Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym

szafirowa, wspaniała wiadomosc!
Proszę  😡
szafirowa gratuluje!

Cierp1enie ale masz brzuszek, to ja nie mam nawet połowy Twojego.

Właśnie wróciliśmy od lekarza...nowego lekarza. Czuję się u Niego zdecydowanie swobodniej, mimo, że gabinet jest skromniejszy. Pan dużo mówi, dużo pokazuje na usg co gdzie dzidziuś ma, tłumaczył. Cieszę się, że podjęłam decyzję o zmianie lekarza.
Natomiast jestem zawiedziona/zła  😤, bo mimo, że czułam, że będzie chłopak to miałam ogromną nadzieję, że się mylę i będzie dziewczynka. I dupa blada, bo jednak chłopak... Grrr...grrr  👿
Kami   kasztan z gwiazdką
17 września 2012 18:40
Cierp1enie brzuszek bardzo ładny  :kwiatek:

Akzzi ważne że fasolka zdrowiutka - ja całe życie chciałam najpierw synka, a potem córcię. Wyszło inaczej, ale teraz nie zamieniłabym małej maludy za żadne skarby  😍
czyli Ty odwrotność mnie. Bo ja zawsze chciałam mieć córę, absolutnie nie chłopaka pierwszego. widać ciąża mi ciągle psikusy szykuje. Mówią, że druga będzie córcia, ale w nosie mam drugą ciążę (i pomyśleć, że dawniej chciałam 3 dzieci  🤔wirek: ), jeszcze znowu byłby chłopak i dopiero bym jęczała 😉

edit: mam jeszcze 4 mc na przetrawienie, że będzie chłopak, więc jakoś to w sobie przełamię, głupia ja  🤦
Kami - dziękuję  :kwiatek:
ostatnio koleżanki w pracy do mnie "jaki ty masz ogromny brzuch, aż się boję co będzie w 9 miesiącu"
na samym wejściu to usłyszałam  😁

Akzzi - a co najlepsze, bluzka nie opina go w całości, bo luźna jest w miejscu pod biustem i nie widać, jak ten brzuch idzie dokładnie, a zaczyna się już pod biustem  😵 Z Julią wtedy miałam płaski brzuch.
tu fota z 6 miesiąca  😁
Gratuluję chłopaka  :kwiatek: następnym razem będzie córa
cierp1enie różnica w brzuszkach ogromna.
Ratuj kochana... Ty ostatnio chorowałaś: co brałaś na to przeziębienie? Mnie coś rozbiera, a boję się cokolwiek wziąć, a zapomniałam zapytać lekarza o to co mogę.

Ej..skąd macie takie zdjęcia i filmiki (?) z usg na płytce? to z jakiegoś dodatkowego usg?

17 września 2012 18:58
Cierp1enie taki tekst to pikuś przy tym co ja ostatnio od pana w warzywniaku usłyszałam.... Zapytał mi się na kiedy mam termin. Ja mówię, że za miesiąc - "To pani do tej pory wybuchnie!!!!". Myślałam, że chłopa wzrokiem zabiję jak nic!!!!!!!!!!

Akzzi syrop Prenalen, rutinoscorbin, na gardło możesz Tantum Verde, do nosa sól morska  🙂 I duuużo herbatki z miodem, sokiem malinowym albo cytrynką  😉

A płytkę z filmikiem i zdjęciami dostałam na usg połówkowym  😀
herbatka z miodem i cytryną to podstawa u Nas. Rutinoskorbin biorę na mega pękające naczynka krwionośne. do nosa sól morska  👀 ale jak??
17 września 2012 19:03
Taka w sprayu, dostępna w każdej aptece - mnie bardzo pomagała  🙂 I robiłam sobie też inhalacje na zatkane zatoki z jakimś olejkiem - tylko nie pamiętam jaki, musisz w aptece zapytać. No i maść majerankowa - podstawa  😀
Akzzi sól morską  w aptece w aerozolu kupujesz! 😀
o rety, ale się sama z siebie uśmiałam. Bo ja tę sól morska to sobie wyobraziłam w pierwszej wersji jako taką sypką i się zastanawiałam jak to zaaplikować, a później jako takie grudki  😂 Nie znałam takiego sposobu leczenia  😡
Jutro się z apteką przywitam, a tymczasem mleko z miodem, masłem i czosnkiem bleee... i do łóżka. Mam nadzieje że mi przejdzie.
kujka   new better life mode: on
17 września 2012 19:12
Szafirowa gratki! Dbaj o siebie! 🙂
17 września 2012 19:15
Akzzi spoko, ja ostatnio gdzieś wyczytałam że w ciąży komórki mózgowe się kurczą - u mnie to postępuje równie szybko jak powiększanie obwodu brzucha  😉
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
17 września 2012 19:19
Ja do dzis nie wierzylam, bo jedyne co czuje to bolesne i obrzekniete cycki. Poza tym czuje sie swietnie- energii mam wiecej niz zwykle, cere ladniejsza i nic a nic mi nie dokucza. Ale na usg jest jak nic, fasolka sztuk jeden, wielkosc 0,48 cm. Oczywiscie moj partner zajeczal 'tylko jedna?' 😉

ash ale ze jak to wiedzialas wczesniej? Wczesniej ode mnie? 😁
Lanka powaznie ja tak mowilam? kiedy?
Kami a stopy Ci się powiększyły?
U mnie to dziwne myślenie dzisiaj przez tego chłopczyka 😉
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
17 września 2012 19:24
Szafirowa gratulacje! 😅

