Pomoc dla Sławka i Mafii.

JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
27 sierpnia 2012 19:15
Chyba kasa z mopsu starcza na opal?
wątek zamknięty
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
27 sierpnia 2012 19:55
berka7 ja zawsze wiedziałam że jesteś mega dobrym człowiekiem.  Ogromny plus dla Ciebie za całą akcję. Niedługo prześlę parę groszy od siebie- czekam na przelew. Pozdrowienia dla Sławka i Mafii ;]
wątek zamknięty
Sławek ma kawałek własnego lasu. Więc ma opał z drewna, z czyszczenia lasu swojego i jeszcze sąsiadki, która mu pozwala jej las czyścić. Węgla z MOPS-u nie dostaje, co mnie oburza, bo pijaki ze sklepu mają. Jeśli nie uda się wymęczyć z MOPS-u, to będziemy myśleć. Część drewna na zimę już ma przygotowane.
Chciałabym jednak wpierw spróbować tej drogi z MOPS zanim zapytam gdziekolwiek indziej. W końcu to z moich podatków między innymi pijakom tyłki grzeją.

zabeczka17, nie zawstydzaj mnie  😡
wątek zamknięty
Mam nadzieję, że uda się wywalczyć ten węgiel z Mopsu, trzymam mocno kciuki.
Dla Ciebie bera  👍
wątek zamknięty
kandawa1 "niestety" ma rację  🙁 i w sprawie podatku (trzeba ując w zeznaniu rocznym) i w sprawie namierzania
ale nie róbmy juz of topu  🥂

Duunia - dzięki za poparcie - próbowałam tylko pomóc ale widzę ze nie zostałam zrozumiana - przynajmniej nie przez wszystkich - zostałam ignorowana przez ignoranta - a to dla mnie żadna strata. Na szczęście reszta forum myśli logicznie - pozdrawiam.

Proszę o numer konta dla Sławka - też się podziele- jesteście wielcy
wątek zamknięty
kandawa1, to nie jest kwestia ignorancji, tylko przekładania jednych spraw nad inne. Czy gdybym w strachu o własny tyłek zostawiła tego człowieka samego przeżyłby zimę? Nie wiem i wolę nie wiedzieć. A jeśli za to zostanę ukarana to trudno. Nie ja pierwsza i nie ostatnia. 

wątek zamknięty
Dziewczyny zbierające paczki, wybieram się na zakupy w wiadomej sprawie więc mam pytanie: jak stoicie z jedzeniem dla Mafii? Bo przyznam, że strasznie mnie wzruszył fakt, że psa karmi "jak trzeba" mimo iż przejada mu znaczną część środków więc chciałabym mocniej pochylić się nad kwestią karmy dla suni. :kwiatek:

wątek zamknięty
kandawa1, to nie jest kwestia ignorancji, tylko przekładania jednych spraw nad inne. Czy gdybym w strachu o własny tyłek zostawiła tego człowieka samego przeżyłby zimę? Nie wiem i wolę nie wiedzieć. A jeśli za to zostanę ukarana to trudno. Nie ja pierwsza i nie ostatnia. 

Bera jesteś wielka i masz ogromne serce - chylę czoła i składam głeboki pełen szacunku pokłon za to co robisz i chętnie też pomogę.

Ale niestety trzeba pamiętac że żyjemy w kraju w którym zostało stworzone chore prawo - w kraju w którym największe dochody ma państwo z najbiedniejszych, w państwie w którym emeryci płacą podatki za pieniądze które już zarobili harując po 30-40 lat., dlatego musimy wszystko robić rozsądnie i nie dać się systemowi.

Pomagać musimy i jest to nasz obowiązek bronić słabszych i biedniejszych - w życiu zawsze trzeba kierować się sercem ale też i rozumem, choć przyznaję że zazwyczaj mną kieruje najpierw to pierwsze więc Cię rozumiem. Pozdrawiam serdecznie 
wątek zamknięty
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
28 sierpnia 2012 16:12
Sierra, ja mam zamiar kupić wór 15kg karmy, chociaż tego Brit Large. Nie mogę pozwolić sobie niestety kupić cudzemu psu karmy superpremium, ale suczka nie ma podobno alergii, ani zapotrzebowania na karmę dla wątrobowców. Brit lepszy niż Puffy z Biedronki, bo bez konserwantów.
Chyba, że masz ochotę dorzycić 85zł na drugie 15kg, bo 30kg na Allegro z przesyłką gratis jest za 169zł 🙂

