PSY

JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
27 września 2012 07:01
Ja wiem, że jeszcze 4 lata temu jakbym przyprowadziła do domu psa to kazaliby mi go oddać i wierz mi nie wiedziałam ani ja ani moi rodzice, że jest coś takiego jak dom tymczasowy, hotel dla psów, behawiorysta, ha psi dermatolog. Oddałabym go do schroniska. Serio serio. Dziś jakbym znalazła psa to bym go zatargała do domu i wiem, że mama by mnie z nim nie wyprosiła. I szukalabym dla niego domu. W sierpniu znalazłam w Czechach bulteriera przywiązanego do drzewa i prawie z nim do domu wróciłam. A jak mówiłam o tym mamie to pierwsze co zapytała: czemu go nie zabrałaś?! Dopiero kupując Bułę dowiedziałam się wielu rzeczy.

Ja uważam, że bardziej odpowiedzialne było oddanie psa do schroniska niż pożucenie go na drodze, w lesie albo powieszenie. Dobrze, że w ogóle go zgarneli z ulicy. W schronisku nie będzie miał źle. Będzie miał pełną michę, spacerki i będzie ogłaszany. 😉

JARA, zarabisty kolorek masz na glowie!
Ahh dziękuję  😡
omnia   żeby zobaczyć świat, trzeba przejść przez próg
27 września 2012 07:18
Przepraszam cię, ale piszę to jako dojrzała kobieta, zapewne w wieku rodziców Fali. Wierz mi, odpowiedzialny rodzic zrobi wszystko by pomoc swojemu dziecku. a w tym wypadku wystarczyło tylko trochę sie skupić i zastanowić co zrobić, zajrzec do internetu, poszukać itp.  Nic nie usprawiedliwia olania potrzeb swojego dziecka. I teraz mowie to jako obrzydliwie dorosła. jasne, lepiej, ze psiak trafił do schronu niż na ulice, ale jak rozumiem dziewczynka nie miała możliwości zapewnienia innego domu, nic, żadnego wsparcia ze strony rodziny. Wybacz, ale to nie jest mądre zachowanie. i mnie jako stara babę to wkurza.
wiadomo, potem moga przemyslec, przetrawić, pewnie obgadać z córką - czego życzę z całego serca. Ale dlaczego potem? naprawdę ie mozna pomysleć  PRZED ?
Słuchajcie, Fala to tylko dziecko, i naprawdę jak na swój wiek jest odpowiedzialna i mądra, ale są na świecie ludzie, dla których zwierzęta są tak potrzebne jak zeszłoroczny śnieg, nie zastanawiają się co czuje dzieciak, i zwierzak, bo maja inne problemy, sprawy, więcej dzieci na wychowanie i nic na to się nie poradzi. Szkoda mi dziewczyny, bo rzeczywiście można było dać jej przynajmniej 2 dni, jeżeli pies był tak problematyczny, na znalezienie domu, ale nie mi oceniać jej rodziców. Spróbujemy na Dogomani dać zdjęcia psiaka, może ktoś się zainteresuje, ja jestem osobą obcą, sąsiadką, i wtrącać w życie kogoś innego się  nie mogę.
27 września 2012 08:33
Na dogomanii pies zostanie umieszczony przez wolontariuszki schroniska. (w wątku "takie fajne chłopaki" ).Będzie miał fotkę, opis i może mu się uda.
JARA, to byłoby fajnie, to taki mały rudy niskopodłogowy kundelek, Fala ma wieczorem do mnie przyjść , to zadziałamy.
27 września 2012 08:48
a może by go jeszcze na fb wstawić? to tez się po świecie porozsyła 🙂 i psiakowi się pomoże. I dziewczynie 🙂. w razie jakby to prosze o zdjecie kundelka na maila, to go jeszcze na swojej stronie wstawie 🙂
27 września 2012 08:52
Omnia tak swoją drogą to gdyby wszyscy byli tacy jak Ty mówisz to nie było by problemu bezdomnych zwierząt i nie byłoby schronisk 😉
Piękne marzenia po prostu 😉
27 września 2012 08:55
bo ja tak głupia jestem, ze uważam, że ludzie mogliby być mądrzy 😀
ale chociaz ciągle, ze swiata nie zmienię, to uważam, że powinno się robić wszystko, żeby jednak go zmienić. Gdyby wszyscy olalali sprawę, do dziś pewnie byłyby tabliczki w stanach: tylko dla białych 😉
omnia, wieczorem jak Zuza do mnie przyjdzie, to ci wyślemy :kwiatek:
28 września 2012 08:09
Kto jutro będzie we Wrocławiu na wystawie?  👀
PumCass   zachowaj zimną krew!
28 września 2012 09:08
Ja z wilczycą  😁
ja z cavalierami
ale w niedziele
28 września 2012 11:26
W niedzielę też pewnie będę, ale jako widz-widz i na pewno na ogarach. Jutro będę na catle dogach męczyć Guerre tet  😀iabeł: a później na bulterierach.
bajaderka-zorro   But who to fuck am I to dare to accept?
28 września 2012 14:39
ja będę w sobotę jako widz :P też pewnie na astach
tet   Nie odbieram wiadomości priv. Konto zawieszone.
28 września 2012 15:55
Guerra już we Wrocławiu, na FB relacja 🙂 męcz do woli, ciekawa jestem kto komu wybierze piórek  😀iabeł:
a cattle to nie w niedziele?
28 września 2012 18:08
tet, kurczaki nie strasz mnie! Aż sprawdziłam, sobota ring 18sty.

