DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

Alice robiła, i były piękne  😍
jest ich trochę w DIY na towarzyskim 🙂
korsik  😜 mama miała rację
[s]mam pytanie: czy  ktoś (poza Anąą) wykonuje naczółki na zamówienie?  :kwiatek: [/s] już wszystko wiem
A kto robi pady na zamówienie?  :kwiatek:
Widziankowa - przejrzyj wątek
witam, z pewnością ktoś już pisał jak zrobić samemu nakładkę z naturalnego futra na siodło, prosiłabym o podanie wymiarów🙂
Dziewczyny! Mogłybyście mi podać szerokość tego paska:
[img]http://desmond.imageshack.us/Himg411/scaled.php?server=411&filename=304940212gd.jpg&res=landing[/img]
(ilustracja ze strony GNL, nie potrafię tego nazwać. ;d)
MagBan93   Hennowata rudość :]
24 września 2012 16:03
zabieram się za szycie dereczki treningowej i mam pytanie odnośnie lamówki
Z czego to się robi, jakie jest szerokie i jak wygląda. W Polimexie mają lamówek od groma tylko żadna nie nadaje się na derkę...
:kwiatek:
moj stojak na siodło   🏇
wrzucam choc może nie samodzielna robota ale robiłam za przynies podaj pozamiataj😀
Moja (jeszcze nie dokończona paka)

Bardzo ładna paka 🙂

Koziołek też ale nie chciałoby mi się go robić wiedząc że w sklepie budowlanym niewiele inny kupię za 12zł  😀iabeł:.

Fartuch do jazdy po damsku. W weekend zawody a ja muszę zdążyć jeszcze z fraczkiem  🏇. Ale będzie pięknie 🙂 .
pytanie mam do tych co już szyli polarowe derki.
Wiadomo że polar "rozciąga się" wzdłuż szerokości - czyli jak mam materiał szerokości 165 cm to z tego może się mi zrobić nawet 190 🙂
i dlatego chciała bym wiedzieć czy te 165 cm może się "rozciągać" w dół - czyli od końskich pleców do ziemi
czy lepiej jest jak się będzie poddawał leżąc wzdłuż konia
generalnie chodzi mi o to gdzie która długość na wykroju ma być
kurde ciężko mi wytłumaczyć o co chodzi
kiedyś np moja mama chciała zrobić owijki dla konia z polaru i wykroiła je nie tak bo się zrobiło z 2,5 m 3,5 a z szerokości 15 cm 7
plis doradźcie - czy to ma w ogóle znaczenie przy derce polarowej bo w sumie i tak będzie obszyta na brzegach taśmą ale jednak sądzę że to w którą stronę będzie się materiał poddawał ma znaczenie
deborah   koń by się uśmiał...
27 września 2012 10:04
777, ma się ciągnąc wzdłuż konia nie w dół. da większą swobodę i nie podrze się tak szybko
o widzisz ... kuircze a myślałam zupełnie w inną stronę
że ma się nie rozciągać wzdłuż bo sie za mocno wyciągnie

dzięki
edit: robiąc wykrój derki z kapturem i to na cała dł szyi - licząc wykrój tak jak pisze deb to wychodzi mi że potrzeba  na mego konia 3,5 m polaru
a licząc odwrotnie - czyli licząc wykrój tak że materiał "szerokością " szedł by w dól to wyjdzie masakrycznie dużo - jakieś 5 m i nie obędzie się bez sztukowania dołu  🤔
kurde co mnie podkusiło kupić ten cholerny materiał
z misiowatego materialu 🙂 w tyf zrobie foty na koniu. ladny?  🏇

Sio   nowe wcielenie marchewki
30 września 2012 22:05
z misiowatego materialu  w tyf zrobie foty na koniu. ladny? stajenna🙂 jest piękny-podobają mi się krowie łaty na czapraku...czekam zdjęć na koniu  :kwiatek:
beda beda,jak tylko do konia dojade;p
Kto na volcie robi czapraki na zamówienie?? Wiem, że gdzieś tam jest, tylko trudno się szuka a pozatym moze byc nieaktualne.. 😀
Dakarowa, szuka sie bardzo latwo.
...

[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnmute.gif[/img] calkowita edycja posta
lizzy   Bo ja na hubertusie gonię stajnie a nie lisa :)
03 października 2012 10:24
stajenna🙂 świetny!  🤣
stajenna🙂 - mamy mały problem.

