Młode Konie

galopada
Jak możesz  🤬 Najfajniej skaczącego Waszego trzylatka nie nakręciłaś, zła kobieto  🤬
jeszcze mam takie zdjęcie  😡

Teren zaliczony!
Och, jak mi siwe dzisiaj chętnie szło.  😍
Wreszcie pokonałyśmy 3 duże odcinki samym kłusem bez wyrywania do galopu. A i później dałam jej galop, a żeby się dziecko wyszalało.
Coraz bardziej ją kocham.
Nadepnęła na butelkę plastikową i słychać niezły trzask, koń nic, ja aż na siodle podskoczyłam. Ja głupia się wystraszyłam, a siwa nie tylko rytmicznie kłusem dalej.
Mi się teraz odczulanie przyda.  😁
hehe no ładnie żeby koń musiał własciciela odczulac butelką😀
A właścicielka zawał na siodle i głowę we wszystkie strony, bo w pierwszej chwili nie wiedziałam, co tak strzeliło.  😁
My dziś druga jazda po przerwie. Tak jak przy pierwszym wsiadaniu kobyła była trochę stępiała na łydkę, tak dziś szła aż miło.
Dokumentacja jest, niestety w jakości "halowej":
ceffyl   Niektórzy ludzie są taktowni. Inni mówią prawdę.
06 września 2012 21:50
Być meliska przed terenem  😁 fajnie, że kobył opanowany i że się jej nie udziela Twoja "strachliwość" 😉

a u nas pierwsze wieści z frontu..  🏇

Belife pierwszego dnia dał się we znaki i ponadwyrężał nieco ramiona trenerce .. w skrócie pokazał, że jest leń, cham i prostak  😡
za to jesli chodzi o reakcje na nowości to jest niewzruszony pomijając pierwsze 10 minut po przywiezieniu 😉 niczego się nie boi, nic go nie rusza.. wypuszczony po pracy do obcego stada zwyczajnie je olał  😵 najbardziej zadziorny kuc ze stada wystartował do niego, a ten odwrócił sie do niego zadem, przywalił mu ogonem po pysku i ze stoickim spokojem ruszył stępem w innym kierunku... kuc stanął jak wryty  😁

kolejne dwa "treningi" przyniosły już odrobinę szacunku do nauczyciela, ładnie żuje wędzidło, zaczyna kumać "co ta Pani od niego chce"  🤣

w weekend planuję odwiedziny jak czas/pogoda/dzieci pozwolą 😉 uff..  dwoje "dzieci" w szkole i mamusia chyba też musi sobie meliskę strzelić  😁
aleqsandra   Kreujemy swój świat tym w co wierzymy
06 września 2012 23:03
no moje dziecko zaliczyło dziś teren spacerowy, pierwszy wyjazd dalej od stajni niż na tor

takiego szczęśliwego i odprężonego dawno go nie widziałam, a taki był cel po ostatnich paru dniach ostrego wycisku, który skończył się na buncie na wszystko

żadne torebki, butelki, liście na wietrze, kłujące choinki, samochody pędzące po ulicy, którą przejeżdżaliśmy, nic go nie ruszało, poza wściekle ujadającym psem na którego fuknął w koguciej pozie i syczący spryskiwacz do trawy

steropian nie byłby straszny gdyby koń "profesor" się przed nim nie zatrzymał... wtedy moje konisko stop, patrzy na styropian, patrzy na profesora, profesor fuka to i mój się zafukał, generalnie takie rzeczy nie robią na nim zbytniego wrażenia jeśli nie ma złego przykładu 😉

myślę że śmiało mogę następnym razem jechać na full wypas teren

dziecko spisało się na medal
ceffyl ja się tam nie boję, ale ta butelka oczywiście musiała mnie wystraszyć, bo myślami byłam już gdzie indziej.  😁 I dlatego jestem dumna z konia, że odczulanie działa i siwa miała ten odgłos w dupce, poza tym, ona po tej butelce chamsko przebiegła, więc tym bardziej marchewka jej się należy. Jedno tylko mnie gnębi, nadal walczymy z kałużami i jest lepiej, ale za 2/3 próbą wjazdu, za pierwszą nigdy.  🤔
Estoril 🙂

"Kupsztol"

Kotlet 🙂

Don JUuan

Condina   Charakter, Charisma, Klasse.
07 września 2012 16:56
Agaleon kotlecik bardzo fajny zwierz, co to?

