wer - ale masz świetny pokój! taki wlasnie mi sie marzy
sznurka chetnie bym Ci go oddala, ale chyba z Irlandii bedzie za daleko 😀 bedzie stal raczej na balkonie bo wlasnie przemeblowalam sobie salon i sie niestety nie wcisnie...
nerechta może spróbuj zetrzeć papierem ściernym resztki lakieru i pomalować farbą do drewna?
Właśnie złapałam w ręce katalog z OBI ze świetnymi pomysłami na urządzenie. Przodują łazienki, ale jest dużo fajnych pomysłów na inne pomieszczenia, polecam obejrzeć!
nerechta, mozna by go pomalowac lakierem jachtowym/ okretowym
Szukam czarnych prostych ramek, w różnych rozmiarach. Kilka już kupiłam, w OBI (?) ale więcej nie mieli.
Widziałyście coś ciekawego w sklepach stacjonarnych albo w necie? Potrzebujęjeszcze ok 5-7 ramek więc dobrze jakby niebyły zbyt drogie 🙂
korsik ja kupiłam zwykłe proste ramki właśnie w ikei. Myły białe, czarne i w dwóch odcieniach brązu.
Wer - cudny pokój, bardzo w moim stylu. Taki Shabby Chick 🙂
korsik, zajrzyj do Pepco. Kupowałam w sobotę ramkę - wybór był duży. Wiele kolorów, wielkości, wzorów. No i ceny - chyba o 2,99zł w górę (przykładowo 20x30cm za 6,99zł, 15x20cm za 3,99zł).
Pepco w mojej okolicy nie widziałam, a w ikei są albo strasznie grube albo te z plastikową szybką 🙁
Zastanawiam się jaki dywan wybrać do małego saloniku. Połączony jest z kuchnią, meble są białe, a ściany jesnobeżowe. W pokoju jest bardzo jasno. Fotel i kanapa są różowe ( :hihi🙂, żeby zrównoważyć kolory będą czarne dodatki-rama lustra, ramki na zdjęcia, poduszki (czarne i czarno białe), moze obicia krzeseł. I tu pojawia się pytanie jaki dywan 🤔 Początkowo myślałam nad beżem ale teraz się zastanawiam nad czarnym?
Ja bym walnęła dywan w zebre 🤣
w zebre to może nie, bo poduszki są już pstrokate-czarno białe 😉
W tesco są czarne ramki 🙂
Ja już nigdy nie zrobię jasnych fug...o nie 😎
4 lata temu przy wymianie kafelków w kuchni i na podłogach zastosowałam impregnat do fug.
Jest do kupienia w sklepach.
Fuga normalnie chłonie syf ale jeśli ją zaimpregnować, to okazuje się, że nawet białej fudze syf nie zaszkodzi.
Można zabrudzone fugi trzeba potraktować proszkiem do pieczenia. Zwilżoną szczoteczką przeciera się posypane proszkiem fugi.
Potem wystarczy je zaimpregnować malując po nich pędzelkiem.
Ritka 👀 ten sklep na Rondzie to Alno
http://www.kuchnie-alno.pl/
szemrana, ooo... dobra rzecz. Oczami wyobraźni widzę już cały ten dziki tłum chętnych do szorowania fug 😁 Ale przy najbliższej okazji wspomnę o tym impregnacie.
Dworcika, Ty mnie nie denerwuj. Jak na razie zrobiłam jakieś 3 m2 a zostało jeszcze pewnie 15. I tak sobie czeka od tygodnia bo mnie wstręt złapał. Tylko że ja szoruję domestosem (nawet widać różnicę ale czyste to one nie są i już nie będą).
abre, to ja jeszcze poczekam... zbiorę siły.
szemrana, ja mam zaimpregnowana glazure przy kuchence
po 9 latach fuga nadal biała
Co do jasnych fug... Tez nie byłam przekonana, początkowo miały być ciemno brązowe, ale przez "pomyłkę" wspaniałego robotnika zostały pomalowane na jasny kolor i tak już zostało 😵
Ale po namyśle zostawiliśmy jasne fugi i nic z nimi nie robiliśmy, efekt ? 👀
Fugi fajnie komponują się z kolorami szafek kuchennych 😉
wer, bardzo przyjemny pokój 🙂
Ja się nazywa ikeowskie łóżko rozkładane do dwóch osób, normalnie mogące pełnić rolę kanapy? Na srebrnym stelażu.
Czy ktoś miał, ma,widział i wie coś o użytkowaniu betonu na podłodze w domu. Mam na parterze ogrzewanie podłogowe i cały czas myśle jak ja wykończyć. Płytki to już nie wiem jakie bym musiała mieć żeby mi się podobały, żywią odpada, bo koszmar sprzątania, No to może beton, ale sama nie wiem.
Liczę na Was !
Beton wydaje się mało przytulny. U nas w biurze są betonowe i szklane ściany, podłogi - taki minimalizm nowoczesny, surowe wnętrze, szklane biurka i schody.
Trzeba to na prawdę lubić. A do jednego pomieszczenia, czy na całą powierzchnię?
No właśnie na cała. Może nie do łazienki. Beton właśnie kojarzy sie z ultra nowoczesnym wnętrzem, ale tez możne służyć jako tło do drewna i bardziej przytulnych materiałów, coś a'la vintage. Jestem w kropce, bo na prawdę nie wiem jak to rozwiązać.
A w pracy ten beton jest pokryty czymś, wyciera sie, widać mocno zabrudzenia?
Wygląda jakby był "łysy" ale może jest jakiś specjalny, nie wiem. Gładki bardzo jest. Zabrudzeń nie widać prawie wcale no ale to sprzątaczki co chwila latają.
mały 🚫 choć nadal w wątkowych rytmach.
Czy komuś z Poznania(lub okolic) została może resztka białej farby? :kwiatek:
potrzebuję pomalować dosłownie skrawek ściany, jakieś 3 m2
:kwiatek:
laski
gdzie znajdę podobny słoik, tylko w innej cenie, bo ta trochę szokująca
http://allegro.pl/ozdobny-sloj-z-ptaszkiem-retro-agd051-i2624842214.html
Swojego czasu widziałam podobne w Nanu-Nana, ale bez ptaszka.