czy ktoś wie gdzie są listy Jaro?
nie ma ani na stronie ani na fb
pewnie będą jak zawsze, po 21 🙄
przepraszam za post pod postem, wiem, że to nieregulaminowo, ale: są listy startowe do Jaro! strasznie dużo startów i nie wiem ile w takim razie będzie trwał cross + przerwy 😲
i od razu mówię, jeśli będzie padać lub będzie szaruga, to ja nigdzie nie jadę i żadnych zdjęć nie robię.
Oglada ktos relacje z Burghley?
fabapi muszę Cię przeprosić - nie będzie zdjęć )-: dzisiaj na skoki nie zdążyłam i najprawdopodobniej nie zdążę też i jutro na cross L...
Gdzieś już są listy startowe na jutrzejszy kros w Jaroszówce?
Wyniki z Bredy:
Niestety nie udalo sie utrzymac Kamilowi prowadzenia po ujezdzeniu i parkurze, zbyt duze spoznienie na krosie. Swoa droga mega duzo spoznien, czekam na sms od Naszych.
http://janssen.sportcg.net/2012/breda/leaderboard03.htmlhttp://janssen.sportcg.net/2012/breda/leaderboard02.html
można gdzieś dostać jakieś wstępne listy na MEMJ i MPMK w Strzegomiu?
zeby jechac klase LL to wystarczy brazowa odznaka?
Tak samo jak na "L". Potrzebna jest wykupiona licencja i wszystko co do tego potrzebne i tylko do tego.
W sensie zarejstrowanie w wzj ? i wykupiona licencja, to tak , chodzilo mi o wymog odznak...
No tak tak, zresztą żeby się zajestrować ją trzeba 😉 Ale ona wystarcza.
Czy robił ktoś zdjęcia na krosie w Jaroszówce ? Interesuje mnie L :kwiatek:
przejrzałam sobie wyniki z Jaro i ciekawi mnie dlaczego Szymon Nachotko został zdyskwalifikowany na dwóch koniach w ujeżdżeniu?
Dudek wyskoczył z czworoboku, na Magowskim jechał z batem, za co poleciała elimka 😵 a myślałam, że jak z którymś wyskoczy, to z Ukłonem. a to jedyny z którym ukończył 😁 w ogóle mu nie poszło tym razem, szkoda.
w * ostro spadali na crossie, ze 3 osoby w tym samym miejscu, na cornerze. Śniegucki tamże złamał obojczyk i zaraz po nim, w tym samym miejscu, chyba poszła czyjaś ręka, ale tego nie jestem pewna.
hmm-to nie można jechać czworoboku z batem? wiem że bez rękawiczek nie można, ale że z batem nie można to nie wiedziałam akurat 😡
Ukłon to taki fisiu trochę 😉 jak widziałam w Strzegomiu w czasie rundy honorowej...
Facella :kwiatek:
w ** widocznie nie można (-;
w wkkw nie wolno,trzeba go wyrzucić przed wjazdem na czworobok,tak samo jak z ochraniaczami i brakiem rękawiczek.
Śniegucki się połamał? 🙁
ooo,wreszcie wiadomo,kto z Polaków wystartuje w MEJ:
http://results.strzegom2012.pl/entries01.htmlkto w 1998 roku był w ekipie? Krzyżanowska,Warszawski,Spisak i Kazimierczak??
Ktoś, słyszałam że obojczyk.
No ochraniacze i rękawiczki to zasada co obowiązuje na każdym ujeżdżeniu, ale bat mnie zdziwił .
A ostrogi na ujeżdżeniu wkkw-oskim trzeba mieć czy można?
do * włącznie nie trzeba ostróg, od ** można ujeżdżenie jechać na munsztuku, co do rękawiczek,od dawna można było jechać w dowolnym kolorze rękawiczek (długo przed tym,jak w ujeżdżeniu pozwolili 😉 ), na ujeżdżeniu wolno jechać w napierśniku....coś jeszcze? 😁
Ktoś :kwiatek:
hmm ale dziwne to ujeżdżenie wkkw 😂
A po co komu napierśnik do siodła ujeżdżeniowego? 👀
czasami,żeby siodło się nie przesuwało,czasami niektórzy jeżdżą w skokówkach ujeżdżenie,a czasami,żeby koń myślał,że nadal m wytok 😁
Moment, moment - wg przepisów FEI WKKW zabronione jest Użycie bata na czworoboku pod groźbą eliminacji. Wjazd z batem to tylko błąd.
słyszałam od czynnych zawodników że tylko pkt odejmują za wjazd z batem lub objechanie czworoboku z batem...
halo, nie widziałam przejazdu, więc nie wiem, czy użył. wiem na pewno, że miał i nie było innych powodów do wyeliminowania go.
Ktoś, tak, obojczyk. ale to Kostek, szybko się wyliże.
obecność bata jest równoznaczna z jego używaniem.bo jeżeli nie,to w przepisach nie ma nigdzie napisane,że bat ma być trzymany za łydką - czyli co,mogę przejechać czworobok,trzymając go na przysłowiową wędkę i będę miała tylko błąd? a jeżeli tak,to ile ten błąd halo, kosztuje?liczony jest niby jako pomyłka czy jak? 😁
tak,wjazd na czworobok z batem,to błąd,błąd karany eliminacją.
tak samo jak błędem jest upadek,za który karany jest eliminacja.
Ktoś, koleżanka miała bat i tylko odjęli jej punkty w L.
To zależy jaki sędzie ma humor czy jak?
Ktoś, przeczytaj, proszę, przepisy. Art 521 Ubiór. pkt.2 Baty: "Próba ujeżdżenia. Zabrania się pod karą eliminacji używać jakiegokolwiek bata w czasie przejazdu próby ujeżdżenia. (...) Bat musi być pozostawiony przed wjazdem na teren wokół czworoboku, na którym rozgrywany jest konkurs, wprzeciwnym przypadku zawodnik zostanie ukarany punktami karnymi.
I dalej: (...) za błędny uważa się
- Błąd w przebiegu lub
- Wjazd na teren wokół czworoboku konkursowego z batem lub
- Wjazd na czworobok konkursowy z batem lub (...)
Pierwszy błąd - 2 punkty