Jestem autorem projektu który podrobiłaś.
Żeby było lepiej czaprak jest w ofercie detalicznej naszej firmy.

Na chwilę obecną do moderatorów forum wysłałem następującą wiadomość:

Prawdopodobne naruszenie praw autorskich

Witam
Bardzo proszę o interwencję:

Użytkownik [b]stajenna🙂
w temacie DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie pod adresem http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,88.9450.html opublikował/opublikowała zdjęcie czapraka, który jest podróbką produktu zaprojektowanego i wykonywanego przez firmę Aguares:

http://www.kopyciak.pl/czapraki-wszechstronne.php?id=1103

Bardzo proszę o zablokowanie konta użytkownika stajenna🙂 do czasu wyjaśnienia sytuacji, lub przynajmniej zablokowanie możliwości edytowania wpisu użytkownika stajenna🙂 do momentu, gdy sprawdzimy czy użytkownik wprowadza podróbki do sprzedaży detalicznej.
Jeśli tak będzie - będę zwracać się do Państwa z prośbą o utrzymanie w celu późniejszego udostępnienia organom śledczym dowodów w sprawie o naruszenie praw autorskich (być może w celach zarobkowych). Pisząc 'dowody' mam na myśli informacje dot. logowań, adresów ip, czasu publikacji posta etc.

Organem w który w takim przypadku będzie prowadzić sprawę, będzie najprawdopodobniej  Wydział do Walki z Przestępczością  Gospodarczą (Katowice).

W przypadku pytań - jestem do dyspozycji pod telefonem 502 322 737 oraz mailem stepniake@gmail.com

Pozdrawiam serdecznie
Emil Stępniak[/b]

Właśnie sprawdzam, czy szyte przez Ciebie podróbki były wykonywane jedynie na użytek własny, czy też wprowadzałaś coś do sprzedaży detalicznej.
W 2gim  przypadku wyciągnięte zostaną wobec Ciebie konsekwencje przewidziane w naszym pięknym polskim prawie.

Mam nadzieję, że użytkownicy Re-Volty nie będą mieć mi za złe tego wpisu - muszę jednak walczyć o dobre imię naszej firmy. Projekt podrobiony przez stajenna🙂 mógłby zostać rozpoznany przez ludzi i wzięty za produkt wykonany przez firmę Aguares. A tego nie chcę - sądząc po zdjęciach, czaprak stajenna🙂 nie spełnia podstawowych norm jakościowych firmy Aguares.

Uzupełnieniem mojego wpisu niech będzie odnośnik do tego czapraka na naszych stronach (podaję nieklikalny link - zainteresowani mogą go skopiować, a mi nikt nie zarzuci że zbieram ruch przez forum):

http://www.kopyciak.pl/czapraki-wszechstronne.php?id=1103
http://www.kopyciak.pl/blog/2012/09/06/czaprak-diabelski/

Stajenna🙂 nie ma sensu byś usuwała swój post - jest on już zrzucony na dysk, czekam jeszcze na notarialne potwierdzenie zrzutu strony forum na której pojawił się Twój post.

Informacja dla pozostałych osób (jeśli stajenna🙂 da radę usunąć swój post):
zdjęcie podrobionego czapraka:
zrzut forum: http://agares.nazwa.pl/zsyp/podrobionyczaprak/diy,czylisprzetwykonywanysamodzielnie.pdf

Jeszcze raz przepraszam forumowiczów za zamieszanie i proszę o wyrozumiałość.

[edit] nie potrafię wstawić nieklikalnych linków, proszę kogoś mądrzejszego (moderatora?) o usunięcie z nich ahrefów jeśli to możliwe. Moim celem nie było promowanie własnych produktów.
Też mam takie wrażenie.
Myślę że jak czaprak jest dla Ciebie to nie powinno być problemu, ale tak czy siak coś jest nie halo. I możesz narobić sobie zbędnych problemów. I to nie koniecznie małych 😉. Zwłaszcza gdy jesteśmy w tak wąskim środowisku a Ty kradniesz pomysł kolegi z forum. Nierozsądnie.
post już został zedytowany :/  a czapraki wszelakie przecież wystawia w ogłoszeniach, więc nie sądzę, żeby były na uzytek własny😉 sporawo tych koślawych krówek i tym podobnych wisi, o ile jeszcze nie zostały usunięte, więc wątpliwe, czy akurat ten jeden to na uzytek własny 😉
03 października 2012 10:57
agares, a masz ochronę patentową na ten czaprak? sorry ale wg mnie roszczenie niepoważne. Lata temu uszyłam ze trzy krowie czapraki i nie roszczę do krowich łat praw autorskich..