Galopada... fajny futrzak - dawaj więcej!
KWPN po Phin Phin 🙂

Najbrzydszy i najtrudniejszy koń z całej tej stawki młodych 🙂
Ale uwielbiam go, ma serducho do skoków i jest przekochany :P

Condina który?  😉 😉

edit. domyślam się, że chodzi o gniadą  😉 troche jej przybyło ostatnio

edit.2 jakaś strasznie długa tu wyszła a wcale nie jest  😁

aleqsandra   Kreujemy swój świat tym w co wierzymy
08 września 2012 11:41
KWPN po Phin Phin 🙂

Najbrzydszy i najtrudniejszy koń z całej tej stawki młodych 🙂
Ale uwielbiam go, ma serducho do skoków i jest przekochany :P

no wiesz co??? chyba najładniejszy!!! kocham rudzielce!!!
Agaleon
Co Ty gadasz, ten Estoril na tych zdjęciach wygląda dużo gorzej (btw błagam zmień tę obróbkę bo patrzeć się nie daje). Don Juan  😍
Averis
Karson wygląda ekstra, no i wychodzi z niego ślązacze opanowanie, super 🙂
Armara no coś bawiłam się tymi zdjęciami, wybacz ;p

Dresiara  Dolce Viana/Don Romantic

Emira/Warrant

Thymos bardzo miło się na Was patrzy 😉 i tworzycie co raz ładniejszy obrazek!
Agaleon pokaż więcej Kotleta! 😉 (taki mały OT, bo widzę, że jesteś z Łodzi - nie potrzebujesz może jakiegoś pomocnika do koni? weekendowo, czy też na tygodniu? 😉 )

Mam wreszcie trochę czasu, żeby coś napisać 😉. Nasze konie miały ostatnio duuużo luzu i nicnierobienia, bo nie było mnie prawie wcale w domu. Dziś poszły lekko do roboty, przypomnieć sobie, że człowiek czasem coś od nich chce 😉.

Ogierro:

Zaczyna mi się co raz bardziej podobać! Zaczął troszkę chodzić na lonży - zadziwia mnie swoją równowagą i elastycznością! Ciągnie nos do dołu, równowagę ma skubany bardzo fajną, no i ten elastyczny kłus  😍. Przylepa przeogromna - głaskaj mnie, głaskaj  😁, a już drapanie w uszach, to omójbożenieprzestawaj  😜. Za to panikara z niego straszna - coś go przestraszy, to ucieka gdzie pieprz rośnie  :hihi🙂.

I kobyłki trochę:

No i nasz najmłodszy urwis-terrorysta. Gryzie mamę, gryzie inne kobyły, no i jak na ogiera przystało - podskakuje sobie na klacze  😎. Jest przedziwny - w jednej chwili 'głaskaj mnie', za chwilę - 'idź i nie wracaj'.

mój dzieciaczek

galopada_
Jeżeli myślisz, że wykpisz się jednym zdjęciem to grubo się mylisz 😉
Agaleon
ile Ty masz tych "maluchów" pod opieką  👀, ciągle jakieś nowe, ciekawe twarze widzę 🙂
armara zaraz coś jeszcze podrzucę  😉

i komuś obiecywałam młodego Jasnego Poranka (wiem, zdjecie tragiczne ale przypadkiem go złapałam w stój)

i portrecik

;o mój nowy żabieński ulubieniec!
Armara aktualnie jest ich 15 😀 a siedem ja męczzę i one męczą mnie ;p
deborah   koń by się uśmiał...
08 września 2012 20:52
Thymos, jak zwykle super wyglądacie. a najbardziej Ci zazdroszczę ogona u kobyły

galopada_, gniada rewelacyjna jest! dawaj więcej zdjęć dużego. strasznie wydoroślał 🙂

breakawayy, źrebol jaki łobuz 🙂

ja miałam dziś kryzys. po przedwczorajszej cudownej jeździe dziś koszmar. pierwszy raz próbował się wspiąć, nie reagował na łydkę. musiałam z całych sił koncentrować się na tym żeby nie dać się ponieść nerwom..

08 września 2012 20:57
edit : dubelek  😡 😡
galopada_ Jasny Poranek super!  💘 to 2010?
Martuha taaak 2010 🙂 mily chłopiec 😉)

deborah no gniada musi byc super bo w końcu jest połsiostrą mojego  😎 😁

to jeszcze duży z dzisiejszych galopów

08 września 2012 21:07
galopada_, bardzo się zmienił. nabrał ciałka i wydoroślał 🙂
deborah no wlasnie w tym roku jest troche w wersji fit  😡 martwi mnie tylko, że niedługo się będziemy musieli wynieść z tego wątku bo pan koń ma już 5,5 roku  😉

z Twoje ciacho widziałam własnie na fb. Ale z niego laleczka  😍
08 września 2012 21:21
galopada_,  5,5 matko pamiętam jak go kupowałaś. dzieciaka jeszcze....

młody faktycznie jak laleczka ale pazurki dziś pokazał ;/
deborah

kupowała to  😁 :

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się