czy ktoś tutaj posiada może buty od użytkownika ppawel1-p1, ale takie do chodzenia na co dzień? podobają mi się jedne buty u niego, ale nie wiem, czy się w ogóle opłaca, bo o ile sztybletów używam nie częściej niż 2 razy w tygodniu, to te już byłyby w codziennym użyciu. no ale z drugiej strony w zwykłych butach raczej nie chodzi się po błocie i w ogóle. nie wiem, czy pytać tu czy w wątku butowym, no ale zacznę tu ;p
Wrzucam zdjęcia moich hippica elastic 43/37. Na żywo sa przesliczne i mięciutkie. Miałam dylemat co do wysokości, ale chyba mniejsza wysokość-40cm byłyby za krótkie.Zresztą same zobaczcie.W każdym badź razie warte sa swojej ceny na pewno 🙂.
a jak weźmiesz niższe to to co się obecnie marszczy pod kolanem też wypadnie niżej - czyli na szerszym miejscu i nie powinno się marszczyć logicznie rozumuję?
Ale one nie maja gumy, tylko taką skóropodobną elastyczna wstawkę, a czy ona się tak rozciągnie? Teraz jak zapinam to mam tak fajnie na styk, że nie muszę się męczyć, zeby je zapiąć.Kurcze, no mam zagwozdkę 🙁
Czyli radzicie wymienić na rozmiar mniejsze, czyli 40/35? Mnie ten zamek z boku odpowiada jak najbardziej, zawodów jeździć nie będę w nich 😉 Najważniejsze tylko, żeby rozmiar dobrać odpowiedni 🙄
nie powinny. koleżanka ma i się układają idealnie, przy wkładaniu trochę się musi namęczyć ( przynajmniej na początku musiała), ale leżą zdecydowanie ładniej. moim zdaniem i za długie( to na 100%) i za szerokie chyba też.
palemka, może daj zdjęcia na bryczesach z podkolanówką, może to tylko na rajstopach tak wygląda. na bryczesy też zapinasz bez problemu, czy trochę musisz się namęczyć?
calore no to zrobię jeszcze dziś zdjęcia, poczekam jeszcze z odesłaniem. Męczyć się nie muszę jakoś specjalnie, nie robie kilku podejść, żeby to zrobić, ale czuję, że zapinają się dość ciasno i luzu w łydce nie ma. Zaznaczałam sobie nawet na obwodzie czapsa miejsce o 2cm mniej, czyli tak jakby miały 35cm-nie dałąm rady ich złączyć na nodze, brakowało mi jakiś 1cm.
postaram się kiedyś wrzucić fotkę bardziej z bliska, żeby było widać lakierowany nosek sztybletów. na innych zdjęciach widać jeszcze mniej...
co do trwałości ciężko mi się wypowiedzieć, miałam komplet... może 6 razy na nogach, bo to zestaw na zawody 😉 ale w lakierze można się przejrzeć 😉 duży + dla firmy sztyblety.pl za to zamówienie.
Obłędny ten lakierowany zestaw Sanndy 🙂 I mimo, ze lakieru sama bym nie chciała oraz, że Twój zestaw to nie oficerka to powoli przekonuje się do tego, ze kupie w tej firmie sobie czarne oficery 😀 Widzieliście ich zdjęcia oficerek? Bo ja sie rozpłynęłam... 💘
Tylko na razie przeczekam z pół roku/rok zęby zobaczyć jak z trwałością normalnie codziennie używanych sztylp i sztybletów 😉
palemka - marszczenia jeśli nie przeszkadzały by mi w jeździe i jeśli faktycznie sztylpy dobrze wszędzie przylegają i są wygodne to mi by nie przeszkadzały ale widzicie ja np. nie mogę mieć sztylp zbyt wysokich - okrutnie mnie uwierają pod kolanem raz miałam ranę jakby mnie ktoś chlasnął nożem... ;/ Potem się zagoiło i dalej się męczyłam bo skóra miała osiąść i NIE osiadła... Dlatego też często mam odrobinę bardziej przykrótkie niż prz długie ale wygoda nie do opisania podczas jazdy 😉 A Ty już w nich jeździłaś? Czy specjalnie zwlekasz, żeby je jeszcze odesłać nie używane?