M jak mieszkanie czyli wszystko o urzadzaniu:)

Dzięki wielkie  :kwiatek: poszperałam trochę w necie na temat tego sklepu i teraz widzę, że jest u nas w galerii 🙂 super
Mam nadzieję, że cena będzie znośna.
Niedługo się przeprowadzam, będę miała pokój 11m2, jedna ściana będzie praktycznie cała w oknach. Myślicie, że to dobry pomysł, żeby pomalować ten pokój na  granatowo? Nie będzie za ciemno?  👀
bedzie. granat to nie jest dobry pomysl 🙂 wiem bo sama mialam kiedys taki pokoj 🙂 chyba ze lubisz mrok 😀
Mam już aneks kuchenny!
🏇
szafeczki, schoweczki, płyta indukcyjna, lodówka, zlew, świetliki, no nic innego jak gotować 😀
udorka dzięki. Jakbym miała latającą sprzątaczkę to bym sobie żywicę zrobiła, a tak to muszę kombinować.
nerechta a masz zdjęcia?  👀
Frania, ja uwielbiam moja trumnę! Okno mam standardowe, dwudzielne od strony północnej, więc jasno jest tylko rano. Mam jasną podłogę i szafę, która zajmuje całą jedną ścianę. 2 ściany są ciemnofioletowe, jedna ciemnoturkusowa w czarne wzory. Czuję się świetnie w mojej jaskini! Wbrew pozorom jest ciepło i przytulnie.
Jeśli podoba Ci się granat to pomaluj. Możesz rozjaśnić pokój meblami i dodatkami 🙂
No właśnie strasznie się napaliłam na ten granat i chyba mimo, że wszyscy mi to odradzają to zaryzykuję i pomaluje. Nie lubię za bardzo jasnych pomieszczeń. Podłogę mam jasną, meble też, mam nadzieję, że będzie ok. 🙂
cavaletti fota!!
połączenie fioletu z turkusem mnie zaintrygowalo
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
29 września 2012 11:28
U nas wykanczanie w toku. Sypialnie juz gotowa, brakuje tylko 'dupereli' jakis na scianach, bo oprocz wielkiej naklejki (kwiaty) jest pusto strasznie (sciany szare). I powiem wam, ze pmysl zrobienia jej w bieli sprawdzil sie super. Nigdy nigdzie mi sie tak dobrze nie spalo, jak tu.
Biale meble (ikea aspelund- potrzebowalismy cos na szybko i niedrogo, a okazalo sie, ze wyszlo super!) - szafa 3 drzwiowa, komoda, lozko i szafeczka nocna. do tego biale zwykle zaslony z ozdobnym karniszem i spinkami przytrzymujacymi i 'futrzak' na podlodze. Do tego nawet posciel i narzuta biale (wszystko ikea 😉 ).

Problem mam z kuchnio-salonem, pomiesczenie wlasciwie w kwadracie niemal, 'kuchnia' to 1 i 1/3 sciany, 'salon' to reszta. I tu koszmarek... niestety na urzadzanie kuchni sie 'spoznilam' - i teraz mam... czarne matowe fronty i czarne marmurowe blaty..., dobrze ze taka 'mini' ta kuchnia. Do tego reszta pomieszczenia+ przedpokoj w takim dosc ciemnym, cieplym karmelowym bezu (kiedys bede chciala chociaz dwie sciany przemalowac, zeby optycznie oddzielic pomieszczenia), sofe kupilismy bez + czekoladowe wykonczenia, na scianach czekoladowe polki i stol z krzeslami, ktory stanowi 'przejscie' miedzy kuchnia a salonem wlasnie przemalowalismy z sosny na ciemny, czekoladowy braz, do tego jasne poduszki na krzesla i efekt wyszedl zadowalajacy.

Brakuje jeszcze urzadzenia przedpokoju, mebla jakiegos do salonu (i pod tv), no i trzeci pokoj... teraz gabineto-magazyn (w przyszlosci- pokoj dziecinny) bedzie wymagal urzadzenia od 0.
Epikea, na chwilę obecną mam tylko takie. jakiś czas temu usiłowałam zrobić zdjęcie włosów do wątku włosomaniaczek, ale mi nie wyszło (lampa, samowyzwalacz, nieumiejętność ustawienia ostrości...) coś może się uda dojrzeć, chociaż kolory są przekłamane. wybaczcie biurkowy burdel 😉
jak znajdę wolną chwilę, to zrobię "lepsiejsze"
U nas wykanczanie w toku. Sypialnie juz gotowa, brakuje tylko 'dupereli' jakis na scianach, bo oprocz wielkiej naklejki (kwiaty) jest pusto strasznie (sciany szare). I powiem wam, ze pmysl zrobienia jej w bieli sprawdzil sie super. Nigdy nigdzie mi sie tak dobrze nie spalo, jak tu.
Biale meble (ikea aspelund- potrzebowalismy cos na szybko i niedrogo, a okazalo sie, ze wyszlo super!) - szafa 3 drzwiowa, komoda, lozko i szafeczka nocna. do tego biale zwykle zaslony z ozdobnym karniszem i spinkami przytrzymujacymi i 'futrzak' na podlodze. Do tego nawet posciel i narzuta biale (wszystko ikea 😉 ).

