Nasza-Klasa, photoblogi itp. - "kwiatki" ;)

Isabelle bo jak zawsze jestem nie ogarnięta .. 😵
wątek zamknięty
Facella   Dawna re-volto wróć!
20 września 2012 17:47
http://www.photoblog.pl/kajusializaczek/125302748/hiehie.html laska z mojego miasta  🤔

haha ciekawe, gdzie takie ostre imprezy robią... chamski żart: może u księdza?
wątek zamknięty
wątek zamknięty
Nigna   Warto mieć marzenia...
20 września 2012 19:03
Lenii: a to już totalna głupota. Chcesz ryzykować swoje życie : proszę bardzo kładź się pod konia... ale żeby ryzykować zdrowiem innego zwierzęcia to już nie rozumiem.
wątek zamknięty
Widziałam już to zdjęcie, miałam nawet je tu wstawić...
Dla mnie to robienie na siłę show ! Ten leżący koń trzymany siłą, ma zasłonięte oczy... ten drugi koń.. eh...
Lenii: a to już totalna głupota. Chcesz ryzykować swoje życie : proszę bardzo kładź się pod konia... ale żeby ryzykować zdrowiem innego zwierzęcia to już nie rozumiem.

zgadzam się !
wątek zamknięty
http://www.photoblog.pl/czekolada177/133088948/186.html
Ja bym się bała .... ;d

ułańska fantazja ;d
wątek zamknięty
takie pytanie, bo jestem niedoinformowana widocznie, puszczacie konie w korytarz w siodle? 👀
http://www.photoblog.pl/czekolada177/132933207/184.html
wątek zamknięty
takie pytanie, bo jestem niedoinformowana widocznie, puszczacie konie w korytarz w siodle? 👀

cytuję (pod wcześniejszym zdjęciem, komentarz)
"huhuhuhuhu ;d
po co ma siodło? ;p "
"tak o ;p "
wątek zamknięty
20 września 2012 19:34

Siodło siodłem ale po co mu strzemiona ; o ? Luźne strzemiona przy lądowaniu okropnie obiją mu brzuch ; /
wątek zamknięty
NO właśnie o to mi chodzi, tragedia by była gdyby (ten leżący koń) przemieścił jedną z nóg w ostatniej chwili i by tamten nadepną, wgl można w nieskończoność wymieniać w punktach co groziło koniom jak i ludziom ... :/ A co do siodeł odstających, moje nie odstaje przy odskoku, ale dzięki że uświadomiłaś mi że to źle świadczy 😉
wątek zamknięty
Ja widziałam kiedyś zdjęcie jak koń skakał przez dwa stojące konie.. w czyimś rodowodzie jak patrzyłam na zdjęcia przodków, ale nie mogę teraz znaleźć, z koleżanką jak to zobaczyłyśmy to z 5 min gapiłyśmy się bo nie mogłyśmy uwierzyć w to co widzimy...  🤔wirek:
wątek zamknięty
add77 a te konie to jakoś luzem sobie stały czy jak ? Bo nie ogarniam...  😡
wątek zamknięty
add77, czyżby to ?
wątek zamknięty
tak, o tym mówiłam ;D dla mnie szok, to że koń dobrze skacze można pokazać nad zwykłą przeszkodą nie narażając przy tym innych zwierząt...
wątek zamknięty
Nie mnie oceniać, jakby przeterminowana sprawa już 😉 A na zdjęciu Landgraf I
wątek zamknięty
Przeterminowana, ale jak zobaczyłam to co Lenii przesłała to mi się przypomniało  😉
wątek zamknięty
Nigna - no własnie, ale po co w ogóle to siodło?
jakiś rodzaj treningu czy co?
zawsze puszczaliśmy konie w korytarz na samej tranzelce (oczywiście bez wodzy), pierwszy raz widzę siodło, serio  😵
wątek zamknięty
desire   Druhu nieoceniony...
21 września 2012 07:32
Widziałam już to zdjęcie, miałam nawet je tu wstawić...
Dla mnie to robienie na siłę show ! Ten leżący koń trzymany siłą, ma zasłonięte oczy... ten drugi koń.. eh...
[quote author=Nigna link=topic=1320.msg1528992#msg1528992 date=1348164227]

zgadzam się !
[/quote]

w kawalerii nie często skacze się przez konia, wydaje mi się że częściej "ludzką przeszkode" się "ustawia".  😁 a oczy zasłania się po to, żeby koń nie wystraszył się kolegi czy też widząc go nie chciał się zerwać i wraz z nim pobiec.  🤔wirek: 
wątek zamknięty
21 września 2012 07:36
Time: Nie mam pojęcia ,może chcą konia przyzwyczaić do skoków w siodle? same siodło na pewno mu nie zaszkodzi 🙂 Gorzej z tymi strzemionami ; /
wątek zamknięty
Mi ogólnie takie rzeczy się nie podobają. Koń leży, ma zasłonięte oczy, nie ma... to nie ma różnicy, nie podoba mi się i tyle.
Jakoś nigdy nie podobała mi się kawaleria i ich pokazy.
wątek zamknięty

