Bryczesy

Passion   Quality is not an act, it is a habit.
07 września 2012 09:35
Palemka trwałość będzie wynikała bezpośrednio z jakości zastosowanej skóry oraz z metody jej łączenia z bawełną, bo o ile skóra może być wysokiej jakości i się nie przecierać to bawełna wewnątrz może się odparzać (klejenie) lub strzępić/rozrywać (szycie). Tak naprawdę okaże się po dłuższym użytkowaniu i po tym jak będzie się zachowywać po praniu.
W takim razie zobaczymy 😉. Mam nadzieję, że taka marka jak ES dziadostwe nie wypuściła 😉
Na razie na sucho polecam bryczesy damskie USG "Coleen". Jutro będzie próba generalna na koniu, ale jak na razie siedzę w nich i nie mam zamiaru ich zdejmować  😍
conversy to conversy  😉
Też tak myślę 😉 sorry za  🚫

Te bryczesy USG są boskie! Wkurza mnie to, że wszystko się do nich przyczepia, ale za to lej jest na prawdę milutki w dotyku.

Edit: link
Behemotowa link nie działa
poprawione 🙂
Behemotowa ładne

które z tych bryczesów polecacie ?
http://www.gnl.pl/bryczesy-pfiff-lucy-p-6133.html
http://www.gnl.pl/bryczesy-stretchy-p-60.html
http://www.gnl.pl/bryczesy-pfiff-lena-p-6137.html

chodzi mi o to by były elastyczne, wygodne, nie przecierały się zbyt szybko
Za tą cenę można kupić bryczesy o wiele lepszej jakości. Te, które podałaś są niestety godne pożałowania za tą cenę. Jeśli możesz na bryczesy poświęcić 200-300zł to można w naszych ogłoszeniach znaleźć Pikeury i Euro Stary, które posłużą dłuugie lata.
zgadzam się z missk.pffify nie sa super jakosciowo,nie polecam
09 września 2012 21:40
Czekoladowiec wszystko kwestią potrzeb, tego ile godzin spędzasz w siodle. Poza tym cena często nie idzie w parze z jakością, szczególnie w przypadku masówek gdzie płacisz 250 złotych za spodnie o realnej wartości 50 złotych (materiały, wykonanie). Wiem że to mało popularna opinia w naszym kraju, ale moim zdaniem warto kupić produkt wysokiej jakości, który będzie dłużej pełnił funkcję do której został zaprojektowany.
Radzę jeszcze zwrócić uwagę na jedną rzecz - to gdzie kupujemy bryczesy. Mamy w internecie bardzo atrakcyjne oferty cenowe bryczesów dobrych marek (40-50% taniej niż katalogowo) i często są to spodnie, które szmat czasu przeleżały w szafie/na półce/w kartonie. Bryczesy to nie jeansy - w 90% przypadków lej syntetyczny przechowywany w złych warunkach i przede wszystkim nie "jeżdżony" traci właściwości i trwałość.
A potem producenci wyprzedają takie sztuki za grosze do sklepów - dalszą historię znacie... 🙂

Chciałem poruszyć jeszcze jeden temat na tym forum - czy spotkaliście się z podróbkami odzieży jeździeckiej na polskim rynku?
Dobrych kilka lat do tyłu ktoś uruchomił garażową produkcję bryczesów Pikeura w Polsce (szybko się to skończyło) i jestem ciekawy, czy znacie inne takie przypadki? 😀
http://allegro.pl/equipro-trampki-kingsland-wyprzedaz-40-36-i2616547658.html

Jak z jakością? Czy lepiej kupić conversy?

Nigdy nie mialam conversów więc nie ocenię w tym kontekście, ale trampki kupiłam, bo potrzebowałam takie "cichobiegi"  i uważam że są super.
Radzę jeszcze zwrócić uwagę na jedną rzecz - to gdzie kupujemy bryczesy. Mamy w internecie bardzo atrakcyjne oferty cenowe bryczesów dobrych marek (40-50% taniej niż katalogowo) i często są to spodnie, które szmat czasu przeleżały w szafie/na półce/w kartonie. Bryczesy to nie jeansy - w 90% przypadków lej syntetyczny przechowywany w złych warunkach i przede wszystkim nie "jeżdżony" traci właściwości i trwałość.
A potem producenci wyprzedają takie sztuki za grosze do sklepów - dalszą historię znacie

Nie zależnie gdzie kupowałam pikeury czy euro-stary, sklep czy z Allegro, do leja nigdy nie miałam żadnych zastrzeżeń, natomiast co do blaknięcia materiału i owszem ;-). Jest to dla mnie irytujące, że po lecie bryczesy granatowe kupione za ponad 600 zł nie są granatowe. Kolor jest sprany. Od czego to zależy?
Passion Ja się z podróbkami nie spotkałam. Natomiast nigdy nie kupuje po normalnej cenie sklepowej, poluje tylko na okazje 😉 Kupując w sklepie po normalnej cenie nie wiesz ile bryczesy leżały..
A ja odbyłam swoją pierwszą jazde w jumper king-i są super, bardzo wygodne 🙂 Po materiale widać troszkę że są używane, ale lej mają porządny, żadnych oznak użytkowania 🙂
10 września 2012 07:53
Cedryk a masz na myśli różnicę w blaknięciu w dokładnie tym samym modelu?
Od strony technicznej zależy to od tkanin zakupionych przez producenta. Firmy produkujące tkaniny też mają w ofercie tańsze i droższe materiały - cena zależy od składu, zaawansowania technologicznego, wytrzymałości tkaniny i farbowania właśnie.