Ale straszny słodziak z niej  😍
tet, podziel się zdjęciami 🙂

Jestem dumna z moich psów i trochę z siebie. Wczoraj udało mi się wyjść na spacer z Ursą i 2 innymi psami a dzisiaj z Orsonem - socjalizowaliśmy się. Z wrogiem nr 2 zza płotu 😉
Po pierwszych kłótniach i bójkach doszliśmy do etapu zabawy na otwartym terenie i koegzystencji w ogrodzie należącym do "wroga". "Wróg" jest tak naprawdę przemiłym psem, tylko trochę za dużym i za szybkim żeby można się go było tak od razu nie bać. Przynajmniej wg. Kundla.
Nie wiem, kto się na tych spacerach bardziej denerwował 😉

Nad wszystkim czuwała Katarzyna Iwańczuk z Psorbony. Ogarnęła moje psy... ale przede wszystkim mnie 🙂

A tydzień temu okazało się, że mam całkiem fajnego psa na wypady do stajni. I w teren. Ursa trzyma się człowieka, konie omija.
Chciałam na Dogomani wstawić zdjęcia tego kundelka oddanego do schroniska przez Falę, ale nie wiem jak to zrobić  😡, zdjęcia są w moim kompie. , może mi ktoś poradzić?  :kwiatek:
28 września 2012 19:08
abre 😉 Guerra u swojego hodowcy 😉 ten drugi ACD to jej mama 🙂
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.508548665841267.129611.100000584151334&type=1

Swoją drogą tet nie mówiłaś, że to kangur nie pies co ogrodzenia skacze  😂
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=508619145834219&set=a.508548665841267.129611.100000584151334&type=3&theater
JARA, dzięki 🙂 świetne są 🙂
tet   Nie odbieram wiadomości priv. Konto zawieszone.
28 września 2012 20:19
jest nawet gorzej, ona tu nic nie przeskakuje tylko tak sobie lata 😂

abre, super, ze sobie znalazlas szkoleniowca, teraz bedzie z gorki 🙂
A ja znalazłam mądrość na kwejku: http://kwejk.pl/obrazek/1435524/.html
Szczera prawda, przydałoby się coś takiego wbić do głowy niektórym ludziom (nie piję do nikogo konkretnego, żeby nie było 😉 )

Tydzień temu zamówiłam Acanę Agility w światzoo, dzwonimy wczoraj a Pani mówi, że próbowała się z nami skontaktować, dzwoniła, wysłała maila, bo karma zdrożała o jakieś 30 -40 zł. Oczywiście żadnego maila nie mam, telefonów nieodebranych też. Uwielbiam takie olewanie klienta. Jakoś nie uśmiecha mi się płacić 270 zł za karmę. Muszę poszukać jakieś innej bezzbożówki a przynajmniej bez kukurydzy w formule sport, ktoś ma jakiś pomysł?
29 września 2012 11:26
Heval - nie trzeba do nikogo konkretnego, wystarczy do 50% "właścicieli" psow lądujących w schronach i na ulicach :/
29 września 2012 13:55
Strone wczesniej sa wymienione m.in. bezzbozowki. Najtansza to chyba Lukullus.

edit:
Gadałam dziś z dystrybutorami Acany i okazuje się, że karma Purizon nie jest ich wypustem. Ktoś zrobił sobie łudząco podobne opakowanie. W ogóle Purizon kurczak + ryba ma aż 41% białka, a sama ryba 38% białka. Fajna bezzbożówka. Kupiłam dziś na wystawie nową karmę Fish 4 Dogs (bo wersję z dorszem wycofują), ale następny worek sprawię sobie Purizona 🙂
Łodzianie:
http://www.facebook.com/photo.php?v=10151064226933251

młodziutka suka szuka domu.
może ktoś ma o 4 łapy za mało w domu?
Szukam dobrego  sklepu internetowego, w którym w dobrej cenie kupię porządny kantar/obrożę i smycz dla dużego,silnego psa. Polecacie coś?  :kwiatek:
30 września 2012 19:39
http://www.facebook.com/events/390018767738766/

Słodki rudziak z boksu 18. Zapraszamy 🙂😉
30 września 2012 19:54
omnia, link chyba nie działa, bo przenosi do ogółu wydarzeń 😉

To chyba ostatnie podrygi lata 🙁
Jara jak ma na imię Twoj pies?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się