ja mam ten przywilej, że mi nie zabierają, ale to wynika z legalnego prowadzenia działalności gospodarczej i wystawiania FV za swoje szkoleniowe usługi
Facella, bez przesady, ten parkur na brązie to ma aż śmieszną wysokość i chyba każdy koń ją pokona ;D. Mój zamiast skakać galopował po tych śmiesznych "przeszkodach" 50 cm ;D.
Sisisa, dla jednych ma wysokość śmieszną a dla innych 70 cm to już wyzwanie 😉
ja mam ten przywilej, że mi nie zabierają, ale to wynika z legalnego prowadzenia działalności gospodarczej i wystawiania FV za swoje szkoleniowe usługi
Zazdroszę własnej działalności. Ja niestety, choć również legalnie, umowa o dzieło.
dla mnie się podoba pytanie nr 115 na brązowej
jak bym swoim babom dała 6,4 kg owsa to o ile by one to przeżyły to ja na pewno nie
nigdy w życiu nie pójdę zdawać jakiejś śmiesznej odznaki nigdy przenigdy
wolę nigdy nie wystartować niż się błaźnić - bo dla mnie to właśnie błazenada
przedszkole i szkołę podstawową to ja mam już za sobą
ponadto osoby które egzaminują same niejednokrotnie w połowie nie są tak dobre jak ci jeźdźcy którzy odznaki zdają
777 Jestem tego samego zdania.
Jeśli ktoś nie ma własnego konia a ma ambicje by ładnie zdać odznakę to szczerze polecam Wolicę koło Kalisza. Kilka dni temu zdawałam tam srebro i jest to jedna z nielicznych stajni które znam, gdzie konie naprawdę są na poziomie odznak. Dwa lata temu organizowali też złoto, ale musi się zebrać grupa min. 4 chętnych, może ktoś planuje zdawać w przyszłe wakacje? 🙂
szpilka a maja jakieś sensowne konie do zdawania złota i spokojnego przygotowania sie?
ostrogi i bata można używać lecz nie jest to wymagane. Rajtrok kolor dowolny. dodanie oczywiście w ćwiczebnym 😉
dumkowa
dwa lata temu organizowali złotą na swoich koniach i na cztery osoby - trzy zdały, więc myślę, że konie do tego poziomu są 🙂 planujesz zdawać w przyszłości?
zdawał ktoś w OKS CIECHOCINEK ? :kwiatek: jakie maja konie , czy łatwo zdać ? prawde proszę ,bo mam 160 km i nie chciałabym na próżno jechać 🤔wirek:
Naciau, ja zdawałam. Konie mają bardzo spokojne i dobrze ułożone. Czy łatwo zdać? Trudno powiedzieć, bo to zależy od turnusu. Raz egzaminu oficjalnego nie ma, a raz wszystko po kolei. Teorię trzeba dobrze umieć. A resztę raczej łatwo. Ja zdawałam tam poprawkowy z praktycznej części i no problem. W wakacje wybieram się na srebrną.
szpilka planowo w przyszłe wakacje 🙂 mam nadzieję, że po drodze nic się specjalnego nie wydarzy.
Naciau moja kumpela tam zdawała. Z tego co mówiła, poziom niezbyt wysoki, podobno bardzo łatwo zdać.
Jak przedstawia sie respektowanie naszych odznak jezdzieckich w Niemczech jezeli chodzi o udzial w zawodach jezeli kon jest zarejestrowany w Niemczech ❓
A może ktoś zdawał brąz w KJ Huzar? Jaka atmosfera, konie itp.? Może być prv 🙂
kacperka kilka stron wcześniej nie raz było 😉
kaszmirowa2302 dzięki :kwiatek: gapa ze mnie 😡
w razie co to w Podolszynie bedzie odznaka w pazdzierniku🙂
Jak przedstawia sie respektowanie naszych odznak jezdzieckich w Niemczech jezeli chodzi o udzial w zawodach jezeli kon jest zarejestrowany w Niemczech ❓
Przecież koń nie ma nic do jeźdźca.
Niemiecki system, to niemiecki system, raczej żeby tam startować musisz się od nowa piąć ichniejszym systemem lub mieć wydaną "licencję gościa"
A może ktoś zdawał brąz w KJ Huzar? Jaka atmosfera, konie itp.? Może być prv 🙂
Ja zdawałam !!!! Suuuuper było 😀 Konie świetne, mili sędziowie. Ja zdawałam na Golden lady, świetna klacz...
[quote author=Karla🙂 link=topic=62.msg1535663#msg1535663 date=1348724674]
w razie co to w Podolszynie bedzie odznaka w pazdzierniku🙂
[/quote]
Czy ktos zdawal w Podolszynie i moze napisac jak bylo? 😉 planuje podejsc do brazu w najblizszym czasie 🙂
szpilka, ja też zdawałam srebro w Wolicy i w przyszle wakacje zamierzałam pojechać złoto, także trzeba się zgadać to może dla nas zrobią. 😅
kacperka ja zdawałam w Huzarze. Klub wspaniały. trenerzy zwracają uwagę na każdego wszystko jest dopracowane. sędzią jest pan Marek Samsel ktory uczy skoków. pani Ksenia uj doprowadza doperfekcji. Ja zdawałamna Gromie iuzyskałamz ujezdzenia 9 pkt a ze skoków 7. Konie na wysokim poziomie odznakowym atmosfera wspaniała i warunki też super. Myślalam że schudne na obozie ale panie kucharki nie pozwalały PAPU tez dobre 😀
PS. Grom to dobry koń ale leniuch jak ja 😀 sie dobraliśmy. ANEMICZNIE... xd
Jaspis dzięki :kwiatek:
prosze
Jak chcesz coś więcej - pisz na pv
Jedzie ktos moze ze "starszych" osob do Toporzyska w listopadzie zdawac? 🙂
Zdawal ktos tam w ogole? Jakie konie, trudno zdac?
Czy ktoś coś wie na temat złotej odznaki na południu Polski? Śląsk lub małopolska?
bo nic nigdzie nie ma 🙁 a kawał drogi konia nie chce ciągnąć...