Uogólniając:
Tanie, naturalne materiały w jaskrawych barwach szybciej tracą kolor podczas gdy droższe, z dodatkiem syntetyków w zgaszonych barwach trzymają go dłużej.

Szczególnie dobrze widać to na przykładzie jeansu, który można kupić za 2-3 Euro/mb albo za 20 Euro/mb. W zwykłych spodniach jest moda na "wycierane" jeansy po dekatyzacji, więc dlaczego bardziej eleganckie, jednolite w kolorze jeansy są droższe?  😉
Ponieważ materiał na te "wycierane" jest dużo słabszy, łatwiejszy do obróbki podczas dekatyzacji i przez to tańszy. Swoją drogą od kiedy mamy w naszej ofercie jeans to jestem niezmiernie zły za każdym razem kiedy oglądam jeansy na co dzień znanych marek w cenie 200-400 zł, a mają materiał warty jakieś 20 zł.

Dramka nie do końca. Sklepy partnerskie z dużym obrotem często mają narzuconą cenę minimalną i maksymalną za produkt (po to żeby go nie blokować właśnie) oraz mają narzucony obowiązek wprowadzania nowej kolekcji - jeżeli kupujesz model sprzed 2 sezonów to masz świadomość ile leżały. 🙂

Naprawdę nikt nie spotkał się z żadnymi podróbkami na polskim rynku?  😲
Passion Naprawdę nie..

Wiem o pikeurach które były szyte w polsce ale to nie były podróbki ❗

Zdarzyło mi się kupić model sprzed 2 sezonów i nic się z nim nie działo..

a ja właśnie mam w domu czarne eurostary Laura 125 z nowej kolekcji eurostara
edit w realu prezentują się sto razy lepiej 🙂
cudo  💘  💃  💃

czytałam opinie o bryczkach Passion, czy już uzytkownicy jeansowych je potestowali i mogą oprócz początkowej wygody powiedzieć coś o długotrwałej jakości?
10 września 2012 08:27
Dramka Pikeur nigdy nie miał produkcji bryczesów Polsce. Euro Star owszem, przed 2000 rokiem w moich okolicach. Jeżeli chodzi o Pikeura szyto podróbki w Warszawie z oryginalnych materiałów.

Precelek czekamy na relację po użytkowaniu i pierwszych praniach! 🙂 Przyznam, że pomysł z "cekinami" odważny, jestem ciekawy jak długo wytrzyma ich klejenie.
Passion akurat cekiny to nie jest żadna nowość u eurostara 😉 i z góry mogę powiedzieć że nic nie odpadnie przez lata.jakość to jakość 😉
10 września 2012 08:44
Precelek same modele już widziałem, ale nie miałem okazji usłyszeć opinii na temat tego jak się sprawują w siodle i w pralce. 🙂
Passion to moja para numer X, jezdziłam między innymi w Laura, Lorena, Laureta, Maya, Lorena ze starszej kolekcji, Ruby i w czymś tam jeszcze na pewno. Mówię o bryczesach z wstawką FLEX, najnowszej generacji eurostara.
Nie używam już żadnych innych, nawet pikeury poszły w odstawkę, po praniu wyglądają jak nowe, trzeba tylko uważać na ciemne, by prać je w płynie do czarnych rzeczy bo słyszałam że łatwo blakną.
Jakościowo żadne bryczesy które widziałam/używałam do tej pory, nie wytrzymują porównania.
warte swojej ceny.
Passion Podróbki z oryginalnych materiałów??  🤔

Ja na te "podróbkami" nie natchnęłam się a ludzie potrafią różne rzeczy opowiadać, zwłaszcza konkurencja. Bo ktoś sprzedaje taniej..

Jeżeli chodzi o cekiny to miałam jedne bryczesy z napisami z cekinów, używałam intensywnie, nawet jeden cekin nie odpadł.
Precelek, śliczne są!!! Ale przecież nie potrzebuję następnych bryczków (no chyba  że softshelle na zimę 😉 )
10 września 2012 09:06
Precelek nie jeździłem, więc na ten temat się nie wypowiem. Ale czarne zawsze należy prać w płynie do czarnych! 😀

Dramka to nie jest historyjka z trzeciej ręki, zasłyszana gdzieś w stajni od konkurencyjnego sprzedawcy. Sklep handlujący Pikeurami kupował materiały od ich producenta i szył sobie własne Pikeury, które potem były sprzedawane z tymi oryginalnymi. W zasadzie cały polski "światek" producentów bryczesów się o tym dowiedział i pewnie przez to interes się zwinął.

Co by nie mówić, pomysł na biznes mieli wyjątkowy! 🤣

Nie wiem, ja jakoś nie jestem fanem cekinów, może przez to że te które dostałem w tym roku od producenta jako próbki nie sprawiały jakiegoś świetnego wrażenia. No i technika ich umieszczania, czyli wprasowywanie też nie budzi mojego zaufania.
Ja mam 3 albo 4-letnie Pikeury Meredith Micro 2000+ ,  kupione na Allegro z metką wyprodukowano w Polsce. Są super wykonane, naprawde w każdym szczególe , mocno używane - nadal wyglądają jak nówki  😀 . Zapłaciłam za nie jakieś niecałe 100zł ( za nowe). I chętnie kupiłabym więcej  😁
10 września 2012 09:31
figaro2046 co tu dużo mówić - dobra, rodzima produkcja. 😁
I świetny marketing, bo ten model w UK kosztuje 109 Funtów, ale chyba nie był produkowany w Polsce. 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się