A ja wam powiem, że mnie aż tak bardzo nie rusza to zdjęcie. A na pewno nie tak mocno jak was  😉  Owszem, jest to bardzo ryzykowne i dla ludzi i dla zwierząt, ale nie wierzę żeby ktoś wykonywał takie "sztuczki" bez przygotowania. To na pewno nie jest ich pierwsza próba. Na pewno zaczynali od kawaletek i stacjonat i wybrali konia "skoczka" odpowiedniego do takiego zadania. Więc owszem, ryzyko pozostaje, ale przy odpowiednich przygotowaniach jest zniwelowane do minimum. Więc u mnie to zdjęcie wzbudza raczej podziw, niż niechęć.
wątek zamknięty
No tak, ja też mam konia 'skoczka' ale wystarczy że się spłoszy, źle odbije to lot nad przeszkodą inaczej wygląda.... 😉
wątek zamknięty
22 września 2012 08:47
laparotomia_diagnostyczna: oglądałaś kiedyś mistrzostwa w skokach : ) ? Tam konie "całe" życie są przygotowywane do skakania ,a mimo wszystko zdarzają się przypadki że zwierzę się źle odbije i wpadnie całym impetem na przeszkodę... Do skoków nie da się w 100% przygotować , dlatego jest to niebezpieczny sport 🙂
wątek zamknięty
@Lenii, Nigna
Oczywiście, że macie racje. W pełni się z Wami zgadzam, że skoki to jest ryzyko. Ale można to ryzyko zminimalizować, dobierając odpowiedniego konia, sprzęt, ćwiczenia, treningi, etc. Zgadzam się z Wami, że sztuczka, którą panowie prezentują jest niebezpieczna. Ale z drugiej strony nie wierzę, że robili to bez przygotowań i treningów, metodą "jakoś to będzie". Z zachowaniem zasad bezpieczeństwa i odpowiednim przygotowaniem ryzyko wypadku maleje.
Dlatego ja osobiście bardziej ich podziwiam, za trud włożony w pracę, treningi i odwagę, a nie czuję jakoś potrzeby ich krytykowania za to co prezentują i robią z końmi  🙂
Osobiście znałem kiedyś kilku ułanów. Owszem, ja sam nie zrobiłbym tego co oni, nie kręciło mnie to co oni wyprawiają, też uważałem, że to jest ryzykowne. Ale z drugiej strony zawsze podziwiałem ich za honor i podejście: "koń jest najważniejszy". I po prostu wiem, że nigdy nie zrobili by czegoś, co w ich mniemaniu może być dla konia zbyt niebezpieczne.
wątek zamknięty
Facella   Dawna re-volto wróć!
22 września 2012 10:15
to jest tylko koń i nie da się ze 100% pewnością zaplanować, że się np. nie spłoszy! albo, że się nie potknie, już odskok inaczej wypada albo nie wypada wcale. i przygotowanie nie ma tu nic do rzeczy.
wątek zamknięty
to jest tylko koń i nie da się ze 100% pewnością zaplanować, że się np. nie spłoszy! albo, że się nie potknie, już odskok inaczej wypada albo nie wypada wcale. i przygotowanie nie ma tu nic do rzeczy.

ZAWSZE się może coś stać, a odpowiednie przygotowanie ma wielkie znaczenie
osobiście mam takie zdanie jak laparotomia_diagnostyczna
wątek zamknięty
Do mnie taka sztuczka również niezbyt przemawia, ale cóż... żadna krzywda się koniom nie dzieje uśmiech Na pewno były próby i rozważania, a ryzyko jest podobne jak przy zwykłym skoku... koń zawsze może się spłoszyć, ponieść, potknąć się przy lądowaniu i tak samo zrobić krzywdę...

http://ogloszenia.re-volta.pl/inne/szczegoly/6274

zobaczcie zdjęcie

:o

Cóż... pomijając już rzuconą wodzę, fałszywą wskazówkę, niezbyt stosowny strój, i spore błędy ortograficzne... nigdy nie chciałabym mieć takiego instruktora, jeśli to na zdjęciu to jest instruktor, a raczej tak... jaki poważny ins. pozwala uczniom na jazdę bez kasku? 🙂

edytuj posty!
wątek zamknięty

Zdj z fb , komentarze :
1.)Fajny czaprak C;
  2.)(właścicielka zdjęcia) hahah dzieki ;p
3.)Troche chyba lydka na lopatce:<
4.) zdarza sie ;/
  2.)wieeem
3.)no i chyba ci czaprak spod siodla uciekl
3.)siodlo tez na lopatce
  2.)wiem to wszystko tylko po 1 nie ja go ubieralam po 3 2 to jest zle dopasowane sidlo po 3 wsidlam tylko na chwile po 4 nie musiz mi tego mowic bo to wiem
3.)myslalam, ze musze bo nie wiedzialam ze to wiesz a szkoda mi bylo konia
  2.)noo spoko ale ja to wiem i ten chodzil tylko chwile
5.)hmmmm rodzice powzalają ci jeździć bez toczka to bardzo nieodpowiedzialne... :p
5.)ps. szkoda konia\
  2.) Paulina i kto to mowi 🙂 pozatym rodzice o tym nie wiedzieli
5.) no właśnie cytuje cię jak napisałaś pod moim zdięciem :./ więc
  2.) no ale moi rodzice o tym nie wiedzieli ? gdyby wiedziel to by mnie opieprzyl
Dodam od siebie, że plac na którym nasza bohaterka jeździła był i nadal jest cały w śmieciach,kamieniach i kawałkach szkła itp...

Dodam że dziewczyna była w tym czasi ena obozie i na obozowym koniu . 😉
wątek zamknięty
Pierwszy raz widzę żeby ktoś dobrze założył czaprak, a siodło na łopatkach  🏇

edit: literówka
wątek zamknięty
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
22 września 2012 18:28
fantazja widzę ją poniosła i to ostro  😵
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.