pielęgnacja i stylizacja włosów, fryzury

jutro zrobię zdjęcia ;p 
z tego bloga http://anwena.blogspot.co.uk/2012/07/czytelnicy-maja-gos-dominika.html

dobra mam zdjęcie takie kamerkowe 🙂
specjalnie da końcówkach dłużej trzymałam, bo chce mieć jaśniejsze niż cała reszta. Jeszcze jeden taki zabieg i będzie si 😀

a w jakiej kondycji masz włosy po tej kąpieli? 🙂
takiej jak przed czli bardzo dobrej.
Postaram się jakoś w tyygodniu zrobić lustrzanką  zdjęcie włosów to będzie widać lepiej 🙂
ja wczoraj cieniowałam i pofarbowałam 🙂
przyciemniłam nieco (same mi się tak rozjaśniają  😤 )
hej jakie preparaty polecicie na mega wypadające włosy wypadają mi garściami nie powiem nie narzekam na ilosc włosów bo mam ich mega na głowie takie siano
co lepiej działa szampon czy odzywka przeciw wypadaniu

pytam poniewaz nie chciałabym, kupowac dwóch preparatów takich samych co lepsze szapom czy odzywka i jakie??
Polecam czarną rzepę 🙂 działa cuda.
Planuje zmienić fryzure bo mam już jej dośc co mam zrobic z włosami gęstymi długimi falującymi i puszącymi się...

ostatnio zaczełam zapuszczac je aby sciąc je na prosto aby tak się falowały
lecz nie moge za bardzo już wytrzymaac poniewaz po kazdym prostowaniu zaraz się puszą i jest hełm na glowie stosowałam już kupe preparartów na puszenie i do prostowania i nic z tego

co robic prostowac to i tak raaczej bede ale co robic aby sie nie wywijały zaraz jak wyje na dwór i nie puszyły
Averis   Czarny charakter
03 września 2012 12:16
qnie, proponuję wejść w wątek o maturalnej pielęgnacji włosów 😉 tam znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.
o maturalnej pielęgnacji włosów 😉
😀.

Ja również polecam naturalną pielęgnację 😉.
Jakie farby fryzjerskie w kolorze blondu możecie polecić?  :kwiatek:
Jaka fryzura dla mnie? Nie mam zupełnie pomysłu, a jutro lecę do fryzjera 😉

Obecnie mam włosy sporo za ramiona, ścięte na prosto, bez cieniowania, a grzywka była na bok, ale już jest dość długa. Zastanawiałam się nad taką długością, ale z grzywką.

Moje foto:

Nirv bez grzywki Ci ładniej 🙂 ew. na bok
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
20 września 2012 14:56
Nirv zdecydowanie bez grzywki i zdecydowanie ciemne włosy! Na pierwszym zdjęciu wyglądasz najlepiej (kolor).
Czy ktoś mógłby polecić mi skuteczne sposoby na wypadanie włosów? Od jakichś dwóch tygodni włosy lecą mi w takiej ilości że aż chce mi się płakać.. Powodem jest raczej stres.  🤔

Szukam dobrej odżywki, szamponu oraz czegoś co mogłabym zastosować od 'wewnątrz'
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
20 września 2012 15:06
Quendi zajrzyj do wątku o włosomaniaczkach  😉
Nirv Mi się podobasz w wersji blond ale zdecydowanie bez grzywki. Co do fryzury to długość na pewno będzie Ci pasowała bo optycznie wysmukli twarz. Ja na Twoim miejscu przód zrobiłabym trochę dłuższy niż tył.

Sama się zastanawiam nad tego typu fryzurą i jasnym kolorem ale mam pociągłą twarz i nie jestem pewna czy będzie mi dobrze.
Mam z tyłu głowy dwa dredy. Czy jest jakiś sposób żeby je rozplątać czy będę musiała sciąć?
Szukam dobrej odżywki, szamponu oraz czegoś co mogłabym zastosować od 'wewnątrz'

Polecam zajście w ciążę! 😁
Tak pięknych, gęstych włosów w życiu nie miałam. Normalnie dwa razy więcej i jeszcze się bardziej lokują.
Ehhh... szkoda, że to tylko hormony tak działają, że włosy nie wypadają, a potem wszystko wróci do normy...
No ale można się nacieszyć mega gęstymi włosami przez kilka miesięcy!  😉
Mam z tyłu głowy dwa dredy. Czy jest jakiś sposób żeby je rozplątać czy będę musiała sciąć?

