A czemu go nie przepuścili?
Trzeba by się jej zapytać, czemu puszcza 5 kulawychkoni a regularnego nie...
crazy, przykro mi strasznie, tym bardziej, że niedawno spotkało mnie coś podobnego. Oczywiście ranga zawodów o wiele niższa, ale zwierza nie dopuszczono bo - kiedyś tam kulał i z góry założono, że teraz na pewno też tak jest
Crazy - ale kwas =/ Bardzo, bardzo mi przykro.
CCIO3* Boekelo zakończone.
1. Nicholson
2. Jung (ten Halunke VBW jest totalnie kosmiczny... zaledwie 8 lat a robi czworoboki na 32,00!!!)
Nasi Kamil na Lassban'ie (64) 2 błędy na skokach + czas i Paweł na Gondolierze (63) 1 błąd na skokach - tylko 12 koni przeszło na czysto, drągi sypały się niewiarygodnie, a 11 cross w czasie (tu spóźnienia naszych były za duże (1 minuta, a norma była 10,30) ale bez błędów!
23 ze 113 koni wyeliminowane, wycofane lub nie dopuszczone po przeglądach - lało, więc było mokro i ślisko, a cross miejscami wymagający.
Gratulacje dla chłopaków, gdyż tym samym mają kwalifikacje na MES 2013 w Malmo 😅
l
http://janssen.sportcg.net/2012/boekelo/leaderboard01.htmlzdjęcia Boekelo cross:
Paweł z Gondolierem i Hatterią, nie znalazłem narazie Kamila.
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=432272850168065&set=a.432268573501826.92738.131069023621784&type=1&theaterKamil Rajnert
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=432272850168065&set=a.432268573501826.92738.131069023621784&type=1&theatereeeeeeeeeeeeeeee zzzzoooooooooonnng... zaraz wkleję poprawny link 🤬
http://www.an-eventful-life.com.au/media-gallery/detail/2060/9907
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] poczworny brak edycji postow- zapraszam do zapoznania sie z regulaminem forum
nowy korzystaj z edycji postów - pisanie posta pod postem jest tu raczej źle widziane (coby nie pisać - zabronione)
Nadal nie ma nowej informacji , o stanie zdrowia Anglika... strasznie to wygladalo.
jasne sorry, początki są zawsze trudne 😡 😡
to prawda wyglądało fatalnie - takie 0,5 tony na klatę przyjąć...
Oby skończyło się dobrze. Jeśli coś znajdę na BE zaraz wkleję.
Ktos moze przetlumaczyc?
Update status: Coral Keen slechts licht gewond
De Engelse amazone Coral Keen die gisteren tijdens de cross zwaar ten val kwam met haar paard Aphrodisiac blijkt daar slechts lichte verwondingen aan over te hebben gehouden. Volgens artsen van het Medisch Centrum Twente te Enschede heeft de amazone uitsluitend enige kneuzingen opgelopen bij haar val. Net zoals alle andere deelnemers in de military van Boekelo - Enschede droeg ook Keen een reglementair verplicht life-jacket die zich zelf in no time opblazen als ruiter en paard van elkaar gescheiden raken. In deze val, waarbij het paard ruggelings op de op de grond liggende amazone landde, heeft dit life-jacket de amazone beschermd tegen ernstig letsel. Artsen verwachten Carol Keen heden uit het ziekenhuis te ontslaan.
Angielska amazonka Coral Keen podczas pokonywania krosu spadła wczoraj z konia Aphrodisiac i na szczęście wydaje się mieć tylko drobne obrażenia. Według lekarzy w Centrum Medycznym Twente w Enschede, jeździec ma tylko kilka siniaków. Podobnie jak wszyscy inni jeźdźcy na zawodach WKKW w Boekelo - Enschede Keen również miała założoną obowiązkową kamizelkę, która automatycznie w momencie upadku z konia się napompowała. Kiedy koń spadł na leżąca na ziemi zawodniczkę, to życie uratowała jej kamizelka. Lekarze oczekują że Carol Keen wkrótce wyjdzie ze szpitala.
