swoim 13 nastoletnim Oniulkiem. Zdjęcia robione po powrocie z porannego karmienia koni. Onyks zawsze dzielnie mi towarzyszy w pracach stajennych.
tet   Nie odbieram wiadomości priv. Konto zawieszone.
24 października 2012 13:30
kazdego psa mozna nauczyc. Jak mozna odwołac od kota, psa, sarny to mozna i od ciotki wariatki.
A ja jestem zła na siebie. Tak się skupiłam na psie, że teraz muszę odpracować z suką odwoływanie. Za to pies coraz lepiej.
No i mam w końcu zdjęcie 🙂
wistra trochę pracy i wszystkiego psa nauczysz i nawet szkolenia nie potrzeba czasem 😉
Pamięta ktoś moją burą sukę ze schronu? 😁

W schronisku, 25.10.2011r.

Zdjęcia zrobione zaraz po przywiezieniu do domu, 1.11.2011r.

Październik 2012r.

Okazało się, że to pies-nornica. Dostała zgode na wykopanie jednej nory, w której obecnie i ona i nasz drugi pies uwielbiają przebywać.

No i szczęśliwy kumpel 🙂
Dworcika, zanim zjechałam na dół Twojego posta, pchała mi się na klawiaturę sugestia, żebyś sukę zatargałą na próę pracy norowców bo to to taaakie cairnowe, aż się prosi sprawdzić instynkt...w końcu zjechałam i mam odpowiedź 😉

A propos wilczaków, ostatnio poznaliśmy na zawodach Diesla, wracaliśmy z nim też do domu a już następnego dnia w pkp....zupełnie przypadkowo spotkaliśmy jego miotową siostrę, Świat jest malutki!
Blow, tu już nie ma co próbować 😁 Ona jest jak kret - gdybyśmy jej pozwolili, to mały by kanałami po ogródku chodził za nią. Jak ją brałam, to już mi dziewczyny pisały, że ona ma coś z cairna. Tylko... jest prawie 2 razy większa 😉

Gdyby nie pierwsza linijka, to by sie zgadzało:

"Gdy był mały, to znalazłem go w ogródku
I wyglądał  jak czterdzieści dziewięć smutków:
Taki mały, taki chudy, nie miał domu ani budy,
Zagarnąłem, przygarnąłem, no i jest...

Razem ze mną kundel bury
penetruje wszystkie dziury.
Kundel bury, kundel bury,
kundel bury fajny pies.
kundel bury fajny pies.

Gdy jest obiad to  o kundlu najpierw myślę,
Jak jest lato, to go czasem kąpię w Wiśle.
Ma mundurek, ma obrożę i wygląda nie najgorzej,
Chociaż czasem ktoś zapyta: "co to jest?!"

Razem ze mną kundel bury
kundel bury fajny pies.
kundel bury fajny pies.

Ludzie mają różne pudle i jamniki,
Ale ja bym  nie zamienił się tam z nikim,
Tylko mam troszeczkę żalu, że nie dadzą mu medalu,
Choć mój kundel to na medal przecież pies.

Razem ze mną kundel bury
kundel bury fajny pies.
kundel bury fajny pies."
Blow no proszę, to też rodzeństwo Lubego  🙂
PumCass napis na szelkach chyba trafiony w dziesiątkę, widać że jak na wilczaka przystało energii jej nie brakuje :P Luby już po pierwszych urodzinach, więc rośnie rośnie 😀
harjaooo znasz kuzyna Lubego (jego babcia jest mamą Biesa), na niektórych zdjęciach faktycznie wychodzą podobnie, ale na żywo kompletnie nie
Kejsa, kojarzą mi się może dlatego, że obydwoje są ciemni 🙂
25 października 2012 02:00
Kejsa napis jak najbardziej trafiony  😁 z drugiej strony dodatkowo ma master of disaster  😀  i jeszcze zdradzę, że tatuś Lubego prawie został wybrankiem Cadette, ale ostatecznie zrezygnowaliśmy z maluchów na rzecz ukończenia PT i Championatu PL  😎
25 października 2012 06:40
Ja mam chyba wasze zdjęcie z wystawy, przynajmniej jakiegoś wilczaka w takich szelkach.
ktoś zna puszki Happy Dog albo Bozita?
Deklarują super skład, a jednak Husse nie sprawdziło sie jako dodatek do suchej
Czy możecie mi w takim razie polecić jakąś lekturę do przeczytania na teraz?
Szkolenie na razie przekładamy, za 4 tyg będziemy kastrować i jakbyśmy teraz zaczęli, to będziemy musieli przerwać na rekonwalescencję.
Ale szkoła w sumie wybrana: Qumam