Dredy sie tez rozczesuje. Zajmuje to niestety duzo czasu i ponoc tez jest przy tym sporo bolu. Wypowiedz z innego forum :
[quote]bierzesz cieniutkie szydelko i od samego dołu rozwalasz dreda, czyli tak jakbyś rozczesywał i wyciągał włoski z dreda do dołu. Grzebień jedynie sie przyda od czasu do czasu, żeby te włosy uporządkować. 
Licz się z tym, że wypadnie Ci pełno włosów i kurzu, więc nie 'rozczesuj' dredów na dywanie w salonie 
/quote]
Frania, ja rozczesałam... Kilka dni mi to zajęło, rozczesywałam grzebieniem. Ale włosy zostały krótkie i zniszczone ;(. Koleżanka na całej głowie rozczesywała... Widelcem.
lacuna   Stąpamy we dwoje po niepewnym gruncie..
29 września 2012 18:13
Widelec jest najlepszy,naprawdę. 😉 Zależy jak długo je masz-jak są zbite i ile syfu zdążyło się w nie dostać..Rozczesać się da jakoś tam ale daje to różny efekt,włosy na pewno będą mega zniszczone,połamane i poplątane.Jeśli masz tylko dwa to ścięłabym tak połowę dreda,resztę rozczesała i zobaczysz jak będzie..Pytanie czy tak bardzo Ci na tym zależy,bo łatwiej ściąć i poczekać aż odrosną 🙂 jeśli masz je pod włosami to nie będzie aż tak widać.
Och Julie, "utinam falsus vates sim", ale skoro tak ci włosy super zareagowały na ciążę, to możliwe, że "po"... wypadną wszystkie 🙁. Dokumentnie. Na szczęście nowe rosną piorunem, ale "efekty przejściowe" potrafią być opłakane: rzadkie pasma "starych" i gęsta sierść "bejbików". Podobno to działanie progesteronu - "hiper-dopalacza" dla włosów. A potem - "syndrom odstawienia" 😁 W ciąży mogłabym być i być - super, hiper, omnipotencja, a ta utrata włosów mnie dobijała. 3 razy traciłam wszystkie. Ale z drugiej strony aż taka reakcja to chyba rzadkość. Zatem nieustannie bujnych i lśniących życzę 🙂
No wiem, czytałam że tak to właśnie jest... Trudno. Na szczęście nie narzekałam nigdy na swoje włosy, myślę że nawet jak wypadną, to szybko wrócą do normy.
Niegdyś kilka razy stosowałam tabletki Silica na zagęszczenie i wzmocnienie. Efekt był.
Dzięki dziewczyny  :kwiatek: Spróbuje widelcem. Nie mam ich długo, w wakacje mi trochę alko uderzył do głowy i zrobiłam  😁 Wolałabym nie ścinać bo chciałabym, żeby mi te włosy spokojnie wchodziły w kitkę bo nie lubię się bawić ze spinkami 😉
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
30 września 2012 12:24
Frania, tylko licz się z tym, że te włosy będą bardzo zniszczone i połamane. Prędzej czy później i tak trzeba się bedzie ich pozbyć niestety.

Apropos fryzur, moja dzisiejsza 🙂
[img]http://4.bp.blogspot.com/-EcwEMZJQ5IY/UGgqL_yi9-I/AAAAAAAAAvA/eZQdyC60A1E/s400/fryzura+2.jpg[/img]
Rewelacja! Jak to zrobiłaś?  😍
30 września 2012 18:53
Rico, banał! Robilam na wypełniaczu- skarpetce w ten sposób:

Ale wyszło dopiero za drugim razem  😁
Kurcze, tak rozkminiam jak zakręcić tego "pączka" - z 3 na 4 kroku. I o co chodzi z wypełniaczem?:>
30 września 2012 19:09
pierwszy z brzegu filmik na youtube:
Dzięki dzięki  😅
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się