Bardzo w moim stylu 😍

Dziewczyny czy lubicie kupować na allegro różne "bibeloty" do domu? Świeczki, figurki, ozdoby?

Bo cały czas kombinuję jak zgromadzić jeszcze większe fundusze dla pszczółki (watek samotna mama) i doszłam do wniosku, że mój dom przeżyje bez takich dodatków, a jej sie każdy grosz przyda.
Zrobiłabym to jako 3 aukcje (3 zestawy): święta Bożego Narodzenia, Wielkanoc i "zwykłe"
szafirowa, pokaż fotę, brzmi bardzo świeżo i czysto wszystko 🙂
Frania, mój kolega ma granatowy (czy tam ciemnoniebieski) pokój. Mały. I wcale nie ma jakichś jasnych mebli (ot, zwykły brąz), do tego masę dupereli w tym wszystkim. I ja ten pokój uwielbiam właśnie za kolor ścian.
U Ciebie, jeśli podłoga i meble są jasne, w ogóle bym się nie wahała.
Nie mam Franiu zdjec.. ale kolor byl jak na tym kubku.

moj pokoj byl duzy, z duzym oknem, i przez jakis czas mi sie bardzo podobalo. Ale potem zabraklo mi powietrza i przemalowywalam chyba 5cioma warstwami zeby sie tego pozbyc 😀 Na ten moment jest to dla mnie zbyt przytlaczajacy kolor, ale co kto lubi i potrzebuje 🙂
Laguna wydaje mi się że to może być fajny pomysł. Warto spróbować, nic nie tracisz.
30 września 2012 13:16
Sypialnia cyknieta na szybko telefonem 😉
Bardzo ładnie! Też mam na szafie kosze, jeden z prasowaniem a drugi pusty na pranie wyjmowane z pralki. Bardzo przydatna rzecz 🙂 Cud że ten fotel u ciebie taki pusty - też taki mam w sypialni i według mojego chłopa służy do zawalania go ciuchami ściąganymi wieczorem, grrrr...
szafirowa, czysto, fajnie 🙂 Ja bym coś wstawiła tylko po lewej od szafy😉

a ja rok temu skończyłam w miarę urządzać mieszkanie a już mnie korci żeby coś pozmieniać i przemalować :P jestem freakiem :P
Szafirowa-bardzo w moim stylu. Też miałam w całym mieszkaniu takie kaloryfery jak w Twojej sypialni i własnie dzisiaj mi je teść wymienił na nowe. Wiecznie rozkręcone na max, a w domu igloo
30 września 2012 15:05
Laguna, mam podobne wrazenie- w calym mieszkaniu sa takie kaloryfery...

Anaa, cos tam pewnie w koncu stanie (ostatnim moim pomyslem jest bialy wiklinowy regalik - dalby tam rade, czy za duzo szczescia na raz?) plus troszke spersonalizowania mi brakuje jeszcze, ale pierwszy osiagniety efekt mi odpowiada - czysto, fukcjonalnie i super do spania.

Dzionka, alez tam sa ubranka 😉 i co wieczor laduja te, ktore zdejme. Nic na to nie poradze- bez krzesla nie da rady.

Ogromnym plusem tej sypialni jest niewatpliwie to, ze powstala kosmicznie malym kosztem - wszystko znalezlismy takie jak chcielismy, a okazalo sie, ze najtansze 😉 No i polecam bardzo lustro w drzwiach szafy- bardzo sie przydaje i powieksza przestrzen.
Ja bym przesunęła szafę na maksa w lewo, żeby dosunąć do ściany i zasłonić deskę do prasowania. Ja tak mam za szafą skitraną deskę i suszarkę do ubrań 🙂
Szafirowa - -prześlicznie, wszystko urządzone z gustem. Uwielbiam taki styl 🙂

Laguna - super pomysł z takimi zestawami 🙂 nawet na Boże Narodzenie mogę coś zakupić, bo jestem w trakcie urządzania swojego domu na święta i co roku kupuję coś nowego. Mam fioła na punkcie dekoracji świątecznych, kocham ten klimat.
Szafirowa czy to jest szafa z Ikei, tylko pomalowana na biało?

Melduję, że powiesiliśmy zasłony w sypialni. Od razu zrobiło się bardziej "sypialniowo"  🤣
cavaletti fajnie to wygląda 🙂
ja mam w pokoju fiolet - 2 ściany jasne, 2 ściany ciemne
z przycyzn technicznych jedną z jasnych ścian muszę ocieplić - i w efekcie pomalować na nowo. Korci mnie wtedy obie jasne jakoś przemalować  🤔wirek:
szepcik, tą białą szafę można normalnie kupić w IKEI, już ma taki kolor "z automatu".
szafirowa pojemna jest ta szafa? Masz może fotkę od środka- półki, wieszaki?
Kupowałam ją już tak dawno, że nie pamiętam że były białe 😉

Ashtray jak dla mnie pojemność jest... średnia. Półki mi chłopak dorabiał, bo spokojnie dwie więcej się zmieściły, a miejsca na wieszaki potrzebowałabym trochę więcej.
No ja właśnie rozglądam się za szafą typu "gumowa", czyli taka do której wszystko upchnę. 😀
ashtray, dla mnie ta szafa była za mała, na pewno bym się do niej z chłopem nie upchnęła.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się