Nasza twórczość fotograficzna cz. II

Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
08 października 2012 22:01
m.indra - to odcisk po tranzelce. Najpierw była zwykła jazda, potem plumkanie na uwiązie =)

korsik - dzięki. wydaje mi się bardzo pozytywne =)
Strzyga: Podoba mi się to zdjęcie  :kwiatek: Tak jak napisałaś bardzo pozytywne i do tego ma coś w sobie, jak dla mnie super  😀
Ślicznie dziękuję za opinie  :kwiatek:
Strzyga, aż się człowiek automatycznie uśmiecha 🙂 bardzo pozytywne.

Carmen, pierwsze bardzo ładne ale kompozycja cały czas zmusza mnie do szukania innego rozwiązania, choćby z ludźmi w mocnym punkcie. Drugie też fajnie ale z kolei za ciasno. Brakuje oddechu u góry i po bokach, z kolei na dole jest go za dużo. Trzecie do mnie nie trafia - przesadzona obróbka sprawia wrażenie ratowania ujęcia.
abre, złote, ale nie pomarańczowe 😉

Pierwszy raz wstawiam coś, czego nie jestem pewna. Znalazłam je grzebiąc w starych folderach. Coś w nim jest, że mnie łapie za oko, ale z drugiej strony jest takie... inne i na swój sposób ciasne i niefajne. Co Wy o nim myślicie?

W niedzielę było niesamowite światło, a że nie mogłam się zatrzymać, musiałam sfocić przez szybę w aucie 😉

trzynastka   In love with the ordinary
09 października 2012 16:21
Lena i tak cudne !  😍
Lena, jakbyś nie zrobiła tego zdjęcia to ja bym Ci nie wybaczyła :P
Lena
O jaaaaaa  😜

A teraz trochę BTW byliśmy z koniem na Czempionacie, nie robiłam zdjęć bo a) miałam własne zwierzę do ogarniecią b) widziałam Pana wygladajacego na profi foto. Ale się przeliczyłam, jak można coś takiego oferować ludziom  😵 👿
BASZNIA   mleczna i deserowa
09 października 2012 17:21
Nic mnie już nie zdziwi po tym, co oferowala profi fotogtafka do atlasu ras 🙁. Normalnie wstyd, voltowicze zrobili mi sto razy lepsze zdjecia, a te tutaj to w oole z reguly cudenka 🙂. Moze sie kiedys odwaze i tez cos wstawie, ale na razie po 4 latach nic takiego nie mam 🙂.
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
09 października 2012 17:33
armara, trzeba było mówić to bym z wami pojechała i pofociła! Może niewiele lepsze ale chociaż za darmo i byłoby dużo fot tego konia, którego chcesz 😂
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
09 października 2012 17:41
Dzięki dziewczyny, milo mi coś takiego słyszeć, ostatnio mi ciężko z foto.
Mi naprawde nie chodziło o super wypasione zdjęcia, ale o odpowiednio uchwycone momenty. Superczempion wygląda jak  😵
BASZNIA
Nie ma co się wstydzić  😉 Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz
Lena - jak z Windowsa, piękne! 😍

teraz trudno o ładne słońce i bezdeszczową pogodę, ale dziś udało mi się cyknąć kilka zdj między kolejnymi opadami deszczu, może szału nie ma ale jakoś lubię to zdj
09 października 2012 17:45
Superczempion wygląda jak  😵

Mam dobrą ilustracje 😉
wpływ momentu na wygląd 😉
BASZNIA   mleczna i deserowa
09 października 2012 19:05
armara, dzieki. Pomysle 🙂
I natchniona przewz kogos chce napisac, ze wszystkie kontakty revoltowe i okolorevoltowe daly mi swietne fotki, o nikim od nas nie pisalam! O zupelnie obcej fotografce, zeby mi sie nikt urazony nie poczul!
Ituch   Co pies ma z twarzą ?
09 października 2012 22:59
Nieśmiało wpadnę z trzema fotkami. Byłabym wdzięczna za wszystkie rady, bo to mój pierwszy kontakt z lustrzanką analogową (w dodatku bez światłomierza, wszystkie ustawienia na czuja  :icon_redface🙂.

Innsbruck:

Rzym:

Znów Rzym (nie mam pojęcia czemu wszyło takie pomarańczowe  :hihi🙂

Jeśli się nie zupełnie nadają to przepraszam i uciekam.  😉

Lena, cudoooooowne! 😜
Lena: Doskonałe  😍
Taka ciekawostka, chyba może być w tym temacie.
http://fotoblogia.pl/2012/09/23/bajkowe-krajobrazy-z-cukru-i-waty-galeria
shagyaaa dobre, czyli zadanie na dziś ZROBIĆ sobie fotkę 😉