Po jakim czasie od odstawienia potencjalnego alergenu powinna ustąpić wysypka? Nie jem nabiału już od piątku, a Raja wysypkę dalej ma.
akkzi mnie rozklada tez, ale w DE nie pozwalaja ci brac nic! Tylko naturalne metody, jak syrop z cebuli, mleko z miodem i czosnkiem, inhalacje, herbata i ewentualnie homeopatia. Ja nie wiem, jak przetrwam... :/

no mnie do tej pory też nic nie pozwalali brać, nawet jak mnie tak mega bolało gardło, że nie mogłam sliny przełykać, wtedy wyleczyłam się wodą z solą. a teraz gardło mnie jeszcze nie boli, tylko ogólnie zimno mi i ciągle kicham, lekki katar się zaczyna... Czuję, że gdybym wypiła jakiegoś fervexa/gripexa i porządnie się wygrzała, to by przeszło...

edit: Anka a Ty już znasz płeć swojej fasolki??
Anka będzie miała synka 🙂😉

Akzzi
- jak mocniej Cię weźmie to jest prenatal gripcare. Mi super pomogło.
No i maliny!!! Sok z malin, lub maliny ze słoika jak najbardziej wskazane!

Kami - o matko, co za koleś, takiego to tylko  🤬
Dokladnie, bedzie syn. 🙂 Pokazal sie na ostatnim badaniu w calej okazalosci  🤣

Ty juz wiesz?

Cierrp1enie, ale masz brzuch! Ale wlasnie duzo dziewczyn mowi, ze w drugiej ciazy szybciej idzie.
17 września 2012 20:09
Kami a stopy Ci się powiększyły?

Na długość nie, ale mam tak spuchnięte że mieszczę się tylko w rozchodzone baletki i klapki... ciekawe co zrobię jak się zimniej zrobi  🙄

Cierp1enie no z jednej strony śmieszne, a z drugiej to trzeba kompletnie taktu nie mieć żeby takie coś palnąć... no ale facet w końcu....  😉
szafirowa gratulacje!
szafirowa super wieści i GRATULACJE
AleksandraAlicja   Naturalny pingwin w kowbojkach ;-)
17 września 2012 20:53
Szafirowa, gratuluję ogromnie  😅
Akzzi, ja też chciałam dziewczynkę i nie wyobrażałam sobie siebie jako mamę chłopca. I też na początku czułam rozczarowanie, ze będę mieć syna, chociaż powtarzałam sobie, że najważniejsze, żeby zdrowy był. A teraz? Aż ciężko mi uwierzyć, że chciałam kiedyś córkę 😉 Bo wiesz- zazwyczaj to córka w nastolactwie zrywa z matką, a syn zawsze będzie mamusi  😁
Kenna, ja bym dla pewności poszła do dermatologa...
A u nas wczoraj byli znajomi z naszej paczki nartowej z 10miesięczną Julią i 9-miesięcznym Szymonem- było wesoło! Niestety, Julka jest u nas spalona,bo po paru godzinach w domu zamieszkałym przez psy dostała masakrycznego uczulenia, które przeszło, jak tylko wyjechali od nas...
Cierpienie brzuszek fajny. Ja też mam teraz dużo większy niż z Filipem a przecież u mnie teoretycznie jeszcze nic nie powinni być widać 😵 Tylko że neistety u mnie nie tylko w brzuch idzie, juz w pupie i udach nie mieszcze się w ukochane spodnie.

ash   Sukces jest koloru blond....
17 września 2012 21:34
ash ale ze jak to wiedzialas wczesniej? Wczesniej ode mnie? 😁

wiedziałam bo ja wróżką jestem 🤣
Miałam takie przeczucie, że następna będziesz Ty.
Bardzo się cieszę i gratuluję.
Już mówiłam, ale się powtórzę....dbaj o siebie!
Anka - no właśnie wszystkie moje koleżanki w 2 ciąży miały o wiele szybciej brzuch, może to wynika z tego, że jest już inny niż przed 1 ciążą? Sama nie wiem.
Ja tam się cieszę, bo w 1 ciąży mi go brakowało 🙂

Kami - no dokładnie, w sumie to jest śmieszne, ale jednak trochę brak taktu 🙂
Ps, Ty już prawie na finishu! Szok, ale zleciało.

Muffinka - ja mieszczę się, ale nie dopnę spodni niestety, dlatego zakupiłam 3 pary leginsów ciążowych w 3 kolorach 🙂 także zanim nadejdzie zimno chodzę w nich i jestem zadowolona. Spodnie ciążowe też już kupiłam, ale jeszcze za duże są, a dałam za nie szalone 15zł - nówki z metką 🙂
Jak widać po zdjęciu, mi oprócz w brzuch to idzie w cyce  😵 masakra po prostu.
Szafirowa  😂 gratki  😉. 
17 września 2012 22:10
Kami - no dokładnie, w sumie to jest śmieszne, ale jednak trochę brak taktu 🙂
Ps, Ty już prawie na finishu! Szok, ale zleciało.

A Ty za chwilkę na usg połówkowe będziesz szła  🏇 ehhh leci ten czas straszliwie - jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że to ostatnie chwile kiedy możemy się z TZ wyspać do woli rano  😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się