Konie czystej krwi arabskiej

oczywiście, że mamy takie inbredy
Fortissima ma najsłynniejszy najmocniejszy

http://www.janow.arabians.pl/pl/rodowod-form.php tu wpisz sobie imię Gataka - również mocny

Jeszcze np. Pers 😉
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
02 października 2012 21:22
Być. to może razem na nartach  🏇
Alicja a dziękujemy  :kwiatek: a Twój podopieczny też niczego sobie  😍 , masz jakieś zdjęcie jak chodzi pod siodłem ?
a derki mogę śmiało polecić produkcji ivett ma naprawdę talent i co dla mnie najważniejsze, szyje też na miarę  😀
dla Rudego mam jeszcze taką

a tutaj masz link do strony wwwhttp://www.caball.pl/
Wstawiałam fotke jakos wczesniej na nim...
narazie nie ma kto za bardzo robic zdjec pod siodłem,kumpela woli zdjecia  bez siodła w prezenterkach itp :kwiatek: :kwiatek:
ale jak cos pstryknie to wstawie...
a dzieki za link 🙂
zduśka trzeba będzie spróbować.  🏇
a my miałyśmy fuksa, nasza nadworna paparazii  :kwiatek:podglądała nas z ukrycia w niedzielę😅
Ganasz,jesteście niesamowite. 😍
Ganasz obłędne!!!  😍
04 października 2012 18:04
ganasz jestem od zawsze Waszą fanką. Tworzycie niesamowitą parą i ta więź .. eh.. czy ja kiedyś z Rudolfem dojdę do takiego porozumienia ..

a ja byłam w odwiedzinach u klona Rudzika
i pytanie , który to Rudzik  😉
Zduśka - ten z lewej 🙂 ?
A ja przejeżdżałam chyba koło Twojej stajni dzisiaj 🙂🙂🙂 Wierzbowe R?, tak?
04 października 2012 18:12
zgadłaś ! z lewej i Wierzbowe  😀
a co tutaj robiłaś ? trzeba było wstąpić w gości !
zduśka
A ten po prawej to kto?
04 października 2012 18:46
ten po prawej mój ulubieniec  🙂
może zrobimy jakąś podmiankę  😎 ?

i zobaczymy czy się stajenni pokapują  😀iabeł:

Oświadczam, że ten po prawej na zdjęciach to mój Rumak - Sir Cynoberrrr
04 października 2012 18:52
u mnie na 100 % by się nie skapnęli  😎 .. chyba, że na padoku haha - jak by go kucyk zaczął ganiać  😁
a ja oświadczam ,że Pan Cynober jest  😍 
no ja nie wiem czy Sir Cynober pozwolił by sobie na bycie gonionym przez kucyka  😂 😉
U nas stajenny by się kapnął, że ktoś mu Cycka podmienił

bardzo Wam dziękujemy :kwiatek: to koń zapisany mi w gwiazdach, ech i te powitania 🙄.