edit: sorry myślałam ze chodzi o krowie łaty. po uważnym przeczytaniu nie zmieniam jednak swojego stanowiska. Wasze roszczenia o ile nie macie zastrzeżonego wzoru w granicach RP są bezpodstawne niestety,.
Dziewczyna nigdzie nie pisze ze to czaprak Agares, nie używa Waszego znaku towarowego, nie podszywa się też pod Waszą firmę.

to że uszyła podobny czaprak ( założe się ze dla urzędu patentowego drobne różnice konstrukcyjne są wystarczającymi żeby orzec że to inny projekt) nie znaczy ze złamała prawo. Niestety możecie się tutaj odgrażać do woli. Nic nie osiągniecie. Nie złamała prawa.
Juz przeprosilam i usunelam zdj  ze swojej galerii. a co do krowek nigdy nie widzialam,a w pracy dostalismy taki material,wiec pomyslalm,ze moze byc fajny taki czaprak...ehhh moj blad z diablem..przepraszam
03 października 2012 11:03
nie masz za co przepraszać stajenna🙂,
obok czapraka nie widnieje informacja że wzór jest zastrzeżony. poza tym Twój czaprak ma czerwona lamówkę więc nie jest taki sam.

Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
03 października 2012 11:06
agares 😲 jestem w szoku, dla mnie to co piszesz jest wrecz smieszne jak nie masz patentu na to to możesz sobie straszyć i pisać gdzie chcesz... bez kitu w takim razie Euro star, Jarpol, Caball Lamicell itd powinny sie sadzić o strip ina 🙄
Naprawde dla mnie żal.pl a krowie łąty to wogóle, pół siwata sie w takich wozi 🤔
czaprak z diablem nie jest wystawiony na sprzedaz i byl zrobiony dla potrzeb wlasnych. koslawe krowki???;/  ps. jesli zrobilam taki problem to moze go zniszcze i dam zdj dla potwierdzenia??
agares, a masz ochronę patentową na ten czaprak? sorry ale wg mnie roszczenie niepoważne. Lata temu uszyłam ze trzy krowie czapraki i nie roszczę do krowich łat praw autorskich..

Po co mi ochrona patentowa?

Jestem autorem tego projektu. Niezbywalne prawa autorskie są po mojej stronie. Nie przekazywałem majątkowych praw autorskich nikomu więc też są w moich rękach.

Deborah - z całym szacunkiem - wszyscy wiedzą, że jesteśmy konkurencją. Nie widzę jednak powodu, byś broniła stajenna🙂 - to sprawa pomiędzy mną/Aguares, a Nią. Jeśli Ty nie przykładasz wagi do wykorzystywania swoich projektów przez osoby trzecie to Twoja prywatna sprawa. Ja natomiast jestem przeczulony na punkcje swoich "dzieł", "projektów", jak zwał tak zwał.

Myślę - nadal z całym szacunkiem do Ciebie - że Twoje mieszanie się tu jest nie na miejscu.
Obecnie zrzucane są oferty stajenna🙂 jako potencjalny materiał dowodowy. Zastanowimy się co zrobić z całą tą sprawą.
Myślę, że możemy dojść ze stajenna🙂 do porozumienia, jednak będzie to możliwe, dopiero w momencie, gdy - nadal z całym szacunkiem dla Ciebie deborah - nie będzie się wpychać pomiędzy wódkę i zakąskę.
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
03 października 2012 11:13
to nie jest sprawa miedzy Wami jezeli mieszasz w to forum, deborah nie wystepuje teraz jako Jarpol a osoba prywatna. 🙄
Masz racje jestes przeczulona i jak nie chcesz zebyśmy sie mieszali to Nas w to nie mieszaj, dla mnie robienie z igły widły i tyle, tym bardziej że dziewczyna przeprosiła i czmeu mialaby niszycz cos na co wydala pienieadze i prace. Jak bedzie magiczne r nad modelem tego czapraka to można dyskutowac
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się