Ituch, po pierwsze gratulacje za odwagę w używaniu analoga bo w dzisiejszej dobie cyfrówek rzecz to hmm rzadko spotykana ...
cóż to za model lustrzanki która światłomierza wbudowanego nie ma jeśli można spytać ?
na temat analogowych fot może się wypowiedzieć ten kto z takim sprzętem miał do czynienia
po pierwszej nie wiem czego jest to wina ale pojechała Ci ostrość, och ile łatwiej maja teraz Ci co mają AF 😉
po drugie, ustawienia na czuja jakie zaoferowałaś aparatowi nawet się sprawdziły, poza ostatnim, gdzie coś poszło nie tak, lub jakiś refleks świetlny przepalił zdjęcie
pierwsze, pejzażyk, może deko za ponury i smutny, ale się starałaś (na skanie czy kliszy wyszły Ci paprochy i włoski)
drugie, dziwne, nic w sumie nie wnoszące zdjęcie chaosu panującego na ulicy, nie wiadomo tak naprawdę co chciałaś uwiecznić, ludzi, domy, a może skutery? inny kadr, inny kąt widzenia, zdecydowany punkt zaciekawienia widza i byłoby ok
trzecie ... zero zamysłu kompozycji, ten rower mógłby być atutem a tutaj tylko przeszkadza, w dodatku ucięty nie wiadomo gdzie, zdjęcie jest krzywe i się kładzie w prawo, przepalone niebo i nie ostre, jakby poruszone ściany... ech... mając takie fajne miejsce niestety nie wykorzystałaś drzemiącego w nim potencjału.. szkoda

Ituch   Co pies ma z twarzą ?
10 października 2012 19:03
m.indira, wielkie dzięki za ocenę! Kurcze, co to był za model aparatu to Ci nie powiem, jedynie pamiętam, że Praktica. Światłomierz miała, ale padły bateryjka, a że na szybko pożyczałam od koleżanki i nie zdążyłam kupić przed wyjazdem.😉 Co do odwagi i analoga- ostatnio (no, nie tak ostatnio), ale jakoś strasznie mnie mierzi wszędobylski photoshop, szczególnie jak się naoglądałam starych rodzinnych zdjęć, więc postanowiłam spróbować.

Co do drugiego i trzeciego zdjęcia to przyznaję- nie przemyślałam kompozycji, bo sama nie umiałam się na niczym skupić, taaaak mi się wszystko z każdej strony podobało. 

Jeszcze raz dzięki za ocenę, mam nadzieję, że gdy wpadnę z następnymi zdjęciami to będzie lepiej i opanuję szaleńczy zachwyt w jakimś miejscu. 😁
Lena świetne! I w ogóle nie widać, że przez szybę. 🙂

Ja się wcisnę z dwoma jeśli można. 😉

nine, bez przesady, na obydwu wygląda tak samo niekorzystnie 🙂 Może to kwestia brudnej (?) sierści?

Lena, bajka, ja też ostatnio cykałam zza szyby auta na autostradzie. Pogoda najpiękniejsza jest wtedy, kiedy nie mogę robić zdjęć!

Ituch, fajne te pstryki!

A ja wczoraj udałam się z Dzionką i Dzionkiem na ściernicho 🙂

nine
Wygląda troche jakby go mole jadły  😁
flygirl
Oba mi się podobają, ale pierwsze super, ładny ten kolorowy motyw z kwiatów na dole 🙂
Ituch
Mi się podobają, sa takie inne "niecyfrowe", zinnej bajki 🙂
MsCarmen
Nieostro ? Światło i miejsce mega  😍
11 października 2012 14:11
Mi nie chodziło o sierść tylko o fakt, ze przez uniesioną grzywę, chwilowe podjaranie i start do kłusa koń wygląda jakby miał szyję, ruch i ogólnie był fajny. 😉
Pursat   Абсолют чистой крови
11 października 2012 15:57
MsCarmen
Nieostro ? Światło i miejsce mega  😍

Jak dla mnie trochę zbyt blado. 😉
armara, masakra już z tą moją Sigmą 😕 Jak nie domknę do 4 to mydli tak bardzo, że nie widać twarzy 😵

nine, idź bądź kul w wątku o puchnących z dumy, znasz już przepis na dobre zdjęcia! 😁 Zawsze miałam ochotę zrobić tam psikus, utworzyć nowy login i wstawić dwa zdjęcia zrobione tego samego dnia 😀

Pursat, ja niestety tego nie widzę 🙁 Ale nie wątpię, że tak jest, mój laptop pokazuje mi kolory zupełnie inaczej... Czasem jak otwieram swoje zdjęcia na innych kompach, to nie dość, że są blade, to jeszcze zielone! 😤
Moja pierwsza próba zrobienia panoramy 😉 Tutaj z 7 zdjęć.

Lena - piękna!
Jeszcze te jesienne kolorki i tęcza! 😍

MsCarmen - i u mnie blado

Dziś złapałam fajne światełko, brakowało mi takiego
co sądzicie?  :kwiatek:
Czasem jak otwieram swoje zdjęcia na innych kompach, to nie dość, że są blade, to jeszcze zielone mam to samo 😤

co powiecie na moje  🙄

nie wiem czy to kwestia szkła czy czego ale za nic nie moge złapać obiektu ostrzej  😵 tylko tak jak widac poniżej

tutaj dodanie czarnego tła (taaaa dorwałam cs-a i zabawa sie zaczeła) piesio mi sie troche chyba przepalił?

cs cd.

no i przepalone...celowo :P

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się