Zakład Treningowy dla ogierow 2012r

galopada_, jak to wybiórcze? wg przepisów Justus powinien mieć odjęte te 10%...
a Sex i Jaśmin nie?
galopada_, nie wiem jakie były wtedy przepisy bo się nie interesowałam tym tematem wówczas, ale tyle lat to mogły zostać zmienione.
Wiem jakie są przepisy obecnie.

Edit: 2011 i 2012 brzmią tak samo:

"Powtórny trening:

Ogier, który:

zostanie wycofany z ZT z powodu kontuzji,
    zostanie wycofany przez właściciela przed końcem treningu,
    nie zda próby dzielności (ocena niedostateczna),
    zda próbę dzielności, ale z wynikiem niewystarczającym do wpisu do księgi,

może przystąpić do ponownego treningu i próby w roku następnym, ale jedynie w ZT o tym samym profilu w jakim był poddawany treningowi pierwotnie, pod warunkiem, że spełnia wymagania dotyczące wieku. W takim wypadku właściciel ogiera jest zobowiązany pokryć całkowite koszty ponownego treningu. Wynik końcowy próby dzielności ogiera po drugim stacjonarnym treningu jest obniżany o 10% i jest wynikiem ostatecznym (nawet, jeśli jest gorszy od wyniku uzyskanego po pierwszym stacjonarnym treningu)."
Perlica ja znam te przepisy, a ty nie znasz jeszcze kilku fsaktów więc nie drąż proszę dalej zeby tylko wyszło na twoje  😉
w przypadku i Sexa i Jaśmina te minus 10% chyba niewiele by zmieniło, bo obydwa ogiery były z czołówki
-Jaśmin -io 127,iu 112, is 122
-Sex io-146, iu 141, is 149
w przypadku rudego- jest to decyzja dac licke a jej nie dac dlatego trzymam kciuki,bo widac PZHK wybiorczo promuje hodowcow😉
Galopada trzymam kciuki!Macie moje pelne poparcie-jak bedziecie chcieli to naglosnic dajcie znac😉
galopada_, nie znam innych faktów poza przepisami. Drążę bo jestem ciekawa dlaczego te przepisy miałyby być uchylone i dlaczego w tym przypadku miało by być inaczej?

Osobiście licencja Justusa czy ją będzie miał czy nie mnie ani ziębi ani parzy-ja nie kryję, to nie moja bajka 😉
domiwa   W poszukiwaniu prawdy, mojej prawdy...
20 października 2012 11:34
Perlica ale po co drazysz skoro galopada wyraznie napisala, ze napisze wszystko tutaj jak sie wyjasni. Po co osoby postronne maja juz teraz cos wiedziec? zeby wyszla kolejna sprawa typu wielka afera na rv. Wszyscy jestesmy ciekawi ale wystarczy poczekac.
Perlica wyniki szczegółowe ZT są jawne i do wglądu dla każdego. Jeżeli Justus dostanie licencję to z pewnością PZHK napisze oświadczenie w którym jawnie przedstawi, dlaczego jako jedyny z ogierów kończących próbę został potraktowany nieregulaminowo. Nikt z pewnością tego nie wytłumaczy, że powodem są fakty, znane tylko hodowcy i ekipie z ZT więc uzbrój się w cierpliwość.

trzymam kciuki!
nie widać fot 🙁
ash   Sukces jest koloru blond....
31 października 2012 07:51
galopada_, trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie sprawy Justusa!!!!!!
Endurka no niektórzy widzą.... dodałam też to samo na naszej stronie: www.stadninakonizabno.dbv.pl

zapraszam tam także tych, którym się nie wyświetla a chcieliby przeczytać  :kwiatek:
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
31 października 2012 18:29
Mi ani tu ani na stronie nie wyświetla się to co wstawiłaś.
galopada
edit: Mój błąd pomyliłam prezesa z dyrektorem, przepraszam  😡
armara ja to tylko wrzuciłam po otrzymaniu mailem

Heh, co do właściciela konia Odczepsie, imię to nadał mu jego obecnie 7 czy 8 letni wnuk, miał być Orland W czy jakoś tak, dokładnie nie pamiętam 🙂

Nic mi nie wiadmo żebym miała potomstwo tym bardziej 7 lub 8 letnie😀
I dla rozwiania wszelkich wątpliwości niestety Odczep od poczatku tak mial na imię.
Skąd taki specyficzny pomysł ?
No właśnie, zaiste specyficzny 😉

galopada_, jak dalej sprawy z Justusem?
Mazia   wolność przede wszystkim
22 listopada 2012 08:54
Przepisy są przepisami, czy są dobre czy złe trzeba ich przestrzegać. Jeżeli chodzi o Justusa wydaje się, że koń został nieco skrzywdzony, gdyż nie z jego winy nie przystąpił do próby w zeszłym roku. Ponieważ ogierów małopolskich jest coraz mniej a Justus jest wartosciowym koniem pod względem rodowdu, eksterieru oraz ruchu decyzję o jego licencji podejmie ostatecznie Komisja Księgi Stadnej.
A co zmiany tego zapisu w regulaminie lub uszczegółowieniu na pewno należałoby pomyśleć.
Wichurkowa   Never say never...
22 listopada 2012 10:26
Trzymajmy kciuki że się uda Justkowi wywalczyć lickę🙂
mamy licencję!  😀
kiara   Wczoraj to historia, jutro to tajemnica...
29 listopada 2012 19:31
Jak to się odbyło?
OGROMNE GRATULACJE! Żal by było zmarnować tak wartościowego ogiera.
kiara wstawiałam tutaj pismo skierowane do panów ,,na stołkach"  😉 generalnie prawo było po naszej stronie więc od początku tej sytuacji wiedzieliśmy jak się to wszystko skończy. Nie wiedzieismy tylko kiedy  🙂 w kazdym razie od stycznia bedzie oferta stanówki 🙂
galopada_ gratulacje!  😅 Bardzo mi się Justus podoba, cieszę się, że wygraliście z panami na stołkach 😉
Makrejsza   POZYTYWNIE do przodu :)
29 listopada 2012 20:01
Galopada, super!!!!!
nadal bardzo cieszy mnie ta inf bo nieoficjalnie wiem o decyzji pzhk od ponad tygodnia  😀
Gratuluję 🙂
Planujecie poza tym jego starty w zawodach?
jesli finanse pozwolą to tak. no i jesli sie nie sprzeda 😉

edit. no i na małe Jusie u nas w stajni liczę 😉
galopada_   małoPolskie ;)
01 grudnia 2012 14:04
jeszcze chciałam dodać, że został zniesiony zapis o odejmowaniu 10% koniom wycofanym ze względów zdrowotnych z ZT. Także kolejni hodowcy nie będą musieli toczyć takich bojów jak my  😉

edit. Bo do tej pory jeśli ogier zostalby wycofany np po 4 dniach treningu to i tak odejmowano by mu 10%  😂 nas to niejako nieobowiązywało, po pzhk wysłał po wycofaniu J pismo, w którym było zaznaczone, że może powtarzać na IDENTYCZNYCH zasadach czyli bez odjęcia 10%
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się