Na wypłatę (po 9) mam zamiar znów kupić wór, plus jakieś tabletki na odrobaczenie i glukozaminę na stawy.
wątek zamknięty
Jara w takim razie jeszcze chwilę się wstrzymam i też dam znać po wypłacie, jak mi zlecenia stałe z konta poschodzą.  😀 Przyznam, że zamierzałam kupić Mafii karmę Lidlową, ponieważ kupowałam jej i kocią i psią odmianę w poprzedniej stajni stajennym zwierzakom i wyglądały rewelacyjnie. Teraz kupuje saszetki i puszki kotom w aktualnej stajni i też mają się super: błyszczące, okrąglutkie...  😡 Nie przyszło mi do głowy kupować karmy premium czy superpremium z przyczyn finansowych, zwłaszcza, że jeszcze chciałabym coś i p.Sławkowi dorzucić a sama mam (przy swoim psie, koniu i...domu) budżet po prostu ograniczony 😉

Ale pomyślę nad tym Britem i w razie czego się odezwę na PW  :kwiatek:
wątek zamknięty
Dzisiejsza aktualizacja:
yegua
Gaga
Baffinka.
Karolina z Poznania (nie byłam w stanie zidentyfikować nicku)
Chuda
duunia
marta_sz
mery
cierp1ienie
faith
Smerfi
Watra
Pitoszek
anonim
Agnieszka
Tania
miel
Mamy uzbierane już 728,92zł )
Do tego paczka od Wiwiany.

Wydane 44,75
Pozostało:684,17zł

Jestem z Was kochani naprawdę dumna  :kwiatek:. Wiedziałam, że forum ma moc, ale nie sądziłam, że będzie aż taka pomoc w stosunku do nieznanego człowieka.
wątek zamknięty
z paczkowych psich rzeczy na  razie dwie wielkie puszki czapiego i jutro odbieram worek butchersa  średniego chyba
aa kochani w piątek-sobotę nie ma mnie w Wawce-jestem pod Łodzia (Wola Kazubowa) tam jak coś też mogę  odebrać i na trasie  Katowickiej z Łodzi do Wawy
wątek zamknięty
duunia   zawiści nożyczki i dosrywam z doskoku :)
29 sierpnia 2012 05:58
duunia, ten lek prześle yegua. Ja się na tym nie znam. Powtarzam tylko to co sam Sławek mi powiedział. On po szpitalu właśnie tą heparyną się kurował po szpitalu. Ponoć Lioton 1000 jest dużo słabszy niż ta maść.

to ja mam off top :kwiatek::
bera7 a mozna w takim razie wiecej o tej masci 🙇 ?
ja jestem wiecznie posiniaczona i lioton szczerze mowiac mi nie starcza, te zastrzyki uzywam do wcierania tylko na czarna godzine, jak ktos sie mocno potłucze
a ja na codzień poobijana chodzę...
wątek zamknięty
ash   Sukces jest koloru blond....
29 sierpnia 2012 07:12
Paczka od mikstury już u mnie. Dziś odbieram jeszcze jedną i kompletuje swoją  🏇
wątek zamknięty
asds   Life goes on...
29 sierpnia 2012 10:31
Karla poszło pw.

Ja będę miała do dorzucenia ok. 8 kg karmy Dog chow dla Mafii.
wątek zamknięty
duunia, http://www.cefarm24.pl/748,heparinum-30-000-j-m-krem-20-g.html  taka maść. Ma 30 000j.m. a nie 1000 j.m. jak Lioton 1000.

Dziewczyny Mafia będzie obrastać w tłuszczyk na zimę 😉

Dzisiejsza aktualizacja:
yegua
Gaga
Baffinka.
Chuda
duunia
marta_sz
mery
cierp1ienie
faith
Smerfi
Watra
Pitoszek
anonim
Agnieszka
Tania
miel
MS konik
Mamy uzbierane już 788,92zł )