zduśka na pewno, 😅
rzeczywiście prawie klony, powinnyście opracować ujeżdżenie synchroniczne 😉
ganasz taki mamy plan
a do tego konkurs dla publiki - który jest który  😎
super, trzymam kciuki za powodzenie 😅 zrobicie furorę, ciekawe co "chłopaki" na to.  😎
Bronze   "Born to chase and flee.."
04 października 2012 19:45
Zduśka - ja tez od razu poznałam po tej czarnej kropce na "fafolku" :-).
Ganasz - piękne i nastrojowe fotki. Ta buziaczkowa och i ach :-) przefajna.
Wojenka - miałam przez chwile zagwozdkę, który to ojciec, a który syn - tak swoja drogą - planujesz jakąś przerwę na "dorastanie" dla Muja czy od razu idzie w obroty jako szport arab  😜
pozdrawiam serdecznie
Wojenka   on the desert you can't remember your name
04 października 2012 20:22
ganasz, koń życia zdarza się tylko raz.
Bronze, na dorastanie najlepsza praca  😉. Tak więc Muja arbeit, arbeit. Ale narazie to luz: padok, praca 3-4 razy w tygodniu. A jest taki kumaty, że jestem w szoku...
Wojenko, tak masz całkowitą rację ... a który dla Ciebie jest tym koniem?
masz rekę i serce do arabów i Muja z tego korzysta :kwiatek:
Bronze to zasługa fotografa, że nas przyłapał 😅 hmm...strach się bać co on tam jeszcze foci w stajni  👀
ganasz - jesteś dla mnie wzorem  :kwiatek: Mądrze mówisz i do tego TEN rodzaj współpracy, TAKIE porozumienie - podziwiam. Chyba od momentu, kiedy dawno temu zobaczyłam Was przypadkowo w Teleexpresie 🙂
prezydent, dziękujemy 💘 konie arabskie są wyjątkowe i mając go -o ile Kogoś można mieć na własność -każdy tu na tym forum dąży do więzi z nim.
Ja cały czas mam niedosyt, bo im wiecej się wie tym bardziej człowiek zdaje sobie sprawę jak mało wiem o arabach. No dla mojej klaczy to jestem wyzwaniem na godziny. Przyjeżdżam a ona patrzy mi w oczy i "mówi" ..no pokaż na co cię stać 😀iabeł: to się wysilam. Czasem słyszę ..."tylko tyle?" i nie wiem co zrobić żeby było więcej. Czasem przyjeżdzam z zamiarem szaleńczej jazdy w terenie, a arabka sygnalizuje-dziś nie bo ... coś tam coś tam i ja to szanuję. Taka metoda siły łagodności. Maceba ma bardzo silną osobowość i od początku przyjęłam zasadę nie łamania tej osobowości, bo w tym tkwi siła porozumienia w zawierzeniu jej instynktowi i jednocześnie udowodnieniu, że jest się przywódcą stanowczym i łagodnym. Taka niekończąca się opowieść o nawiązywaniu więzi. I to jest dla mnie fantastyczne doświadczenie. Nie można się nudzić.  😉
Prawda, ganasz, araby to niekończąca się bajka. Jeśli chodzi o nas, bo nie pamiętam, czy wcześniej o tym pisałam, jesteśmy dosyć specyficzną parą. Niedoświadczony jeździec i ledwo co zajeżdżony arab - wielu wróżyło nam katastrofę. Tymczasem dzisiaj mogę powiedzieć śmiało, że udało nam się i jest to najpiękniejsza historia mojego życia. I nasze najpiękniejsze PIERWSZE RAZY 😉 Pierwsze wsiadanie, pierwszy kłus, pierwszy teren, pierwszy galop, a wszystko zaczęło się w momencie, kiedy bałam się Femm nawet wyczyścić. Jestem zakochana w koniu po uszy. W koniu, który obok naszego nauczyciela, który z resztą też jest wielbicielem czystej krwi, jest moim najlepszym i najbardziej wymagającym trenerem. I tak, jak piszesz - nieraz wymaga ode mnie więcej, niż planowałam. Ale dzięki temu jest progres 🙂

znalezione w lesie miejsce, gdzie przecinają się 18 południk i 53 równoleżnik oraz my:
ganasz- jak zwykle ciepłe zdjecia.. 😍
prezydent- gratulacje! arab ( a przekonałam sie ze nie tylko arab 😉) potrafi sie odwdzieczyc

nowy trend- na rozczochranca 🏇 i w błotko
Zachary 😉

edit- Zachar ma 156-158 cm w kłębie 😲
znaczy było SPA i fryzjer 😉
Wista właśnie wchodzi do maszyny startowej
...
🏇
córka wyścigówka a z mamy zrobimy skoczka  😉
oo to kciuki trzymac trzeba🙂

wiecie jak wygląda człowiek dumny jak paw?? A jak wygląda dumny jak dwa pawie  😎 to ja wyglądam jak z tej drugiej opcji
🏇 🏇 🏇 🏇  🤔wirek:
06 października 2012 21:24
Złota fajna fotka  😉 koń psychopata  😎
Epikea  🏇 a ja standardowo zapytam ... a są jakieś fotki ?  😎
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się