Muszę coś poczytać i się dowiedzieć, bo młody powoli próbuje postawić na swoim przy wyjściu na zewnątrz. W stronę domu - biegiem, biegiem!! w stronę ogrodu zapiera się jak szalony. Czekam z nim aż przejdzie choć kilka kroków w pożądaną stronę i chwalę na wszystkie strony, ale potem znów stoi okoniem i basta. Chodzi na szelkach tego kroju: klik

Mam jeszcze pytanie o żywienie:
Psiak bardzo lubi mokrą karmę. Kupiłam mu kartonik bozity i 2 takie: Dr. Alder Land Fleisch. Szalenie je kocha, ale nie wiem, jak powinnam mu komponować posiłki. Wiem, że ma dostawać 100g suchej karmy dziennie na 3 posiłki. Ale jak to połączyć z puszką? 🙇
Nie chcę go utuczyć 😁
Jara Ty miałaś szelki z EzyDoga - zadowolona jesteś?
25 października 2012 20:30
Wistra pies do siebie dochodzi po kastracji tydzień? W sensie kiedy krocze się goi, więc ominęło by Cię jedno szkolenie.

Endurka, mam norweskie i powiedzmy, że jestem zadowolona. Tzn jakość materiałów i wykonanie jest super. Jednak albo mam tak kulawo niewymiarowego psa albo to są szelki dla nie wiem jakich psów /małych w piersiach, karku i wielkich w klacie/. Nie wiem jakimi jestes zainteresowana, ale norweskich nie polecam tej firmy. Temat mogę rozwinąć.

25 października 2012 20:58
oho to faktycznie my i duży brat Cadettki  😁
Właśnie o norwegach też myślałam :/

myślę o szelkach w kwestii tego dogtrekkingu ewentualnie i o jakichś skórzanych może (?) do IPO, jeśli się w końcu do tego zbiorę ;p
26 października 2012 11:32
Mi norweskie służą do przytrzymywania psa i przeprowadzania przez ulicę, podobno na nich nie powinno się psów prowadzać.
Te EsyDogi nie wiem dla jakich psów są zrobione? Płaskich w piersiach i wielkich w klacie. Są beznadziejnie zrobione, zapięcie wypada na samych piersiach, wybrałam je według tabeli i powinny być ok. A okazuje się, że rzep zapina się prawie na samym końcówkach, tak jak na poniższym zdjęciu

Dwa razy rozpięły się kiedy pies wdał się w jakąś szamotaninę  🙄 Gdybym kupiła rozmiar większe to w piersiach pewnie by były dobre, ale za to w klacie by wisiały. Kupiłam je przez internet więc po prostu będę ich używać aż się nie zniszczą (a zniszczyć się nie chcą), albo pójdę do pasmanterii i dokupię rzep i przedłużę. Gdyby to był sklep stacjonarny to nie wzięłabym ich, zwłaszcza, że kosztowały 110zł. Na Allegro są tańsze i ręcznie robione norwegi z wiele lepszym rozwiązaniem zapięcia, coś jak rzep w butach, że przewleka się przez oczko.
tet   Nie odbieram wiadomości priv. Konto zawieszone.
26 października 2012 12:54
Wistra, ale pies uczy sie 24 na dobe i nie jestes wstanie zawiesic tego procesu. Poza tym pies po operacji kregoslupa dpstal trzy tyg zwolnienia a ty chcesz po tak drobnym zabiegu dac miesiac 🙂 dwa dni luzu calkowitego, tydzien bez szalenstw i tyle. Szczeniak tylko ra  jestt zzczeniakiem. Czego nie nauczy sie teraz z tym bedzie wiekszy problem w przylos i 🙂 do roboty kobieto
Nie wiedziałam, że psy po kastracji też tak szybko do siebie dochodzą.
OK. czekam na wypłatę, odkładam i lecimy.
Bo dziś rano walczyliśmy o wejście na trawnik 20min. Ale wygrałam.
Endurka
Wydaje mi się, że szelki typu guard najwygodniejsze (moim psom też najwygodniej się chodzi w nich), nie ograniczają ruchu i mają zapięcie z tyłu więc dobrze się chodzi i smycz się nie plącze (a w razie czego łatwo w nich złapać czy przytrzymać psa).

My ostatnio też dzielnie trenujemy i w połowie listopada wybieramy się na dogtrekking. Spotkamy kogoś w Gdyni ?

I trochę mojej Kudłatej z plaży

pomyliłam nazwy ;p
norwegi niezbyt mi się jednak podobają :/

ale takie zwykłe guardy też nie

podobają mi się takie bardziej zabudowane z przodu  😵
Ma moim futrzanym psie i tak nie widać co ma ubrane więc problemu nie mam  😉

A takie szerokie skórzane (np. http://www.pitman.pl/szelki/skorzane-1) ?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się