Wydane 44,75
Pozostało:744,17zł
wątek zamknięty
duunia   zawiści nożyczki i dosrywam z doskoku :)
29 sierpnia 2012 19:55
oj dziękuje :kwiatek:

nie chce byc upierdliwa ale:
Substancja czynna: 1 g kremu zawiera 300 j.m. heparyny w postaci soli sodowej.
a lioton ma Substancja czynna leku jest heparyna sodowa. 1g żelu zawiera 8,5mg (1000j.m.) heparyny sodowej.
znalazłam jeszcze cos takiego moze ktos to załatwi i Sławkowi bardziej sie przyda  🙄
http://www.dooyoo.de/schutz-der-gefaesse/thrombareduct-sandoz-180-000-i-e-salbe-100-g/

thrombareduct, nie ma nic chyba mocniejszego w maści? czy ja źle coś liczę 🙄
wątek zamknięty
duunia,masz rację  Faktycznie nie wczytywałam się w resztę. W każdym razie tym leczył się Sławek. W weekend będę się widziała chyba z chirurgiem. to zapytam co on radzi.
wątek zamknięty
Poszło i ode mnie. Daj znać jak się miewa Sławek bera!
wątek zamknięty
Bera7 - poszło - pozdrawiam
wątek zamknięty
pierwsze paczki u mnie 😅 od ash i kogoś jeszcze🙂
po niedzieli transport rusza
kolejna tura koło 18 września
wątek zamknięty
Dzionka, Slawka nie widziałam od poniedziałku, bo nie było mnie prawie w domu. Ale z tego co wiem od mojego faceta, to z dnia na dzień czuje się coraz lepiej. Przychodzi do nas prawie codziennie "na herbatę". Dla niego te 0,5km spaceru to rozrywka w samotności (jesteśmy jego najbliższymi sąsiadami). Ponoć odżył, mózg szybko się regeneruje, bo już mówi normalnie, bez zająkiwania się i "zawieszania". Widać, że odżył i fizycznie dzięki temu że je ile ma ochotę i psychicznie, bo wie, że ma wsparcie.
Będę się z nim pewnie w weekend widzieć, to napiszę coś więcej.
wątek zamknięty
bera7, ale fajnie, dobre wieści! Pozdrów go od nas koniecznie 🙂
wątek zamknięty
ash   Sukces jest koloru blond....
31 sierpnia 2012 08:31
[quote author=Karla🙂 link=topic=89110.msg1509246#msg1509246 date=1346346240]
pierwsze paczki u mnie 😅 od ash i kogoś jeszcze🙂
[/quote]

od ash, mikstury i marty_sz 🏇 🏇 🏇
wątek zamknięty
czyli z paczek mamy:
Ewcia
ash
mikstura
marta_sz
ja🙂
na trasie odbieram pake karmy od asds
wątek zamknięty
Czy mogę prosić również o dane do przelewu?W prawdzie na koncie pustki,ale chętnie przeleję jakiś grosz.Miło się czyta jak dużo osób potrafi pomóc 😀
wątek zamknięty
asds   Life goes on...
01 września 2012 09:27
❓czy moze ktos na pw podac mi telefon do karli ? Dzis wracajac z lodzi ma do mnie wpasc po karme. A ja glupia dzis dopiero jej swojnr telefonu wyslalam bo wczedniej jej pw z prosba o moj tel  mi kalos z oczu zniknelo.... Pisze na szybko z telefonu
wątek zamknięty
Poproszę również dane do przelewu.
wątek zamknięty
Sławek ponownie prosił o podziękowania dla wszystkich. Ta pomoc dodała mu dużo energii i zaczął też samodzielnie myśleć jak wyjść z impasu. Póki co ma różne pomysły, jeśli jeden z nich wypali to będzie miał ocieplony dom na zimę za koszt kleju i siatki. A na to też już wymyślił ja zdobyć środki. Póki co sprzedał spady z swoich jabłonek. Może to nie majątek, ale zawsze kilkadziesiąt złotych. Bardzo się cieszę, że ma w sobie tyle entuzjazmu. Siły odzyskał na tyle, że spacery nie są dla niego wysiłkiem, póki co jeszcze nie robi nic co wymaga dużego wysiłku, ale sporo spaceruje z Mafią, a do Nas potrafi 2 razy dziennie zajrzeć.

Dzisiejsza aktualizacja:
yegua
Gaga
Baffinka.
Chuda
duunia
marta_sz
mery
cierp1ienie
faith
Smerfi
Watra
Pitoszek
anonim
Agnieszka
Tania
miel
MS konik
Dzionka
Tunrida
Anonim
Mamy uzbierane już 968,92zł )

Wydane 135,78
Pozostało:833,14zł
wątek zamknięty
kochani,jutro zawoze rzeczy do wysylki-prawdopodobnie w srode-czwartek beda w Radomiu
kolejny transport 18 wrzesnia
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.