Polski koń 19. w rankingu WBFSH, szkoda tylko, że anglicy zmienili mu imię i miejsce urodzenia 👿 😤
Wlasnie nie widzialam , zeby jej sie ta kamizelka napompowala, ale moze... na szczescie, wygladalo to koszmrnie. W namiocie byl pisk i wrzawa, lzy,.. straszne emocje.
Ja dzis o maly wlos nie spadlam, z mojego bardzo chorego i kulawego konia... tak brykal cala jazde, ze az sie boje . Przygotwany byl na 6 km, czym ja go teraz zadowole i uwolnie enegie?
masz "ostatnią niedzielę" na Służewcu 😉
O widzisz... cisne tam 🙂
Niestety bedzie sie musial zadowolic Mistrzostwami regionu.
Czyli widzimy sie w Kwiekach?🙂
Polski koń 19. w rankingu WBFSH, szkoda tylko, że anglicy zmienili mu imię i miejsce urodzenia 👿 😤
dziwny jest ten ranking:
Halunke Junga nr. 54 w rankingu
Quimbo Nicholsona nr. 100 w rankingu
Gondolier nr. 66 w rankingu
Lassban Radovix nr.230 w rankingu
Imię to pikuś, ale zmienili mu narodowość i rasę. Ciekawa jestem co na to ci nasi geniusze z PZHK, czy oni w ogóle te rankingi czytają, czy próbują chociaż coś weryfikować?
Co ciekawe w pierwszej 200-e są dwa polskie konie:
SIMON PORLOE (Bestseller), i na 176 Havana Club vel Nil J. , potem długo, długo nic i dopiero na 720 Wag.
titina
Gondolier jest 66 😉
A "Simon" punktował już w ubiegłym sezonie, też dla księgi GB...
titina
Gondolier jest 66 😉
A "Simon" punktował już w ubiegłym sezonie, też dla księgi GB...
Musiałam przeoczyć, spieszyłam się, a to taka mila wiadomość 😀
Na miejscu PZHK, najpierw wysłała bym zapytanie dlaczego ten koń ma zmienione miejsce urodzenia i księgę, a jeżeli by nie odpowiedzieli i nie wyprostowali sprawy, to oddała bym sprawę do sądu. Przecież to są nasze, czyli członków pieniądze, które uciekają. Polski koń w pierwszej 20 to jest darmowa promocja, to są profity w przyszłości.... nic nie rozumiem, chyba jestem nie z tego Świata ??? 🙄
Czemu niektorzy wkkwisci jezdza skoki bez ochraniaczy?
Czemu niektorzy wkkwisci jezdza skoki bez ochraniaczy?
No wiesz, konie teoretycznie czyściej skaczą 🙁
Bo maja po krosie opukane nogi i dużo mniejsze czucie...
Dzieki za odp 🙂
A jak jest z kielznami a probie ujezdzenia? Od ** jest munsztuk, a w nizszych klasach jakies kielzna sa niedozwolone np. typu wielokrazek?
te same co w normalnym ujeżdżeniu.
czy Ty sie wykurujesz zeby ze mna piwo wypic?
oficjalnie,to jadę tam służbowo i w celach mocno reprezentacyjnych oraz przyswajać wiedzę,której przez ostatnich 6 lat jeszcze nie posiadłam 😉
nieoficjalnie - dam radę,jutro chcę skakać,to w sobotę dam radę i piwko (z sokiem) 😁 po tajniacku oczywiście. 😉
Zakonczenie sezonu, dla mnie mega pechowego i moze ostatniego, trzeba piwko wypic
ej,ej,ej,jakiego ostatniego,nie bredź kobieto!
edit: dobra - ale oddajesz mi kobyłę 😎